Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mi s-a bulit cuptorul cu microunde si dvd playerul din cauza variatiilor de tensiune.mi-am zis sa cumpar altele si uite asa am ajuns la Flanco la cumparaturi.In Flanco nu aveam loc de politisti.erau 5 sau 6 dar toti bulanele in mana si se plimbau printre rafturi.Nu era nici un client in afara de mine.Sa inteleg ca erau in ancheta si se uitau dupa un laptop ceva...Era unul dintre ei si avea o burta de nu puteai trece de el printre rafturi.Stateau cate doi si susoteau.Ala mai gras se uita la mine,pentru ca si eu ma uitam la el.la ora 14 nu cred ca erau in timpul liber la cumparaturi.
    Last edited by margelatu; 4 June 2011, 07:28.
    Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Isi faceau o idee cam ce ar fi putut sa cumpere cu banii luati din norma de hrana!
      If it ain't broke, don't fix it!

Comment

• Mediocritatea e in toate ministerele, atat ca in unele (MAI, MAPN) se rasplateste mai bine. Pe langa oamenii valorosi traiesc in simbioza si multi licheni care doar iau solda.

Cat despre norma de hrana, avand in vederea ca ea se ridica la mai mult decat e un salar minim net pe economie (care e cam 510 lei), rezulta ce e un pic nelalocul ei de mare. Tichetele de masa intr-o luna sunt de 20(23)x9=180(207) lei.
        In unele spitale se dau 10 tichete,adica 90 lei.
        Pana la 700 lei norma de hrana, in numerar, nu in cartoane, e cale lunga.

Pe timp de pare, riscul meseriei in Romania e dat de proasta legislatie si proasta pregatire. Sa faci uz de arma in Romania implica a accepta sa fii cercetat disciplinar/penal, chiar de ai folosit arma justificat.

Niki, stiu lucratori la combinate chimice, siderurgice care au un risc al meseriei foarte mare, dovada fiind ca au murit sau au ramas mutilati.

Sarbatori legale si weekenduri linistite nu au nici lucratorii sistemului sanitar (nici cei de la CFR etc), nebenefiiciind decat de max 10-20 de tichete de masa pe luna.

Tot de am zis mai sus se baza pe ECHITATEA acordarii normei de hrana in cuantumul dinainte, vizavi de ceilalti bugetari.

Acum, sa concluzionez: eu nu militez pentru reducerea normei de hrana ci pentru acordarea ei TUTUROR CATEGORIILOR DE SLARIATI din Romania. 700 de lei reprezinta un minimum cu care nu mori de foame.

S-aveti o zi buna.

Comment

• Poate gresesc, dar politistii nu primesc anual o suma de bani pentru haine? Suma care iar nu se regaseste in veniturile celorlalti bugetari.

Comment

• Ce parere aveti de infractoarele alde Udrea, Roberta, Ridzi, Eba, Boagiu?
            Boagiu pentru musamalizarea problemelor la securitatea pasagerilor trenului ala, trebuia sa fie anchetata. Demisia, nu mai spun............
            Cu siguranta mecanicii care au reparat trenul in timp record si cu cheltuieli minime nu erau la prima incercare de acest fel. Se perpetueaza ceva grav in sistem, anume lipsa sigurantei. Vezi celalat caz grav, cand o studenta a murit cu o sina infipta in gat, in rapidul Bucuresti-Iasi. Inadmisibil!!??!!
            Last edited by mr.K; 6 June 2011, 16:35.

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
              Poate gresesc, dar politistii nu primesc anual o suma de bani pentru haine? Suma care iar nu se regaseste in veniturile celorlalti bugetari.
              Suma aceea de bani este alocata pentru uniforma de servici...care chiar costa foarte mult.
              Urcarea e grea...dar panorama e fantastica!

Comment

• Pai probabil costa proportional cu loganul din dotare!

Comment

• Alin...tu ai putea sa ramai la parerea ta...
                  Urcarea e grea...dar panorama e fantastica!

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                    ...
                    Boagiu pentru musamalizarea problemelor la securitatea pasagerilor trenului ala, trebuia sa fie anchetata. Demisia, nu mai spun............
                    ...
                    Mi-o si imaginez pe Boagiu musamalizand problemele de securitate ) Asta este inca un morman de kkt pe masa pseudojurnalistilor de la Realitatea si Antene.

Comment

• E nu fac scenari gen CIA. In Romania e mai simplu: au fost ziaristi acreditati s amearga cu trenul ala pe linia minune, sa laude PDL-ul pentru maretele realizari si sa perie acritura asta de domnisoara ministru.
                      Cum treaba a dat in alte aspecte, aceeasi acritura de domnisoara ministru a INTERZIS ziaristilor prezenti sa relateze incidentul.
                      Pe ce motiv?
                      C-asa vor muschii ei.

Daca asta nu e musamalizare pentrua a ascunde problemele privind securitatea pasagerilor, ce mai e atunci?
                      Cum am mai zis, dupa cum s-a descurcat omuletul ala de rapid, probabil facea asta a 99-a oara, stia perfect simptomele sistemului de franare, lipsa, pardon.

Comment

Cat despre norma de hrana, avand in vederea ca ea se ridica la mai mult decat e un salar minim net pe economie (care e cam 510 lei), rezulta ce e un pic nelalocul ei de mare. Tichetele de masa intr-o luna sunt de 20(23)x9=180(207) lei.
                        In unele spitale se dau 10 tichete,adica 90 lei.
                        Pana la 700 lei norma de hrana, in numerar, nu in cartoane, e cale lunga.
                        .
                        Partea proasta e alta!

Trebuia sa fi vazut sumele ce compun un salariu din ministerul apararii, ori de interne (sigur mai sunt si altele...) inclusiv salariul de incadrare.
                        Ce au facut guvernantii de-a lungul timpului? Mariri de salariu? Nooo
                        Au umblat la unele chichite, cum este si aceasta norma de hrana si alte sporuri (hilare sunt cazurile din Ministerul de Finante, cand ajungeau la acele proportii), in loc sa majoreze salariul de incadrare.
                        Cat sunt acum salariile de incadrare din aceste ministere? Mici, insa compunerea era mare.
                        Oarecum era aceeasi situatie ca in mediul privat, cand patronul se intelege cu angajatul pt salariul minim pe economie (ca sa intre in legalitate cu ocuparea fortei de munca), insa ii spune ca ii mai da niste sume pe langa, sa fie multumit...

E normal? Tocmai statul a procedat asa, iar acum se folosesc de portita aceasta pt a "taia". Si mai au multe de taiat. Se intreaba cineva cum ar arata salariile daca s-ar respecta acel salariu de incadrare, si minime sporuri (de bun simt)???
                        Acum ni se par uriase unele (cum este si norma de hrana) insa unora li s-au diminuat drastic veniturile (poate ajung la 50 de procente) din incasarile de dinainte de criza...
                        Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

..........

Cat despre norma de hrana, avand in vederea ca ea se ridica la mai mult decat e un salar minim net pe economie (care e cam 510 lei), rezulta ce e un pic nelalocul ei de mare................ .
                          Salar minim net pe econmie < norma de hrana la MAI, MApN.
                          E anormal ca un supliment sa fie mai mare decat salariul in mana pentru un om angajat cu minimul pe economie, cum sunt atatia.
                          Vorbim de bani publici. Aceeasi peste tot.
                          Vorbim de riscuri. Un pompier risca la munca, ok. Un ambulatier care merge noaptea, iarna, pe un amarat de drum judetean/comunal, pe polei/nameti, sa salveze un om nu risca? Plus ca ambulanta se poate inzapezi pe drum, intarzie si rudele bolnavului ii asteapta pe cei cu ambulanta cu furci si topoare?
                          Aaaaaa, astia nu risca suficient, n-au nevoie de norma de hrana. Hmmm, judecam cu 2 masuri.

PS: nu lucrezi nici la MAI, nici la MAPN nici la Ministerul Sanatatii.
                          Last edited by mr.K; 7 June 2011, 10:28.

Comment

• @mr.K sa stii ca eu unul ma bucur de faptul ca nu am vazut stirea asta cu Boagiu (chiar nu am vazut-o), probabil ma enervam si-mi stricam buna dispozitie.
                            Ce parere aveti in schimb despre "gripa curcubitaceelor", o alta amenintare care ne pandeste dupa mult trambitata "gripa porcina". O mare prostie, parerea mea...

Comment

• Cade fiecare data vor fi loviti producatorii, intermediarii mai putin. Probabil ca in Spania statul va compensa pierderile, in Romania le vor spune un sincer : ne pare rau.

Comment

PS: nu lucrezi nici la MAI, nici la MAPN nici la Ministerul Sanatatii.
                                Aici e vorba de mine?
                                Sotia imi lucreaza in MAPN, deci cunosc destul de bine finomenul.
                                Nu sunt pro nici contra acestei masuri. Ideea de baza e ca intotdeauna guvernantii vor dori sa ii dezbine pe cei condusi. Nu comentez riscurile ci felul cum s-au calculat si ajuns la veniturile acestea. Oamenii au fost tepuiti, fara sa realizeze (in loc sa li se majoreze salariile de incadrare)...Acum iar alta dezamagire. Sunt unii din ei strict limitati profesional care nu prea mai au ce face in alt domeniu.
                                Si inca ceva: si tatal mi-a fost in Mapn, copil fiind, nu prea realizam, acum cand imi povesteste ma ia cu fiori, de vreo 3 ori era sa isi piarda viata (pana in 40 de ani avand), si alte incidente care i-au afectat sanatatea. Multi dintre ei, daca ajung pe la 65-70 de ani sunt fericiti...
                                Pentru ce un asemenea risc?
                                Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google