Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Draga Ioane, nu putem avea o conversatie satisfacatoare pt ambele parti, pt ca fiecare isi vede povestioara in functie de anumite caracteristici.
    Asa cum n-am putut duce un dialog sanatos pana la capat nici in partea cu biserica, nu inteleg de ce aici crezi ca ar putea fi altfel.
    Eu ti-as spune sa urmezi sfatul intunecatului...poate mai descoperi lucruri de care n-ai auzit vreodata.

Comment

• Jos Base!
      O scurta prezentare a unor PDL-isti:

-Prigoană care nu a început măcar vreo facultate, cu liceul terminat la douazecisisapte de ani, fost muncitor necalificat la Combinatul pentru industralizare a lemnului.
      -Pinalti fost mecanic șef la Avicola Piatra Neamț
      - Igaș si-a luat bacalaureatul la 24 de ani si de destept ce era a terminat 3 (TREI)facultati
      - Costică Canacheu, fără facultate, tehnician,
      - Gelu Voicu fost pedagog (paznic la caminul internat) cu facultatea terminată la patruzeci si doi de ani,
      Ioan Oltean, cel cu broasca in gat, care a terminat facultatea la treizeci si trei de ani.

Cine nu a auzit de Canacheu, nume sonor și când te uiti e o nulitatecare, ATENTIEEE ! este presedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. TEHNICIAN.

Fratilor, eu nu spun ca politicienii pot fi cu vaca la pascut in ce priveste conducerea unei tari. Dar trebuie consilieri scoliti, capabili. Oamenii din umbra. Directori in ministere profesionisti, secretari de stat valorosi.

Asa ca Udrea, care a fost consiliera lui Base si a pus-o ministru apoi.
      Sau Andreea Vass, care cu atata teorie mai are putin si salveaza nu doar Romania ci si USA. Obama a solicitat-o, deja.

Pai astia s-au inconjurat de nulitati care sa le contrasemneze furturile, sa acopere licitatiile. Si cam atat.
      Last edited by mr.K; 23 January 2012, 12:02.

Comment

• Draga Cezar - sigur ca fiecare din noi vede situatia din Romania (nu numai cea din acest moment, ci in general din ultimii 22 de ani) in functie de propriul mod de gandire si propriul sistem de valori.

La momentul alegerilor din 2004 foarte multi romani au crezut ca un Basescu - tupeist si taios (sau chiar jegos), va fi singurul in stare sa demoleze clica PSD Nastase, care ajunsese la o aroganta si nivel de furaciune deranjant pentru populatie. S-a trezit mai apoi populatia ca Basescu a venit sa dea pe ceilalti la o parte, ca sa poata fura numai gasca lui in voie - si ca nimeni nu se mai poate intelege cu el.

Pana nu vom intelege ca un jeg de om (smecher, parsiv, etc - ce adjective vreti voi) - nu va putea face niciodata curatenie intr-o societate sau tara - nu vom iesi la liman.

Smecheria asta generalizata, indusa incepand cu 1990 masiv in populatia Romaniei - "ca trebuie sa te descurci, sa faci bani, ca munca e numai pentru fraieri" este cea care ne-a distrus ca natie.

Pana nu va veni un om corect si serios - impreuna cu o echipa de oameni normali la cap, nu se va face nimic bun pentru Romania si pentru poporul Roman. Daca nu intelegem asta, nu avem nici o sansa sa ne indreptam.

Sistemul este putred si in afara in occident. Unii cred ca doar la noi este "beleaua".

Sa ne uitam mai atent de unde a venit criza. Nu a venit din orient, ci din occident.

Daca nu avem un sistem de valori normale, morale, autentice si in continuitate cu valorile autentice ale neamului romanesc, vom dispare in urmatorii 20 de ani ca natie si ca popor. Traim vremuri foare grele, atat pentru neamul romanesc, cat si pe intreg globul pamantesc.

Comment

• Poate il recruteaza si p'asta, ca sa fie trupa si mai de soc.
          Keyboard error or no keyboard present.
          Press F1 to continue or DEL to enter setup...

Comment

• Senator PDL - " Cum sa ne dam demisia acum cand acum mai mult ca niciodata are nevoie Romania sa fie condusa ? "

Sa ne uitam mai atent de unde a venit criza. Nu a venit din orient, ci din occident
            .
            Cred ca vezi numai ce iti convine. La noi criza e instalata dintotdeauna, n-ai trait vreodata la un nivel din afara, sa poti spune ca ai pierdut.

Pana nu va veni un om corect si serios - impreuna cu o echipa de oameni normali la cap, nu se va face nimic bun pentru Romania si pentru poporul Roman. Daca nu intelegem asta, nu avem nici o sansa sa ne indreptam
            Basme. Ai vazut vreun lider printre protestatari? NU.
            Sa ne rugam sa se faca un compromis cat de cat avantajos pentru guvernare. E tot ce putem obtine. Si daca dau gres, sa le dam foc la case.
            Doar de frica, guvernantii vor incerca un minim de corectitudine.
            Last edited by mr.K; 23 January 2012, 12:59.

Comment

• @ mr.K

Ca roman traitor in Romania, care aveam aproape 17 ani la evenimentele din 1989 - pot face comparatii intre Romania dinainte de 90 si Romania de dupa 1990.

Am fost in afara tarii (Germania, Austria, Spania, Franta) - insa nu am trait acolo ca sa pot face o comparatie reala. Una peste alta, occidentalii sunt toti plini de credite - care pentru mine nu reprezinta un "standard de viata ridicat". Mai bine mai modest si pe picioarele tale, atat cat iti permiti. Eu gasesc ca e mai sanatos asa.

Si mai gasesc sanatos sa ne utilam in general cu ceea ce suntem in stare sa producem (de exemplu toate institutiile de stat sa fie dotate cu autoturisme produse in Romania - Logan, Duster, Sandero, etc --- daca ne amintim inainte de 1989 toate intreprinderile fiind de stat aveau in parcuri Dacia, Aro, TV, Roman, Dac - toate produse in Romania) Ca erau de calitate mai slaba --- asta este --- la calitatea astea suntem in stare sa producem - cu astea sa ne descurcam. Cand vom fi in stare sa producem calitate germana - atunci sa mergem cu produse de calitate germana - produse in Romania.

Bunastarea unor alte natii e data si de poporul Roman fudul, care nu mai poate sta cu fundul in Dacia... ii pute. Inainte de 1989, peste tot gaseai numai Dacia. Doar primul secretar pe judet avea Renault 18 (cred ca erau 2 masini pe judet) In Bucuresti era fudulia mai mare si erau mai multe masini straine pe la "demnitari".

Parlamentarii Romani ar trebui sa mearga toti cu Logan sau Duster - nu cu masini straine, pentru care n-au muncit, insa pe care trebuie sa le suporte poporul Roman din taxe si impozite. Sa dam de lucru romanilor, daca vrem sa traim cat de cat normal.

Chestia cu liderul salvator aparut acum --- trebuie sa te gandesti daca si cum ar putea accede la putere. Ar fi mari sanse sa fie arestat ca "agitator/destabilizator" Nu poti stii cum ar evolua lucrurile. Vremuri sunt foarte tulburi.

Crezi ca Ponta sau Antonescu n-ar fi mai activi? Le e frica sa nu fie saltati - asa cum de aceeasi frica sta Basescu acum pitulat si nu spune nimic. Puterea nu inseamna un singur om --- Basescu... Vorbim de servicii secrete, institutii si interese foarte mari in joc.

Gandeste-te doar la Raed Arafat - cum a fost trimis la plimbare si cum a fost repede adus inapoi... Crezi ca s-a intors fiindca a fost rugat frumos, sau ca cineva si-a cerut scuze??? A fost adus inapoi la ordin.

Manipularile la care sunt supusi cei iesiti in strada - nu au nici o legatura cu nemultumirile oamenilor din strada, ci cu interesele unor centre de putere care manipuleaza multimile.

Numai daca te uiti la ce se striga in piata, poti vedea cum se schimba de la 1 zi la alta mesajul. Ieri era monarhia si regele Mihai pe primul loc la scandari...

Maine cine stie ce mai auzim, in functie de ceea ce vor propaga unii si altii in piata... Poate auzim de regele Charles, sau cine stie ce grozavenie. Traim vremuri foarte tulburi. Miscarile de protest sunt la ordinea zilei in toata Europa. Cineva are interesul ca oamenii sa iasa in strada, ca sa canalizeze pe o directie unica toate nemultumirile. Nu stiu daca multimea va beneficia vreodata de propriile prosteste.

Vad ca nu spune nimeni nimic despre revolutia din Islanda... La noi de ce nu se poate aplica modelul asta? Cautati pe google "revolutia islanda" si gasiti destule informatii, insa toata europa de vest tace chitic la subiectul asta. Oare de ce?
              Last edited by ion_R5; 23 January 2012, 13:24. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Am fost in afara tarii (Germania, Austria, Spania, Franta) - insa nu am trait acolo ca sa pot face o comparatie reala. Una peste alta, occidentalii[B] sunt toti plini de credite - care [/B]pentru mine nu reprezinta un "standard de viata ridicat". Mai bine mai modest si pe picioarele tale, atat cat iti permiti. Eu gasesc ca e mai sanatos asa.
                Hai sa te lamuresc: insasi ROMANIA are o suma imensa imprumutata.
                Primariile au o suma IMENSA imprumutata.
                Numai primaria Iasi are un credit contractat de 250 de milioane de euro+50 milioane recent+ca a girat pentru alte regii inca vreo cateva zeci de milioane de euro. Inmulteste asta cu 20-30 de orase mari si vezi ce mai obtii.

75% dintre romani au credite mai mari decat isi pot permite sa ramburseze.

In Spania, la Madrid, in 2009 un apartament cu 3 camere ajunsese sa coste 120.000 de euro. In Bucuresti, cat costa dupa inca 3 ani de criza un apartament nou, cu 3 camere? Tot pe acolo.
                Si-mi spui ca un spaniol cu ajutor de somaj de 1500 de euro pe luna o duce rau, comparativ cu un sclav-salariat din Romania?

Eu sincer, da-mi voie sa-ti spun ca nu stiu la ce te raportezi, dar lucrezi cu doua scale de valori.

Comment

• ##############################

Ia sa iasa lumea in strada cu un mesaj bine structurat - de normalizare a Romaniei - dupa modelul Islandez: nationalizarea tuturor bancilor, nationalizarea averilor facute peste noapte, fara acte si fara o baza cat de cat legala (ca daca le luam la bani marunti, sunt foarte putine facute strict legal)

Ia sa se analizeze toate privatizarile frauduloase din ultimii 20 de ani si sa se nationalizeze toate fostele intreprinderi de stat... inclusiv Petrom (daca OMV cere despagubiri, nu are decat sa se judece cu Nastase si cei care au avizat contractul respectiv - si sa recupereze eventuale prejudicii de la ei, nu de la statul Roman) Si asa mai departe.

Comment

• N-ai priceput ca dicteaza creditorii. Ai pus tara gaj, nu tu decizi ce faci cu ea. Suntem natiune pe credit ipotecar, nu mai alegem nici culoarea vopselei pentru gardul tarii.
                    Cine a bagat tara in datorii? Portocaliii.

Comment

• ###################

Mr.K - eu sunt roman, nu sunt spaniol, asa cum nu sunt nici german, nici chinez, nici rus si nici american. Daca ma inchin la zeul ban si aleg sa traiesc oriunde pe pamant trebuie sa lamuresc 2 intrebari:

1. Sunt Roman, sau nu sunt? (respectiv ce inseamna asta?)
                      2. Romania cui o lasam? (cine ramane aici? ce va fi cu Romania si cu poporul Roman peste 100 de ani?)

Trebuie sa ne gandim foarte clar si nu avem voie sa uitam asta - ca un Iliescu, Constantinescu, Basescu - nu sunt vinovati doar de dezastrul tarii - dar si de faptul ca romani foarte bine instruiti (pe cheltuiala statului Roman) - si-au parasit tara, fiind alungati --- sa o spunem direct, de catre cei care au furat Romania in ultimii 22 de ani.

Oamenii asta care au fost alungati din tara - carora li s-a refuzat un drept la munca si la viata in Romania - sunt multi oameni de exceptie. O parte din ei ar dori sa se intoarca in tara, dar nu au la ce sa vina inapoi. Sunt oameni care lucreaza in domenii de inalta specializare.

Ce sa faca in tara? Sa-i intrebe niste functionari "ce studii au?" si "ce stiu sa faca?"

Cu niste oameni de valoare nu avem dreptul sa ne purtam asa.

#################

In privinta datoriilor la care a fost supusa tara - sa nu uiti personajul principal: Mugur Isarescu - care nu se poate ascunde si sa spuna "Romanii sunt de vina ca s-au imprumutat peste poate"... cand el din fruntea BNR a definit cadrul creditarii in Romania --- creditul cu buletinul etc.

E jenant sa acuzi un popor, dupa ce l-ai nenorocit prin propriile regulamente facute in biroul BNR.

##################

Stiu ca creditorii dicteaza. Asta au facut si in 1989, cand au vazut ca Romania nu mai e vaca lor de muls, au luat decizia sa-l impuste pe vacarul sef (pe numele lui Nicolae Ceausescu)
                      Last edited by ion_R5; 23 January 2012, 13:57. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Ce sa faca in tara? Sa-i intrebe niste functionari "ce studii au?" si "ce stiu sa faca?"

Cu niste oameni de valoare nu avem dreptul sa ne purtam asa.
                        In afara de medici, nu cunosc alta categorie de profesionisti care sa fi plecat in masa, din Romania.
                        Ospatarii, menajerele, tamplarii, constructorii nu-s produsul unor ani grei de studiu coroborati cu o inteligenta ridicata. Sa fim seriosi.

Daca ma uit pe 10 CV-uri ma crucesc sa vad cat de valorosi unii, daca ii intreb "ce stii sa faci", incep cu " sa vezi ca....".

Excelenta in Romania nu mai e demult, o dam dupa visin ca avem olimpici internationali.
                        Vax albina, si India si Pakistan au. Asa, si? Ai fost in India vreodata? Sa locuiesti acolo sa vezi ca foarte mult conteaza sa ai olimpici. Dar apa curenta, mancare, un viitor, NU.

Comment

• Eu ma refeream la crema - cei cu adevarat valorosi. Sunt destui romani si la NASA si la Microsoft - si in multe centre universitare din europa si america. Sunt oameni care au inceput sa plece masiv din Romania incepand cu anul 1990.

Comment

• Ma faci sa ma repet, ca am impresia ca n-ai citit ultimele posturi.
                            Astia sunt varfurile ce ne conduc.
                            Originally posted by mr.K View Post
                            Jos Base!
                            O scurta prezentare a unor PDL-isti:

-Prigoană care nu a început măcar vreo facultate, cu liceul terminat la douazecisisapte de ani, fost muncitor necalificat la Combinatul pentru industralizare a lemnului.
                            -Pinalti fost mecanic șef la Avicola Piatra Neamț
                            - Igaș si-a luat bacalaureatul la 24 de ani si de destept ce era a terminat 3 (TREI)facultati
                            - Costică Canacheu, fără facultate, tehnician,
                            - Gelu Voicu fost pedagog (paznic la caminul internat) cu facultatea terminată la patruzeci si doi de ani,
                            Ioan Oltean, cel cu broasca in gat, care a terminat facultatea la treizeci si trei de ani.

Cine nu a auzit de Canacheu, nume sonor și când te uiti e o nulitatecare, ATENTIEEE ! este presedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. TEHNICIAN.

Fratilor, eu nu spun ca politicienii pot fi cu vaca la pascut in ce priveste conducerea unei tari. Dar trebuie consilieri scoliti, capabili. Oamenii din umbra. Directori in ministere profesionisti, secretari de stat valorosi.

Asa ca Udrea, care a fost consiliera lui Base si a pus-o ministru apoi.
                            Sau Andreea Vass, care cu atata teorie mai are putin si salveaza nu doar Romania ci si USA. Obama a solicitat-o, deja.

Pai astia s-au inconjurat de nulitati care sa le contrasemneze furturile, sa acopere licitatiile. Si cam atat.
                            Sunt destui romani si la NASA si la Microsoft

Asa. Si? Ai o alternativa la Microsoft in Romania? NASA si-a deschis sediu la noi? NU. Lasa-i sa plece.

Nu poti ara in brazda cu un Ferrari, chiar de are mai multi CP decat un tractor.
                            Last edited by mr.K; 23 January 2012, 14:17.

Comment

• Te-ai gandit ca poate slugilor astora manjite cu bacsis poate li s-a impus aceasta vanzare a tarii? E clar ca noi nu mai avem nimic al nostru, am vandut tot, apa, telefoane, gaz, petrol, dacia, tarom.....totul e "strain". Nu mai spun de mancare, am ajuns sa importam si cartofi, usturoi, rosii si ardei. Concluziile le trageti voi....merita sa ne dam cu piatra in cap si sa stigam jos X, Y sau Z?!

Comment

• Ca li s-a impus e alta mancare de peste.
                                Dar au luat comision, deci trebuie sa plateasca, iudele dreaqu.
                                Oricum asta nu e protest serios, cat timp nu a ars Palatul Victoria, e liniste. La greci erau sa dea foc la parlament.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google