Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• De parca nu noi am acceptat si insusit imediat ultimile realizari in materie de comunicare.Dupa revolutie era mare bataie pe ziare; n-am vazut ca atunci cozi la chioscurile de difuzare a presei, decat pe timpurile apuse, cand se astepta la "Sportul".
    Oamenii erau insetati de stiri; li se oferea si o altfel de presa. Au venit apoi firmele de CATV;imbulzeala mare, aveam posibilitatea sa urmarim mai mult de 2 programe si acelea cenzurate;oferta mare, cerere pe masura.Nu mai vorbim de impactul telefoanelor mobile.
    Astfel lumea isi rezolva mai repede problemele, avea informatii mai recente dar, era tintuita in ...fotolii..
    Explozia Internetului a fost o cerere tot mai avida de cunoastere, o sete de informatie specifica rasei umane.Cine dadea spaga firmelor sa-i "traga" net mai repede decat la blocul vecinului? Dupa ce am fortat toate acestea, venim vorbim despre efectele nocive ale acestuia. Intreb; anumite mancaruri nu sunt nocive, bautura,tigara,sofatul cu viteza?. Excesele devin vicii iar acestea sunt nocive.Pentru ca nu ne putem controla,dam vina intotdeauna pe toate acestea.
    De ce ne plangem? Cine ne obliga sa folosim ceea ce consideram ca e nociv?
    Nu cumva e o lupta cu noi insine, ascunzand de fapt propria neputinta?
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• aproximativ. trebuie sa intelegeti ca totul, pana la un anumit punct, nu mai este decat un joc. "criza" a aparut practic de nicaieri, dar afecteaza pe toata lumea. nu e decat un joc murdar, printre care si al bancilor, care sunt controlate de unde trebuie. la un moment X se va spune simplu ca se desfiinteaza tari/state/etc si ne vom supune unui anumit Y, pamantean sau nu, care va guverna totul. de fapt a fost mereu asa, numai ca latul era mai larg. cei mai fericiti vor fi cei din creierii muntilor, care consuma doar ceea ce prodc ei, local, au animale si pot supravietui prin mijloace proprii. poate ca n-ar fi rau sa pastrati in camara niste seminte. nimeni, dar NIMENI nu prevesteste ceva bun pentru viitor.

Comment

• Ideea, conform careia realitatea virtuala face sa inceteze sau sa reduca socializarea individului, este total gresita.
        Daca vorbim despre realitate virtuala, atunci trebuie sa acceptam ca este cea mai moderna metoda de invatare pe care lumea o poate oferi.Universitati de renume din SUA, in laboratoare speciale isi lasa studentii sa "navigheze" explorand diferite medii.
        daca vorbim despre socializarea individului,internetul e o posibilitate; asta daca nu te rezumi la un accept, acel "ADD" si atat. Se pot stabili intalniri, creea relatii.Cati dintre voi nu v-ati cunoscut datorita forumului.Totul e sa VREI sa socializezi.
        Asa cum am mai spus, aceste modalitati de cunoastere a lumii exista; le accesezi daca ai nevoie, nu din snobism sau pentru ca e la moda;e ca la biblioteca.

Comment

• Socializarea virtuală e una, cea reală e alta. Fă distincția cuvenită. Mai mult, acea socializare virtuală te cam alienează, vis-a-vis de celălalt tip. E dovedit. ;) Eu cred că lumea a pierdut mult mai mult față de ce a câștigat prin Internet. Adică exact pe "terenul" relațiilor interumane. Și, culmea, spun asta din punctul de vedere al unui utilizator aproape dependent de Internet.
          Pe de altă parte, surogatul ăsta de socializare mixtă (virtual-reală) ce se poartă (vorbesc cu amicii pe net apoi ies la o bere) e mult mai puțin decât ceea ce era odinioară. Și tu trebuie să știi că ești chiar mai măricel decât mine. După mine, ce e mai bun la net e faptul că reduce distanțele, asta da. Dar ca sursă de informare sau de socializare, e mult sub cărți (biblioteci) sau "paharul de vorbă" la care stăteam cu gașca.
          Last edited by ursamajor; 23 December 2011, 11:56.
          Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
          Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

Comment

• Socializarea are o definitie clara; altfel nu e ce numim. Internetul a venit ca o necesitate;daca nu era cerere n-ar fi fost nici oferta.Nu poti sa impui cu forta folosirea unor mijloace.De altfel am spus clar mai sus despre dependenta si vicii.Fa analiza intregii expuneri.

Comment

• Internetul a fost, inițial, rețea între universități. Și avea scopuri clare. Abia mai târziu a devenit "de masă". Și s-a "manelizat". ;)

Comment

• Dome, eu iau partea buna a internetului; ma documentez despre piese, materiale tehnologii in domeniul meu de activitate.Am invatat de nevoie sa utilizez calculatorul (la o varsta mai inaintata), nu folosesc diferite retele de socializare, gen facebook, pentru ca nu am aceasta nevoie deocamdata.Deci fiecare individ este, sau ar trebui sa fie, propriul cenzor intre necesitate si dependenta.

Comment

• Așa e. Noi am avut ocazia să trăim și printre cărți. Mai dificil e cu cei născuți sub dominația lui. Dar tot cred că informația de pe net e slabă calitativ. Indiferent de domeniu. Prefer cărțile unor autori cunoscuți și consacrați.
                  Și eu mă mai informez când mi-e lene de pe net.

Comment

• Ani de zile am adunat numeroase carti de specialitate; nu le-am aruncat pentru ca le-am pretuit prea mult, dar zac intr-un geamantan intr-o magazie la tara.Dar trebuie sa recunosc, cartile au si ele inconvenientul lor; nu pot fi acualizate cu noile tehnologii,sisteme, chiar daca legile lui Kirchoff raman in aceiasi constructie.Si apoi eu unul nu imi pot permite sa cumpar atatea manuale de specialitate, de cate as avea nevoie.
                    asa ca folosesc ce e mai ieftin si la indemana.

Comment

• Nu confunda socializarea virtuala cu contactul dintre oameni, prieteni, etc. In ziua de azi e mai simplu sa discuti "pe mes", sa dai Like-uri si sa stai cu orele pe calculator. Pe vremea noastra, plecam dimineata la 10 si ne intorceam seara, in vacanta de vara, pe maidane. Faceam cornete, alergam mingea pe maidan, jucam leapsa. Tineretul de acum vorbeste in jargon virtual si da Request la posibili parteneri. Noi ceream prietenia prin scoli si susoteam pe la bai, in pauze. Asta este diferenta si pot sa aduc si dovezi oficiale: Paradoxul e ca, cu cat suntem mai conectati tehnologic, cu atat mai putin comunicam real. Individul a devenit si mai singur in societate pentru ca s-a vrut dependenta de tehnologie, in linii mari.
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Progresul si tehnologiile avansate au facut pa alocuri dintr-un individ unic coordonator si supraveghetor al proceselor;unde mai gasesti echipe din 20-30 de oameni lucrand la un RK?
                        Paradoxal s-a ajuns ca echipa sa fie compusa din 2 indivizi.Asa ca si in realitate e tot mai greu de stabilit relatii.Nu cred ca s-a urmarit in mod intentionat dependenta omului de tehnologie;imi amintesc de o formulare in Economia Politica dintr-a XII, parca, in care se spunea ca, " capitalismul a dus la pauperizarea membrilor societatii odata cu era robotizarii, prin cresterea somajului".

Comment

• E voit din doua motive:

1. Aspectul monetar, tehnologia se da cu taraita, ca sa "fii mereu in ultimele tendinte" adica sa cumperi mereu.
                          2. Divide et impera

Comment

• As spune ca in perioadele in care oamenii nu erau atat de "divide"(anii70-90) erau mult mai usor controlati, paradoxal sau nu dar asa era.

Comment

• Pe vremurile alea era folosita violenta bruta dar oile nu erau la fel de productive. Acum ti se fabrica valori iar cand ciclul de asimilare e complet, indivizii incep sa se "controleze" unii pe altii. Acum tarasenia vine din interior, nu mai e necesar sa stea nimeni langa tine cu biciul.

Comment

• Da sigur; si in privinta manipularii si stapanire a maselor se folosesc tehnici si..."soft-uri" in pas cu moda.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google