daca nici eu nu am facut provincia 2 ani nimeni nu a facut. sunt fix aceleasi preturi ca in bucuresti. si la mancare si peste tot iar salariile sunt mai mici
Romania....incotro?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
bucurestenii, fata de alte zone din tara, sunt un "popor" care in general e la munci. aici munca incepe pe la 9 dimineata si se termina uneori la 9 seara, indiferent ca-i la patron sau stat, iar salariile nu-s neaparat pe masura.
Nu stiu niciun prieten din Bucuresti sa munceasca de la 9 dimineata la 9 seara, in schimb le stiu salariile.
Alessandro are dreptate. Preturile la bunurile de larg consum sunt chiar mai mari ca-n Bucuresti, in orasele mai mici, gen Vaslui.
Guvernul nu risca cu populatia capitalei, sa-i nemultumeasca prea tare, pentru ca ei pot schimba guvernul. Ceausescu asa a picat, nu de la ce a fost in Timisoara cu cateva zile inainte.Last edited by mr.K; 28 December 2011, 12:50.
Comment
-
salarile de bucuresti nu mai sunt ce au fost, iar daca ati merge si in alta parte decat in mall sau carfur, ati vedea ca in piata, in provincie, merele sunt 1 leu, hai 1,5, iar la bucuresti rar gasesti la 2-3 lei, si ale proaste si pline de viermi, "taranesti". carnea de porc e mult mai ieftina la provincie, ca sa nu mai vorbesc de avantajul unui pui de tara, purcel de la bunici, etc. eu sunt "parvenit" la bucale, dar bucuresteanu get-beget baga din real porcul, ca n-are de unde in alta parte. puiul de "curte" de la avicola. etc....de asta am spus ca in Bucuresti, traiul "pare" mai bun, dar nu prea este. lasam la o parte stresul, aglomeratia, consumul mult mai mare de carburant. biletul de autobuz e mai ieftin, dar uneori schimbi 2 autobuze, sau autobuz+metrou, deci de fapt transportul e mai scump. in orasul meu natal aveam 4 autobuze TOATE! si mergeam la/de la piata pe jos. iar daca luam masina nu stiam ce-i aia coada/semafor.Last edited by razvanamza; 28 December 2011, 12:57.
Comment
-
Pai la Iasi nu tot porcul de la Carrefour se baga?
Merele sunt 2-2.5 lei in piata la Iasi.
Eu vorbeam ca locurile de munca pe care le poti gasi in Bucuresti ofera posibilitatea celor care vor sa munceasca sa aiba un trai decent.
Nu acelasi lucru se poate spune despre multe zone din tara.
Ideea era ca pe langa oportunitatile oferite de capitala si guvernul face tot ce poate ca nemultumirile sa fie tinute la distanta, in provincie.
Daca ar exista un indicator al nemultumirii, in capitala ar trebui sa indice mai putin ca in zone ca Moldova, Dobrogea, sudul Olteniei.
Comment
-
De vr-o 3 ani, de cand sunt intr-un fel implicat, pot spune si eu ca traiul de zi cu zi e mai scump in capitala, de salarii nu pot spune decat ca am cateva rude care, intr-adevar, spun ca in ultimii ani salariile s-au cam subtiat, pe fondul traiului tot mai scump.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
degeaba vrei salariu mare daca nu mai are cine sa ti-l dea. firmele cam crapa pe rand, multinationalele cam pleaca. 2008 a fost alta era fata de ce este acum bucurestiul. iasi, cluj, si orasele foarte mari, in general, se apropie de bucuresti ca nivel de trai, mai ales centrele universitare. dar chiria in buzau, de exmplu, e de 3-4 ori mai mica decat in capitala, pe aceeasi suprafata. cu 12-13 mil. in buzau esti boier. un buc. mori de foame. presupunem chirie/rata la banca+rata la masina+restul de cheltuieli cotidiene.
Comment
-
Traian Băsescu, mesaj pentru români: “Degeaba bei ca porcu’ în ajun!”
Cu ocazia apropierii sărbătorilor de iarnă, Traian Băsescu a ţinut azi o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, în care le-a atras atenţia românilor asupra pericolului la care se expun dacă nu consumă alcool cu discernământ.
„După cum bine spune o vorbă din popor, degeaba bei ca porcu’ în ajun! Cine n-a băut constant tot timpul anului ar face bine să se abţină de la alcool pe timpul sărbătorilor de iarnă. Astfel nu vor apărea cazuri de oameni ajunşi în comă alcoolică în spitale. M-aţi văzut pe mine vreodată în comă alcoolică?”, s-a întrebat retoric preşedintele.
Mai mult, şeful statului s-a revoltat împotriva românilor care merg în cluburi ca să bea whisky cu Red Bull. “Combinaţie mai idioată n-am auzit! Practic, îţi baţi joc de whisky, şi credeţi-mă că ştiu ce vorbesc. Dacă vreţi să ştiţi cum se serveşte un whisky, întrebaţi-l pe Emil Boc, nimeni nu-l prepară mai bine ca el”, a spus în încheierea conferinţei Traian Băsescu.
Comment
-
De la anul se vor impozita cu 16% mai multe venituri.
Poate se gandesc astia sa puna cota unica si la cei care beau de sarbatori. Eu le dau 16% in produs rezidual, DUPA ce beau. Le dau chiar tot ce rezulta, mama lor de hoti.
Anul trecut am imbogatit bugetul cu 2% din valoarea unui apartament pe care l-am vandut, apartament achitat de mine din venituri IMPOZITATE anterior.
Dupa astia, trebuie sa stai pana la moarte in aceeasi locuinta, sa mori fix inainte de pensie si sa platesti 16% si pe ce nu ai inca, in avans.
Comment
-
Originally posted by razvanamza View Post........................................... dar ideea de "bun crestin" te-ar scuti de multe belele. asta inseamna in primul rand si acela de a incerca sa traiesti din resurse proprii, precum cei din mediul rural. te vei feri astfel de otravurile moderne din mancare, si cu cat te vei expune mai mutin canalelor media (inclusiv Net si TV, cu atat vei fi mai santos fizic si mental, si vei avea o judecata corecta si curata, fiind un om cu capul pe umeri. astfel de oameni sunt deja rari, si este important sa nu te laturi turmei de oite spalate pe creier, ci sa fii oita care e pe acolo, dar nu inauntru, si care stie ce mesteca in staul....................................
Desigur ca asta implica MUNCA (ceea ce la romani e un termen un pic mai abstract )) ).
Am un exemplu in familie, de om de la tara: Marin si Lucica.
Ea din pacate e prinsa cu lucru in lumea modernista, are dureri de cap si face tensiune permanent, femeie tanara 35 ani.
Marin tine gospodaria, merge cu Dorina (iapa) la camp, are tot timpu 7-8 porci (face si bani), 50-60 gaini, gaste etc, o gradina mare din care mai si face bani.
A muncit si el vreo juma de an si a ajuns rapid la concluzia ca mai mult castiga daca sta acasa, atat bani cat si sanatate mintala si fizica.
Pt ei am un respect profund, pt ca muncesc in primul rand, nu depind de otravurile din magazine, nu sunt prea cititi dar au o judecata care pe mine de multe ori ma uimeste (in sensul bun), au o viata simpla fara sa fie apasati atata pe creier de stresul modernist.
Vrei sa manci o zeama adevarata? O tochitura adevarata? O gaina la cuptor gustoasa? ...si nu numai de mancare vorbim, Mergi la tara la Marin.
In schimb eu, merg la cumparaturi, la supermarket si ce vad acolo??? O multime de oameni nebuni, care se imbulzesc de parca s-ar termina otravurile de pe rafturi!
Lucratorul de la carucioare s-a uitat la mine (fa sa-i spun nimic) si spune: ''de 5 ani muncesc aici, asa ceva n-am vazut pana acum, parca au innebunit!''.
Eu n-am intrat in magazin, am astepta-o pe muiere sa faca ea cumparaturile, urmand sa o astept la casa.
Cand am iesit de la casa si pana la masina zbieram in gura mare ''cumparatuuuuuri, cumparatuuuuri, haidaaaati !! acum cu totii la cumparatuuuuri!!!'', unii se holbau la mine, altii radeau...
E INUMAN ce se intampla.
Originally posted by mr.K View PostOctavian, la mitinguri la Guvern, atunci cand se voia printre altele taierea indemnizatiilor mamelor pentru cresterea copiilor, taierea pensiilor, au fost sa zicem 20.000 de oameni din toata tara. N-ajunge.
Intr-un oras cu 2-3 milioane de locuitori ca Bucurestiul , cred ca 500.000 de oameni se pot aduna rapid sa-si exprime nemultumirile. Nu sa vina de la sute de km, in grupuri mici.
Se pare ca bucurestenilor in esenta nu le pasa prea mult, se pare ca nici celor din provincie nu le pasa cine stie ce.
20.000 de oameni reprezinta prea putin din populatia activa a Romaniei.
N-ajunge. Pensionarii din Bucuresti cred ca sunt in numar de cateva sute de mii. I-a durut in paispe ca Boc voia sa le taie pensiile, au venit cateva mii sa tipe la guvern, restul aveau de plimbat prin piata sau sa aglomereze spitalele sa-si caute si alte boli in plus fata de cele pe care le stiau. Pensionarii nu vor mai trai nu stiu cat.
Ingrijoratoare e pasivitatea celor tineri.
Batranii sunt distrusi, resemnati in saracia lor, chiar nu le poti reprosa sa ia atitudine la 70-80 de ani si sa merga a ii pocneasca pe parlamentari, ei au nevoie de liniste...le ajunge 40-50 ani de munca.
Nu s-au adunat multi la guvern,parlament pt ca nu avem unitate.
Poliicienii au stiut sa faca sa nu scoata pe toti odata in strada, ci pe rand: profesori, politai, batrani, doccori....pe rand...
Numai cand propriile interese sunt afectate iesim sau injuram, in rest sa moara capra vecinului.
Ce ne-a impidicat sa mergem cu totii la propriu
sa-i luam la spitzuri in cur pe parlamntari ca politaii erau suparati??? Cred ca ne ajutau si ei cu cateva bastoane.
Aaa, sunt metode primitive? Poate, dar cu probabilitate mai mare de ceva reusita.
In Franta (ca exemplu) cnd au vrut sa modifice o lege care favoriza angajatorul cu ref la tinerii angajati, au iesit in strada o multime de tineri si oameni cu varste intre 35-50 ani!
La intrebarea unei reportere ''de ce ati iesit in strada'' (la unu mai i varsta, raspunsul a fost ''copilul meu are 14 ani, nu vreau ca peste 10-15 ani sa beneficieze de legea asta!''
Legea a fost abdicata.
Alt exemplu: intr-o zona industriala din Franta, o companie a modificat pauza de masa, cu prelungirea programului de lucru cu o ora.
Ca reactie peste cateva zile, nu numai lucratorii din acea companie, ci toata zona industriala a incetat activitatea.
De ce? Pt ca ceilalti nu au vrut ca in viitor sa existe sansa se le bage si lor acelasi program.
Asta se cheama unitate, atitudine!
Comment
-
Octaviane, de-ai sti cati oameni, care au trait la oras, vor sa se mute la tara. Eu sunt unul dintre aceia. In anii 70,80, era bataie pe oras, acum e altceva.E un lucru care ar trebui sa ne dea de gandit.Sa fie reantoarcerea romanului spre valorile mai putin alterate ale comunitatii rurale, nevoia de liniste, de natura, de oameni ?Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Da, este poate cea mai buna soltuie. Numai ca, si acolo, la tara, vei avea nevoie de niste bani ca sa incepi sa ai porcii, gainele, gastele si gradina aceea, si investitia initiala nu-i asa ieftina. Ideal este sa te ajute si parintii putin ( macar sa dea la pasari ocazional, sa mai pliveasca o buruiana). mai exista si muncile campului, deloc usoare in 2 persoane. cam este nevoie de un salariu , pentru a fi posibile restul.
Comment
Comment