Conducerea preventiva si omenia la volan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Sp!ke
    N-am vazut chestia asta in ultimul cod rutier. Daca stii ceva, spune-ne si noua, dar din surse sigure (de preferat MO), pt ca n-am nici-o placere sa imi las carnetu' pe la politie si sa mai si platesc amenda pt neacordare de prioritate...
    nu apare decat in testele de examinare .. cele cu explicatii clare, in lege nu e scris, cu toate astea si aici e discutabil ..... daca interpretezi legea obligatoriu la schimbarea directiei de mers trebuie sa te asiguri si sa cedezi trecerea... mi se pare destul de ambigua partea asta cu benzi in sens giratoriu, daca n-ar fii un strop de omenie aici si de bunavoita, ar fi mereu blocate intersectiile....

in lege apare:

SUBSECTIUNEA 6: Reguli referitoare la manevre

Art. 52

(1)Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un

rând de vehicule stationate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o alta banda de circulatie

sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmeaza sa efectueze o întoarcere ori sa mearga cu

spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia

sau sa puna în pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

(2)Semnalizarea schimbarii directiei de mers trebuie sa fie mentinuta pe întreaga durata a manevrei.

Daca te-ai asigurat si semnalizezi din timp, nu vad care e problema, la politie o mierleste boul care iti intra in spate de obicei .. nerespectarea distantei reg.(excludem inconvenientul legat de mers la politie si timp pierdut)

In cazul sensului giratoriu mi se pare normal sa il lasi si pe cel ce semanlizeaza intentia de a face dreapta si vine dinspre interior, daca are nevoie, asta daca este in fata ta pe banda din stg, altfel manevra nu poate avea loc, nu poti sa ii observi intentia de a schimba banda daca esti drept in drept cu el .
    http://images.spritmonitor.de/248421.pngPrestige1.5dci

Comment

Working...
    X
    Anulare DPF
    Politica de Securitate Google