Nevoie De Niste Sfaturi:(

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nevoie De Niste Sfaturi:(

Nu vreau sa ma plang sau eu stiu sa se inteleaga gresit ceea ce va spun acum. Am 19 ani, am dato in bara cu bacu , nici in a 2-a sesiune nu am reusit sa trec la mate...nu se lipeste matematica de mine si pace. nu stiu ce sa mai cred nu stiu in cine sa mai am incredere. Am facut si meditatii tot ce rezolvam era bine..pana si doamna cu care am facut a zis ca este foarte bine..la examen am facut exact cum ma invatase ea insa degeaba. Primisem niste amenintari in urma cu ceva timp dar nu cred ca exista vreo legatura ...ma rog.
    Ceea ce vreau sa va intreb este daca imi puteti da niste sfaturi ce sa fac in continuare, pe ai mei i-am dezamagit si tata cel putin nici macar nu ma baga in seama...prietenii, pardon "prietenii" mi-au intors toti spatele. Nu stiu....sunt la pamant si atat. as vrea sa-mi gasesc un loc de munca..insa nu stiu unde si ca ce ...imi este greu sa si vorbesc.
    Every story has an end, but in life...every ending is just a new begining.

...probabil...ce ai tu se numeste depresie...un psiholog te-ar putea ajuta...fara nici o rusine

Comment

pai nu stiu ce as putea sa-ti zic...ma uit in urma si ma gandesc ca prin cls a 11-a am inceput sa recapitulez inclusiv materia de clasele 7-8. sa iti aduci aminte cum sta treaba cu chestiile elementare in matematica. ca banuiesc eu ca nu ai baza, altfel s-ar lipi matematica de tine. apoi ia-o incet cu cls a 9-a, a 10-a, tot asa. macar exercitiile din manual sa le rezolvi...jumatate din ele si tot e ceva. imi vine greu sa cred ca nu se poate lua un 5 la mate daca nu faci altceva decat ce e in manual...
      numai de tine depinde. timp ai avea, in principiu, cam un an de zile. suficient, as zice eu. pt admiterea la facultate am parcurs materia 9-12 intr-o singura luna. materia insemnand mate si fizica. deci se poate. de dimineata de la 8-9 pana seara la 9-10, o luna de zile n-am avut pauza, sambete sau duminici...si daca-ti zic notele de la admitere, n-o sa-ti vina sa crezi...crede-ma doar ca se poate. dar trebuie multa munca si vointa grupa mare.
      asta pt ce trebuie sa faci la anul.
      pt ce ai putea sa faci anul asta, in primul rand sa scoti de la liceu o hartie cum ca ai absolvit 12 clase, cred ca pot sa-ti dea asa ceva. nu ca ai luat bacul, ci ca ai absolvit 12 clase. nu echivaleaza cu diploma de bac, dar certifica faptul ca ai 12 clase, nu 4 sau 8. e totusi mai mult decat nimic.
      si sa-ti cauti ceva de lucru care sa nu-ti ceara studii medii. pt ca aia te vor intreba de bac . in perioada asta nasoala prin care trecem acum, eu zic ca orice ti se ofera, poti lua. nu e o rusine sa muncesti, orice job ai avea. barman, crupier, ghid, vanzator, ai o grmada de chestii din care ai putea bani. clar ca nu la fel de multi ca un job cu cerinte mai mari, dar e un venit. si cu asta iti garantez ca-i vei imbuna si pe ai tai, le arati ca-ti pasa. in primul rand, trebuie sa-ti pese si-n al doilea rand trebuie sa arati celor din jur ca-ti pasa si ca faci ceva sa schimbi situatia in mai bine. tu esti cel care ai totul in mana, chiar daca nu realizezi asta acum. nimeni nu-ti poate lua din valoare. cum ai grija de tine, asa vei fi tratat. respecta-te in primul rand pe tine si ceilalti or sa te aprecieze pe parcurs. nu mai tin morala, cred ca ai prins ideea. cauti ceva de lucru si te apuci si de invatat. nu va fi usor, iti garantez, dar la fel de evident iti garantez ca se poate iesi din situatie cu capul sus. spor la treaba!
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

a zis bine seba, pune mana serios pe carte si o sa te descurci...mai ales la mate, ca acolo trebuie munca, nu gluma, mai ales daca nu ai inclinatii. rezolva probleme cat mai diversificate, sa te obisnuiesti cu diferitele tipuri de rezolvari. si las-o mai moale cu distractiile...
        cat despre partea cealalta...legat de "prieteni"...asta e, nu ti i-ai ales bine...macar aici eu zic ca poti gasi sprijin
        numai bine..si bafta in continuare

Comment

multumesc..si asa voi face! dar i-am facut de rusine pe ai mei, tata nu ma baga in seama parca as fi un strain. Diplome mi-am luat de la scoala ca sunt absolvent a 12 clase...am si o diploma de tehnician ecolog si protectia mediuliu...mai putin diploma de bac..dar nu stiu unde as putea sa ma duc si ce as putea sa fac...tulcea e mica am tot cautat dar fara succes. Sunt constient ca timpu le va rezolva pe toate...si nu am de gand sa fac vreo prostie cu toate ca imi este extrem de greu asa. nu stiu cum sa rezolv problema cu ai mei.

Comment

cu parintii e mai greu, ca nu prea mai ai ce sa le zici, doar prin fapte te poti revansa... oricum, nu e un capat de lume, si ar trebui sa inteleaga si ei asta... parerea mea e sa fii cuminte, sa incerci sa gasesti de lucru si sa te pui pe invatat... cu timpul, o sa isi dea sema ca faci tot posibilul si o sa se mai detensioneze situatia

Comment

nasola treaba, dupa cum spui tu.
              incerc sa te incurajez intr-un fel.
              in clasa a 11-a eram corigent la mate, pe vara. am fost la meditatie la prof, ca sa nu fie probleme si am fost la meditatie pana in a 12. la bac am dat sa se copie si am trecut cu 8,60 (parca)
              esti emotiv? te-ai pierdut cand ai vazut in fata subiectul? incerca sa te controlezi.
              daca ai o diploma de mediu, incearca la unele firme de profil. agentia de mediu, ARBDD, sau ce or mai fi prin tulcea. daca nu, agent de vanzari (daca ai permis) si mai incearca si la anul bacul, ca sa poti face o facultate. incearca sa nu te lasi batut.
              BAFTA!!!
              sigpic

Comment

la anu nici nu ma gandesc fac orice si tot iau bacu ca sa pot merge mai departe la facultate. Da ,am si permis de conducere categ. B o sa ma interesez in continuare poate imi gasesc ceva de lucru. nu stiu ,sunt in stare de orice doar ca sa trec peste asta mai repede o sa incerc sa-mi gasesc ceva (daca nu aici in Tulcea) si prin orasele vecine...chiar daca fac naveta.

Comment

incearca sa iti gasesti ocupatie sa nu te mai gandesti la asta. macar o perioada de timp, pana te pui iar cu burta pe carte. ce profil a avut liceul?
                  sigpic

Comment

resurse naturale si protectia mediuliu. si am facut specializare de tehnician ecolog si protectia mediuliu...si am si o diplima cu asta.

Comment

e buna diploma aia, e folositoare, stiu multi tehnicieni care sunt iesiti la pensie, deci se poate trai si cu o profesie ca asta. depune-ti CV la firme de profil, poate ai noroc. si daca te intreaba de ce nu esti la facultate, bagi vrajeala ca ai incercat la o fac din alt oras si ai intrat la taxa, dar te depasea situatia financiara
                      sigpic

Comment

Apreciez mult faptul ca ai avut curajul sa scrii despre problema ta si as vrea sa-ti spun ca matematica e o materie grea in sensul ca nu e suficient sa cunosti teoremele si formulele caci fara multe...multe exercitii nu se poate invata. Eu cred ca ar fi bine (fara rusine) de inceput cu matematicile din clasele mai mici, cum a spus si SEBA. I-ti doresc bafta si succes.

Comment

fazele astea se numesc mult stres tu nu ai luat bacul din cauza stresului crede-ma, meditatii peste meditatii te gandea-i mereu la bac nu este bine asa uite sa iti zic sincer eu m-am apucat de invatat in ultima saptamana la toate materiile am avut matematica MT1 la bac chiar anu asta am dat si eu bacu am intrat chiar la politehnica fara pic de stres eu era 50% sigur ca iau 50 ca nu il iau si asa l-am luat cu nota mica ce e drept 6 si ceva dar l-am luat acum singura sansa a ta e sa te mai uiti pe la materii dar fara stres
                          laureate 1.5l, albastru marin

Comment

multumesc mult pt. incurajari tuturor. Macar voi ma sprijiniti. Ma tot gandesc cum s-a putut schimba tata ca de la cer la pamant. In urma cu putin timp am participat la o actiune sa-i zic asa...cu primaria (era ceva de genu cu ce am schimba in orasu nostru) si ideea mea a fost cea mai apreciata am luat si o diploma pt. ideea anului in administratie, am stat de vorba si cu primarul despre asta. ma rog.... ideea e ca tata era in al 9-lea cer, acum nici nu ma cunoaste. Macar de mi-ar fi fost si el alaturi ca oricum ma simt nasol. Nu stiu. Poate ca ar fi mai bine sa ma gandesc la altele, sa uit.

Comment

Am trecut si eu prin ce treci tu,referitor la relatia cu tatal tau,numai ca al meu s-a suparat din alt motiv.Ce pot sa-ti zic?Trebuie rabdare cu EL,probabil pana la urma va intelege.Arata-i si tu ca suferi si ca te afecteaza acest esec.
                              Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google