Conducerea preventiva si omenia la volan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Faza pe A1: in fata mea , pe banda intaia, un Golf 3 care mergea cu 100 kmh.
    Semnalizez stg si trec pe banda a doua, el (stand tot acolo pe banda lui) semnalizeaza dreapta - politicos, cica ... Dar ... numai vad ca am 120 dar tot nu avansez! Individul se facea ca ma "invita" sa trec si de fapt a accelerat in continuu pana la 140.
    Acuma, nu-i vorba, ca puteam forta pana la 185 (unde el nu cred ca ajungea, ca era diesel si arata cam prafuit), dar nu am avut chef sa prad benzina numai ca sa intru in jocul unui nesimtit. Asa ca am revenit pe prima banda si, dupa vreo doua minute, el s-a pus cu aceeasi 100 kmh pe banda a doua, ca sa-l depasesc prin dreapta! Apoi a ramas undeva in urma...

Deci: daca e vorba de omenie la volan, nu inteleg care e profitul stimatilor posesori de alte masini decat Dacia cand se straduie sa arate cum a lor e mai masina ca a mea?!
    Martinel rules!

Comment

Originally posted by Marius
      Cand cineva va lasa sa intrati in coloana, mai multumiti si voi ca face foarte bine! In Slobozia nici nu s-a auzit de asa ceva. )
      cu parere de rau, am constatat asta-vara ca ai mare dreptate. si nu numai slobozia e asa, parca tot ce-i pe-o raza de 100-150km in jurul bucurestiului e asa(vezi zona buzau-ploiesti). si la noi (tm) sunt nesimtiti, dar parca mai putini...nu stiu cum e in nordul moldovei, n-am apucat inca sa merg in zona aia. sper sa nu fiu dezamagit. aia din zonele cluj si baia mare merg fain, oameni civilizati si cu bun simt...
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Originally posted by Marius
        Cand drumul are 2 benzi pe sens e obligatoriu sa folositi prima banda in afara cazului in care depasiti o alta masina! Daca s-ar respecta chestia asta nu ar mai fi nevoie de flash-uri etc. Ce rau e cand mai prinzi care pe Bucuresti-Urziceni merge pe banda a 2a cu 80-90 si, pana la urma, dupa insistente, tot pe banda din dreapta depasesti.

Cand cineva va lasa sa intrati in coloana, mai multumiti si voi ca face foarte bine! In Slobozia nici nu s-a auzit de asa ceva. )

Pt. cei din Bucuresti, nu mai mergeti fratilor pe trotuar ca puteti sa o patiti rau de tot.:p
        Marius... ai grija ca pe portiunea de drum de care amintesti tu (Urziceni-Bucuresti, de fapt tot E87) NU SUNT DOUA BENZI PE SENS!!! Este o singura banda! Banda de la marginea drumului este pentru STATIONARE DE URGENTA!. Asa ca degeaba ii injuri pe cei care merg cu 80-90km/h pe banda de langa axul drumului, e dreptul lor! Ca sa ma fac mai bine inteles... Ai observat, linia discontinua ce desparte cele doua benzi de pe acelasi sens are o frecventa mult mai mare decat linia ce desparte sensurile de mers. Daca mergem la regulament si citim despre marcaje o sa vedem ca exista asa ceva prevazut in mod explicit.

Comment

Originally posted by Cristi_Xp
          Pe sensul giratoriu grija mare,ca mai sunt de astia care se incadreaza pe banda dinspre exterior si fac tot sensul,desi tu ai semnalizarea ca iesi din sens,nu se opresc,nici macar nu incetinesc...grija mare!
          si nu-s de acuzat. tu iti schimbi banda ca sa iesi din sens si tre' sa le cedezi trecerea. ei isi mentin banda, deci au prioritate. si eu tot asa fac, pt ca pe exterior merge mult mai repede sa faci un sens, tocmai din motivul ca odata intrat,tre' sa cedezi la multi si iesi greu de pe interior...
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Cu riscul de a fi banal. " Ce tie nu-ti place nici altuia nu-i face" Daca toti soferii ar aplica acest proverb nu ar mai avea rost acest topic.
            Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Originally posted by csebalyn
              si nu-s de acuzat. tu iti schimbi banda ca sa iesi din sens si tre' sa le cedezi trecerea. ei isi mentin banda, deci au prioritate. si eu tot asa fac, pt ca pe exterior merge mult mai repede sa faci un sens, tocmai din motivul ca odata intrat,tre' sa cedezi la multi si iesi greu de pe interior...
              aici chiar is foarte confuz...desi eu asa stiam ca se procedeaza,nu gasesc nici unde in codul rutier ca sa infirme/confirme.
              Teoretic tu nu ai ce cauta pe banda de la exterior daca vrei sa faci tot sensul,se zice clar ca te incadrezi pe banda dinspre exterior doar in cazul in care vrei sa faci prima la dreapta...
              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Sunt de acord cu tine Cristi.
                sigpic

Comment

Originally posted by Cristi_Xp
                  eu stau in spatele lor si turez masina ! )
                  Si ce faci daca franeaza ??? Mai apuci sa calci frana???
                  ...de doi lei :p

Comment

o turez cu ambreiajul calcat ma ! )
                    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Si daca cu stangu calci ambreaju si cu dreptu ambalezi motoru, cu frana ce faci??? (asta in cazu in care ti aproape de cel din fata sa iti auda motoru)

PS: Io era sa il "pup in fund" pe unu, tot asa ambalam motoru, mai tineam si aproape plus ca ma uitam si la turometru
                      ...de doi lei :p

Comment

Stam bine la teorie,practica ne omoara.
                        Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Originally posted by Rocri
                          Cu riscul de a fi banal. " Ce tie nu-ti place nici altuia nu-i face" Daca toti soferii ar aplica acest proverb nu ar mai avea rost acest topic.
                          corect ... dar nici sa critici, daca nu-ti place. un exemplu ar fi stilul de condus "bucurestean", dar manierat. mai sunt soferi care se baga fortat in coloana, dar multumesc, care o iau si pe contrasens daca se poate si nu incurca pe nimeni ... si multe alte exemple ... de ce-as avea ceva cu ei?!

respect omul care o ia pe contrasens si face semn sa intre in coloana (si il las, si respect oamenii care lasa) ... si nu respect oamenii care nu lasa, chiar daca li s-a cerut voie.

urasc fraza "daca eu stau la coada, tu de ce sa te bagi?" ... consider ca orice om are voie sa conduca pe unde vrea si poate, atata timp cat e nevoit sa faca asta.

e adevarat ca multi bastani cu harfe de masini care conduc pe unde vor ei nu se grabesc nicaieri, dar nu am de unde sa stiu, si nu am de ce sa-i condamn atata timp cat atunci cand eu ma grabesc undeva am "drum liber"

Comment

@CAnnabYS - sincer nu sunt deloc deacord cu ce zici tu. Astia care fac ca tine, sau ma rog, cum zici tu, blocheaza pana si trecerea ambulantei, ambulanta in care putem fi oricare dintre noi intr-o buna zi sau a politiei pe care o poti astepta sa-ti rezolve o problema.

Si da, "daca eu stau la coada, tu de ce sa te bagi" atata timp cat nu e o urgenta, stai si tu la coada din respect pentru ceilalti. Tu te bagi in fata, unul mai slab de inger te lasa sa intri in fata, si altii asteapta la 1 km de semafor fara sa se miste in coloana.

In fine, e adevarat ca ai dreptul sa conduci exact asa cum vrei si recunosc ca si eu ma mai bag cateodata. Singura mea nemultumire e ca unii si-au facut o obisnuinta din asta si blocheaza intersectiile cu orele.

Oricum, daca nu te-as cunoaste acum, nu ai avea nicio sansa sa te bagi in fatza mea

Comment

oare exista o limita a bunului simt in trafic.. eu cred ca nu

Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.

o dovada ca nesimtirea vine si din partea politiei.. cei care se ocupa de ordinea in circulatie.. ce sa mai ceri de la un biet sofer..
                              Last edited by unknown; 3 December 2007, 23:26.
                              sigpic

Comment

@iuli81, stai linistit ca nu sunt genu care s-o iau pe contrasens (sunt fan linii de tramvai) ... doar ca nu ma deranjeaza ca altii o fac, si eu as face-o daca ar "arde"

iar de stat la cozi de 1km eu nu pot sa-i inteleg pe unii ... exemplu: pe magheru banda 1 e libera si se merge oricand lejer pe acolo ... iar toata pleava sta pe centru sau stanga si blocheaza tot, inclusiv intersectia de la universitate (acum cine e ala care blocheaza?) ...

cu blocatul ambulantei nu sunt de acord... mai degraba o blocheaza unu "slab de inger"... (intr-o zi l-am urcat pe unu pe trotuar ca sa fac loc ambulantei ... probabil era unu mai slab de inger care "nu lasa lumea sa se bage" si cine stie ce-o fi zis ca vreau sa-i iau fata)

eu chiar ma oftic ca nu ne vedem prin trafic... ... B-09-WBP logan mcv, sticker mic pe spate

@unic ... a inceput sa mi se faca rau cand vad vreun echipaj de politie ... fomistii req i-as impusca pe toti ... (am ceva prieteni la circulatie, si nici nu ti-ai inchipui cat de fomisti sunt)
                                Last edited by CAnnabYS; 4 December 2007, 00:52.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google