Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Simpatiile mele, bancile comerciale cand ies in strada? Sunt de belea astia, ieri m-au scalpat de 100 de lei de pomana pentru ca o tanti de la banca a uitat sa precizeze niste amanunte. Asta dupa ce cu un an in urma m-au usurat de vre-o 60 de lei tot de pomana.

Ma rog eu cred ca o parte din vina o au si bancile pentru rahatul in care suntem. Tot e bine la altii bancile sunt singurele vinovate .
    Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Treaba cu bancile e mai profunda.
      Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Pai Romanica noastra este colonie bancara, in curand bancile mama care au interese la noi o sa intampine dificultati(SUA,Grecia,Austria si care or mai fi) datorita ratei neramburasbilitati care este in continua crestere.

Comment

• Nici nu stie Base cu Bocanila ce au declansat.
          Cert e ca au cautat recuperarea de bani unde nu trebuie (si unde trebuie, unde stim cu totii unde trebuie sa scormoneasca nu se baga, e prea periculos pt ei terenu).

Comment

• Zilele astea au iesit la iveala multe manarii ale guvernului si administratiilor locale.Vom merge mai departe sau ne vom multumi doar sa aflam cum s-au "spart" banii dupa bunul plac al guvernantilor.
            Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Sunt manarii si manarii. Cei de la TV prezinta si aiureli. Sunt 4 chestii:
              1. licitatii cu un singur ofertant. Sunt legale si in multe cazurilor nici nu sunt manarii pur si simplu nu sunt ofertanti. Prostia prezentatorilor TV.
              2 achizitii de diferite produse ce nu sunt de stricta necesitate la pret normal. Sunt legale dar nu sunt morale in perioada asta. De exemplu calculatoare.
              3 achizitii de produse fara rost de cele mai multe ori si la preturi usor nejustificate. Sunt in aparenta legale si sunt sperturi ale sefilor de institutii. De exemplu: televizoare.
              4 licitatii manarite de valori mari. Uneori achizitiile nici nu se justifica.Reprezinta notele de plata pentru campaniile electorale.
              Modalitati de manareala in ultimul caz(cele mai comune): -Modificarea documantatiei de licitatie cu putin timp inainte de deschiderea ofertelor si anuntarea numai cu-i trebuie. Modalitate legala dar usor de deonstrat in instanta.
              -Intimidarea ofertantilor ce nu trebuie sa iasa ca sa nu mai depuna oferta. Traiasca baietii cu ceafa lata.
              -Anularea licitatie in cazul in care nu iese cine trebuie si reluarea ei cu documentatia de licitatie atat de mult modificata ca nu poate sa intre-n paine decat cine trebuie. Cea mai lipsita de riscuri.
              -Incredintarea directa fara licitatii pentru valori mai mari de 10.000 de euro fara TVA. Cea mai simpla metoda dar si cea mai riscanta. Trebuie sa ai spate foarte foarte puternic sa faci asa ceva.
              Last edited by Cristi_LCD; 14 May 2010, 13:55.
              Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• frumos graiesti si adevarat.problema este romanul care nu se poate vindeca de boala asta.daca astia pica ,voi credeti ca urmatorii nu faca la fel sau poate mai rau?si la altii se fac de astea dar la noi e pe fata ,la nivel inalt si pe sume exorbitante.si eu daca as fi in locul lor, cred ca as ciordi la fel.un popor de ciorditori.sa nu va uitati urat cand cineva strain va spune asa ceva .are mare dreptate.bag sama noi avem nevoie de conducatori straini ca noi ne furam unul pe altul.daca se impute treaba m-am hotarat sa inchid tot si sa vand pe pret de nimic si sa plec.cu ce am eu mi-ar ajunge sa-mi cumpar o sandramaua undeva in alt colt de lume.
                Last edited by margelatu; 14 May 2010, 14:25.
                Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Nu cred in prostia nici macar a prezentatorilor TV. Interes? Da! Prostie? Nicidecum.

Comment

• Cristi lcd dami voie sa fac o corectura/adaugire la ceea ce ai spus tu.
                    Nu exista licitatie publica cu un singur ofertant,adica nu poti sa faci licitatie pentru o lucrare de exemplu si sa accepti doar un singur ofertant, ingradindule asfel dreptu la participare restului de firme care ar dori si putea executa lucrarea respectiva.
                    Deci sunt licitatii publice deschise si atribuiri de contracate fara licitatie, dar cele din urma se fac ca si o exceptie de la regula generala in anumite conditii de care bineinteles mai toti primari abuzeaza si interpreteaaza legea cum doreste si cum vrea.
                    Licitatiile publice se manaresc prin mai multe metode;la licitatie firma care trbuie sa primeasca contractul liciteza sub pretul pietei eliminad concurenta, contractul se semneaza cu o suma initiala licitata + alti bani in cazul in care apare cheltuieli neprevazute de constructor de exemplu, si intotdeauna apar cheltuieli din astea care dubleaza pretul initial al licitatiei.
                    O alta manarie pentru licitatii publice se face cu ajutorul catorva precizari in caetul de sarcini.Dau un exemplu : in caietul de sarcini printre multe alte referiri la calitatea lucrari,durata ei este specificat si ce anume resurse ar trebui sa detina potentialul castigator al licitatie, se cere ca ofertantul sa aiba in dotarea 3 macarale portocalii de x tonaj, un buldoexcavator albastru cu dungi negre,trei angajati unul din constanta ,altul sa il cheme gigel si tot asa pana se ajunge la concluzia ca doar o firma sau doua pot executa lucrarea respectiva.
                    Exemplul meu este fortat acum sa nu credeti ca se specifica in caietul de sarcini cum ar trebui sa se numeasca angajati.
                    Ar mai fi si alte metode de manarit pe care eu nu le cunosc.
                    Art.1 din Legea 137/2002

Anulare licitatie. ÃŽncalcarea dispozitiilor legale. Participarea unui singur ofertant.

Nerespectarea principiilor edictate în art.1 din Legea 137/2002 si a conditiilor de organizare a licitatiei stabilite prin caietul de sarcini care prevad ca licitatia trebuia organizata prin participarea a cel putin doi ofertanti atrage sanctiunea nulitatii licitatiei .
                    Last edited by crull; 16 May 2010, 12:59.

Comment

• Viitorul nostru = jos bascosu!!!!

Comment

• Atat a inteles romanul, jos Basescu... bun, jos Basescu, da sus cine?

Comment

• Sus un alt smecher

Comment

• L-am votat pe Base dintr-un singur motiv, NU AM AVUT DE ALES! Decat PSD care a fost atatia ani la putere mai bine PD-L.

Comment

• Postul tau explica cel mai bine cum sta treaba cu Democratia...adica e doar praf in ochi
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• darkside e mult si praf in ochi parerea mea.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google