Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by mr.K View Post
    M-am uitat la Megauzine pe NG si am vazut ca si alte marci se construiesc cu forta de munca vie, preponderent: Porsche, Dodge Viper.

Salariu decent in Romania inseamna castig mai mic decat are un somer afara.
    Aproape că ți-ai răspuns singur: cu cât se dă un Porsche și cu cât Dacia. mr.K, îmi place să discut cu tine, nu suntem foarte departe de concluzia comună, cu excepția celor câteva mici dezacorduri. Suntem maturi ambii și se cunoaște (cred eu).

Chestia cu salariile, am mai spus-o, e politică de stat. N-ai să vezi niciodată o firmă privată românească (cu-atât mai puțin străină) anume că va da salarii mai mari fiindcă își apreciază angajații: ori profitul e imens, ori e nevoie de muncă hipercalificată (cazul multinaționakelor cu salarii mari) sau alte chestii de-astea atipice. Același răspuns și pentru PCH.

Jeffrey Franks a mai sugerat indirect un răspuns la întrebarea privind "mărimea" salariilor din RO. combaterea șomajului. Statul ține salariile de referință la nivel scăzut, pentru că altfel, foarte probabil, patronii ar angaja mai puțini oameni. Destul de logic, nu?
    Last edited by ursamajor; 30 January 2012, 19:54. Reason: Automerged Doublepost
    Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
    Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

Comment

• In 1994 am citit cateva carti scrise de Pavel Corut, explica cum va ajunge tara noastra cu oamenii politici care ne conduceau tara la acea vreme, si investitorii straini care veneau sa puna pe picioare industria ROMANIEI care era condamnata la faliment, *acestea sunt vinzatori de tara,baga intreprinderile,etc.in faliment, vor fi vindute strainilor la un pret de nimic si vor ajunge la fier vechi,nimeni nu vine sa ne aduca,ci vine sa ne ia,*nu imi venea sa cred la acea vreme... ca se va putea intimpla asa ceva in tara noastra...multi ziceau ca scrie sasi vinda cartile,iata ca anii au trecut si am ajuns sai dau dreptate.

Comment

• Jeffrey Franks a mai sugerat indirect un răspuns la întrebarea privind "mărimea" salariilor din RO. combaterea șomajului. Statul ține salariile de referință la nivel scăzut, pentru că altfel, foarte probabil, patronii ar angaja mai puțini oameni. Destul de logic, nu?
        Deci multi salariati si prost platiti nu reprezinta o politica de angajari viabila.
        In anii ' 80 Franta a incercat acest model, in alt fel, reducand timpul de munca standard pentru ca un anumit volum de munca sa fie impartit la o baza cat mai mare de salariati. Reducerea salariilor nu a rezolvat nimic.

Sa mai dau un exemplu de domeniu profitabil, cu salarii mici, in mod absolut, pe plan european, relativ bune in Romania. E vorba de DOMENIUL BANCAR.
        Salariile erau in jur de 500 de euro la o rata de profit foarte mare fata de Franta sau Austria, sa iau cele mai mari banci. Salariul unui functionar bancar in Franta (am o prietena acolo) e de la 2000 de euro in sus, inconditiile unei marje de profit mult mai mic decat in Romania.
        Concluzia e ca in Romania excelenta nu se rasplateste. In mediul privat nu te opreste nimeni sa platesti cum doresti.
        Dar se platesc doar managerii foarte bine pentru a biciui negrii de pe plantatie si a scapa de ei fara regrete, cand vor o salarizare mai buna. Apoi angajeaza absolventi proaspeti, cu 1.000-1.500 de lei (e plin BRD-ul de ei).
        Last edited by mr.K; 31 January 2012, 10:36.

Comment

1....Tot aud ca patronul risca, face , drege. Face pe dreaqu, fura statul, aduna dividendele si mai cumpara vreo limuzina, iar cuvantul PRIMA/BONUS l-a sters demult din vocabular. Indiferent cat de bine ii merge afacerea.

2....In Romania se munceste pe salar, putine firma ofera pachete de beneficii.
          Tichetele de masa le trec la beneficii?
          1.... O fosta colega a sotiei care lucreaza la un notariat si unde notarita este una cu nume de rezonanta in mass media ghici ce a primit de sarbatori ca PRIMA/BONUS ?....Un borcan de SMANTANA din piata Deci dupa un an de munca SINGURA ANGAJATA a acelui notariat a primit un borcan banal de smantana !

2.... In Romania multe firme comanda PACHETELE DE BENEFICII/TICHETE DE MASA si nu le dau angajatilor nici unul.
          Pe alea le baga ei pur si simplu in buzunare si mai apoi le impart neamurilor ca sa manance in restaurantele de prin Mall-uri !
          Sau altele le dau angajatilor doar jumate din ele ,,si alea de mila si sila!

Deci despre ce vorbim noi aici...ABUZURI FOARTE MARI din partea unor firme sau afaceri de gen NOTARIAT unde se castiga bani foarte multi de pe urma angajatilor!
          Last edited by Ivan Marian; 31 January 2012, 10:53.

Comment

• NOTARIATUL e o mega afacere, dar cu putini salariati, de aia n-am enumerat-o.

Borcanul era de 400g sau de 800g?

Comment

• Tocmai este o MEGA AFACERE si platita foarte prost de marea lor majoritate si ma intreb cat o avea un salariat al unui notariat din UE ?

Astia investesc decat in hartie/coli A4,tus pt stampile si ceva curent pt un calculator/laptop/imprimanta/xerox. Atat investesc notarii in MEGA AFACEREA lor,,niste fleacuri in raport cu ,castigurile enorme pe care au tot dreptul sa ti le ia din buzunar cand vinzi o casa sau lasi o mostenire sau o ipoteca,,etc,etc etc!.
              Borcanul era de 400

Comment

• Majoritatea notarilor cer sa vii la legalizat cu copia xerox dupa tine.
                Sunt sigur ca mai sunt domenii foarte profitabile in Romania, gen importatori de medicamente. Care platesc binisor pentru Romania dar prost fata de nivelul european/mondial.

Chiar 400g, n-am vazut asa ceva. Atata generozitate. Bine ca nu era din ala de 75g, pentru icre.

Comment

Deci multi salariati si prost platiti nu reprezinta o politica de angajari viabila.
                  In anii ' 80 Franta a incercat acest model, in alt fel, reducand timpul de munca standard pentru ca un anumit volum de munca sa fie impartit la o baza cat mai mare de salariati. Reducerea salariilor nu a rezolvat nimic.
                  N-am spus nicăieri ce e viabil, ci ce se practică la noi, de un guvern incompetent. Cel mai mare atac la salariați a fost prin Codul Muncii.

Originally posted by mr.K View Post
                  Concluzia e ca in Romania excelenta nu se rasplateste. In mediul privat nu te opreste nimeni sa platesti cum doresti.
                  Dar se platesc doar managerii foarte bine pentru a biciui negrii de pe plantatie si a scapa de ei fara regrete, cand vor o salarizare mai buna. Apoi angajeaza absolventi proaspeti, cu 1.000-1.500 de lei (e plin BRD-ul de ei).
                  Corect, poate înțeleg și alții că a ieși în stradă a devenit un "must", vorba englezului. Doar așa imbecilii ce ar trebui să administreze, nu vor mai fura și poate vor face și treabă. Atunci să vedeți cum se alege grâul de neghină. N-ai să mai vezi multe din mutrele care ne repugnă acum.
                  Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.

Comment

• aiurea...tot astia sau de-ai lor, or sa vina la conducere. pana nu-i omoaram unu' ate unu' si lasati la imputit prin piete, atarnati de stalpi, nu scapam de ei. romanul prin definitie e o fiinta ce trebuie condusa ca boul, cu biciul pe spate si cu suturi in coor. altfel, daca l-ai scapat din mana, e ca un caine de-ala mic si fara oua, care vine, se gudura si cand nu esti pe faza, te ia de picioare din spate. e plina iestoria de exemple, nu tre' sa mai dau eu. de la Decebal incepand, tradarea a fost cuvantul de ordine in locurile astea. astia suntem.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Apai deh, cel mai recent, am intors armele impotriva Germaniei. Oricum am iesit ca pierzatori din razboi, macar eram pierzatori demni. Asta spune multe...
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
                          Apai deh, cel mai recent, am intors armele impotriva Germaniei. Oricum am iesit ca pierzatori din razboi, macar eram pierzatori demni. Asta spune multe...
                          Pardon, aici trebuie sa vedem lucrurile echilibrat - ca intr-o radiografie 360 grade.

Ne punem pe noi la colt, fiindca asa ni s-a picurat in minte vreo 60 de ani.

Despre care demnitate vorbiti? Sigur, a fost un moment controversat si asa va ramane, fiindca nu avem acces la informatie. Daca nu era momentul cu intoarcerea armelor, mi-e greu sa cred ca astazi mai aveam Transilvania pe harta Romaniei. Cumpaniti bine ce vorbiti - fiindca am scapat ca prin urechile acului. Si ungurii au vrut sa faca o asemenea figura, dar dupa experienta din Romania, i-au tinut nemtii strans, cu "muriti cu noi de gat, sau murim cu voi de gat - dar murim impreuna oricum"

Una peste alta, de Germania ce parere ar trebui sa avem, - care din postura de "aliatii Romaniei" au dat Basarabia si nordul Bucovinei URSS-ului (pactul Ribbentrop-Molotov), iar nordul Transilvaniei Ungariei (Dictatul de la Viena)

Eu nu spun sa bagam problemele sub pres, dar nici sa venim cu chestii din astea de "superdemnitate" - in timp ce asa-zisii aliati au facut pipi pe noi din toate directiile. N-avem nici o problema cu Germania - sa fie clar. Pacat ca nu avem atata minte sa vedem lucrurile la adevarata valoare.
                          Last edited by ion_R5; 1 February 2012, 16:01.

Comment

• Ehei, ca "aliatii" rusi cand au aparut pe meleagurile Romaniei, sa vezi ce pupaturi cu romanii.

Au mai murit aiurea niste romani prin muntii Tatra. Tot sub rusi eram, dar era mai multi in viata.

Comment

• Originally posted by ion_R5 View Post
                              Pardon, aici trebuie sa vedem lucrurile echilibrat - ca intr-o radiografie 360 grade.

Ne punem pe noi la colt, fiindca asa ni s-a picurat in minte vreo 60 de ani.

Despre care demnitate vorbiti? Sigur, a fost un moment controversat si asa va ramane, fiindca nu avem acces la informatie. Daca nu era momentul cu intoarcerea armelor, mi-e greu sa cred ca astazi mai aveam Transilvania pe harta Romaniei. Cumpaniti bine ce vorbiti - fiindca am scapat ca prin urechile acului. Si ungurii au vrut sa faca o asemenea figura, dar dupa experienta din Romania, i-au tinut nemtii strans, cu "muriti cu noi de gat, sau murim cu voi de gat - dar murim impreuna oricum"

Una peste alta, de Germania ce parere ar trebui sa avem, - care din postura de "aliatii Romaniei" au dat Basarabia si nordul Bucovinei URSS-ului (pactul Ribbentrop-Molotov), iar nordul Transilvaniei Ungariei (Dictatul de la Viena)

Eu nu spun sa bagam problemele sub pres, dar nici sa venim cu chestii din astea de "superdemnitate" - in timp ce asa-zisii aliati au facut pipi pe noi din toate directiile. N-avem nici o problema cu Germania - sa fie clar. Pacat ca nu avem atata minte sa vedem lucrurile la adevarata valoare.

Lasa ca altii au fost mai oropsiti de soarta decat noi, inclusiv germanii. Uite ca tot locomotiva Europei sunt si acum. De ce? Pentru ca le sta in fire. Discutam de mentalitate, de cultura, de demnitate. Oricat o dam in geopolitica sau economie, baza e formata din indivizi care adunati dau o natiune. Prima "frontiera" individul este. iar faptul ca nu am fost fermi intr-o pozitie, spune multe. Si ce sa ne mai dam dupa deget, daca nu erau Americanii sa dea armament rusilor si logistica englezilor, Hitler cucerea tot doar ca se "enervase". Si stii de ce? Pentru ca avea VOINTA si baza!
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Daca ramaneam fara Transilvania nu era bine. Germania a ramas cu teritoriul din Vest, RFG, si s-a descurcat extrem de bine fara 2/3 din teritoriul initial, cu o capitala noua la Bonn, cu orasele in ruine, name it.
                                Noi cu aliatii am facut tot ce am putut sa-i multumim. Ne-am negociat statutul de invinsi, dar de partea Aliatilor, pe dinafara usilor inchise.
                                Ungaria ca a ramas cu Germania, cu ce a iesit in pierdere fata de Romania?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google