If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
da, mah...spiritul democratiei romanesti. pai pana acum, am avut dictatura, ce spirti democratic viseaza astia? o revolta nu inseamna decat nesupunere, pana la urma.
ps: ui' mah, ca exact asta mai zic unii...ptiu, ce destept is, fir-as a' naibii
ps2: ma las de forum, fug la tevereunu, ca-i interesant...
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Revoltele au un caracter izolat si sunt precum niste flegme in ocean. Revolutiile se fac pentru instaurarea unor noi "regimuri" si au ca protagonisti directi niste interese. Nu au legatura cu libertatea, nivelul de trai si alte fantasmagorii.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
@Seba, in africa nu cresc decat pui de negri... si aia cand au ce manca. Ce sa zic, probabil sunt unul dintre aia care se conformeaza usor si prefera sa se kce in liniste cu toate ca-si asuma riscul de a fi ultimul care trage apa. Prefer sa traiesc doar 65-70 de ani mancand alimente modificate genetic decat sa traiesc 75-80 de ani cu dureri de spate incercand sa cultiv "mancare sanatoasa". Esti un om destept si stii faptul ca un om nu este doar mancare, omul ca si fizic poate fi distrus prin multe alte mijloace.
65-70 de ani ? Maxim 45-50 cum iti suna ? E o medie, evident. Cam atat e rentabil pentru sistem, sa traiasca un individ. Ideal e sa decarteze si sa nu mai prinda pensia...si nici nu mai ocupa asa mult spatiu prin simpla lui existenta si manifestare.
@darksid3, am auzit de multe teorii conspirationiste, dumneata crezi in cateva, dar parca nici chiar asa sa moara omul la 45 de ani. Varsta medie de pensionare este 65 de ani, macar atat sa ajungem sa traim...
Vorbim in 20 de ani. Codex-ul e valabil de vre-o 10 ani si este REAL, il cauti in Monitorul Oficial si-l gasesti. Pentru multi, multe sunt teorii ale conspiratiei cat timp prefera sa doarma in bula lor de sapun. Unele sunt doar teorii DAR nu toate.
Apropos: ti se pare ca tineretul din ziua de azi e sanatos? Pai hai sa-ti zic ceva, eu la 31 de ani, fac exercitii fizice si alerg cot la cot cu un pustan de 18 ani care nu mai stie ce e aia sport in scoli si care "rupe" Mac Donalds-ul pe genunchi. Ia pune-l sa ridice o roata, ca risca sa ramana intepenit cu spatele. Astia in 15-20 de ani sunt PA!
Tineretul nu este sanatos pentru ca nu-l intereseaza aspectul asta si nici nu fac nimic pentru a-si mentine sanatatea. Nu exista lege care sa te oblige sa mananci numai de la Mac, sau sa-ti interzica sa alergi macar 1 ora, 3-4 zile din saptamana. L-am injurat pe Ceausescu pentru ca scotea elevii la muncile campului, acum prin sate traiesc numai asistati social, inainte omul de la tara si omul simplu consuma carne de porc numai in preajma sarbatorilor pentru ca atunci taia porcul, acum poti oricand sa-ti cumperi. (era si o vorba "Cetateanul de la bloc, taie ****-n loc de porc")
Inainte sa ne inbolnaveasca cineva dand legi in privinta alimentatiei ne inbolnavim din proprie vointa, nepasare sau ignoranta. Nu vreau sa fiu lupul moralist, singurul efort fizic il fac la servici si niciodata n-am aruncat ceafa de porc din farfurie.
Nu te obliga nimeni sa mananci de la MacDonalds dar bombardrea valorilor te "obliga" mai ales daca esti slab de inger si nu sesizezi manipularea subtila. E vorba de multe aspecte. Nu te obliga nimeni sa nu mananci sanatos dar nici nu te indeamna. Ba chiar, prin Codex, nu mai ai decat iluzia ca ai de unde alege. Romania nu e la nivelul Occidentului in ceea ce priveste procesarea mancarii dar nici prea departe nu mai e. Sunt multe lucruri unde crezi ca poti alege si realitatea e alta.
Intreaba-te de ce, intr-o perioada anume, s-a scos Educatia Fizica din scoli. Cunosti bine cat de important era sportul pe vremea noastra.
Indivizii sanatosi fizic si psihic nu mai sunt viabili pentru ce se vrea acum. D-aia si vezi atata comportament aberant, luat ca o normalitate.
Ai foarte mare dreptate, imi aduc aminte ca deasupra usii salii de sport din timpul liceului scria "mens sana in corpore sano"... Prin noile generatii societatea romaneasca o sa se degradeze in loc sa se consolideze, tocmai pentru ca nu mai este condamnat comportamentul aberant, si eu am fost un adolescent rebel dar ce vad in zilele astea ma ingrozeste.
Tin minte un fost coleg de munca, un om cu etate, a zis un lucru pe cat de simplu, pe atat de adevarat: "Cum pui bazele unei generatii BUNE? Pui accent pe educatie si sanatate". Uita-te ce se intampla in momentul asta, e fix invers.
Lucrurile sunt foarte clare, nici nu merita discutate/disputate. Doar cine nu vrea, nu vede.
Ultimii ministri de la Educatie au fost niste glume, despre asta actualu' nu se stie nici macar daca are sau nu un liceu absolvit dupa regulile recunoscute in Romania, Abramburica ce a tot cochetat cu postul, inainte, nu facea decat ca prenumele sa-i devine eticheta.
Stiti ca in mediul rural copiii ajung sa nu cunoasca tabla inmultirii la finalul celor 8 clase? Buni de vot, ce sa le ceri la astia?
La orele de sport la licee nu ai de unde sa faci 2 echipe de baieti si 2 de fete, ca jumatate de clasa are scutire medicala.
Chiar de ai dori sa faci sport la scoala, prea putine scoli/licee au o sala de sport pentru perioada rece.
Bazinele de inot sunt extrem de putine in toata tara, patinoare cred ca le taiem de pe lista, sunt prea putine pentru a fi luate in calcul. Cu ce ne laudam? Cu antrenorii de copii care cer "dreptul" la parinti pentru ca al lor copil sa joace in echipa?
Daca merg la un film la mall cu juniorul, in drum se afla toate fastfood-urile recunoscute, iar parintii le satisfca cererile pustilor, ba chiar servesc si ei, alaturi.
Pur si simplu, in Romania oamenii nu mai gatesc acasa, de lene, punand cat de cat accentul pe dieta. Iar o parte fac foamea de-a dreptul.
si toate astea se trag din prostie, care are niste radacini bine infipte in manipulare. atata timp cat ti se arata ce vrei sa vezi, vei fi convins ca aia e calea de urmat. paradoxal, ti se satisfac unele asteptari/nevoi, dar pe de alta parte ti se restrang foarte puternic libertatiile. acum cateva saptamani a circulat pe mailuri o analogie despre cum se ingradesc libertatiile, recte cum prinzi porci mistreti: le dai de mancare, ei se invata cu locul. pui un gerd, dupa 2-3 zile vor veni totusi sa manance. mai pui un gard. dupa 3 zile, vor veni din nou. inca un gard si tot asa pana-i inchizi intr-o cusca. ei se vor multumi cu mancarea. asta e valabil si la oameni.
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Supravieţuind acestei "epoci măreţe", este greu să te împaci cu faptul că aparţii speciei acesteia smintite şi degenerate, care se făleşte cu voinţa sa liberă. Cât mi-aş dori să existe undeva o insulă pentru cei înţelepţi şi cu voinţă bună! Într-un asemenea loc chiar şi eu aş fi un patriot înfocat! - Albert Einstein
Tineretul nu este sanatos pentru ca nu-l intereseaza aspectul asta si nici nu fac nimic pentru a-si mentine sanatatea....L-am injurat pe Ceausescu pentru ca scotea elevii la muncile campului, acum prin sate traiesc numai asistati social, inainte omul de la tara si omul simplu consuma carne de porc numai in preajma sarbatorilor pentru ca atunci taia porcul, acum poti oricand sa-ti cumperi...
...singurul efort fizic il fac la servici si niciodata n-am aruncat ceafa de porc din farfurie.
Voi ati uitat de DACIADA...Iar la tara,romanul baga slana cu ceapa si apoi se ducea la camp,de aia nu avea probleme cu greutatea si alte alea.Poate ca acum mancam la fel de gras(si mai ales nesanatos)dar miscare....canci!Basanau' in masina si la birou iar intre astea mergem cu liftul!
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment