Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cum spuneam mai demult, salariatii din Romania sunt orice vrem numai instruiti/valorosi/la locul potrivit, nu.
    Posturile bine platite sunt ocupate pe criterii neconforme cu cerintele postului, pe scurt sunt adusi pe PILE numai oameni cu IQ-ul sub linie sau indolenti.

Doar 2 evenimente recente daca observam, ne lamurim:

1.Furtul focoaselor "pazite" de jandarmerie: multă neglijenţă din partea celor care trebuia să păzească aceste focoase, este evident. Halal jandarmi bine platiti si hraniti, care au norma de hrana neimpozabila mai mare decat un salar net minim pe economie.

2. Puteau sa moară 400 de oameni pe Otopeni! Două avioane, la un pas să se ciocnească pe aceeaşi pistă.
    Din cauza unui controlor de trafic aerian nepregatit de la ROMATSA, unde salariul incepe de pe la 2500 de euro si unde n-ai NICI O SANSA sa te angajezi daca nu ai pe careva deputat-senator-mare scula.

“Aoleu! I’m sorry! intr-o romano-engleza de balta e tot ce a putut spune papagalul de controlor.
    Daca lucra pe Heathrow sau pe La Guardia unde decoleaza-aterizeaza cateva avioane pe minut, cate bubuia pe zi?
    Nu mai spuna ca TAROM a trecut incidentul sub tacere, initial.
    Last edited by mr.K; 19 July 2011, 10:58.

Comment

• Ei las' ca suntem 'smecheri' acuma, ne dam rotunzi ca a venit 'licuriciu' si mai deschide niste baze la noi sa mai testeze niste arme ceva si ne permitem, prin intermediul ilustrului nostru conducator, sa ii luam la misto pe rusi...mai nasol la iarna cand ne taie aia gazu' si ne incalzim la basini, da' merge si asa, smecheri sa fim...
      Keyboard error or no keyboard present.
      Press F1 to continue or DEL to enter setup...

Comment

• Stai linistit, ca nu ne taie gazu, doar ne creste pretul ...
        Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Daca atat ne duce capul ca politica externa. La nivel micro, eu ca persoana nu ma cert niciodata in mod inutil cu vreun vecin. Vecinul e cel care iti poate salva casa cand esti plecat, e cel pe care-l poti ruga sa te ajute la ceva imediat, e cel pe care-l poti ignora daca vrei in afara de salutul obisnuit.
          Dar nu vad rostul sa te certi MUSAI cu Rusia, doar pentru a te da rotund. Macar de am urmari recuperarea unor teritorii, dar asa, fara o mana buna la carti stai in banca ta.

Am avea destule marfuri de nivel tehnologic redus (mobila, textile, aragazuri, radio-uri) sa facem un barter cu rusii, contra gaz, cu mijlocirea guvernului, dar noi vrem sa vindem numai occidentului. Ce anume, in afara de Logan si Duster, nu stiu, cand aflu va spun. Pana atunci, vand chinezii.

Comment

• Nu zic ca ideea e rea dar rusii cam pot gasi la altii mai ieftin (idiotii aia de chinezi cu dumpingul lor cu tot).
            Textilele, radiourile si aragazele Romania le produce in lohn, tip de productie ce are prostul obicei ce te obliga sa vinzi numai catre firma finantatoare in speta vestul Europei.
            Despre firmele straine ce-si desfasoara activitatea in Romania nu mai vorbesc. Ei vand unde vor muschii si interesele lor ca de-aia e economie de piata.
            De altfel si pe vremea comunistilor Romania vindea catre URSS mai mult materii prime in special alimente dar numai sub costul de productie pentru a reusi sa faca fata importurilor masive de produse energetice.
            Acum nici dracu nu-i chiar atat de negru sunt produse ce se vand/pot vinde in Rusia normal dar nu in cantitati care sa conteze.
            Parerea mea este ca puteam sa-i imbarligam pe rusi sa investeasca ei in Romania sau sa avem proiecte comune. Asta ca tot s-au hotarat sa ocoleasca pe la bulgari cu conducta de petrol din cauza lui chioru'.
            Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
              ......................

Doar 2 evenimente recente daca observam, ne lamurim:

....................
              Nu, eu cred ca nu e nevoie decat de un singur eveniment ca sa ne lamurim: examenul de bacalaureat de anul asta. Asta e nivelul oamenilor din tara asta.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Ai dreptate vitriol. Vom ajunge si mai jos cu pregatirea, deja in invatamant nu mai vrea nici un om de valoare sa se angajeze (normal, salarizarea a fost tot timpul cenusareasa domeniilor bugetare). Elevii vor invata cu suplinitori. Mi-am facut o idee despre cat cunosc suplinitorii de pe la tara din materia predata. Jalnic.
                Elevii ajung in clasa a 8-a si abia stiu tabla inmultirii, ce pretentii la mai mult, ce liceu, ce facultate? Plus ca si costurile unui an scolar la un liceu, daca nu esti din localitate, sunt greu de suportat pentru parintii cu venituri mici.

Comment

• Daca crezi ca examenul de bac de anul asta spune totul...Uita-te ce au facut profesorii la examenul de titularizare... Doar 26% au reusit sa treaca ;). Nu mai dati vina numai pe copii!!!
                  My ride... http://www.loganclub.ro/forum/my_rid...fm-t42427.html

Comment

• De ce? Ca la fotbal, antrenorul e de vina ca jucatorii sunt puturosi /neputinciosi?

Am zis mai inainte, acei profesori care nu au trecut examenul de titularizare sunt cei care MAI ACCEPTA SA PREDEA.
                    Cei valorosi pot sa fac orice altceva decat sa munceasca pe 700-800 de lei in invatamant ca debutanti.
                    Ai 19 ani, ai luat BAC-ul? Cati din fostii colegi care au invatat nu au luat BAC-ul ?
                    Tu ai munci pentru cativa lei in invatamant? Sau probabil visezi ca toate cunostintele mele ce abia au absolvit facultatea sa se angajeze cu minim 2000 de euro pentru inceput.
                    Va urez succesuri, aveti de la cine lua exemplu.

Comment

• @Marian Ionut: asta a fost nivelul romanilor, dintotdeauna. Acum s-a dovedit asta pentru ca n-au mai putut fura la bac. E oarecum consecinta anilor de comunism, cand toata lumea trebuia sa termine cumva ce a inceput (liceu, facultate, scoala de meserii, etc), ca sa nu facem tara de ras.
                      O spun cu mana pe inima si chiar pot sa-mi pariez viata pe ce spun: in tara asta, 70% din numarul total al cetatenilor, habar nu au de capul lor. Nu trebuie sa fiu academician ca sa-mi dau seama de asta. O vad cu ochii mei, in fiecare zi.
                      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• atata timp cat la iasi se poate face mai nou facultate fara bac ... suntem vai mama n tra ! Rade Europa de noi si cu cu..l

Comment

• Mihai Marinescu, concurent in campionatul FIA Formula 2

Ceea ce mi se pare mie cel mai interesant este ca SIXT New Kopel si Media Pro investesc si in alte sporturi inafara de fotbal si incearca sa il promoveze pe unul dintre cei mai bine cotati piloti din romania, Mihai Marinescu.

FIA Formula 2 este cel mai important campionat mondial FIA dedicat tinerilor, singurul, in afara Formulei 1, desfasurat sub titulatura de Campionat Mondial FIA
                          Sezonul 2011 are programate 8 etape, pe circuite de renume:
                          15/16/17 April Silverstone, UK
                          20/21/22 May Magny-Cours, France
                          24/25/26 June Spa-Francorchamps, Belgium
                          1/2/3 July Nürburgring, Germany
                          22/23/24 July Brands Hatch, UK
                          26/27/28 August Red Bull Ring, Austria
                          30 Sep - 1/2 October Monza, Italy
                          28/29/30 October Barcelona, Spain

Mihai Marinescu are rolul de model pentru tineri, drumul urmat de el in ultimii 10 ani in motorsport fiind acum copiat de o multitudine de tineri (si de paritintii lor).
                          Mihai a devenit un brand, cu fancluburi si cu suporteri dedicati, care-l urmaresc in toata Europa - Este acum cel mai bine cotat pilot roman resident, atat in topul Castrol Driver ranking al rezultatelor, cat si in topul popularitatii mondiale realizat de Driver database; Are peste 1 milion de search / luna, pe motorul de cautare Google.

Sunt nerabdator sa vad cand va ajunge si sportul pe doua roti la fel de mediatizat ca si Formula 1/2.

Originally posted by Champion View Post
                          atata timp cat la iasi se poate face mai nou facultate fara bac ... suntem vai mama n tra ! Rade Europa de noi si cu cu..l
                          Cum se poate asa ceva? Am auzit ca au fost extraordinar de multi carora le-a placut facebook'ul/messengerul mai mult decat scoala, dar asta cu facultate fara diploma de bac e chiar tare.
                          Nu am crezut ca se poate ajunge la asa ceva.

fara mirc te rog
                          Last edited by Cristi_Xp; 20 July 2011, 01:29. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• uite ca se poate/// trebuie sa dai declaratie ca il promovezi pana in anul 2 de facultate !!

Comment

• Originally posted by vitriol View Post
                              @Marian Ionut: asta a fost nivelul romanilor, dintotdeauna. Acum s-a dovedit asta pentru ca n-au mai putut fura la bac. E oarecum consecinta anilor de comunism, cand toata lumea trebuia sa termine cumva ce a inceput (liceu, facultate, scoala de meserii, etc), ca sa nu facem tara de ras.
                              Total de acord cu tine! Din pacate, din vina parlamentarilor si a politicii tampite din Romania unii tineri au de suferit. Asta e tara noastra si nu prea putem noi, copiii, sa o schimbam!
                              My ride... http://www.loganclub.ro/forum/my_rid...fm-t42427.html

Comment

• Originally posted by Champion View Post
                                atata timp cat la iasi se poate face mai nou facultate fara bac ... suntem vai mama n tra ! Rade Europa de noi si cu cu..l
                                campionule, Iasi se scrie cu I, fiind substantiv propriu.
                                Universitatea Apollonia (care e un fel de butique universitar de medicina ce a generat fonduri imense, aici facandu-si studiile cei care nu au putut sa acceada la Universitatea de Medicina Iasi) a dezmintit ca accepta inscrieri fara diploma de bacalaureat.
                                In schimb, i-au luat locul 2 universitati private din Bucuresti.

Oricum, ce importanta are daca cei care au picat acum vor avea diploma de BAC obtinuta in sesiunea din toamna, vor fi cumva mai inteligenti? Tot o apa si-un pamant.
                                Dupa cum am mai spus, nu e nevoie doar de pseudolicentiati intr-o tara, e nevoie si de soferi, instalatori, mineri, politicieni, agricultori, etc.Ocupatii pentru care n-ai nevoie de scoli inalte.
                                Ce ma mira e inversunarea cu care toti doresc o diploma d elicenta pe principiul ca "poate-ajuta la ceva". Si mai ales, pentru ca e usor de obtinut/cumparata. Ceea ce, ar trebui sa se schimbe.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google