Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• pai mergi prin cora pe la 21.30....la 22 se inchide magazinul,sa vezi cati oameni se plimba prin magazin fara sa le pese ca altii mai trebuie sa ajunga si acasa!nesimtiti....am vazut o faza COLOSALA,pe un 31 decembrie se inchidea magazinul la 18 parca.....exact la ora aia a venit un cetatean sa intrebe tot felul de idiotenii despre o masina de spalat!!!!FRATE,E REVELIONUL!!!!S-a inchis magazinul.....si tot el bulversat si tare in gura cum indrazneste un angajat sa ii spuna asta!

Comment

• eu inca nu am reusit sa analizez asemenea comportament. nu am reusit sa imi dau seama ce anume ii determina pe romani sa se comporte asa

Comment

• nu intelege ca este un magazin PARTICULAR,PRIVAT,pana la urma,care are dreptul de a-si alege clientii!iti convine cum esti servit,revii,nu iti convine pleci si cauti alt magazin,nu te comporti ca un animal care se crede stapanul acelui magazin doar pentru ca este un potential client!
        Last edited by PCH; 4 August 2010, 09:49.

Comment

• @marx: Lipsa de cultura si indobitocirea.

Comment

• si lipsa de cultura si indobitocirea ? de unde ? cred ca esti prea bland cu poporul roman.

cred ca lipsa de cultura si indobitocirea sunt prea nedeterminante pentru RAUTATEA de care dau dovada compatriotii nostrii
            Last edited by alessandro; 4 August 2010, 09:52.

Comment

• Rautatea nu este o cauza...ci doar o consecinta. As spune ca istoria ultimilor zeci de ani impreuna cu anumite lipsuri au creat niste "anomalii" in cultura romaneasca. Apoi au venit anii '90 si frustrarile acumulate in comunism plus nevoia de copiere occidentala a dat nastere unor valori materiale cretine. Grav e ca noua generatie creste sub stindardul acestor valori.
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• hai emigrareeeeeee )

Comment

• @marx: eu vad lipsa de cultura ca un factor primordial. Prin cultura, te educi, capeti anumite valori, evoluezi. Daca nu citesti, nu esti capabil sa fii macar la fel de bun ca cei dinaintea ta, apoi sa si faci ceva. De aceea, multi sunt homo sapiens, si nu homo sapiens sapiens. Sau intr-un cuvant, retardati social, moral si etic.

Comment

• corect....grav este ca nici cei mici nu mai citesc,am ramas uimit sa vad ca un baietel de 5-6 ani joaca mai bine anumite jocuri pe calculator decat mine....si nu sunt nici eu chiar asa batran(am doar 23 de ani!)!din pacate cultura generala este dobandita dupa internet....si stim cu totii ce inseamna internetul si cate bazaconii poti gasi!

Comment

• Nu-i neaparat adevarat. Copiii, in special cei cu probleme din sfera autista sunt excelenti la calculatoare. Te lasa masca. Am vazut copii de pana-n 3 ani, care stiau sa deschida calculatorul, sa intre-n winamp, sa puna muzica si chiar sa fredoneze melodia in engleza!!!!
                      Uitati-va care sunt valorile actuale: bani, masina si curve (asta, din perspectiva unui barbat).
                      Sau, bani, masini, farduri, plimbari etc. (din perspectiva unei femei).
                      Pai, pt toate astea nu prea ai nevoie de tot creierul. Este suficient un corp lucrat, putina tehnica intr-ale luptelor, un pistol, 2,3, si vei avea tot ce iti doresti

Comment

• Cezar, sistemul nu te vrea sanatos psihic si fizic. Ideal e sa traiesti pana in varsta pensionarii, sa nu-ti pui multe intrebari si sa consumi cat mai mult.
                        Este clar ca societatea se afla la cel mai josnic nivel...nu ma refer la un nivel social (societatea e o secta) ci la nivel uman. Lucrurile nu se pot indrepta de la sine pentru ca hoarda nu stie sa traiasca ddecat ca acum. Hoarda e divizata si prin divizarea asta necesita un "Pastor".
                        Cum am vrea noi, idealistii sa fie lumea, nu se poate...in primul rand pentru ca raportat la actual, nici noi nu stim clar cum ar fi bine sau rau. Ce e clar, e nevoia unui RESET global.

Comment

• Un lucru m-a lasat totusi pe ganduri, de aia militam pentru o dictatura care sa puna ordine cu forta in viata romanilor (nu ceva gen Big Brother, doar reguli si pedespe).
                          Daca in Romania oamenii arunca gunoaiele peste tot, ingroapa chistocul in nisip langa cearceaf, la mare, arunca pe geamul masinii in mers sticla de apa golita etc., ei bine, in Ungaria era plin de romani la un parc acvatic. Ma credeti ca toti, ABSOLUT TOTI se comportau civilizat? Pentru ca asa era regula.
                          Deci avem nevoie de reguli clare si pedepse pe masura. gen Serbia, unde la o depasire cu peste 70 km/h a vitezei legale, vizitezi direct inchisoarea pentru vreo 15 zile cred. Nu ca la noi, ca o mai ia politistul si in freza, ca una e judecatoare, ca unul e politician, pseudo-vedeta, fotbalist, amanta ministrului cutare etc.

Comment

• @ cezar & darkside foarte bine zis. rautatea este o consecinta. lipsa de cultura de accord.

dar. prin sindromul comunism si anii 90 au trecut si alte popoare. popoare care nu sunt ca noi. de ce ? la aceiasi expunere noi am fost afectati mai rau.

strabunicul meu trebuia sa fie executat in lotul lui Antonescu. a ajuns sa faca 25 ani de puscarie comunista cu toate cele . a iesit intreg la minte si perfect sanatos si a mai trait 20 ani.
                            altii ieseau si ii duceau direct la sanatoriile pentru boli mentale.

asta ca sa dau si un exemplu

Comment

• probabil te referi la germania si tarile vecine.....aceste tari sunt puternice,sunt oamenii altfel...la noi predomina "lasa ma ca merge asa'!

Comment

• Regimul nostru a fost altceva fata de vecini si asta s-a reflectat foarte bine in necesitatea unei "Revolutii" in timp ce la vecini au fost mici manifestatii fara incidente notabile. A, ca semnalul disparitiei comunismului a fost dictat de "Sus" , ala e alt nivel.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google