Imi amintesc o fraza, nu mai retin contextul: "Inainte, stapanul trebuia sa aiba grija de sclavi, sa-i hraneasca, sa le ofere un adapost. Acum, sclavii trebuie sa aiba grija de ei, singuri"
Romania....incotro?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Te tii cu tehnologia la curent de nevoie, n-ai masina Euro 5, taxe mari, n-ai macar 4GB RAM la computator, se blocheaza cu ultimele realizari, n-ai un TV nou, au grija ca unele programe sa fie pe o banda inaccesibila rasnitei TV pe care o aveai etc.
Ultima nasoleala: trebuie sa-ti cumperi masina cel putin din 2007 (productie sau prima inmatriculare in Romania). Altfel, n-ai cum, decat daca esti masochist si vrei musai sa umfli bugetul ANAF.
Comment
-
La lingura de lemn sa ajungem.
Sa ajungem sa ne bucuram daca gasim in strachina un ciolan fara carne pe el.
Noi suntem o generatie de ratati, nici in caruta, nici pe jos. Manipulati si cu o lipsa totala de atitudine.
Filozofi cat incapate, aproape in fiecare din noi zace un mic filozof, macar la fotbal si politica, si tot sunt filozofi.
Din pacate din spate vine o generatie de handicapati, la care atitudinea este doar un cuvant (nimic mai mult de atat) care n-are legatura cu facebook...
PS: daca in fiecare din noi ar zace un mic luptator, s-ar mai schimba ceva.
Dar nu, noi suntem filozofi si comentam ce vedem la tv ''uite mai la nesimtitu asta" , ''vai, nerorocitii naibii'' etc.
Asa ca io zic, ciocu mic/capu plecat/joc de glezna! Nu va mai plangeti de mila, pt ca meritam 100% directia spre care ne indreptam.
O vedem cu totii (sau majoritatea), dar nici o atitudine.
Am mai vazut si aici de genu ''aaaa pai cum sa luam atitudine ca zarurile sunt deja aruncate'' etc...atunci stai in banca ta si nu mai comenta ca faci praf.
Comment
-
Esti naiv daca crezi ca o atitudine de luptator este necesara. Tu, ca individ, esti capabil ca de maine sa nu mai folosesti masina? Esti capabil sa pui piciorul in prag si sa nu mai contribui la taxele aberante? Rate ai? Cont in banca ai? Ia nu mai plati nimic, renunta la tot, fii luptator! Cum crezi ca opresti un tren care se afla in plin avant? Cu mainile goale? Cati indivizi sa fie? 1000? Un milion? Nu e de ajuns. Cum faci macar jumatate din populatia lumii sa mearga intr-un consens? Aici vorbim de generatii ce trebuiesc crescute intr-un anume spirit, un anume stil de gandire analitica, nu de revolte, anarhie sau alte forme de "rasculare". Astea sunt sortite oricarui esec, din start.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Așa e, simțul civic nu se învață în 20 de ani. Occidentul l-a învățat în toată istoria sa. Au și avut noroc să aibă liniște și să nu fie tulburați, decât când tot ei au decis. În România nu cred că va fi vreodată loc de simț civic. Suntem făcuți din alt aluat.
Dar calea protestelor este, totuși, viabilă. Dacă fiecare și-ar cunoaște locul, adică ar recunoaște o ierarhie și nu s-ar crede lider. De aici acele ''uite mai la nesimtitu asta" , ''vai, nerorocitii naibii''. Asta e problema la noi. E o lipsă cronică de încredere în lideri. Însă, mă întreb, în cine poți avea încredere? Avem lideri? Eu zic că nu. Nici măcar de opinie, că ar conta mult. Și n-avem tot fiindcă suntem făcuți, cum am spus, din alt aluat. Cu rahat în el.Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!
Comment
-
Originally posted by darksid3 View Post...............................
Ar insemna sa ma razvratesc si impotriva mea.
Nu mai aprofundati atata problema, cum spuneam, filozofie multa si nimic concret, nici macar la lucruri marunte nu suntem in stare sa luam atitudine.
Hai sa ramanem asa, ca totul e sortit esecului, ca nimic nu are rost sa facem, cum spuneam, de asta ne si meritam soarta.
Generatii crescute intr-un anume spirit, uite ca generatia tanara e crescuta in spiritul internetului si al antisocializarii, al simtului civic inexistent.
Trebuie asteptat sa mai treaca vreo 3 generatii? Total gresit.
Occidentu a invatat spiritul civic cu vorba buna? Numai naivii cred asta
L-a invatat cu bata.
Comment
-
problema este de fapt ca si daca ne trezim, e deja mult prea tarziu. vom fi doar cele cateva oite care nu vor sa sara in Dunare. celelalte vor sari cu miile, din inconstienta, prostie, subjugare sau ce vreti voi. Daca cititi putin chiar si Biblia, veti intelege multe. Nu ar strica sa cititi "Viitor cu cap de mort". printre randuri ati intrezari cate ceva despre viitor, care nu e prea roz, din pacate. important este, din amalgamul de informatii sa stii ce sa extragi. multi vor trece pe langa, cu informatia in fata. si nu ma refer la carti, ma refer la fapte concrete ce au deja loc, peste tot in lume.
Comment
-
Originally posted by Octavian___32 View PostOccidentu a invatat spiritul civic cu vorba buna? Numai naivii cred asta
L-a invatat cu bata.Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!
Comment
-
Originally posted by razvanamza View Postproblema este de fapt ca si daca ne trezim, e deja mult prea tarziu. vom fi doar cele cateva oite care nu vor sa sara in Dunare. celelalte vor sari cu miile, din inconstienta, prostie, subjugare sau ce vreti voi. Daca cititi putin chiar si Biblia, veti intelege multe. Nu ar strica sa cititi "Viitor cu cap de mort". printre randuri ati intrezari cate ceva despre viitor, care nu e prea roz, din pacate. important este, din amalgamul de informatii sa stii ce sa extragi. multi vor trece pe langa, cu informatia in fata. si nu ma refer la carti, ma refer la fapte concrete ce au deja loc, peste tot in lume.
Dincolo de partea "science fiction" a cartii, nu poti sa nu vezi totul in jurul tau, exact asa cum expune si Cinamar.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Comment