Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by mr.K View Post
    Daca ramaneam fara Transilvania nu era bine. Germania a ramas cu teritoriul din Vest, RFG, si s-a descurcat extrem de bine fara 2/3 din teritoriul initial, cu o capitala noua la Bonn, cu orasele in ruine, name it.
    Noi cu aliatii am facut tot ce am putut sa-i multumim. Ne-am negociat statutul de invinsi, dar de partea Aliatilor, pe dinafara usilor inchise.
    Ungaria ca a ramas cu Germania, cu ce a iesit in pierdere fata de Romania?
    Raspunsul este foarte simplu. Daca Ungaria intorcea armele impotriva nemtilor (adica faceau ei, ceea ce am facut noi) astazi Transilvania era a Ungarie - asa de simplu stau lucrurile. Deci uite ca Ungaria nu a pierdut la momentul respectiv, insa treaba e ca nu a castigat Transilvania, la o astfel de manevra - in termenii astia se pune problema - nu ce a pierdut, ci ce nu a castigat.

Comment

• Noi n-am pierdut nimic? Esti sigur?

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
        Lasa ca altii au fost mai oropsiti de soarta decat noi, inclusiv germanii. Uite ca tot locomotiva Europei sunt si acum. De ce? Pentru ca le sta in fire. Discutam de mentalitate, de cultura, de demnitate. Oricat o dam in geopolitica sau economie, baza e formata din indivizi care adunati dau o natiune. Prima "frontiera" individul este. iar faptul ca nu am fost fermi intr-o pozitie, spune multe. Si ce sa ne mai dam dupa deget, daca nu erau Americanii sa dea armament rusilor si logistica englezilor, Hitler cucerea tot doar ca se "enervase". Si stii de ce? Pentru ca avea VOINTA si baza!
        Ceea ce ai scris, eu consider a fi o mare superficialitate, ca sa nu spun o lipsa de gandire.

Stii ce "solutie" propusese Hitler cand era clar chiar si pentru el, ca razboiul este pierdut? Lupta pentru apararea Germaniei, pana la extinctie - adica continuarea razboiului, fie pentru a rezista cuceririi Germaniei de catre armatele aliatilor, fie lupta armata pana la disparitia totala a natiunii Germane, in cazul in care nu reuseau sa reziste armatelor aliatilor.

Ti se pare OK ideea asta "plina de demnitate"

De cat o persoana poate decide disparitia unui popor sau a unei tari?

RFG-ul a ajuns unde a ajuns, fiindca au pompat americanii bani acolo pentru reconstructia tarii, iar poporul era vai de mama lui. Au refacut totul din scrum.

Faptul ca Romania a intors armele, cred ca nu ati inteles nimic din istorie. Armata Rosie mai avea un pic si intra in Iasi. Sigur, modul in care s-a negociat este discutabil si din cate s-a aflat s-au facut greseli destul de mari, insa ar trebui sa multumim lui Dumnezeu, ca Romania nu a fost rupta in bucati atunci. Am pierdut Basarabia si Bucovina de nord, insa Romania a ramas cat de cat in zaua iei - teritorial, fiindca conducerea oricum a fost (si ar fi fost) preluata de sovietici.

Originally posted by mr.K View Post
        Noi n-am pierdut nimic? Esti sigur?
        Basarabia si nordul Bucovinei. Sigur, si Cadrilaterul, care nu a fost propriu-zis al nostru in istorie.

Una peste alta am scapat ieftin. Au fost 2 planuri - unul ca Transilvania sa fie data Ungariei, iar altul ca Transilvania sa fie republica sovietica - unita cu URSS pe granita cu Ukraina. Pana la urma Stalin a lasat-o cu autonomie, ca sa o joace ca element de presiune intre Romania si Ungaria - in cazul in care lucrurile nu ar fi mers cum trebuie mai departe.
        Last edited by ion_R5; 1 February 2012, 17:01. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Basarabia si nordul Bucovinei. Sigur, si Cadrilaterul, care nu a fost propriu-zis al nostru in istorie.

Una peste alta am scapat ieftin. Au fost 2 planuri - unul ca Transilvania sa fie data Ungariei, iar altul ca Transilvania sa fie republica sovietica - unita cu URSS pe granita cu Ukraina. Pana la urma Stalin a lasat-o cu autonomie, ca sa o joace ca moneda de schimb intre Romania si Ungaria - in cazul in care lucrurile nu ar fi mers cum trebuie mai departe
          .
          Deci varianta cu R. Moldova si nordul Bucovinei a fost mai buna. Sa le zici asta si celor care au fost separati de neamuri, de o granita, aici in NE.

Comment

• Bag de seama ca citesti Istoria de pe Wikipedia si gimnaziu, in cazul asta imi racesc gura de pomana pentru ca vorbim in paralel.
            Un popor nu va avea NICIODATA o alegere facuta de comun acord, nu exista asa ceva. Sunt linii de comanda care fac asta, in functie de context. Exceptand partea intunecata a razboiului, Hitler e cel mai bun lider pe care l-a avut Germania in toata istoria ei, de la cavalerii teutoni si pana in prezent, si asta e lucru recunoscut de germani.
            Apropos, tu de ce iti platesti taxele, impozitele? Cine ti le impune? Acelasi lucru se intampla oriunde dar nu asta am vrut sa scot in evidenta ci faptul ca totul pleaca de la mentalitatea de baza.
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• ##################

Apropos de Germania - lucrurile nu sunt nici acolo tocmai roz. Ia vedeti ce datorie raportata la PIB are economia Germana? E inadmisibil asa ceva... E si Germania capusata de banci, pana nu mai poate (si cetatenii ei evident) In Romania, raul e la o alta scara... dar raul e pretutindeni. Sistemul e bolnav - asta spun.

Comment

• Asta e alt subiect ce nu are rost sa fie discutat aici. Lucrurile evidente nu mai trebuiesc discutate, e problema celor care au orbul gainii si un handicap in a analiza o informatie, chiar si una trunchiata.
                Cam toata lumea e capusata de sistemul bancar prin metode subversive, manipulare, etc. Modalitati tipic sioniste. Mai mult nu zic ca n-am chef sa-mi sara lumea in cap ca sunt intr-un fel sau dau dreptate cuiva anume.

Comment

Bag de seama ca citesti Istoria de pe Wikipedia si gimnaziu, in cazul asta imi racesc gura de pomana pentru ca vorbim in paralel.
                  Un popor nu va avea NICIODATA o alegere facuta de comun acord, nu exista asa ceva. Sunt linii de comanda care fac asta, in functie de context. Exceptand partea intunecata a razboiului, Hitler e cel mai bun lider pe care l-a avut Germania in toata istoria ei, de la cavalerii teutoni si pana in prezent, si asta e lucru recunoscut de germani.
                  Apropos, tu de ce iti platesti taxele, impozitele? Cine ti le impune? Acelasi lucru se intampla oriunde dar nu asta am vrut sa scot in evidenta ci faptul ca totul pleaca de la mentalitatea de baza.
                  Parerea mea despre Hitler, este ca a fost unul dintre cei mai prosti conducatori ai Germaniei.

Un proverb latin spune: "Finit coronat opus!" - adica sfarsitul incoroneaza opera

Daca te uiti la 38 - 40 poti spune ca Hitler a fost super tare.

Daca te uiti la 43 - 45.... o sa spui altceva.

In urma conducerii regimului lui (ca nu a fost doar el acolo) - tara a fost macinata de raboi, populatie omorata in razboi si lipsuri, tara rupta in 2. A fost Hitler un conducator asa de grozav pentru natia Germana? Sigur, daca ajungea sa castige razboiul, lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Insa nu a castigat razboiul.

Nu vorbim despre mecanismele din spate, care l-au facut sa piarda razboiul. De fapt, nu el a pierdut razboiul, ci altii s-au mobilizat ca Germania sa nu castige razboiul, insa asta e o alta poveste.

Una peste alta si Hitler si poporul german a iesit foarte foarte prost din al 2-lea razboi mondial. Pentru asta, Hitler nu e de admirat sau de dorit... Cel putin asta e parerea mea

#################

Revenind la liderii Germaniei - Otto von Bismark a fost cu mult peste Hitler
                  Last edited by ion_R5; 1 February 2012, 17:15.

Comment

Bag de seama ca citesti Istoria de pe Wikipedia si gimnaziu, in cazul asta imi racesc gura de pomana pentru ca vorbim in paralel.
                    unde dau like ?

mi ar placea ca poporul roman sa aibe macar 1% din vointa poporului german din anii '30. exemplu nemarginit de cinste, onoare, mandrie, si dragoste de tara. si toate astea pana la moarte fie ea cat de crunta
                    Last edited by alessandro; 1 February 2012, 17:18.

Comment

• Pai daca te apuci sa faci istoria felii, uita-te cum era Germania INAINTE de Hitler si cum a ajuns in cativa ani. Simbolurile germane, in materie de tehnica si infrastructura sunt facute pe vremea lui. Cat despre ce s-a intamplat in timpul razboiului, sunt multe detalii si, in plus, un conducator nu e musai un bun comandant, dar oricum, nemtii nu aveau cum sa castige razboiul...poate daca aveau armele si sabiile Jedhi din Star Wars. Arata-mi o natiune care a fost in stare de atatea, intr-un timp atat de scurt chiar si cu razboiul pierdut.
                      Stalin, ca a castigat razboiul, ce-a facut? Rapt si a omorat de 10 ori mai multi oameni. Americanii ce-au facut? Au luat toate creierele germane, toate planurile, toata tehnologia si au plecat. In care din situatii ti se pare ca lupul moralist e mai "catolic decat Papa"?

Comment

• Americanii pana si acum au cel mai bun tanc al lor cumparat de la nemti, modelul Leopard 2. Nemtii n-au binevoit sa le dea si tehnologia care sa-l faca amfibiu. De aia poarta razboaie numai prin desert.

Comment

• cine a inventat concediile medicale ? cine a inventat asiguratile de sanatate pentru angajati ? cine a spus ca concediul de odihna trebuie platit ? cine construia de 10 ori mai multe parcuri decat cladiri de birouri ? cine a reusit sa faca somajul 0 zero ? cine oferea bani pe viata femeilor care nasteau ?

asta in caz ca nu stiati de unde le avem

Comment

• @ darksid3

- Fiindca l-ai dat exemplu pe Hitler ca "cel mai bun conducator al poporului german" - ti l-am dat ca exemplu de conducator extraordinar al Germaniei pe Otto von Bismark. Vezi cu era Germania inainte de Bismark si cum era dupa Bismark. Bismark e de departe mult mai sus decat Hitler si nici nu a bagat Germania in belele cum a bagat-o Hitler

- Cand vorbim de Romania si poporul Roman, nu ma intereseaza nici americanii, nici rusii, nici nemtii si nici austriecii. De-a lungul istoriei, nici unii nici altii nu au facut altceva decat sa ne ciuguleasca, fiecare cum a putut.

Originally posted by alessandro View Post
                            cine a inventat concediile medicale ? cine a inventat asiguratile de sanatate pentru angajati ? cine a spus ca concediul de odihna trebuie platit ? cine construia de 10 ori mai multe parcuri decat cladiri de birouri ? cine a reusit sa faca somajul 0 zero ? cine oferea bani pe viata femeilor care nasteau ?

asta in caz ca nu stiati de unde le avem
                            Era sa raspund "Nicolae Ceausescu"
                            Last edited by ion_R5; 1 February 2012, 17:25. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• E bine ca nu te intereseaza, ca Romania e stat inchis, cu economie proprie si deloc nu colaboreaza cu UE si FMI-ul
                              Bismark e prea vechi in istorie ca sa fie luat in seama, ma refer la repercusiunile de zeci de ani in spatiul geopolitic. Deja nemtii incepusera sa-si piarda mandria si vointa, pana sa vina nazistii la putere.

Tu spui ca ne-au ciugulit, eu spun ca AM STAT CAPRA din lasitate. Asta e adevarul, natiunea asta sta cu umerii deasupra capului cand nu trebuie.

Comment

• @ ion r5 pentru ca i am lasat.

ia spune mi Burebista, Mihai Viteazu, T Vladimirescu, I. Antonescu cum au sfarsit astia ? moarte prin tradare si poti sa il treci si pe ceausescu pe lista.

spune mi un conducator german care a pierit de mana propriului poor care l a tradat

spune mi unde e Germania acum si unde e Romania

binele invinge, curvasaraia si tradarile poporului roman se platesc greu. dovada se vede de 20 ani incoace

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google