O alta cauza ar fi "prioritatea de dreapta" care se uita cu desavarsire(sau nu stiu care este mana dreapta),cati nu am intalnit care se uitau uimit la mine de ce ma bag inaintea lor.Oricum am ajuns la o concluzie ca fiecare a pus stapanire pe o strada anume si face ce vrea pe ea,ex. merge cu 20 km\h,opreste in mijlocul strazi,a nu mai zic ca e lenea foarte mare sa semnalizeze.
Factori Cauzali In Accidente: Viteza Vs Neasigurarea.
Collapse
X
-
Cum privesc eu lucrurile in legatura cu tema acestiu thread:
Sa luam un caz concret. Un cetatean pe nume A, circula pe un Bd. Ics din Bucuresti cu 100 km/h. De pe o starduta perpendiculara cu Bd. Ics, un alt cetatean, pe nume B, nu se asigura si intra pe Bd. Ics ca la ma-sa pe tarla. Cetateanul A este surprins de manevra cetateanului B, se gandeste ca daca trage de volan la viteza aia pierde controlul masinii si cine stie pe unde ajunge (in nici un caz acasa). Asa ca incearca totusi sa franeze si intra cu botul masinii lui peste cetateanul B in masina zburandu-i dintii din gura si facandu-l pasta de mici.
Acum, din punctul meu de vedere, daca cetateanul A ar fi circulat cu limita legala pe acel bulevard si ar fi prevazut intentia cetateanul B, ar fi franat la timp sau ar fi facut o eschiva si catastofa se putea evita, sau frana si ambele masini se indoiau putin. In acest caz ambii conducatori auto (A si B) ar fi scapat cu viata dar cu niste drumuri pe la politie, asigurari, service-uri si asa mai departe.
Legile in general (chiar si cele din Romania) sunt date din anumite considerente si sunt gandite de oameni mai destepti (mai mult sau mai putin) ca noi. Aici fac referire strict la limitele legale de viteza.
Asadar chiar daca unul gresete la neacordarea prioritatii e posibil sa anticipam intentiile celui care nu acorda prioritate si sa luam masuri, dar daca circulam cu viteza excesiva.... deja totul e o cauza pierduta in acest context.
Concluzia mea: Viteza excesiva este principala cauza a producerii accidentelor.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Originally posted by bogdan_1984 View Postam vazut cateva mostre de soferi de logan mergand cu 80-90/h (care incurca traficul) si pe urma au consum de ramai cu fata-masca. am fost si prin bucuresti, pitesti, curtea de arges, transfagarasean, sibiu, fagaras, brasov, dambovicioara, pitesti, bucuresti. am estimat un consum de vreo 7,5%. 3 pers adulte, 1 copil, portbagajul burdusit de bagaje.
Oameni buni va certati de pomana aici.
Bogdane unde este VITEZA VS NEASIGURAREA aici in ce ai scris tu??
Te rog frumos sa imi explici si mie cum vine acest titlu pus de tine fata de ce ai scris de fapt?
Care este tema aici de fapt?Care este viteza si care este neasigurarea?
Ok viteza 80-90 dar unde NEASIGURAREA?
Si apoi de ce atata cearta pe ceva ce nu se reflecta in titlul thredului?
Comment
-
http://stirileprotv.ro/stiri/evenime...-au-murit.html (probabil a mai fost postat in sectiunile adecvate ,pe forum...)
...despre aceste discutii...insa pe viu...se potriveste ca o manusa topicului...implicati(mai presus de toate) Neasigurarea si Viteza,mai mult sau mai putin fiecare...
P.S. conducatorul motociclului frecventa(cu vreo doua saptamani inainte) aleea din fata blocului in care locuiesc...cu viteza in nici un caz mica pentru o alee des frecventata de copii cu biciclete si mame cu carucioare,de fapt se zvoneste ca avea cel putin 200 la ora in secundele dinaintea accidentului...pacat de vietile celor doiLast edited by viorelu; 24 August 2009, 20:22.
Comment
-
Salut.
Dumnezeu sa-i odihneasca-n pace!
Condoleante familiilor.Un Logan----YNG-----
Numai bine.
Comment
-
Si bautura vs oboseala,neatentie sau altceva ar merge,cred,in alt topic.E un factor cel putin egal cu cele doua de mai sus.Aici (in topicul asta cioplit din barda din alt topic...de una lume) se trateza cica viteza vs neasigurarea si cred ca sunt suficienti 2 factori la o comaparatie "versus" ca altfel iese o labareala totala...ca in alte parti.Nici aici nu e departe...
Comment
-
E un topic fara scop,vor fi doar discutii si discutii pentru ca nu se va ajunge la nimic.
Ambii termeni fac parte din lista de cauze ale accidentelor,alaturi de altele,mai putin grave sau mai mult.
Eu merg pe vorba urmatoare,cu toate ca e vorba aici si de soarta,pentru ca noroc nu putea fi : cand iti este scris sa mori,mori si la 30 km/h.sigpic
Comment
-
O tragedie poate fi produsa de orice inconstient care isi urmeraza propriile instincte fara a se gandi la ce se poate intampla.
. "Soţul meu a plecat de dimineaţă de acasă şi i-am spus să aibă grijă, iar el mi-a răspuns: «N-ai tu treabă, şti cum merg, numai să nu intre altul în mine». Acum unul care nu s-a asigurat m-a lăsat singura cu trei copii"Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
Comment