Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• am zis ori accepti si induri ori iti schimbi filosofia de viata cu una orientata doar catre "placere si fericire"
    eu cred ca stoicismul si hedonismul sunt doua concepte diferite dar nu in totalitate

Comment

• E aproape ca in articol felul in care discutati.Articolul respectiv e unul idiot,parerea mea.
      Da,Romania e vai de curul ei pentru ca aici am adus-o noi.Fiecare roman,are partea lui de vina.
      Hai sa impuscam pe cativa.Au mai facut-o unii acum douazeci de ani,si acum saizeci de ani,si rezultatele au fost aceleasi,adica dezastru.
      Hai sa emigram.Drum bun celor doritori,oricum ramanand in tara nu fac decat sa strice orice lucru bun prin atitudinea lor.Pa,si sa nu aveti regrete si doruri de genul celor din articol.
      Hai sa facem ceva.Pai,daca la varianta sa plecam,cei care vor,pleaca; cu ura ne invartim in loc,poate ar trebui incercat cu iubire,nu cu ura.Parerea mea.
      Sa ne oprim din huooo,mama lor,a celorlalti,si sa ne vedem de noi,aia care vrem sa fim normali.Si sa redevenim normali,daca e cazul.Cum e sa fii normal?Sau cum definim aia normalitate in Romania?ne intoarcem la valorile umane din Romania.Alea neomorate inca de comunism,tranzitie si aproape capitalism.Eu stiu doi:Arsenie Papacioc si Iustin Parvu.Voi stiti vreunul?Vedeti ce spun ei.Sub comunisti au suferit,in tranzitie au muncit,in capitalism apar ca valori,se vad ca sunt ,ca au fost si raman repere.Nu M.Jackson,nu Gates,nici doamna Gasca.Pardon,lady gaga.Si acesti romani-repere va vor vorbi despre ceea ce este de facut.
      Noapte buna,si Dumnezeu sa apere Romania.

Comment

• din pacate, eu azi nu vad nici un singur om capabil si dornic sa faca ecav ca sa se miste lucrurile in directia buna. si inca ceva. suntem prea mici sa putem sa schimbam ceva, atata timp cat aia mari au grija sa ne indrume spre animalism. as indrazni sa spun ca aceasta indrumare n-ar fi avut loc daca din cand in cand, noi toti, ca popor, am fi avut "cojones" sa spunem "nu". cu adevarat, nu cum se zvoneste prin legende...
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Pai aia de care iti spun eu au avut si cojones.Si mai sunt o droaie,chiar daca i-a costat viata.Intra la bisericuta de la Rapa Robilor de la Aiud si uita-te pe pereti.Dupa nume,sunt trecute ocupatiile celor curajosi care au spus "nu" cu adevarat.Elevi,tarani,studenti,muncitori,ofiteri,m edici,avocati,toata floarea Romaniei.Azi ne conduc urmasii celor care i-au omorat,totodata alesii nostri.Ei nu sunt legende,si dintre ei,unii care mai traiesc spun "NU" cu toate puterile,dar nu la protv si nici la otv.

Comment

• pai asta e problema. prea putini care spun "nu" si mult mai putini care sa vrea sa-i mediatizeze pe respectivii. si chiar daca i-ar mediatiza, cine i-ar asculta? am vazut de nenumarate ori cum exemplul pozitiv e luat in deradere sau mai rau "lasa-l pe ala sa faca, daca se da asa smecher". chestie de educatia de-acasa, care nu o primesti de la tv, nici din scoala care scoate rebuturi cu diploma. lasa optimismul deoparte si incearca sa gandesti 2-3 minute obiectiv, la rece. si zi-mi ce sanse are tara asta sa-si revina vreodata. uita-te cati ani vrei tu in urma si vezi care-i alura graficului. e in jos, cu exceptia catorva vagi si razlete tendinte de redresare.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Revin la ideea mea fixa:normalitatea nu e statistica,nu e la gramada,e individuala.Fii tu normal,si incet-incet,adandonand mentalitatea asta de oameni care gandim cu si ca televizorul,gen"noi facem","noi","romanii fac(sau nu fac)",si trecand de la fatalul "nu putem face impreuna nimic",care e adevarat,la simplul "eu".Mai multi care fac fiecare ceea ce trebuie duce intotdeauna la mici inceputuri care reprezinta primul pas.Pardon,primii pasi.E de mers o mie de kilometri ,care incep cu primul pas,din partea fiecaruia,spre normalitate.In toate domeniile.Un baiat de treaba era suparat pe mine ca am spus ca ma enerveaza cei care asculta muzica prea tare,mai tare decat trebuie sa auda doar cei din masina.Si Beethoven devine manea cand e prea tare,in urechea unui om pentru care acea muzica e in acel loc si timp,doar zgomot infernal.O picatura mica intr-un ocean.Care conteaza,daca acea muzica o aud copiii mei in trecere pe langa o masina in care urla/canta/injura vreun parazit.Alt exemplu e cel in care port in buzunar sau in masina o hartie pana gasesc un cos de gunoi,desi exista tentatia de a o arunca in maldarele de peste tot.Si un astfel de maldar e acum Romania,dar daca vrea cineva sa scapam de maldare,primul lucru si esential este sa nu mai adauge el ceva la acel maldar.Maldare de zgomot,de kitsch,de proasta purtare,de ilegalitati.
              Cat despre saracie,un omulet drag mie spunea vineri ca toate crizele inseamna doar semnul nesatului,al lacomiei tuturor.Toti vor mai mult,ca asta e viata.Fals.Viata inseamna drag fata de celalalt,chiar daca e imperfect,chiar daca il cred inferior,inseamna cam ceea ce spun preotii duminica in predicile lor ascultate de un numar mic de oameni.Nu am incurcat threadul,dar iesirea din orice criza,de orice natura ,e mereu aceeasi,putina iubire fata de ceilalti,si mai ales fata de Dumnezeu.Multumirea cu cat iti da Dumnezeu,cu cat poti,fara sa omori pe altii,si daca esti printre aia care au un nesatul ca patron,sa se roage pentru el si incet-incet,acela se va schimba.Cine are alta alternativa(verificata in istorie)sa imi comunice si mie.

Comment

• Pai asta si vor guvernantii bbogdan, sa ne iubim , sa fim cu frica de Dumnezeu si de ei, sa fim umili... omul cu frica de Dumnezeu, umil si iubitor nu ridica glasul si nici parul catre cel ce-l asupreste bbogdane, degeaba suntem 99% cum foarte bine spui tu (si sunt de acord cu asta) daca 1% stau in carca noastra si ne fecundeaza-n dos! Nu mai bine incepe umilinta si iubirea de sus, nu mai bine punem un sablon peste toata tara ca sa fim toti la fel? Sa aiba toti Logan... si atat, sa muncim toti 12/24 (pe bune), sa stam cu totii in locuinta de 50 m2 doi adulti si un copil... hai, care se mai baga?

Comment

• Ce vrei sa spui? Vrei sa facem o revolutie?Eu m-am mai bagat la una,acum douazeci de ani.Tot aia ne conduc.Cauza?Am lucrat fara Dumnezeu,prietene,si eu ca individ,si noi,ca tara.Ca individ,m-a trezit Dumnezeu.Ca tara,ar trebui sa se intample.Dar nu uita ca tara e alcatuita din indivizi.Si te inseli amarnic,poate 10 % din oameni se comporta normal,restul se iau dupa teve si ziare si ce zice nustiucare.Pomeneam mai inainte de niste valori,vezi ce zic ei.Nu bag de la mine,dar recunosc justetea spuselor lor.Si guvernantii vor sa ne uram,sa ne fie frica,sa fim descurajati,dezorientati,sa facem ca si pana acum,adica sa mergem spre tinta lor:animale consumeriste,votanti,care discuta aprins si injura sanatos.Fa ceea ce nu se asteapta,ceea ce spun oamenii aia si se va cunoaste.Un om cu mare credinta a spus recent ca daca ar veni un crestin adevarat la conducere,in sase luni Romania ar fi pe picioare pentru decenii,dar respectivul ar sfarsi repede in martiriu.Si numea si ultimul conducator crestin pe care l-au avut romanii.Suna descurajant.Constantin Brancoveanu.De acolo s-a rupt firul.
                  Dar conducatorii nu rasar decat dintre oamenii de aici,daca vrei oameni normali,trebuie sa-i cresti,sa-i formezi.De-aia exista familii,inca.De-aia conteaza fiecare om.Din cei 90%ramasi si purtati de ura sadita de astia.Sa impuscam,sa facem,sa ne ridicam?Poate doar fiecare impotriva sgreselilor proprii.Cineva dadea exemplul sarbilor care se purtau de parca nu ploua cu bombe pe ei.Aia e de facut,normalitatea,firescul,nu ura.Acolo vor sa ne aduca,sa ne impuscam,sa ne omoram,sa demonstreze ei ca nu suntem guvernabili.Raspunsul e ala la care nu se asteapta.Asa se invinge.Nu de pe mo zi pe alta,dar in timp.Si e verificat.

Comment

• Ca tot s-a adus in discutie , cateva posturi mai sus, o idee Orwell-iana despre "normalitate", am sa mai pun eu una:

Nu se instaurează o dictatură pentru a păzi o revoluţie, dimpotrivă, se fac revoluţii pentru a instaura o dictatură.
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• domnule bogdan spuneti ca am lucrat fara Dumnezeu.spuneti dumneavoastra cum am putea sa facem sa mearga tara asta cat de cat normal?sa stam sa ne rugam?sa ateptam sa se intample minuni ?sau cum?de cand se stie lumea pe pamant problemele s-au rezolvat doar cu "bata".
                      Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• bbogdan, poate vrei sa spui ca te-ai lasat dus de val acum 20 de ani si ca ti-ai pus niste sperante ca orice roman, iar mai tarziu ai aflat ca ai fost inselat. revolutie? hm... poate vrei sa spui lovitura de stat.
                        insa nu prea am inteles ce vrei tu sa spui prin exemplul cu sarbii. adica ar trebui si noi sa ne facem ca totul e bine, frumos si corect? te rog sa nu ne compari cu sarbii pentru ca s-ar putea sa se simta jigniti. ei au luptat si muncesc pentru ca tara lor sa prospere. pe cand noi suntem furati cu nerusinare si cu acte in regula de catre conducatori.
                        referitor la chestia cu crestinul, aparuse la tv un preot care a spus ca are solutia iesirii din criza: donatii mai mari si bani mai multi din buget catre biserici. deci, credinta se reduce la bani...?
                        Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

• Ca sa fim exemple trebuie "sa suferim -> sa muncim -> sa devenim valori", am fost in casa unor persoane care au suferit pe vremea comunistilor, persoanele alea nu apuca 80 de ani pentru ca au suferit cu adevarat! Exemplele date de tine bbogdane parca mai mult au fost valori decat s-au chinuit sau au muncit, guvernantii nu ne vor intr-o extrema s-au alta, ne vor fix asa cum suntem acum.

Comment

• Salutam Organizatorul de intalniri din Botosani pe aceasta cale, si vreau sa ma alutur si eu discutiei despre viitorul sublim al Romaniei. Constatarile mele sunt ca, pe masura ce ei ne apasa mai tare, ne garbovim mai mult. Problema este: pana cand? Pana la stadiul de afis? Nici macar nu conteaza cine e prsedinte sau ce culoare are guvernul. sunt toti la fel, si asta datorita micilor gratuiti din targuri si oboare. ca romanu' pune botu' usor si voteaza cu stomacu'. iar o revolutie este acum inutila...

Comment

• La un moment dat o sa apara "solutia salvatoare". Lumea se va grabi sa o imbratiseze ;)
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• @Razvanamza gresesti, lumea nu voteaza cu stomacul, romanul striga in favoarea celui care ii da 2 mici si o bere dar nu e obligatoriu sa si voteze cu acea persoana. De exemplu am fost la un prieten la tara si avea 3 galeti in curte, de la partidele cele mai mari... si au votat cu Oprescu oamenii, ca asa au crezut ei ca e bine.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google