Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Liderii tarilor fac tot ce pot pentru a ajuta grupurile de interese care ii sustin, participa la "jocuri de societate" gen programe de inarmare, spionaj, acorduri si tratate, razboaie, totul finantat din efortul si banii celor care muncesc cu iluzia ca vor deveni pensionari fericiti.

Comment

• In opinia mea,liderii au nevoie de ajutor si nu invers.
      Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• In opinia mea,liderii au nevoie de ajutor si nu invers.
        Doar sa ajunga la putere. Apoi, trebuie sa achite nota de plata.
        Cate contracte pentru inarmarea armatei o fi semnat Obama, de cand e presedinte? Sa ne amintim ce razboaie au purtat cei doi Bush pentru a fi realesi.

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
          ......................................
          Nu filozofia e problema ci ignoranta.
          Ignoranta care e urmata de lipsa de atitudine.
          Si atunci spun ce am mai spus: ne meritam soarta.

Inceputul de comentariu al colegului Razvan reprezinta starea de spirit generala: ''mult prea tarziu/navem ce face/suntem mici/vai de capu nostru/suntem terminati din nastere/etc''...

Atunci iar cum spuneam, de ce mai comentam/filozofam (si)aici ?

Comment

• Pentru ca atat putem.
            Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Originally posted by Octavian___32 View Post
              Ignoranta care e urmata de lipsa de atitudine.
              Si atunci spun ce am mai spus: ne meritam soarta.

Inceputul de comentariu al colegului Razvan reprezinta starea de spirit generala: ''mult prea tarziu/navem ce face/suntem mici/vai de capu nostru/suntem terminati din nastere/etc''...

Atunci iar cum spuneam, de ce mai comentam/filozofam (si)aici ?
              Pai hai sa le luam pe puncte: Care sunt solutiile, in opinia ta? Consideri ca se pot aplica? Si de ce?
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Atunci iar cum spuneam, de ce mai comentam/filozofam (si)aici ?
                Pentru ca atat putem.
                Asa a fost, asa este, asa va fi. Pentru noi, oamenii de rand. Amin!
                Cand nu vom mai face parte din "tribul" oamenilor de rand, vom putea face mai multe, dar nu ne va mai pasa, deoarece starea de fapt ne va avantaja.

Comment

• Exact. Atunci bunastarea te va face orb la strigatele celorlalti.Noi "strigam" durerea pentru ca o simtim ca pe o amenintare iminenta; in momentul cand acest spectru se indeparteaza spiritul de revolta nu mai e la fel.
                  "La munca", li se raspunde de cele mai multe ori celor ce nu mai suporta apasarea si ignoranta celor pe care i-au ajutat sa ajunga la putere.Si asta o spun cei care pentru un un timp au un ciolan cu carne pe el: cand se apropie de os, se indreapta iar spre norod.Si tot asa, istoria se repeta,pentru ca oamenii rareori sunt aceiasi.
                  Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Darkside si restul, vorbiti de chestii abstracte, profunde pt umanitate/prostime.
                    De ce va dati asa in stamba?
                    O luati de la Decebal si Traian, de la impartirea lumii, etc.
                    DA, zarurile au fost aruncate.

Nu de asta vorbesc. Vorbesc de Romania incotro?? De NOI, astia care traim in lumea asta ipocrita, nesimtita, incorecta, inumana in multe cazuri.
                    Toti vrem sa facem treaba si nu facem NIMIC.

Eu sunt mai pe maduva, pe prezent.
                    Ce pot sa fac, fac, si nu mi-e frica sa o fac pe bani mai multi inca o data.
                    NU mi-e frica de mine ca nu pot sa fac!
                    Oooo vai, ne mustra vreo constiinta...ca suntem vazuti cumva curve sau..?? Nici pe departe.
                    Suntem boi la jug, daca nu stim sa ne vindem pielea mai bine, e absolut greseala noastra.

''Aaaaa...ca unu doi in multime nu se vad....''
                    Asta e atitudinea noastra, niste fricosi care am stat asa de prea mult timp.

Occidentul nu a trecut peste noi nici acum, suntem imbatati cu o massmedia denaturata si niste angajatori care profita din plin de umilinta si ignoranta noastra, lasa...ca merge si asa.
                    Eu vreau sa mearga mai bine, si protestez in fata crizei, vreau bani mai multi, vreau mai mult pt munca depusa.

Comment

• Ok, am inteles. Este foarte corect ce spui, din pacate prea frumos sa fie adevarat. Da, s-a ajuns cu discutia in niste zone mai profunde dar care sunt necesare pentru formarea unei imagini de ansamblu. Sa sa intelegi prezentul trebuie sa cunosti trecutul, cum spunea un mare om care a studiat comportamentul uman.
                      O schimbare de paradigma nu se poate face intr-un timp asa scurt, vorbim de indivizii care au fost crescuti de mici intr-un anumit spirit si sistem de valori. Nu poti schimba o oranduire, cu adevarat, pe scheletul aceleasi oranduiri. Gandeste-te ca sunt entitati care studiaza comportamentul uman global la nivel de institutie, iar astia nu glumesc. Prepara ideologii pe banda rulanta si le implementeaza subversiv. Este greu sa faci un individ sa se trezeasca la realitate fara a pica in postura unui formator de opinie, a unui "brain washer" sau a unui nebun in ale teotiilor conspirationiste. Nu mai poti sa umpli un pahar deja plin.
                      Este absolut firesc ceea ce spui. Vrei sa schimbi ceva? Incepe cu tine! Si toti sa aveti in vedere aspectul asta!
                      Last edited by darksid3; 28 December 2011, 00:17.
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• corect spune colegul. va trebui sa speli pe creier jumatte de glob ca sa anulezi efectele nocive la care te referi. poti sa te "opui" avnd grija sa manaci cat mai naturat, sa faci sport, sa educi corect copiii tai, etc. aproape ca si cum ar spune biblia "sa fii un om la locul lui", fara a avea neaparat un alt stapan decat divinitatea in care crezi. e mult prea greu de explicat pana si Vechiul Testament, dar ideea de "bun crestin" te-ar scuti de multe belele. asta inseamna in primul rand si acela de a incerca sa traiesti din resurse proprii, precum cei din mediul rural. te vei feri astfel de otravurile moderne din mancare, si cu cat te vei expune mai mutin canalelor media (inclusiv Net si TV, cu atat vei fi mai santos fizic si mental, si vei avea o judecata corecta si curata, fiind un om cu capul pe umeri. astfel de oameni sunt deja rari, si este important sa nu te laturi turmei de oite spalate pe creier, ci sa fii oita care e pe acolo, dar nu inauntru, si care stie ce mesteca in staul. poate candva aceasta va face o diferenta. Poate. e ata de greu sa incerci sa explici toate astea ca o dai forte usor in ridicol si risti sa fii aratat cu degetul ca un paranoic. cititi ce am scris eu mai sus si veti avea macar o idee despre ce va fi, sau macar ce este in prezent. urmariti Descovery si alte canale asemea, ca va destupa mintea si va "detoxifica" logica elementara, si feritiva de Otv-uri si iRealitati.

Comment

• Eu vreau sa mearga mai bine, si protestez in fata crizei, vreau bani mai multi, vreau mai mult pt munca depusa.
                          Octavian, la mitinguri la Guvern, atunci cand se voia printre altele taierea indemnizatiilor mamelor pentru cresterea copiilor, taierea pensiilor, au fost sa zicem 20.000 de oameni din toata tara. N-ajunge.
                          Intr-un oras cu 2-3 milioane de locuitori ca Bucurestiul , cred ca 500.000 de oameni se pot aduna rapid sa-si exprime nemultumirile. Nu sa vina de la sute de km, in grupuri mici.
                          Se pare ca bucurestenilor in esenta nu le pasa prea mult, se pare ca nici celor din provincie nu le pasa cine stie ce.
                          20.000 de oameni reprezinta prea putin din populatia activa a Romaniei.
                          N-ajunge. Pensionarii din Bucuresti cred ca sunt in numar de cateva sute de mii. I-a durut in paispe ca Boc voia sa le taie pensiile, au venit cateva mii sa tipe la guvern, restul aveau de plimbat prin piata sau sa aglomereze spitalele sa-si caute si alte boli in plus fata de cele pe care le stiau. Pensionarii nu vor mai trai nu stiu cat.
                          Ingrijoratoare e pasivitatea celor tineri.
                          Last edited by mr.K; 28 December 2011, 10:55.

Comment

• Bat 1000 de mătănii când or schimba bucureștenii ceva în țara asta. Păi marea majoritate (statistic vorbind) sunt din sistem, taică. S-or supăra ei, dar asta e. Fraier să fii să n-ai vreun neam prin câte comiții sau comitete sunt acolo. Nu mai spun de statul bananier ce suntem, cu toate alea (economice) concentrate în capitală, de unde iarăși se poate mânca o pâine...

PS: bravo pensionarilor din Galați, singurii care reușesc să dea bătăi de cap nemernicilor ăstora.
                            Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                            Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

Comment

• Bucurestenii sunt doar beneficiarii sistemului pus la punct de orice guvern a fost la putere.

In Bucuresti pretul biletului la RATB/cartelei de metrou trebuia sa fie mentinut mai mic fata de provincie, gigacaloria trebuia sa fie printre cele mai ieftine din tara ca sa dau 2 exemple la indemana, pentru ca bucurestenii pot ajunge la guvern si pe jos daca vor, in numar mare.

Guvernul procedeaza fata de bucuresteni ceva de genul "nu te pune rau cu vecinul".

Si "vecinul" sta linistit.
                              Last edited by mr.K; 28 December 2011, 11:59.

Comment

• bucurestenii, fata de alte zone din tara, sunt un "popor" care in general e la munci. aici munca incepe pe la 9 dimineata si se termina uneori la 9 seara, indiferent ca-i la patron sau stat, iar salariile nu-s neaparat pe masura. chiriile sunt mult mai mari, mancarea e mult mai scumpa decat provincia. e o falsa impresie de bine, plus stresul mult mai mare ca in tara. de asta ignori complet orice cand ajungi, in sfarsit, acasa. pensionarii intr-adevar, n-au nici o scuza. se bimba toata ziua cu autobuzu si metroul de n-ai loc de ei, si se uita urat cand te asezi pe o banca in tramvai. au fost invatatati (cel putin aici, in bucuresti) sa li se cuvina totul. mentalitatea lor e mai naspa decat a celor care urmeaza sa fie pensionari peste 10-20 de ani. daca mai apuca. sunt oricum cretini: cu banii care i-ar lua in bucuresti pe o garsoniera/doua camere, sunt aranjati pe vita in provincie, si pot chiar sa-si ia o casa la tara, ramanadu-le o groaza de bani. dar ei prefera calvarul si saracia din capitala desi dorm, metaforic vorbind, pe un munte de bani. abia astept sa ies la pensie sa fug undeva in creierii muntilor, la tara.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google