Silva - cea mai buna bere
Berea mea preferata era acum 10 ani ARAMIA... care nu a avut cautare si au hacuit-o.
Momentan, consider ca cea mai buna bere este Silva, fie ea blonda sau dark. Preferata mea este Silva dark, deoarece chiar are gust ca al berii brune din Belgia, apropiat de Leffe, de exemplu. Desigur, in Belgia cam fiecare localitate are propriul brand de bere. Am avut ocazia sa ma plimb un pic pe acolo si te imbolnavesti de inima daca gusti din berea lor... este absolut minunata.
Recomand DUVEL (se gaseste si in Carrefour, la un pret piperat), o bere strong - intre 7 si 12% (asta de 12 se vinde in sticle de 700ml, ambalate in tuburi de aluminiu, precum sampania... si te rupe de cap precum o sticla de sampanie).
Din ce se mai gaseste in Romanica, dar la preturi nesimitite, recomand Paulaner nefiltrata (Weissbier, sau Weizen, cum vreti sa-i ziceti), printre cele mai bune beri, chiar si la mama lor in Germania.
Pot sa ma laud ca m-am cam plimbat prin Sudul Germaniei si in Austria, si ca am gustat din multe tipuri de bere. Oamenii astia sunt foarte norocosi ca locuiesc in acele tari. Au cea mai tare cultura a berii... iar berea neagra nefiltrata este o adevarata delicatesa. Daca vreti sa vedeti o priveliste extraordinara, intrati in REWE Getraenkemarkt (piata de bauturi... dar ce bauturi!), prin zona Munchen ... sa vedeti in supermarketuri uriase zeci, daca nu sute de marci de bere... toate laolalta... si la preturi care rivalizeaza cu cele din Romania (de ex, bere nefiltrata MARCA-LOCALA, cutie de 20 sticle - 12 EURO, cu tot cu cutie).
S-ar putea sa ziceti ca sunt nebun, dar consider ca si italienii fac bere buna (au cam 2000 de marci). Am baut Baffo d'Oro la 660ml, o bere complet necunoscuta, care bate lejer cam tot ce producem noi. Si Moretti e grozava. Desigur, la ei vinul e la putere. CUmperi o Pizza, in pret e inclus si vin, 1 lictru sau o juma'.
In zona in care locuiesc (Buzau), din pacate, URSUS duce o campanie de monopolizare a pietei. Daca ar fi avut si ei o gama mai variata de bere (adica nu aceeasi bere cu mai multe etichete), sau daca berea lor ar fi fost mai buna la gust, nu m-ar fi deranjat. Insa toate marcile pe care le au in portofoliu le-au cam stricat. Timisoreana si Stejar sunt cele mai clare exemple. Pai cand beam Timisoreana acum 10 ani... era o bunaciune. Acum e ca Ursus... Naspa. Peroni, nu mai zic, ca este ursus cu alta eticheta (am un cunoscut in fabrica de la Buzau, care mi-a zis ca Ursus si Peroni sunt aceeasi bere, diferind doar eticheta si pretul). Iar Ursus Black este o nenorocire... aproape ca poti simiti gustul de zahar ars.
In plus, au cam acaparat terasele din Buzau, marea majoritate fiind "branduite" cu Timisoreana sau Ursus, si le-au impus patronilor sa nu vanda marci concurente. Magazinele alimentare au la vedere Ursus, celalte marci trebuie sa le cauti. URSUS a devenit, pe bune, o infectie.
Ca sa nu mai zic ca au acaparat festivalul berii de la Buzau si l-au transformat in "Festivalul berii Timisoreana", unde gasesti bere Timisoreana, Timisoreana si Timisoreana. Acum 10 ani, festivalul berii era un prilej sa gustam din cele mai bune beri. Mi-aduc aminte ca am baut la ultima editie a adevaratului festival al berii o bere facuta pe nu-stiu-unde prin Moldova, pe nume ZIMCA. O bere bruna absolut extraordinara. Nici nu stiu daca mai exista.
Dar exista si o oaza de speranta. Acum 2 saptamani am descoperit in buricul orasului (pentru buzoieni - la Bazar, in fata unui punct de pariuri sportive, Club Aroma), o terasa care comercializeaza doar bere Holsten, blonda si NEFILTRATA.
MAMA CE BUNA E!!!
Concluzie la aceasta peroratie: cea mai buna bere este cea care nu e facuta de Ursus, se numeste Holsten nefiltrata sau Silva Strong Dark.
Consumati responsabil si, nu uitati: doar prima halba se toarna, celelalte se savureaza!
Berea mea preferata era acum 10 ani ARAMIA... care nu a avut cautare si au hacuit-o.
Momentan, consider ca cea mai buna bere este Silva, fie ea blonda sau dark. Preferata mea este Silva dark, deoarece chiar are gust ca al berii brune din Belgia, apropiat de Leffe, de exemplu. Desigur, in Belgia cam fiecare localitate are propriul brand de bere. Am avut ocazia sa ma plimb un pic pe acolo si te imbolnavesti de inima daca gusti din berea lor... este absolut minunata.
Recomand DUVEL (se gaseste si in Carrefour, la un pret piperat), o bere strong - intre 7 si 12% (asta de 12 se vinde in sticle de 700ml, ambalate in tuburi de aluminiu, precum sampania... si te rupe de cap precum o sticla de sampanie).
Din ce se mai gaseste in Romanica, dar la preturi nesimitite, recomand Paulaner nefiltrata (Weissbier, sau Weizen, cum vreti sa-i ziceti), printre cele mai bune beri, chiar si la mama lor in Germania.
Pot sa ma laud ca m-am cam plimbat prin Sudul Germaniei si in Austria, si ca am gustat din multe tipuri de bere. Oamenii astia sunt foarte norocosi ca locuiesc in acele tari. Au cea mai tare cultura a berii... iar berea neagra nefiltrata este o adevarata delicatesa. Daca vreti sa vedeti o priveliste extraordinara, intrati in REWE Getraenkemarkt (piata de bauturi... dar ce bauturi!), prin zona Munchen ... sa vedeti in supermarketuri uriase zeci, daca nu sute de marci de bere... toate laolalta... si la preturi care rivalizeaza cu cele din Romania (de ex, bere nefiltrata MARCA-LOCALA, cutie de 20 sticle - 12 EURO, cu tot cu cutie).
S-ar putea sa ziceti ca sunt nebun, dar consider ca si italienii fac bere buna (au cam 2000 de marci). Am baut Baffo d'Oro la 660ml, o bere complet necunoscuta, care bate lejer cam tot ce producem noi. Si Moretti e grozava. Desigur, la ei vinul e la putere. CUmperi o Pizza, in pret e inclus si vin, 1 lictru sau o juma'.
In zona in care locuiesc (Buzau), din pacate, URSUS duce o campanie de monopolizare a pietei. Daca ar fi avut si ei o gama mai variata de bere (adica nu aceeasi bere cu mai multe etichete), sau daca berea lor ar fi fost mai buna la gust, nu m-ar fi deranjat. Insa toate marcile pe care le au in portofoliu le-au cam stricat. Timisoreana si Stejar sunt cele mai clare exemple. Pai cand beam Timisoreana acum 10 ani... era o bunaciune. Acum e ca Ursus... Naspa. Peroni, nu mai zic, ca este ursus cu alta eticheta (am un cunoscut in fabrica de la Buzau, care mi-a zis ca Ursus si Peroni sunt aceeasi bere, diferind doar eticheta si pretul). Iar Ursus Black este o nenorocire... aproape ca poti simiti gustul de zahar ars.
In plus, au cam acaparat terasele din Buzau, marea majoritate fiind "branduite" cu Timisoreana sau Ursus, si le-au impus patronilor sa nu vanda marci concurente. Magazinele alimentare au la vedere Ursus, celalte marci trebuie sa le cauti. URSUS a devenit, pe bune, o infectie.
Ca sa nu mai zic ca au acaparat festivalul berii de la Buzau si l-au transformat in "Festivalul berii Timisoreana", unde gasesti bere Timisoreana, Timisoreana si Timisoreana. Acum 10 ani, festivalul berii era un prilej sa gustam din cele mai bune beri. Mi-aduc aminte ca am baut la ultima editie a adevaratului festival al berii o bere facuta pe nu-stiu-unde prin Moldova, pe nume ZIMCA. O bere bruna absolut extraordinara. Nici nu stiu daca mai exista.
Dar exista si o oaza de speranta. Acum 2 saptamani am descoperit in buricul orasului (pentru buzoieni - la Bazar, in fata unui punct de pariuri sportive, Club Aroma), o terasa care comercializeaza doar bere Holsten, blonda si NEFILTRATA.
MAMA CE BUNA E!!!
Concluzie la aceasta peroratie: cea mai buna bere este cea care nu e facuta de Ursus, se numeste Holsten nefiltrata sau Silva Strong Dark.
Consumati responsabil si, nu uitati: doar prima halba se toarna, celelalte se savureaza!
Comment