Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• mr.K: Hai sa cadem la un numitor comun.
    Esti de acord cu mine cand afirm, ca oricat sa se vaite ungurii pentru ardeal (adica sa dea din gura, fiindca nu exista avansuri faptice) nu se v-a mai modifica granita intre cele 2 tari? Esti si tu de acrod ca acesta este o aberatie da? Eu cred ca au politicienii unguri mintea atat de limpede, incat sa nu se intample asta! Eu cred ca si politicienii romani sunt constienti ca toate astea sunt doar vorbe. Nu se doreste razboi pe nici un motiv, sub nici o forma. Esti de acord mine, da?

dany_uhp: sunt de acord cu tine. Pe Vadim il simpatizez si eu. Cu toate ca de multe ori exagereaza la multe lucruri, dar de tot atatea ori vorbeste foarte bine.
    Eu sunt o persoana intelegatoare, nu am nici o treaba cu nici o etnie. Ungurii din secuime, da se revolta intr-adevar ei mai mult, dar numai verbal si in mod civilizat. Eu cred ca pana nu fac ravagii si revolta din cauza unor aberatii de al lor, nu este de ce sa fim suparati pe ei. Sunteti de acord?

Barna Csibi, merita sa fie pedepsit, nu stiu daca legea permite sa fie chiar inchis, dar intr-un fel ar fi bine sa fie invatat in minte.

88ZKO: daca nu stii sa te afirmi civilizat, mai bine taci!

Comment

• DaniD...ai revenit pe drumul cel bun! Nici eu nu sunt simpatizant al vreunei etnii doar ca ma deranjeaza ce face o anumita etnie!Daca vor cetatenia tarii lor de origine si o obtin,eu zic sa si mearga in tara aia...si sa ramana acolo.
      CARPE DIEM!

Comment

• @DaniD
        Se doreste doar autonomie.
        Cum sa fiu de acord cu tine ca nu se vrea razboi? De unde naiba sa stiu eu ce gandesc politicienii unguri. Esti simpatic.
        Probabil ca daca s-ar putea, nu s-ar da in laturi de la un conflict armat.
        Nu vad de ce faptul ca ne aflam in sec. 21 scoate din calcul razboaiele. Ele sunt prezente peste tot in lume. Doar pentru simplu fapt ca noi europenii ne laudam ca suntem civilizati?
        2 zile daca as intrerupe curentul electric, pe o zona intinsa din Europa, civilzatia ar arata asa:
        -nu s-ar putea alimenta la pompe, doar manual
        -nu s-ar vinde la supermarketuri ca s-ar goli rafturile si nu ar mai fi marfa/s-ar inchide magazinul
        -transporturile ar pica;
        -multi n-ar avea apa sau caldura, pompele/centralele nefunctionand fara curent
        -comunicatiile nu ar functiona

Lumea gandeste altfel sub presiune. Sa vezi atunci cum iti face cu ochiul ce e la granita vecina.

Comment

• pr daniD : ce am zis frate rau?nu am dreptate? daca iti convine sa faca un maghiar asa ceva cu o emblema a tarii atunci e grav...nu cred ca accepti asa ceva nici tu nici nimeni...

daca mergi la tg mures si vrei sa cumperi ceva crede ma ca vanzatoarea nu vb in romana...in taxiuri la fel...se fac ca nu stiu limba...e corect?trebuie alungati
          Last edited by 88ZKO; 17 March 2011, 17:27. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Io zic sa inchidem subiectul cu ungurii. N-are rost. Problema e deja transata, Ardealul e la noi si asa va ramane. N-au decat sa atace aia cu gulas.

Comment

• Exemplele pot continua legat de Targu-Mures! Am fost acolo si la Reghin in urma cu ceva ani,si m-am dus la un restaurant am cerut ceva de mancare si toata lumea se uita la mine ca la urs.Imi raspundeau numai in ungureste! Daca se doreste bilincv...de ce nu i obliga sa aibe un meniu in ambele limbi,sa aibe ospatari care vorbesc ambele limbi...si tot asa....deci hai sa nu mai zic nimic..ca ma apuca dracii numai cand imi aduc aminte.Nu sunt rasist nu am fost niciodata,dar am fost plecat din tara asta prin multe locuri si asa ceva nu mai vezi niciunde.
              CARPE DIEM!

Comment

• Dany_uhp, eu nu eram rasist, impropriu spus, mai exact nationalist extrem, dar am devenit, chit ca locuiesc la Iasi, dar circuland mult......
                Pana si in judetul Bacau, de la Comanesti spre Ghimes, unde sunt localitati de maghiari, am avut meniu in ungureste.
                Limba oficiala in USA e engleza, nu conteaza ca exista China Town in fiecare oras. Ar trebui pedeapsa cu inchisoarea cu executare pentru lipsa traducerii in locurile publice. Inclusiv restaurante.
                Cei care au emigrat in alte tari musai trebuie sa invete limba. Noi le-am oferit scoli, profesori, nu vor, valea peste granita.

Comment

• Diferim mult. Nu prea mai are rost sa discutam despre asta. Oricum nu vom ajunge toti 4 la un numitor cumon si sa fim 100% de o parere Tot timpul trebuie sa fie pro si contra, asa este bine

88ZKO: Considera jignitor ce zici zici despre altii daca aceeasi lucru spus tie te-ar jigni.
                  Te-ar jigni daca acel banc fenomenal pe care ni l-ai spus s-ar referii la romance? Ba mai mult. Daca s-ar referi la mama ta?
                  Vezi ce vorbesti!

Comment

• Salut.
                    "Ori suntem romani ori nu mai suntem!!!"
                    Daca traiesti in romania indiferent daca esti ungur,indian,tigan,neamt sau mai stiu eu,te adaptezi majoritatii.Ca sunt comunitati mai mari vorbesti in limba ta,dar daca stii si limba oficiala a acelei tari cind te intreaba un localnic raspunzi in limba oficiala si nu te uiti urat ca ala vorbeste "romana"in cazul tau/meu.
                    Eu nu sunt rasist,ma inteleg cu toata lumea.
                    Dar e o vorba,""""Nu-ti bate joc de mine,la mine-n casa""""""ca las omenia deoparte si ........

Numai bine.
                    ps:ungurii de ce nu cer si in alte tari ce,cer in Romania?
                    Pt. ca aici sunt implicati pina peste cap in politica
                    Un Logan----YNG-----
                    Numai bine.

Comment

• Pentru cei care nu traiesc in ardeal e simplu de zis ca nu au nimic cu nicio etnie.mergeti putin prin harghita si in limba romana nu te descurci.nu mi se pare corect ca in romania sa fiu obligat sa"invat"alta limba(maghiara).
                      Nu va suparati dar probl.ungurilor este dezbatuta de vadim tudor inca din 1990.toti il considera ticnit dar nu e,la fel de ignorat a fost si poetul adrian paunescu.in romania nu mai exista demult patriotism,suntem intoxicati cu asa zisa uniune europeana.o mare vrajeala
                      O viata avem Români si o cinste!Desteptati-va ca am dormit destul!

Comment

• )... ce ti tu la unguri prietene...esti necunoscator...a fst un banner al galeriei steliste la meciul cu ujpest :P...in fine ...oricum ii urasc pe unguri ca natie ca tot

sper sa nu fie nevoie vreodata sa mergi cu dictionarul maghiar dupa tine prin romania ... ar fi maxim, aia ar mai lipsii
                        Last edited by 88ZKO; 17 March 2011, 17:48. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Am fi de RASUL TUTUROR
                          Poate putin cite putin ne scot din tara,poti sa stii..............
                          Un Logan----YNG-----
                          Numai bine.

Comment

• bine k m am nascut si ca am crescut in SUD...e cu totul alta mentalitate...crede ma ca daca s ar pune la noi indicatoare in 2 limbi la localitati...ar fi macel..bagabonti poate o sa spui, dar bagabonti cu caracter..d aia se pun si ungurii pe ardeal...zona cea mai moale ...no hai no bine si pac acapareaza ungurii tot...am inkeiat va salut

d ne fereste augustine
                            Last edited by 88ZKO; 17 March 2011, 17:51. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Am vazut acel meci, stiu de unde vine. Inseamna ca pe tine nu te jigneste. Trist!
                              Augustin, sunt de acord, daca citesti posturile anterioare o sa vezi ca aceeas treaba am zis si eu. Ii detest pe cei care nu vor sa vorbeasca limba oficiala a tarii. Eu vorbesc ambele limbi si ma descurc peste tot.
                              Situatia ungurilor in alte tari este mai devastatoare. Din serbia vor sa emigreze si nu li se permite, si le este interzis prin ceva ordonanta folosirea in public a limbii maghiare. Oficialitatilor unguri nu li s-a permis sa intre in serbia!!! Copii au fost omorati pe strada fiindca au fost auzit vorbin maghiara. E normal asta? Eu sunt pacifist, daca e cearta ma bag intre parti si incerc sa rezolv problema prin cuvinte. Nu e normal ca o fata sa fie violata si omorata in italia, doar ca e romanca...

88ZKO: daca tot nut te abtii, macar scrie si tu cuvintele cum trebuie. multumesc.
                              Last edited by DaniD; 17 March 2011, 18:04.

Comment

• PTR.DANID
                                O viata avem Români si o cinste!Desteptati-va ca am dormit destul!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google