Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by darksid3 View Post
    Exceptand partea intunecata a razboiului, Hitler e cel mai bun lider pe care l-a avut Germania in toata istoria ei, de la cavalerii teutoni si pana in prezent, si asta e lucru recunoscut de germani.
    Aiurea. Nu poți separa partea întunecată a războiului. Hitler a fost o catastrofă. Fiindcă nu s-a făcut remarcat decât prin războiul ce l-a declanșat, nu-l poți judeca decât raportat la acesta. Iar ca lider al unui stat ce a declanșat un război mondial, a făcut greșeli de începător în faze decisive ale războiului... Recunosc pe naiba germanii. Ăsta e mit urban de 2 lei.

    Originally posted by alessandro View Post
    unde dau like ?

    mi ar placea ca poporul roman sa aibe macar 1% din vointa poporului german din anii '30. exemplu nemarginit de cinste, onoare, mandrie, si dragoste de tara. si toate astea pana la moarte fie ea cat de crunta

    ... și mai bag seama că voi confundați fanatismul cu calitățile enumerate în quote. Oricum, onoarea, mândria și naționalismul erau la niveluri total diferite de ceea ce avem azi pe piață, când acestea au ajuns desuete, mai ales datorită scăderii educației cetățenilor.
    Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
    Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

    Comment


    • Originally posted by darksid3 View Post
      Erau multe lucruri aranjate din fasa, peste capul lui Stalin si al lui Hitler. Pana n-au intervenit aia de peste ocean, nu a miscat unul in front, in fata Blitzkrieg-ului.

      PS: Totusi, iti recomand Mein Kampf si daca nu o sa ramai masca, sa-mi spui mie cutzu! Personal iti zic, la cum vezi tu lucrurile (nu spun ca nu e corect) despre Romania si influentele externe, identic le vedea si Hitler la inceputul anilor 1900. Omul chiar a stiut ce vrea si a stiut unde e problema, ce s-a intamplat pe parcursul razboiului, e o enigma in detaliile de mare finete.
      Hitler a avut exemplul de cum sa NU ataci rusia pe timp de iarna cu vreo 150 ani inaintea lui la alt "nebun" Napoleon.

      din punctul meu de vedere la un moment dat Hitler s a imbarligat intr o suita de decizii gresite. a lungit Barbarossa pana in inima iernii rusesti cu o armata slab pregatita pentru astfel de conditii.
      a deschis prea multe fronturi : est vest grecia africa anglia

      si totusi i au trebuit 6 ani Lumii sa ii invinga

      @ ursamajor nu am inteles ce ai dorit sa spui referitor la mine

      Comment


      • Am zis mai sus ca ma opresc cu offtopicul. Cat timp aveti doar o parte a Adevarului, sunteti intr-o eroare.

        @ion_R5: nu ai inteles nimic, dar nu e problema.
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

        Comment


        • N-am spus nimic referitor la tine. La comentariul tău. M-am gândit că apropbând ce a spus antevorbitorul tău, te-ai gândit la calitățile poporului german de-atunci.
          Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
          Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

          Comment


          • ####################

            Revenind in vremurile noastre... ROMANIA

            Imi amintesc prin 1987 - 1988 - 1989... In 87 eram clasa a 8-a. Vara era o caldura coplesitoare. Erau practicile agricole - caldura sufocanta si mult praf. Se anuntau masuri tot mai absurde, tot mai ilogice, tembele - PRIN ZVONURI - si multe dintre ele se confirmau in cateva luni, altele nu se confirmau, dar ramaneau mai departe in circulatie.

            Unul din ele era cu circul foamei, ca vrea sa taie Ceausescu gazele de la blocuri, ca sa nu mai consume lumea, si toata lumea va manca "la cazan" cand iese de la munca. (merge omul acasa, ia tot familionul si se aseaza la coada sa primeasca de mancare - undeva pe la 6 seara. Deja ne gandeam cum vom fi toti cu vesela proprie in sacose, ca sa nu mancam din cine stie ce ciorciobute)

            In 87 ne-au scos pe bulevardul din Ploiesti (proaspat largit la 6 benzi (3 a cate 2 sensuri, separate cu scuar verde) ) ca trece Ceausescu si cu Gorbaciov de la Sinaia spre Bucuresti --- cica a venit Gorby sa il schimbe pe Ceausescu cu un vechi coleg de scoala de la Moskwa --- asta am auzit eu --- insa fara numele "Iliescu". De Iliescu am auzit abia in 1989 la "revolutia" - lovitura de stat.

            Ma uit la ciclicitatea lucrurilor. Acum dupa 22 de ani, vedem masuri aberante, antiumane, nustiucum aparute - fiindca nu pot scrie termenul gandite.

            In schimb azi nu mai avem Vocea Americii sau Radio Europa Libera - care sa ne explice cat de ticalos este conducatorul si cum trebuie sa iesim din amorteala si sa il dam jos.

            In schimb ne vine in ultimii 22 de ani, cate un Jeffrey Franks, care ne spune ce cumpatati si precauti trebuie sa fim, fiindca economia e foarte fragila. Probabil ca daca Ceausescu angaja un Jeffrey Franks in 88 - 89 sa ne explice ce fragila e economica, fiindca mai avem un pic de achitat datoria externa integral - probabil ca am fi fost mult mai linistiti si noi si nea Nicu.

            Ce trebuie sa vina peste noi - cand vedem masuri tot mai proaste, impuse poporului - "intr-un sistem asa de democratic"

            Suveranitatea si independenta Romaniei este astazi la fel de goala, precum steagul tricolor decupat la "revolutie" --- cand s-a scos stema, si cu tractoarele si cu secera si ciocanul si cu spicele de grau si cu muntele impadurit si ogoarele pline de grau si cu sonda de petrol....
            Last edited by ion_R5; 1 February 2012, 20:10.

            Comment


            • Originally posted by darksid3 View Post
              Bre, Hitler nu a vrut sa inceapa nici un razboi. Anglia si Franta au inceput razboiul cand Germania a ocupat Polonia spre a-si recupera tinuturile cedate prin tratatul de la Versailles...in fine, suntem offtopic.
              Asta e de kinogramă... apropo de faptul că le zici altora că se informează de pe wiki.

              Pretextul lui Hitler n-au fost teritoriile, ci minoritățile germane din țările atacate. Îngerașul de Hitler, n-a vrut război, evreii sunt de vină, ca întotdeauna.
              Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
              Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

              Comment


              • eu nu inteleg fratilor ce v au facut. v au spalat capitalistii creierul ?

                chiar singura voastra sursa de informatie este manualul de istorie si ce debita tovarasa profesoara in gimnaziu ?

                @ ion _r5 nu face referire la revolutie. e mult prea sublim ce s a intamplat atunci. s a dorit impartirea romaniei in doua. si toate astea se intamplau sub influenta americana

                va rog. nu ma mai citati. nu mai faceti referiri la mine. am iesit din discutie. somn usor in continuare
                Last edited by alessandro; 1 February 2012, 20:10.

                Comment


                • Nu, sursele unora sunt reviste istorice de specialitate și alte surse independente, nu manualul de istorie. Unii ar trebui să-l citească măcar p-ăla.
                  Last edited by ursamajor; 1 February 2012, 20:17.
                  Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                  Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                  Comment


                  • Sper ca realizati c-am plictisit "audienta"
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                    Comment


                    • Deloc, e bine să se știe anumite chestii. Și-așa la noi guvernul e în picaj. E chestie de timp. La fel și cu Bășinescu.
                      Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                      Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                      Comment


                      • Am pus termenul "revolutie" intre ghilimele.

                        In 1989, mai marii lumii se uitau la Romania lui Ceausescu - un ambitios care le aparea incredibil de obraznic - fiindca isi platea integral toata datoria externa si iesea de sub orice fel de presiune externa de genul "ia fi cuminte, ca ai datorii"... asa cum traiesc cei care au rate la banca "ia fi cuminte, ca ... ai rata la banca"

                        Dar nu era doar atat. Dupa ce in anii '70, Ceausescu incercase sa faca afaceri cu Occidentul, si luase tzepe (tehnologie veche, utilaje neperformante) intelesese in sfarsit ca nu poate face afaceri profitabile pentru tara, mai ales ca in vest nu putea vinde produse de calitate indoielnica si in afara oricarui sistem de control al calitatii + sistem tehnologic ridicat, care erau cerute pe piata vestica.

                        Asa ca a strans relatiile economice cu ASIA si AFRICA - cu care avea schimburi economice cat de cat OK.

                        Ca sa fie cireasa de pe tort mai cu mot, mai vindea si armament in tari unde de obicei nu vindeau decat americanii, englezii, francezii, nemtii sau rusii... asta la preturi fara concurenta...

                        Uite asa s-au suparat "mai marii" si i-au dat o "revolutie" lui Nea Nicu -care l-a expediat direct in lumea celor drepti. Asta fiindca "revolutie" le-au dat si celorlalti... Dar pe Romania erau foarte suparati mai marii - fiindca eram asa cum ne pricepeam - fara datorii - si cu o industrie cam schioapa, dar functionala, care producea, avea piata de desfacere si nu aveam nici someri.

                        Concluzia - hai sa-i vindem la fiare vechi.

                        PS: In 1990 au iesit pe piata cu televizoare Sony color - din depozitele SHOP-urilor pret 50000 lei --- asta in timp ce un televizor color Romanesc era 14000 lei. Sigur, nu era comparabil cu Sony, dar nici 14000 nu ii comparam cu 50000

                        Intradevar, s-a dorit dezmembrarea teritoriala a Romaniei. La Tg. Mures in 1990, asta s-a si incercat, fiindca in decembrie 1989 n-a iesit scenariul. Oricum, in afara de "echipa Iliescu" a se citi si Brucan --- mai erau vreo 3 echipe pregatite sa intre in scena --- de diverse agentii straine... Cine stie ce scenarii mai erau pe hartie.
                        Last edited by ion_R5; 1 February 2012, 20:26. Reason: Automerged Doublepost

                        Comment


                        • Citesc cu o nestavilita pofta de cunoastere posturile voastre si observ incotro se indreapta Romania...
                          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                          Comment


                          • Nu stiu daca lovitura de Stat din '89 a fost special facuta pentru Ceausescu. Sa nu uitam ca in '90 a picat tot blocul comunist si asta nu e o coincidenta.
                            Last edited by darksid3; 1 February 2012, 20:28.
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                            Comment


                            • De acord aici, darksider.

                              Ioane, câteva întrebări ce ar trebui să-ți dea mai mult de gândit:
                              - cu ce preț a achitat Piticu' datoria?
                              - de ce a făcut-o? Întrebarea ultimă nu e fără sens, fiindcă se pare că a avut sfătuitori prost informați. Era clar chiar și atunci că nu poți exista pe piață fără datorii.

                              România n-a putut pătrunde pe piețele occidentale fiindcă avea produse SLABE. Slabe și scumpe pentru ce ofereau. Nu uita că mărfurile străine aveau alte standarde de calitate și fiabilitate față de ce se fabrică acum.
                              Ridici prea mult în slăvi, chiar tinzi spre extremism cu viziunile tale prea roz despre tot ce a însemnat România înainte de 89. Și eu regret multe de atunci, îndeosebi cele legate de viața socială, onestitatea, onoarea și "civilizația" oamenilor. Dar la capitolul mărfuri, producție industrială etc. România era o kaka-maka de țară. Păi, n-aș vrea să compar Gumela cu guma occidentală sau un strung făcut în România cu unul nemțesc din aceeași perioadă. Hai să fim serioși! Am trăit acea perioadă (6 ani în plus față de tine ) și știu bine ce era. E foarte adevărat că multe erau muuult mai bune decât sunt azi. Cum am mai spus, CALITATEA oamenilor, în primul rând.
                              Last edited by ursamajor; 1 February 2012, 22:26.
                              Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                              Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                              Comment


                              • Unii au ramas marcati pe viata de Epoca de aur - Epoca lui Nicolae Ceausescu... doctrina a inlaturat brutal ratiunea si au ajuns sa planga de dorul foamei... In momentul de fata ii aud pe toti "pierde vara" evocand epoca ceausista ca fiind perioda in care statul iti dadea casa si servici, e drept ca daca nu exista minte omul are nevoie de o persoana care sa-i puna strictul necesar pe tava, in schimbul unui numar infinit de pupaturi in dos.
                                Sunt un umil bugetar, dar as accepta sa primesc jumatate din salariul de acum decat sa mai traiesc in perioada '85-'89... chiar daca era "bine" pentru multi.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google