Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• @PCH
    Ei, haide, nu minimaliza ieșirile în stradă din zeci de orașe, dând-o pe politică. Și chiar dacă ar fi așa, și ăia tot cetățeni români sunt. Din Bucureștiul ăla nu prea se vede ce-i în țară. Voi aveți în minte numai conspirații. Țara o duce prost. Oamenii sunt sătui în mare majoritate de ĂȘTIA. Nu explicit din cauza sărăciei, ci din cauza incompetenței lor, care a dus la sărăcie. Abia apoi pot spune că s-au săturat și de alții. Dar deocamdată îi vor ușchiți de la putere pe nemernicii ăștia.
    Last edited by ursamajor; 27 January 2012, 17:46.
    Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
    Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

Comment

• Consider ca acest protest a dat de gandit actualei conduceri, ca sa nu mai vorbim de retragerea proiectului privind legea sanatatii , taxa auto si daca vreti, verdictul Curtii privind comasatele.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Am vazut si eu cum se traieste in tara....e cumplit! Raman la parerea ca oricare ar fi fost la conducere tot asa se traia, si cu oricine pe postul ala de presedinte tot asa se va trai! Din pacate....tara este la pamant!

Comment

• @Iancu,
          Îi doare-n coor, îți spun eu. Lor doar le e frică să nu fie linșați. Dovadă că nu vor face ABSOLUT NIMIC în continuare. Doar tergiversare, tragere de timp.

PS: doar observă ce se întâmplă când sunt implicați pe la TV, în vreun "dialog", doi indivizi, unul de la putere, altul de la opoziție: aceeași placă, aceleași gesturi, aceleași năravuri.

@PCH
          Nu se știe. Nemernicilor ăstora, după tăieri, precum și pe parcursul luări celorlalte măsuri de austeritate li s-au sugerat soluții de către economiști neimplicați politic și le-au refuzat. Soluții viabile, ia aminte! Privitoare la TVA, impozite, etc. Ce înseamnă asta? Incompetență. Și tu-mi spui că altcineva n-ar fi condus mai bine? Cred că ORICINE s-ar fi descurcat mai bine în locul ăstora.
          Păi, cu vita aia de Paul Vass, care nu știe decât cifre și statistici vrei să faci tu, guvernule, economie?
          PS: adu-ți aminte de părerile lui Isărescu despre creșterea TVA și nu numai? Și mai susții competența nemernicilor ăstora. Oricine era în locul lor ne era mai bine. în mod sigur. De aceea acum, indiferent cine va veni, sunt convins că n-are cum să conducă mai prost țara asta.
          Last edited by ursamajor; 27 January 2012, 17:57.

Comment

• Din pacate n-ai cum sa dovedesti daca ar fi fost mai bine sau mai rau.

Eu spun ca nu se ajungea aici daca ar fi fost altcineva, dar... nici eu nu am cum sa dovedesc.

Pana una alta nu ne ramane decat sa ne dam cu parerea si sa traim in continuare in aceiasi tara de rahat.
            sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Dupa presedintele "tuturor romanilor",poporul si-a dus crucea; sa vedem cum o fac si cei satui de putere.

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                .............................................
                Cand un lucrator la supermarket in Danemarca primeste 2000 de euro salar, cand un sofer in Danemarca primeste de la 2500 de euro in sus, te-ntrebi care e mirajul ala de neatins al occidentului.
                Calculati voi ce studii si functie va trebuie in Romania pentru leafa de sofer din occident si apoi promit ca balacaresc si eu occidentul.

..............................
                Si pe cine dai vina?
                Produci cat produc ei, ai export ca ei? Ai turism ca ei? N-ai nici macar pe un sfert din astea, de unde bani?
                Din ce daca tu in momentul de fata consumi mai mult decat produci?

Asta e realitatea, bani mai multi se poate doar la privat, si acolo situatia nu e deloc buna.

Vrem salarii mai mari!!! Da, si eu vreau....
                Last edited by Octavian; 27 January 2012, 18:55.

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
                  Ioane, inainte de '89 Romania nu era pomul laudat al Europei, dpdv al nivelului de trai. Nu infloreau la noi in fiecare zi copacii ca sa-i lasam cu gura cascata si sa-i facem pe ceilalti sa-si doreasca sa fie romani. Atunci oamenii chiar se saturasera de neajunsuri, de frig, de cenzura... si cand zic "oamenii", aici ii includ pe toti romanii, nu ca in zilele noastre cand ies pe strada si protesteaza violent doar aia fara ocupatie. Ca a cazut Ceausescu si au profitat de asta baietii destepti... asta-i altceva, dar in nici un caz nu-mi tinea mie stomacul plin, gandul ca Romania nu mai are datorii.
                  P.S. Ca si parere personala, romanii nu meritau sa iasa din comunism, niciodata.
                  Vasile, inainte de 1989 trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte - la nivelul tarii si societatii Romanesti:

- Romania era indatorata extern destul de tare. In 1982 tara a intrat in incapacitate de plata, si a iesit numai prin operatiunile financiare ale intreprinderilor conduse de securitate (Comertul Exterior - cu Dunarea si care mai erau...) si prin efortul si sacrificiile intregului popor. E drept ca la sacrificii nu se inghesuie nimeni, dar daca se dau sarmale si carnati in piata acum sau alte pomeni electorale - e omor, se calca lumea in picioare.
                  {la inceputul anilor 70, cand traiam din banii imprumutati - pana prin 1978 se traia foarte OK in Romania - nivelul de trai era bunicel si chiar la nivel cultural a fost o deschidere destul de larga --- a se vedea glumele la TVR spuse de Toma Caragiu, Amza Pellea si altii --- care atacau sistemul destul de tare -- de te si miri ca la vremea aia apareau pe pot. Dupa 1980 astfel de "glume" nu mai vedeai la TVR, nici macar ca reluari/retrospective}

- Romania nici nu trebuie sa fie pomul laudat, ci patria noastra. In occident, emigratia reprezinta o PROBLEMA FOARTE MARE... si la care occidentul nu are o rezolvare

- Abia in 1989 Romania iesea de sub presiunea datoriei externe. Deabia din 1990, ar fi inceput "momentul zero" - de unde nivelul de trai putea sa inceapa sa creasca. Aici a gresit Ceausescu, fiindca trebuia sa dea mai multa mancare si caldura la popor (de la inceputul lui 89, desi tot ar fi fost dat jos).

- Ceausescu nu a cazut - a fost dat jos si asasinat. --- e o mare diferenta. E ca si cum ai spune ca Mihai Viteazu a cazut de pe cal si a murit --- sau ca Eminescu a inebunit si i-a crapat capul. Pentru cine nu se simte roman pana in strafunduri - sigur, poate nu e asa important asta.

- Romania era un stat pe picioarele lui in Europa - pana in 1989. Tepe a luat Romania si inainte de 1989. De exemplu a scos din faliment firma Rolls-Royce --- fabricantul de motoare de avion, cand a achizitionat din Anglia licenta de productie pentru avionul ROMBAC --- cand englezii tocmai ne vandusera un motor poluant cu care nu se mai putea zbura decat in tarile bananiere (ca si cum acum ai vrea sa produci un Logan cu motor euro 3) --- dar cu toate tepele, reusea totusi sa fie pe propriile picioare. Numai pentru un naiv - occidentul ne va ajuta sa mergem mai bine ca tara si ca popor. Sacrificiile vor fi intotdeauna de facut de catre popor. Eu cred ca noi inca nu realizam ceea ce ne asteapta - avand in vedere ce datorii am acumulat si faptul ca tara nu mai are industrie si economie proprie cu care sa plateasca datoriile.

Din taxe si impozite nici peste 200 de ani, nu vom fi in stare sa acoperim imprumutul si dobanzile. Sigur, vom ceda aurul si ce a mai ramas - ca industria, bancile si petrolul le-am dat deja.

--- cu iesitul din comunism - e greu sa ne dam cu presupusul. N-am iesit noi, ci au scos altii din afara sistemul din priza.

Una peste alta, pe vremea lui Ceausescu neamurile proaste si parvenitii - erau cocotati in functii inalte, cu multe beneficii --- dar tot nu aveau vile cu cate 16 camere pe numele lor si masini de sute de mii de euro --- era ceva mai multa disciplina in tara - atat cat ne este noua caracteristica ca popor. Nu suntem nemti si nici japonezi.

Sa nu mai vorbiti de chinezi, fiindca habar nu aveti. Nu sunt nici ordonati si nici muncitori. Stiu doar de frica si sunt foarte tepari - daca nu sunt condusi cu biciul. Mi-a spus cineva care lucreaza acolo. De asta si firmele care nu au avut management chinezesc, au dat chix, fiindca daca seful e strain, nu asculta de el. Stiu doar de frica si de amenintari... si sunt foarte tepari.

######################

Octavian a punctat foarte bine. In Germania s-a facut un studiu ... daca media a ceea ce produce o firma in Germania nu este de cel putin 25000 euro per angajat lunar - firma respectiva nu este viabila pe termen mediu (fie nu face produse suficient de cautate pe piata, fie nivelul tehnologic si de productivitate este prea mic) Trebuie avut totusi in vedere, ca in Germania, incepand din 1990 nivelul de trai a scazut cam de 2-3 ori, fata de perioada 1980 - 1989
                  Last edited by ion_R5; 27 January 2012, 20:00. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• pradoxal, e de lucru in tara "cacalau". ia organizeaza un interviu, sa vezi cine iti vine, ce stie sa faca si ce pretentii salariale are. o sa fii socat, crede-ma. o sa intelegi subit de ce a innebunit eminescu si de ca platica are ochii bulbucati
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Pe 4 milioane, la negru, o fi și de muncă în România.

Comment

• O problema ar fi si cu universitatile.Sunt unii angajati pilosi in companii, fara studii medii care avanseza pe pile pe alte posturi mai mari si care necesita studii superioare.Se gandesc ei atunci sa faca o facultate la distanta unde se duc cu "ploconul" la sfarsit de an iar examenele le dau online de acasa prin webcam.(gen: Spiru Haret).Iar cei care fac facultati pe bune nu au loc ,posturile fiind ocupate de pilosii tupeisti.Directorul de la Metro Arad are vreo 50 de ani ,fara studii superioare iar la avansare s-a inscris la distanta la o facultate de psihologie.O ruda de-a mea l-a dus sa-l inscrie.

Comment

• Originally posted by Octavian___32 View Post
                          Si pe cine dai vina?
                          Produci cat produc ei, ai export ca ei? Ai turism ca ei? N-ai nici macar pe un sfert din astea, de unde bani?
                          Din ce daca tu in momentul de fata consumi mai mult decat produci?

Asta e realitatea, bani mai multi se poate doar la privat, si acolo situatia nu e deloc buna.

Vrem salarii mai mari!!! Da, si eu vreau....
                          Danemarca n-are resursele Romaniei, n-are nici macar industria detinuta de Romania inainte de '89, ca diversitate.
                          Are in schimb o agricultura superperformanta. De la lactate la bere, rupe pe genunchi orice concurenta.
                          Acum astept sa-mi spui ca in Romania nu se poate face agricultura.
                          Stii ce promitea PDL-ul in campanie? (si se poate verifica in programul de guvernare)
                          Promitea ca va infiinta centre de colectare a legumelor, fructelor, ca va organiza prelucrarea legumelor/fructelor, ca va asigura accesul cetatenilor la produse agricole de calitate si ieftine, ajutand si producatorii totodata.
                          Statul poate infiinta cate firme doreste, Directia Agricola din Iasi doarme de exemplu, 2 directorasi portocalii de 30 si ceva de ani au supravegheat cum se arunca vreo cateva milioane de euro pe un SEDIU NOU. Spaga lor? Cate un apartament duplex.
                          Daca sapi santuri toata ziua pe 5 milioane se poate interpreta ca muncesti sau ca nu muncesti? Sau un sant in Romania e mai putin important decat in Danemarca?
                          EU CRED CA CETATEANUL E MAI PUTIN IMPORTANT IN ROMANIA DECAT IN DANEMARCA.
                          Aia au conducatori tineri, scoliti pe bune, nu ca Nuti are a facut facultatea de drept la si dupa un an, fara practica, avea cabinet de avocatura. Cine mai ajunge avocat asa repede? Ce stie un absolventt de drept la o-ha, ca Nuti, despre turism si mai ales despre DEZVOLTARE REGIONALA? Or fi PDL-istii astia priceputi de la mulsul vacii/cosit/datul cu mopul pana la arme nucleare, dar CHIAR TOTI? Hai da-o dreaqu!
                          Last edited by mr.K; 28 January 2012, 17:57.

Comment

• Asa MRK......este extraordinar de mult de spus! Totul in tara asta este mancat de cancer! Sunt diferente colosale fata de aproape orice tara din Europa asta! Eu sunt resemnat si consider ca singura mea scapare e sa plec de aici, nu sunt tradator de neam si tara doar ca am o singura viata pe care nimeni nu mi-o poate da inapoi si pe care consider ca o irosesc aici, imi bat joc de ea, o calc in picioare! Aici nu e de stat, decat daca esti unul dintre acei pilosi care ocupa o cine stie ce functie aiurea in tramvai....si poate nici atunci. Sa stiti ca absolut toti cei care compus clasa politica, indiferent de partid, sunt la fel! TOTI! HUO!

Oare Nadia este o tradatoare ca a ales sa isi traiasca viata in America? Este ea o tradatoare ca a ales sa-si cresca copiii acolo?

Comment

• Si toti aceia care ajung in SISTEM, dupa ce-si primesc "vaccinul", devin alti oameni, se transforma; capata imunitate la strigatul de disperare al semenilor. Mi-e sila...

Comment

• Omul este un animal destul de egoist! Nu prea tine cu specia....ba dimpotriva!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google