Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mai bine sa lasam politichia , daca ma gandesc la ei chiar nu sunt mandru deloc.

Pt mine 1 Decembrie are insemnatate anul acesta pt ca ma intalnesc cu o colega de lucru de la Bucuresti care vine in Timisoara (a facut faculta aici si s-a indragostit de oras) , nu ne stim desi lucram impreuna de 2 ani.

In rest poate e vina mea ca vad mai totul in gri, ca sunt pesimist poate prea mult, ca nu vad partea plina a paharului, ca ma las afectat de viata politica, de tunurile trase la nivel national, ca pt un nerorocit de baron sunt afectati mii de oameni care traiesc de pe o zi pe alta.

Sunt mandru cu gimnastele noastre, cu sportivii in general, pt ca sunt singurii (??) care dau o imagine pozitiva tarii.

Nu ma gandesc sa fi fost neamt, englez, danez, spaniol, sa am in spate un trecut de cuceritor/ o mare istorie.

Cred ca eram mai mandrii pe vremea lu Ceasca de natie, parintii nostri daca luam media de 30 ani la noi ))
    Last edited by Octavian; 1 December 2012, 11:12.

Comment

• Mandria nu e un sentiment nobil.
      Fiti multumiti,impacati,bucurosi dar nu mandri.
      Voi sarbatorii ziua nationala cand Romania va fi intreaga.
      Last edited by merlasviorel; 1 December 2012, 12:36.
      Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

Comment

• Da...sunt multumit si impacat cu ideea ca sunt roman.

Hai sa sarbatorim treaba asta.

Comment

• Astazi de ziua nationala va spun:
          Haideti sa ne UNIM cu Moldova si sa schimbam si numele din Romania in Dacia.
          Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

Comment

• Originally posted by merlasviorel View Post
            Astazi de ziua nationala va spun:
            Haideti sa ne UNIM cu Moldova si sa schimbam si numele din Romania in Dacia.
            e deja marca inregistrata...

Comment

• aaaahh .... Moldova ne mai trebe pe cap.dupa ce ca abia ne descurcam noi mai avem nevoie de ceva belele cu Rusia.si asa astia de la nord ne fac imperialisti si stat nato ostil.mandru ca sunt roman...si atat.
              Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Chiar ca...daca erau la nivelul Austriei barem, ma urcam pe toti stalpii sa cer unirea! Sa stea linistiti cu mama rusie in brate!

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

Comment

• si totusi cu ce va mandriti ma? ca asa va zis invatatoarea?

Comment

• Eu sunt mandru ca sunt roman ! Problema e ca sunt romani si unii care nu ar trebui .

Comment

• Eu sunt mandru ca sunt Roman, dar imi pare rau ca m-am nascut in Romania.
                      Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                      sigpic

Comment

• Eu nu mai pot de mandru ce sunt ca sunt roman!

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

Comment

• A fost un moment care m-a facut mandru ca sunt roman, ala cand am citit ca armata romana a ocupat o capitala vecina...
                          In rest, ne-au ocupat altii, nu vad motive de mandrie.
                          Pana la urma, la asta se rezuma totul, ocupi teritorial sau financiar. Noi suntem zero, mici si neputinciosi.

Comment

• "mandria de a fi roman" - cred ca e un slogan, a carei idee de baza lipseste foarte multor cetateni ai acestei tari.

Cred ca in primul rand - la nivel de individ ne lipseste identitatea de Roman, intelegerea a ceea ce inseamna Poporul Roman. Fara a ne insusii propria identitate, nu putem vorbi despre o chestie gen "mandria de a fi roman" - care apare la modul superficial un fel de tzavna.

In fine, asta e "trendul" - sa ne pierdem identitatea, ca sa putem fi integrati (cu zaharelul sau cu forta) in marele "proiect" numit "Casa Noastra Europa" - un fel de tara/imperiu - condusa dupa reguli nestiute de majoritatea oamenilor.

Nu poti spune ca esti mandru ca esti roman, daca nu iti traiesti si iti simti propria identitate. "Multimea" nu aduce niciodata nimic pozitiv/benefic pentru sine... ci doar poate pune in practica "idealuri" care nu ii apartin (planurile altora). Poporul actioneaza in baza constiintei de sine si ajuta la realizarea/implinirea propriilor idealuri (unitate, unire, dezvoltare, bunastare)

Comment

• romania este o tara plina de resurse si locuri de vizitat da na ce sa le cer la dobitocii care ne "conduc: tara in loc sa investeasca in turism agricultura invatamant si ce mai este necesar ei prefera sa investeasca in nu stiu ce birouri si masini ca na asa e romanu falos.
                              SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN dar nu sunt mandru de cei care ne conduc tara!!!
                              http://www.loganclub.ro/forum/loganu..._4-t46535.html

Comment

• Un popor e mandru si prin inaintasii sai, prin contributia adusa de acestia evolutiei umane.
                                Sunt cateva personalitati, dar niciunul n-a descoperit ceva maret, gen telefon, bec, dinamita, electricitate. N-avem un mare filozof, un mare compozitor (Enescu e pe ultima pagina a cartii groase ce-l are pe coperta pe Mozart).
                                Sculptori gen Brancusi sunt francezi de origine romana, pictori gen Grigorescu se vand la pret mediocru fata de Rembrandt, Eminescu e asa cunoscut in exterior de nici noua generatie din Romania nu are habar de el, prea mult.
                                O sa spuneti ca sunt aia marlani si nu vor sa recunoasca valoarea. Problema e ca suntem asa necunoscuti pentru ei, ca n-au ce recunoaste. Nu am zguduit cu nimic evolutia omenirii. Am platit bir la turci si apoi am scris carti de istorie pe care le-am umplut cu cele cateva victorii obtinute.

As vrea sa fiu mandru ca sunt roman pentru ceea ce se va intampla de acum inainte. Putin probabil sa am de ce.

Il uitasem pe Coanda. NU doar eu, ci si istoria aviatiei care il aminteste doar in numele unui efect. Atat.
                                Last edited by mr.K; 3 February 2013, 00:53.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google