Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pai ce varsta are sotia ta de are 8 ani vechime? La tine vad ca scrie 29.
    Si o matusa de a mea lucreaza la electroarges s.a. si castiga 600 lei pe luna. Ea cu ce traieste. Are copil la facultate si unul in liceu.
    Cezar, nu stiu. Cred ca multi. Dar cica da 25% din ei afara.
    Oricum viata e grea pentru toti, nu numai pentru bugetari. Alerg pentru niste amarati de bani de la 8 la 20.

Comment

• 37 de consilieri are
      Pana si Ilici, comunistul sef avea doar 7. Sau poate n-o fi fost asta comunistul sef.

Comment

• Asta o fi avand familia mai mare! Sa dea Domnu sa ne fie bine la toti. Toti avem vise, idealuri. Sper sa ni le indeplinim.

Comment

• PETIŢIE ONLINE: Să tăiem şi din banii parlamentarilor! SEMNEAZĂ AICI
          Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Nevasta mea beneficiaza sau beneficia de 85 % din salariu,1600 ron iar acum cand se va abroga legea cu 85% va ramane la 600 ron dupa cum se aude sau chiar mai putin.

Comment

• nu e 85% reducere. e 15% reducere la pensii si 20 sau 25% reducere la salar. nicidecum nu 85% reducere.

daca nevasta ta avea salarul de 1600RON, dupa reducere va avea 1200 RON.

Comment

• Originally posted by Alin0007 View Post
                Pai ce varsta are sotia ta de are 8 ani vechime? La tine vad ca scrie 29.
                Si o matusa de a mea lucreaza la electroarges s.a. si castiga 600 lei pe luna. Ea cu ce traieste.
                da-mi voie sa iti raspund , departe de a fi rautacios:

1. 31 de ani, neimpliniti
                2. cred ca e o diferenta de profesie intre un profesor si matusa ta care lucreaza intr-o uzina, iar daca a invatat si inca invata inseamna ca o face pt un trai mai bun, nu?
                3. ca exemplu o pot da si eu pe soacra mea, infirmiera intr-un spital care castiga fix 300 roni - incredibil, nu ??? si cumnata-mea este inca in facultate, iar socra-miu somer

Comment

• nu e 85% reducere. e 15% reducere la pensii si 20 sau 25% reducere la salar. nicidecum nu 85% reducere.
                  daca nevasta ta avea salarul de 1600RON, dupa reducere va avea 1200 RON.
                  Cred ca nu m am exprimat bine.

In momentul de fata beneficiaza de 85% din salariu reprezentand indemnizatia de cresterea a copilului in varsta de pana la 2 ani.Potrivit spuselor celor din guvern si a lui base indemnizatia respectiva nu va mai fi 85% din media salariului pe ultimul an inainte de a deveni mamica ci va fi la toate mamicile la fel 600 ron sau gurile rele spun ca va fi undeva la 350 ron dar asta neoficial pana acum.
                  Last edited by crull; 13 May 2010, 20:20.

Comment

• @crull: sunt si nu sunt de acord cu masura, in felul urmator:

1. e corect ca suma sa fie egala pentru toata lumea, bebelusii au toti aceleasi nevoi, folosesc aceiasi pempersi, beau acelasi lapte, fac aceleasi vaccinuri, care toate costa la fel. intre bebelusi n-ar trebui sa existe discriminare. daca totusi familia dispune de buget mai mare sa-i ofere copilului, asta e altceva.

2. nu sunt de acord pe de alta parte cu suma, e una destul de mica. cine are sau a avut copii mici stiu foarte bine ce cheltuieli se fac.

una peste alta, ar trebui o indemnizatie mai mare, dar totusi egala pentru toti. un bebelus nu poate avea ghinionul de a se naste intr-o familie mai saraca si de aceea sa aiba si mai putini bani din indemnizatie pentru nevoile stringente. toti bebelusii sunt egali, sau ar trebui sa fie egali, au aceleasi drepturi si acelasi drept de viata. nu e corect ca cei cu multi bani sa primeasca mai multi bani, iar cei cu putini bani abia sa se descurce cu indemnizatia. indemnizatia pentru mame nu e ca si pensia, nu e cota parte, cotizatia ta la buget. e pur si simplu un ajutor social. sunt bani necastigati oferiti de stat.
                    Last edited by bro; 13 May 2010, 20:38.

Comment

• Din ce spui tu acolo @bro, cum ca toate mamele sunt egale si asa mai departe, rezulta ca o potentiala mamica cu un salar de 3000 E lunar isi va baga picioarele si nu va mai face nici un copil.
                      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Pai eu zic ca daca ai un salariu de 2000 de ron cotizezi mai mult pentru C.A.S. decat unul care are 700 ron.

Comment

• Pai sa nu mai faca. Oricum ma retrag din discutii din 3 motive:
                          -parerea mea nu conteaza in luarea deciziilor in tara asta
                          -va da-ti dupa cum bate vantul( ba sa scada salariul, ba nu e bine) Auzi 3000euro si tot ar mai vrea.
                          -aici cine e bugetar, e normal sa-si traga jar pe turta lui. Fiecare plange pentru el, nu pentru amaratul de pensionar cu 20 ron salariu.

Comment

• chiar daca ar avea aceleasi venituri tot nu ar fi "egalitate" pt ca fiecare familie intelege "educatia" si "cresterea" diferit; pampers-ii si laptele sunt diferiti de la copil la copil (pret) si ca parinte speri si te rogi sa ai un copil sanatos pt a nu "accesa" serviciile medicale din tara care costa mai mult decat fac si cred ca egalitatea este un concept comunist de care unii dintre noi spera sa scape... de la "a fi" pana la "ar trebui" cred ca este distanta mare... sun tparinti care vor sa ofere mai mult copiilor fata de altii care prefera sa dea banii pe "bautura"

Comment

• Sau femeia aia cu 3000 de euro sa mearga frumos inapoi la munca,daca vrea banii aia in continuare.Ca doar isi permite o dadaca pentru copil.Am avut ca oaspete o tipa din SUA,care a ramas inmarmurita cand a auzit ca la noi statul plateste mamicile sa stea acasa 2 ani...la ei dupa 6 saptamani daca nu esti inapoi,pa job,pa asigurari si toate beneficiile aferente. Clar ca din perspectiva copilului este mai bun sistemul nostru,dar ce nu se poate sustine,trebuie sa dispara.

Comment

• Originally posted by sanderizer View Post
                                Sau femeia aia cu 3000 de euro sa mearga frumos inapoi la munca,daca vrea banii aia in continuare.Ca doar isi permite o dadaca pentru copil..........................................
                                Tu de cine ai vrea sa fie crescut copilul tau, de mama lui sau de o femeie oarecare?
                                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google