If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
mi ar placea ca poporul roman sa aibe macar 1% din vointa poporului german din anii '30. exemplu nemarginit de cinste, onoare, mandrie, si dragoste de tara. si toate astea pana la moarte fie ea cat de crunta
Lasa poporul german. Pe vremea lui Vlad Tepes sau Stefan cel Mare - rumanii nostri stiau si sa munceasca si sa aiba dragoste, onoare, mandrie si sa lupte pentru tara. Si chiar i tradatorii si vanzatorii de tara, nu se inghesuiau prea tare.
Mai tarziu, cu fanariotii+turcii, rusii si austriecii pe cap, "ne-am alterat" mai tare ca natie.
Bre, romanii au fost, au dres, etc. De acord, dar cu ce te incalzeste asta, in prezent? Mai nasol e ca, realizand din ce ne tragem, iti vine s-o iei razna la ce decadere s-a ajuns. Urmasii celor ce au fost nu sunt demni de gena batranilor.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
ia spune mi Burebista, Mihai Viteazu, T Vladimirescu, I. Antonescu cum au sfarsit astia ? moarte prin tradare si poti sa il treci si pe ceausescu pe lista.
spune mi un conducator german care a pierit de mana propriului poor care l a tradat
spune mi unde e Germania acum si unde e Romania
binele invinge, curvasaraia si tradarile poporului roman se platesc greu. dovada se vede de 20 ani incoace
Raspund punctual:
1. de Burebista nu stiu detaliile
2. Mihai Viteazu a facut si greseli. Principala, de unde i s-a si tras moartea: a luptat cu armata de mercenari, platiti de casa imperiala de Austria - in loc sa lupte cu rumanii nostrii. Cine a platit - a platit sa i se taie si capul --- adica tot casa imperiala de Austria (Asta cu Oesterreich - la care le curg la unii balele, care printre altele au pus tunurile pe bisericile si pe satele romanesti din Transilvania care nu vroiau sa treaca la catolicism)
3. Tudor Vladimirescu - era in cardasie cu grecoteii si a murit pe mana lor, ca nu a fost de acord cu tovarasii greci
4. Ion Antonescu - s-a vazut tradat, dar a considerat ca trebuie sa se sacrifice pentru aceasta tara si pentru acest popor, pe care le-a pretuit. A avut o inabilitate politica - doar nu isi inchipuia ca daca merge la Berlin sa il anunte pe Hitler ca scoate Romania din Razboi, mai parasea viu acea incapere. (altfel -daca nu ar fi avut caracter- dadea mana cu regele Mihai, si infaptuiau umar la umar scenariul de la 23 August 44)
5. Nicolae Ceausescu - a gresit ca s-a lasat lins de toti nemernicii - cei care azi au tradat si vandut Romania la strainii la care pe noi ne-au bagat slugi. A facut si alte greseli - insa in 1987-1989, nu as spune ca Ceausescu mai conducea. Era suntat de esalonul 2 si de servicii, care ii pregateau variante de debarcare. Una peste alta, la cele 2 sau 4 clase pe care se spune ca le-ar fi avut - a stiut sa moara cu demnitate. (vazut de mine la TV, in 1990 la varsta de 17 ani)
nu cauta motive si explicatii pentru ca vor exista mereu
incearca sa vezi in ansamblu. the whole picture
Hitler a facut niste fapte mult mai "inalte" decat ce a facut Ceausescu.
si totusi nu a murit tradat. a murit cu intreg suportul poporului german, cu intreg suportul oamenilor sai care au murit alaturi de el.
ce i a facut pe acesti oameni sa reactioneze asa ? sa aibe taria sa faca asta ?
noi romanii la primul imbold vorba lui Darksid3 citez : stam capra
nemernicii aia de nazisti cum zici tu au preferat sa moara decat sa stea capra. ce e rau in asta ? uite ca istoria a facut dreptate si uite unde a ajuns Germania acum. nu chiar unde doreau ei dar le este bine
@ion_R5: ia in calcul faptul ca lumea e condusa de interese (asa cum o spune tot un german), ce scrie in cartea de istorie, poti s-o folosesti pe post de Zeva cu 3 straturi si miros de caise.
deci esti de acord cu alterarea genei poporului roman. oricum din start am fost o combinatie proasta. looseri by default
Nu sunt de acord cu ceea ce ai scris.
Pe mine nu m-au patruns manipularile facute expres si in mod criminal de cate dusmanii acestui popor prin vanzatorii de neam si tara care ne picura de 22 de ani, urmatoarele idei in ureche, in ochi si pe creier:
0. la noi nimic nu merge cum trebuie
1. nu suntem in stare sa ne conducem
2. suntem o natie de slugi
3. nu suntem in stare sa facem nimic bun
4. numai un strain poate sa ne puna la treaba sau sa faca ceva in Romania
5. moldovenii sunt niste puturosi. bucurestenii/ragatenii sunt niste mitici smecheri. banatenii sunt fruncea
Toate vrajelile astea, sunt menite sa ne dezbine si sa ne destructureze ca popor, sa ne uitam istoria si valorile, sa ne negam identitatea si apartenenta noastra ca indivizi la poporul Roman, sa uitam sa ne simtim romani.
Pe mine astea nu ma mai impresioneaza de ceva ani. Imediat in 1990 nu intelegeam ce e chestia asta cu "trebuie sa fim mai carcotasi" ... insa am inteles ce efecte negative poate sa aiba - si a venit exact pe fondul unei societati care trebuia demolate, atat economic, social, spiritual si ca unitate.
Daramarea unei societati nu se face "monobloc". Prima data e nevoie de indivizi, cat mai individualisti si orgoliosi - ca sa poata "crapa oul" de la un capat. Dupa aia se macina incet incet toata osatura.
Sa nu ne intrebam dupa 22 de ani, unde a disparut industria, economia, flota, resursele minerale si chiar oamenii de valoare ai acestei tari. Primul ciocan s-a dat in fapt in decembrie 1989. Sigur, cu pregatiri asidue vreo 40 de ani...
Hitler a facut niste fapte mult mai "inalte" decat ce a facut Ceausescu.
si totusi nu a murit tradat. a murit cu intreg suportul poporului german, cu intreg suportul oamenilor sai care au murit alaturi de el.
ce i a facut pe acesti oameni sa reactioneze asa ? sa aibe taria sa faca asta ?
noi romanii la primul imbold vorba lui Darksid3 citez : stam capra
Pardon, germanii nu mai credeau deloc in Hitler, cand au vazut cu ochii lor cum le e tara invadata de armatele aliatilor, din toate directii - asta dincolo de faptul ca le mureau barbatii si copiii si ca tara era sub o ploaie de bombe permanent.
Mergi in Germania si spune unui neamt pe limba lui ca Hitler a fost tare - ma refer la oameni de 60 - 70 de ani. Ti se va raspunde - au fost vremuri foarte grele pentru Germania si nu suntem mandrii de partea asta de istorie (asta e raspunsul pe care eu l-am primit auf Deutsch - limba pe care o vorbesc destul de binisor)
Last edited by ion_R5; 1 February 2012, 18:06.
Reason: Automerged Doublepost
Cand o sa intrebe (cineva) pe cineva ce traieste vremurile astea, cum a fost, stii ce o sa zica? "Basescu! raral dreaq sa fie ca ne-a mancat sufletul. Greu a mai fost pe vremea lui"
Eu de asta zic - foarte multi isi canalizeaza energia si crezul in d'alde Basescu, Boc, Iliescu, Constantinescu, Nastase, etc.... Astia sunt cu totii niste tiriplici - niste portavoce nenorocite si tradatoare - niste Nimeni de foarte proasta factura, niste rebuturi umane.
Adevaratii stapani ai Romaniei (si dusmani totodata) stau in spate si ne cheama la alegerile urmatoare "sa votam bine" - fiindca pe ei, stapanii nu ii schimba nimeni.
@ ion r5 ma retrag din discutie. avem pareri diferite care se contrazic la nesfarsit fara folos
Ideea nu e sa te retragi din discutie. Nici nu spun ca eu am dreptate sau ca le stiu pe toate. Ma doare sufletul cand vad ce usor ne-au schimbat sufleteste ca popor, ca sa devenim niste meschini, niste jogodii - si in destula masura le-a iesit pasenta.
In Occident lucrurile astea s-au schimbat mai demult - cam acum 50 de ani. Noi inca eram "cruzi" in 1989. Din pacate, incepand cu 1990 au scos capul balariile poporului si ne-au sufocat.
Dar nu avem dreptul sa dam cu noroi in aceasta tara si in acest popor, la care nu am contribuit noi cu nimic.
Sa vorbeasca cei care au adus niste contributii remarcabile. Cum putea un Angel Saligny sau un Eminescu sau altii sa lase tot si sa se dedice acestei tari si acestui popor?
Nu bag in categoria asta pe politicienii nemernici de acum 100 sau 200 de ani, care in spatele unui discurs impozant, faceau jocurile altor puteri straine.
Stim destul de putin despre adevarata activitate a unor politicieni de acum 100 de ani, dar tot mai sunt hartii la dosar. (Vezi Maiorescu, Petre Carp si altii {Bratianu}, etc - care erau cu acte in regula in slujba unor puteri straine)
Inclusiv Carol 1 si altii - au facut afaceri grele pe spatele tarii... In fine, am doar doar asa niste nume. Lista e foarte lunga. Cei care cred ca vin strainii sa aiba grija de noi, se inseala amarnic.
Oricicine, daca vrea, poate sa afle ce a venit in Romania, odata cu "Neoromanescul". Ce a facut Antonescu, de ce a fost impuscat, ce a vrut sa faca Hitler si de ce istoria l-a improscat cu atat noroi. Sunt lucruri halucinante si totusi, ele au existat doar ca, repet, istoria e scrisa de invingatori.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment