Poate s-a mai discutat asa ceva, dar am tot rasfoit prin forum si n-am gasit nimic. Daca s-a mai discutat va rog sa ma dirijati catre topicurile respective si un moderator sa stearga topicul asta.
Sa incep eu cu cateva chestii privind omenia si conducerea preventiva:
Ce ziceti? v-am provocat?
Sa incep eu cu cateva chestii privind omenia si conducerea preventiva:
- Reguli privind depasireaPrima regula privind depasirea ar fi urmatoarea: daca un vehicul din sens opus se angajeaza in depasire, e mai cu minte sa reduci viteza si eventual sa-i asiguri spatiu pentru a-si finaliza actiunea (nu de alta, dar vei fi si tu afectat daca nu faci asta). Nu-l stresa cu flash-uri, claxoane sau cu semnul victoriei facut cu degetul mijlociu.Daca cel din spatele tau incearca sa te depaseasca, nu-l obstructiona! Se poate speria si poate pierde controlul masinii. Sa ma explic: nu reduci viteza, dar nici nu accelerezi, iar daca nu exista vizibilitate pentru el informeaza-l cu semnalul daca poate depasi sau nu (semnal stanga daca nu poate depasi sau semnal dreapta daca poate)Daca depasesti si cel din fata ta se incadreaza la paragraful anterior, multumeste-i (dupa ce ai efectuat depasirea) prin aprinderea semnalului de avarie timp de 2-3 sec.Pastreaza o distanta de siguranta de cel putin 10-15m (la 60km/h, mareste distanta daca ai viteza mai mare) fata de cel pe care vrei sa-l depasesti.Anunta-ti intentia depasi cu cel putin 100m in afara localitatilor si 50 m in localitate prin actionarea semnalului stanga.Daca ai viteza foarte mare, anuntati intentia de a depasi de la cel putin 300m prin flash-uri iar de la 150m semnal si claxon.
Ce ziceti? v-am provocat?
Comment