Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by darksid3 View Post
    @Cezar: cand faci primul milion de oiro ma anunti sa vin la petrecere...chiar daca nu vor mai exista masini terestre ci doar Ozenee
    E simplu sa faci un milion de oiro. Da-mi doua milioane de iepuroi si sa vezi ce repede fac unul .

Vorbind serios sa-mi explice si mie cineva un paradox(ca eu sunt mai prostovan si pricep greu):
    1 Imprumutul asta de la FMI (ultima transa) se duce la BNR ( Banca Nationala a Romaniei) pentru a tine in frau inflatia (asa au anuntat oficial)
    2. Pentru a lua acest imprumut a crescut TVA-ul care va avea ca prim efect cresterea inflatiei. De asemenea FMI-ul a crescut tinta de inflatie pentru Romania la 7 si ceva la suta de la 4 si ceva urmare a masurilor luate de Romania.
    Din 1 si 2 rezulta ca s-a luat imprumutul pentru a tine in frau inflatia cauzata de imprumut . Explicati-mi va rog .
    Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Citeste "Asasinul Economic"...si ai sa intelegi mecanismul. E simplu
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Iti explic eu: pana la alegerile din 2012 portocaliii trebuie sa se capatuiasca pentru totdeauna, ca nu mai pupa cred nici in parlament la ce popularitate au acum (desi eu ma indoiesc, capacitatea de a uita a poporului roman inca nu si-a atins limitele).
        Ca urmare, pentru un castig personal intins pe 2 ani, vor mai face un imprumut si vor angaja tara pe 30 de ani. Si tara va plati prin copiii multora din cei de pe forum, inclusiv al subsemnatului, care are doar 5 anisori.
        Alegerile facute de niste naivi pt o galeata portocalie vor manca viitorul micutilor nevinovati de acum.
        Inflatia va creste oricum, pentru ca nu pot fi acoperite cheltuielile de venituri.
        Iar cursul nu se sustine doar de BNR ci de balanta externa de plati. Si cum nu avem exporturi..............adica nu intra valuta destula in tara pentru a compensa importurile, e clar ce si cum.
        Concluzia : astia mici vor pleca din tara, cei care au 25-45 de ani vor munci mult si bine, fara pensie si tot asa.

Comment

• Algoritmul tine de motive externe si se aplica si altor tari..nu e vorba de PDL aici.

Comment

• Da, dar la noi se foloseste un factor de amplificare, de genul sa ne dam de 2 ori cu tesla-n........... sa fie FMI-ul si mai multumit.

Comment

• Economia romaniei nu va produce niciodata suficient de mult pentru a putea acoperii deficitul bugetar si totodata sa ramburseze creditul luat de la FMI.In cazul asta se va baga tiparnita in priza , se va recurge la emisiune de bani fara acoperire in bunuri ceea ce va duce la o inflatie accelerata, leul va fi devalorizat. Ce fac ei acum cu transa asta care se va duce catre BNR pentru a tine cursul leu/euro in frau nu este decat o amanare cu efecte pe termen scurt 6-8 luni ca apoi se termina banii dar ce mai conteaza ca peste 6 luni poate PDL va ceda guvernarea opozitiei iar opozitia ne va vorbii de vechea mostenire....

Comment

• Pai oricum banii nu au acoperire. Vezi Rezerva Federala din SUA cum fabrica bani. Ideea de baza e ca datoria face sa apara mereu alti bani.

Comment

• Si preturile si salariile au un trend crescator. Acum, unul din factori din e mai grabit, preturile. Problema in Romania fata de occindent e faptul ca preturile alearga cu o masina de F1 iar salariile cu Loganul. Ba chiar guvernul a bagat Loganul si in marsarier.

Comment

• E clar ca daca economia nu creste FMI ne va tine in lant forever Dar... poate la anul se trezeste iar tigrul economic din noi si se rezolva problemele....

Comment

• eu sunt de parere ca probleme nici nu au inceput inca...vorbin din noiembrie incolo!efectele TVA inca nu se simt...mai stati putin!

Comment

• Cum am tot spus si eu ... Inca este bine, inca este coada la casa la supermarketuri, inca mai stau dupa unul la coada la benzina, inca sfaraie gratarele, inca urla muzicile pe la ferestre...

Comment

• Muzica urla si la cei care n-au bani oficial din nici o sursa bazata pe munca, gen asistatii social. O fi vreun semn de bunastare sau e doar ca nu au nici o grija si beau alocatia copiilor?
                          Faptul ca avem ca popor un comportament lipsit de griji, ceva de genul "hai sa traiesc acum ca n-am 10 vieti" (asta insemnand sa bem cat putem si sa facem un gratar, ca altceva nu ne pricepem mai elevat), asta nu inseamna ca o ducem bine.
                          Ci doar ca atat ne pricepem. Si ca nu ne permitem vacante in tara sau strainatate. Si nici o educatie care sa ne ridice la un nivel incat sa nu mai facem gratar in fata blocului afumand toti vecinii si sa dam manele pentru tot cartierul.
                          Iar coada la supermarket e pt ca inca se mentin unele preturi si populatia profita,obicei mostenit din comunism si amplificat de sarabanda de cresteri de preturi din ultii 20 de ani.
                          Sa auzim de bine, dar nu e chiar coada la benzinarie, plus ca sunt multe masini de firma.

Comment

• Va expun un fragment dintr-o carte. Nu conteaza cartea sau autorul ci continutul acestui citat:

Pentru a ascunde cât mai bine manevrele politice şi financiare pe care le declanşăm în aceste scopuri ne servim de cea mai spectaculoasă, dar în acelaşi timp cea mai hilară idee pe care am reuşit să o infiltrăm maselor de oameni în ultimii două sute de ani. Aceasta este probabil una dintre cele mai de preţ achiziţii ale noastre, care ne-a adus multe servicii şi care
                            se dovedeşte foarte eficientă chiar şi în prezent. Te vei mira, dar ea poartă un nume foarte
                            cunoscut:democraţial Noţiunea în sine nu face nici cât o ceapă degerată; cu toate acestea, ea este cea mai potrivită piesă în angrenajul planului nostru, care are mare succes la masele populare. Motivul principal este acela că le trezeşte acestora orgoliul şi sentimentul de a avea putere, dar în realitate nu face altceva decât să producă un anumit gen de învrăjbire, luptă şi tentaţie, oferind astfel posibilitatea manipulării. Aparent, jocurile politice ascunse şi marile interese financiare şi de putere sunt la mâna alegătorilor, a celor care votează. Trebuie să faci mici compromisuri, pentru a te putea bucura ulterior de toate avantajele. Ce obţinem noi, de fapt, prin aşa-zisa democraţie? în cele mai multe dintre cazuri
                            aceasta duce în primul rând la dezbinare între diferite categorii sociale care alcătuiesc un popor
                            şi la o înfruntare de multe ori făţişă între populaţiile de pe glob. Ideea pe care o oferim
                            lumii, dar prin care acoperim de fapt cu acordul tuturor adevăratele noastre intenţii şi
                            acţiuni, este aceea de a crea iluzia alegerii libere în cazul fiecărui individ.

Am incheiat citatul.
                            Last edited by darksid3; 6 July 2010, 12:11.

Comment

• superb. o carte extraordinara care ar trebui citita de fiecare dintre noi. in acelasi timp trist

si eu totusi dan cat am studiat pana acum tind sa cred ca este de vina si gena poporului roman in proportie de 50%

Comment

• Nu e gena de vina...ba chiar gena ar trebui a ne mandreasca. Problema se trage din lipsurile sistemului comunist si a frustrarilor care s-au nascut din lipsuri. Scapati de sub control, s-au napustit toti ca potarnichiile sa ia ciolanul, atat cat poate fiecare. Ne-am divizat de tot si....consecinta. Problema "crizei" tine de cauze externe, ce e insa catalizatorul situatiei din Romania, e pur si simplu contextul.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google