Originally posted by mr.K
View Post
Sa se inchida pentru ca nu sunt rentabile!!!! Costa mult mai mult decat fac.
Aproape toate spitalele sunt gauri negre, multumita managementului.
Singura solutie este sa le inchida, le vand si aia este treaba.
Oricum medicii tineri nu primesc salarii ok (800 lei e de ajuns?) asa ca nu vad care ar fi problema de ar veni unul care preia acest business.
De fapt problema va fi ca toata lumea va trebui sa munceasca, sa nu stea la tigara, barfe si la plimbari prin sectie, asta fiind si principala problema a sistemului sanitar: nu sistemul, ci oamenii!
La avocatura sta altfel povestea, eu iti taxez orar serviciile, insa doar daca sunt bun. Daca sunt pilaf, nu prea am ce sa taxez ca oricum ma da afara saptamana urmatoare.
Ca avocat, cu propria firma si detinator al unor contracte cu diverse firme de asigurari, sau multinationale mereu esti pun in postura cretina de a salva firma de rahaturile facute de managerii anteriori si de a presta servicii teoretic imposibile (de ex, amanari cu multi ani ale diverselor plati)...Iar cand faci asta, atunci da, pun tarif de 250 euro pe ora!
In schimb daca vrei sa faci divorturi, atunci ia nenicule 400 lei pe proces.
E simplu, usor, stai si-o freci, dar si castigi prost.
PS: mr.k, cu cei ce lucrez ii intreb direct si pe scurt: "Vrei sa lucrezi pe bune sau vrei sa o freci?" Daca spune ca vrea sa lucreze ii dau salariu mare si motivant, dar si lucreaza pe rupte. Daca vrea sa o frece, ii dau salariu la jumatate. Aici am 2 exemple: o fata ce face aerobic are un salariu de 1500 lei 2 ore pe saptamana de 2 ori pe saptamana, iar alta are 600 lei 2 ore pe saptamana de 2 ori pe saptamana... Media pentru aerobic este de 1000 lei, insa eu dau mai mult cui merita.
Alt exemplu: 2 stagiari, unul cu salariu de 600 lei si altul cu salariu de 1500 lei. Ala de are 600 lei face comisioane toata ziua, celalalat lucreaza pe rupte pana la 8 seara. Dupa fapta si rasplata! Media pentru un stagiar este 1200 lei, eu dau mai mult.
Comment