Pentru un diesel aspirat ar fi ceva...la astea common rail pe turbina nu vad bine anumite parti, in timp.
Ulei Vegetal Uzat In Loc De Motorina
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
in solenza diesel papuc diesel si saxo diesel am bagat eu din metro ulei de ricin. este 2.4 litrul. merge uns. si miroase in spate a cartofi prajiti jur. se recomanda amestec motorina cu ulei.
si numai cand e cald afara. si numai in diesel aspirat. la TD crapa turbina in mai putin de 1000 km cred ca face depuneri la greu pe evacuare. si ar fi bine sa fie ars daca se foloseste numai ulei. eu am facut o imprudenta dar vad ca merge tzipla
Comment
-
daca pui biodiesel in golanel fara sa schimbi furtulele de alimentare din cauciuc cu unele din platic risti sa ramai fara ele(in compozitia biodieselului intra si soda caustica care topeste cauciucul)
Singura modalitate fara risc este sa pui 1/2 motorina+1/2 biodiesel.
si alt risc este ca pe timp de iarna sa se gelifieze biodieselul in rezervor...Solutia tot jumate jumate!(nu mai stiu sub ce temperatura...)
stie cineva producator de biodiesel in Bucuresti?
Comment
-
la folosirea biodieselului nu sunt probleme cu furtunele. va garantez. este gandit astfel incat sa nu fie probleme. si furtunele sunt gandite astfel.
iarna intradevar se gelifica.
degeaba gasesti producator de biodiesel. baiatii din guvern s au gandit ca trebuie accizat si acest tip de conbustibil, in consecinta nu este foarte scump.
o solutie ar fi uleiul de ricin dar nu merge in TDI
in solenza D am mai incercat eu un melanj din 1/3 motorina + ulei de ricin si la un plin se adauga 1 l de ulei de motor cel mai ieftin.
toate astea le am incercat pe cojile de masini de pe la firma ce urmau sa fie casate ca nu aveam ce face si ma plictiseam. solenza cel putin a mers mii de km cu ulei de ricin si motorina absolut impecabil.Last edited by alessandro; 11 June 2010, 18:14.
Comment
-
are idee cineva de unde pot cumpara biodiesel in bucuresti?
am o idee!Nu este careva inginer pe aici sau eventual sa dea lamuriri daca este bine sau nu bagam biodiesel in logane?
Eu am vorbit la pitesti la dacia si i-am intrebat daca pot sau nu sa bag in logan biodiesel si ei mi-au spus ca nu!
Stie cineva ceva sigur?
Comment
-
ulei vegetal + etanol
Buna!
Din cate am inteles si eu din emisiunile tv cu caracter tehnico-stiintific, uleiul vegetal poate fi folosit ca si carburant
pt. motoarele diesel din ultima generatie, dar NU sub forma bruta!!!
Uleiul vegetal trebuie mai intai filtrat de impuritati si apoi "subtiat" pentru a nu mai fi atat de vascos! Mare
atentie insa sa nu cumva sa faceti greseala de a subtia uleiul vegetal cu benzina pt. ca benzina are proprietatea
de a schimba structura moleculara a uleiului si asta nu este bine pentru motor. Pentru diluarea uleiului se foloseste
etanol (alchool obtinut din porumb prin distilare) in proportie de pana la 25%. Si totusi este bine sa se utilizeze
acest combustibil "hibrid", numai in anotimpurile calde pentru a evita eventuala "gelifiere" a uleiului la temperatuti de sub 0 grade.
Mai trebuie avut in vedere faptul ca dupa o utilizare indelungata a amestecului ulei/etanol, trebuie sa realimentam
motorul cu motorina clasica (cam 30-40L), dar care sa contina aditivi de curatare, tocami pentru a curata componentele motorului imbacsite
de utilizarea combustibilului alternativ ulei/etanol. Pentru motoarele pe benzina, este suficient sa se foloseasca ca si carburant
numai etanol 100%.
Comment
-
Buna ziua,
Am citit tot threadul acesta si as vrea sa fac cateva remarci:
1. pentru mariusel: Motorul de logan 1.5 dci poate functiona fara probleme pe biodiesel, conductele de combustibil ale motorului NU sunt din cauciuc natural ci sunt din viton care este neutru la biodiesel, iar referitor la pompa de injectie Delphi cu care este echipat motorul tau nu are probleme cu biodieselul, probleme sunt la pompele de injectie mecanice Delphi si NU la cele common-rail.
2. Uleiul vegetal uzat NU ataca in nici un fel conductele sau garniturile motorului, doar biodieselul ataca garniturile si conductele din cauciuc natural.
3. Biodieselul este realizat prin reactia de transesterificare a uleiului vegetal( impreuna cu metanol si soda caustica) si nu este ulei vegetal amestecat cu un solvent sau cu motorina ( spun asta pentru ca am vazut ca se face confuzie de foarte multe ori)
Personal folosesc ulei vegetal uzat amestecat in proportie de 5% cu diluant D358 "white spirit" intr-un Volkswagen Passat 1.9 tdi 90cp, an fabricatie 1995. Masina merge foarte bine si este mai silentioasa de cand a fost trecuta pe acest regim.
Comment
-
citisem pe aici de unii care incepusera sa bage ulei in diesel. nu mai gasesc threadul si postez pe asta. uite un articol concludent.
http://www.4 tuning.ro/inovatii-auto/ulei-vegetal-in-loc-de-motorina-mit-sau-realitate-22426.html?utm_source=Newsletter__Newsletter_4 Tuning.ro&utm_medium=yahoo.com&utm_campaign=newsle tter_148451
unde vedeti 4 si "ciuning" eliminati spatiul dintre ele.
Comment
Comment