Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Prin anii '70 parca, daca imi aduc aminte ce zicea un olandez mai in varsta, celor cu casa si curte din Olanda li s-a interzis sa mai creasca pasari si animale. Acestea se cresc doar in ferme. Peste 10-20 de ani probabil va fi aceeasi restrictie si in Romania.

Hrana industrializata are slabeste rezistentei la boli a organismului. Orice echipa sportiza a Olandei petrece mai mult timp pentru acomodare, cand face o deplasare intr-o alta tara. Sa remarcati la Olimpiade de exemplu, ca sunt printre primele echipe sosite. Cineva spunea ca ii indoapa efectiv cu medicamente, vaccinuri.

Pe cat posibil, e bine sa eliminam dependenta de carnea, fructele si legumele din supermarketuri, chiar de, pot spune personal ca asta ma costa mult mai mult decat as impinge caruciorul printre rafturi. Dar mai e si placerea si siguranta de a-ti produce elementele de baza ale dietei.
    Berea din pacate trebuie s-o cumpar, vinul il fac singur.
    Pe viitor ma gandeam sa cumpar si niste struti, sa incercam si altceva decat pui, porci sau vitei.

Pacat ca jobul imi impune sa locuiesc la oras, in praf si gaze de esapament. La noi nu se renteaza sa faci o naveta de cativa zeci de km, dureaza si costa prea mult.

Hrana industrializata are slabeste rezistentei la boli a organismului.
    ...slabeste rezistenta la boli, am vrut sa spun, n-am mai putut edita.
    Last edited by mr.K; 11 February 2013, 22:53. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Bravo Mr.K - te felicit ca ai reusit sa treci dincolo de reclama (propaganda&prosteala - culmea, platita din banii nostri) si vezi cum suntem batjocoriti de straini in propria tara.

Restul (majoritatea) e preocupata de "smart-phone"-uri, masini second hand gata obosite prin tari straine si marfa de proasta calitate, dar frumos ambalata...

Comment

• Bunicul meu avea o vorba: "Sa te fereasca Dumnezeu de neamul prost ajuns"
        Bine mai spunea bunicul tau, as adauga: "Sa te fereasca Dumnezeu de neamul prost ajuns iar apoi scapatat!" Consider ca am o educatie destul de solida dar din pacate sunt slab in ce priveste "vrajeala", maiestria vorbelor, arta de a umple pagini cu idei fara sens si evazive.
        @ion_R5, scuze dar nu am energia necesara, rabdare si nici timp ca sa-ti analizez toate postarile si sa emit pareri pertinente. Consider ca ai intelectul necasar sa intelegi ce am vrut sa spun si ca toata gargara pe care o expui, este doar pentru a arata ca detii arta "datului din buric" in ce priveste parerile altora.
        Vrei sa ti-o spun pe sleau? Nu ai dreptul sa mananci (ex) aceasi cantitate de carne ca si mine, gargaragiul nu are nevoie de acelasi aport de energie ca un om care isi foloseste macar jumatate din intelect...
        Last edited by vasile78; 11 February 2013, 23:50.

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
          Bine mai spunea bunicul tau, as adauga: "Sa te fereasca Dumnezeu de neamul prost ajuns iar apoi scapatat!"
          Vasile, vad ca n-ai prins deloc ideea. Neamul prost, se "expandeaza" in toata "splendoarea" - atunci cand s-a ajuns. Cand a scapatat - are ceva "limitari" - in ciuda carora, totusi, neamprostismul nu i se restrange. Dar cand s-a ajuns, da si pe dinafara.

Si sa stii ca eu nu mananc mai mult decat imi trebuie. La varsta de 40 de ani si inaltimea 1.73 m am 62 kg. ;) Nu sunt disperat deloc dupa mancare, dar inteleg ca unii oameni au preocupari foarte pamantesti. Poate de asta nici nu evolueaza foarte mult spiritual.

Apreciez ca ai pus ghilimele la expresia "datul din buric" - fiindca intradevar nu iti apartine. Vad ca tu ma apreciezi drept "gargargiu". Eu nu simt nevoia sa te jignesc in vreun fel. O seara buna iti doresc!

Revenind la subiectul legat de poporul Roman - cred ca nu a scris nimeni pe aici despre pila Karpen - inventia romanului Nicolae Vasilescu-Karpen

Suntem o natie ca si altii natii - dar am adus si noi o contributie la dezvoltarea culturii, stiintei si tehnologiei. La capitotul cultura - primordial este ca suntem urmasii primului popor ca vechime in Europa.
          Last edited by ion_R5; 12 February 2013, 23:23. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a anuntat miercuri in parlament demisia guvernului sau, in urma protestelor la nivel national impotriva preturilor la

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a anuntat miercuri in parlament demisia guvernului sau, in urma protestelor la nivel national impotriva preturilor la electricitate. "Avem onoare si demnitate. Poporul este cel care ne-a incredintat puterea, astazi i-o dam inapoi. Nu voi participa la un Guvern in care politia bate oameni si in care amenintarile cu proteste inlocuiesc dezbaterea politica," a declarat Borisov, precizand ca nu va participa la un guvern interimar inaintea alegerilor legislative prevazute pentru iulie.
            Poporul poate protesta oricat (ca in 2012), daca guvernul e alcatuit din oamanei fara onoare, nu se va intampla nimic. Se pare ca la sud de Dunare, onoarea e intalnita si printre oamenii politici, care nu se agata de putere cu spaima aia de a fi intr-o masina fara girofar si fara sa aiba bugete de risipit, pe mana.

Comment

• atat timp cat nu ajungi presedinte/parlamentar/demnitar/politist/director la firma de stat etc etc fara sa cotizezi bani grei in politica/sefi/neamuri/cunostinte nu ne vor conduce oameni cu onoare/corecti .

in Romania se investeste o avere pentru un post si apoi investitia trebuie recuperata inzecit sau inmiit. de asta ar trebui "curatati" toti , averile confiscate, si adusi nemti/austrieci/mongolezi etc care sa ne conduca. suntem corupti de la nasterea poporului nostru si vom fi corupti inca 10 generatii de acum incolo (cel putin) ...
              o/____\o
              (i)
              .........

Comment

• Pai calculam ca un parlamentar castiga cu tot cu sumele forfetare, un venit de aproximativ 2000 de euro pe luna, bani din care trebuie sa plateasca si niste cheltuieli la biroul parlamentar din teritoriu.
                Sta 4 ani acolo, deci 48 de luni, sa zicem ca ia 100.000 de euro , sa fie suma rotunda.

Pai cam 100.000 de euro se da spaga la partid sa te puna candidat. Deci esti deja pe zero.
                Mai cheltui minim 50.000 de euro in campanie. Cu astia esti deja pe minus.
                Daca nu faci si tu o combinatie babana, de ce te-ai mai da jos din pat cand ti s-ar propune sa fii parlamentar? Ca sa ajuti poporul?

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                  Poporul poate protesta oricat (ca in 2012)...
                  Daca si alea au fost proteste eu ma fac parlamentar, noroc de antena3 ca au dramatizat un pic si au mai adus 3-4 autobuze cu microbisti.

Comment

Daca nu faci si tu o combinatie babana, de ce te-ai mai da jos din pat cand ti s-ar propune sa fii parlamentar? Ca sa ajuti poporul?
                    ca sa ai imunitate!!!

si exact asa e peste tot ! nu numai ca parlamentar !
                    o/____\o
                    (i)
                    .........

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
                      Daca si alea au fost proteste eu ma fac parlamentar, noroc de antena3 ca au dramatizat un pic si au mai adus 3-4 autobuze cu microbisti.
                      Dar in 2010? Piata Victoriei? Eu am fost acolo, si iti garantez ca au fost proteste. Pacat nu suntem greci , ca aveam un pic de cojones si dadeam foc la cosmelia guvernului de pe atunci, poate le atrageam atentia.
                      Aia si-au inchis geamurile si dupa miting, au plecat linistiti la hotel/amante/manareli si combinatii, iar votantii, fiecare cu ce a putut, spre casele lor.
                      Tie, care ti-au luat 25% din salar, vad ca esti multumit de portocalii, de aia trebuia sa ceri sa-ti taie 50%.
                      Probabil ai gasit vreun sens in taierea de salar, dar tin sa te asigur ca bugetele institutiilor publice au ramas la fel ca si inaintye d etaiarea salariilor, iar banii economisiti au fost cheltuiti in achizitii, de la care sa-a luat spaga.
                      Probabil ca nu ai vreun regret ca ai contribuit direct din salar la achizitia de mobilier la de 3 ori pretul pietei, laptopuri si zugraveli banale la pret mare, facute de conducerea institutiei unde lucrezi. Nu spun ca asa s-a petrecut la tine in institutie, ci asa a fost in 90% din institutiile din tara asta.

Eu, care nu am pierdut niciun leu din salar, sunt nemultumit de portocalii.
                      Pentru ca eu nu gandesc pe criterii politice de partid, ci privesc politica in ansamblu, fara sa simpatizez cu nimeni.

Referitor la vechea putere, deci e normal sa fii subiectiv.
                      Eu voiam sa subliniez ca actuala clasa politica are o singura idee, sa ramana la putere indiferent de costuri, toti politicienii sunt in stare de absolut orice.

Actuala putere era in 2012 in strada, alaturi de manisfestanti, sustindandu-i printre altele in ce priveste si revendicarile privind taxa auto.
                      Ca dovada a sustinerii de atunci, acum le-au dat cetatenilor cu taxa auto in cap, inventand timbrul de mediu, care e aceeasi chestie maronie dar pute mai tare.

ca sa ai imunitate!!!

si exact asa e peste tot ! nu numai ca parlamentar !
                      Corect!
                      Dar tu, ca om corect si integru, de ce ai nevoie de imunitate?

@vasile78, esti mandru ca esti roman? Pe ansamblu, nu jumatati de raspunsuri. Esti mandru ca esti roman, esti mandru de tara ta, de mostenirea poporului, de prezent?
                      Last edited by mr.K; 21 February 2013, 11:14. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Nu inteleg de ce trebuie sa fiu mandru, sau rusinat de ce a facut vecinul meu.
                        Pt ce e relevant?
                        Mandru de tara mea? Daca ma nasteam in America, aceeasi intrebare trebuia sa mi-o pun? Sau imi vedeam de treburile mele, lucram, faceam, dregeam?
                        Mostenirea poporului? Ce popor? Ce mostenire?
                        De prezent? Supravietuiesc numai cei ce se pot adapta. Asta este valabil peste tot, de la animale la bacterii.

Romania este o tara in care se poate trai decent si bine, insa necesita ceva mai multa munca.

Inca ceva legat de taxa de timbru: este o taxa corecta! Cine vrea masina, sa plateasca! Cine nu are banii de timbru, sa mearga cu metroul. Eu as pune si taxa pe km parcurs in bucuresti. Toti tampitii au masini! Deasemenea, toti ne plangem ca sunt prea multe masini, e aglomeratie, e har, e mar.
                        Asa se intampla cand toata lumea are acces la masini. Ia sa se puna niste taxe dragute, sa se mai creasca benzina si sa nu te lase cu masini rupte. Sa vezi atunci ce liniste si frumos este in oras.
                        Asa, de la semi-aurolac la director, toti avem masini. Pai nu se paote fratilor asa.

Si ca sa va dati seama de idiotenia situatiei, Petrom a avut in 2012 cel mai mare profit! Oare de ce? Ca munceste lumea mult? Sau se plimba ca proasta, fiind multe masini si randament scazut pentru fiecare plimbare in parte?
                        Last edited by Cezar; 21 February 2013, 11:35.

Comment

• O taxa retroactiva nu e o taxa corecta.
                          In 2007 daca imi aduc aminte ce zicea PCH, a platit taxa pentru un motor 1.4 vreo 600 de lei.
                          Acum e spre 1500 de euro, deci sa zicem rotund, 6.000 de lei.
                          Daca cineva care inmatricula masina in 31.12.2006, stia ca va fi in situatia de a vinde greu masina, pentru ca cel ce o cumpara ii va taia din pret cam 1500 de euro, cred ca mai statea cateva zile si o platea VOLUNTAR. La nivelul de atunci.
                          Sau cei care au avut scutire de taxa, cred ca renuntau la scutire. Acum e mult mai mult. Nesimtit de mult. Si mai ales, ilegal sa ceri retroactiv.

De acum inainte, sa pune nene taxe cate vor. Dar nu retroactiv.

Comment

Prin anii '70 parca, daca imi aduc aminte ce zicea un olandez mai in varsta, celor cu casa si curte din Olanda li s-a interzis sa mai creasca pasari si animale. Acestea se cresc doar in ferme. Peste 10-20 de ani probabil va fi aceeasi restrictie si in Romania.

Hrana industrializata are slabeste rezistentei la boli a organismului. Orice echipa sportiza a Olandei petrece mai mult timp pentru acomodare, cand face o deplasare intr-o alta tara. Sa remarcati la Olimpiade de exemplu, ca sunt printre primele echipe sosite. Cineva spunea ca ii indoapa efectiv cu medicamente, vaccinuri.

Pe cat posibil, e bine sa eliminam dependenta de carnea, fructele si legumele din supermarketuri, chiar de, pot spune personal ca asta ma costa mult mai mult decat as impinge caruciorul printre rafturi. Dar mai e si placerea si siguranta de a-ti produce elementele de baza ale dietei.
                            Berea din pacate trebuie s-o cumpar, vinul il fac singur.
                            Pe viitor ma gandeam sa cumpar si niste struti, sa incercam si altceva decat pui, porci sau vitei.

Pacat ca jobul imi impune sa locuiesc la oras, in praf si gaze de esapament. La noi nu se renteaza sa faci o naveta de cativa zeci de km, dureaza si costa prea mult.

...slabeste rezistenta la boli, am vrut sa spun, n-am mai putut edita.
                            Bre senior K ai prea mult timp liber? Da-o-n papuci de treaba...
                            Vrei sa te apuci sa cresti gaini?
                            Siguranta de a-ti produce elementele de baza ale dietei? Pe bune? Ce siguranta cand nu avem habar de ce protocoale si sisteme de siguranta exista.
                            Struti? Pai bre, stii cat e un strut?

O mica intrebare: oare cati ar mai manca pui, daca am lasa puiul sa creasca frumos cum trebuie, ca la tara?
                            Oare cati ar da, nu 10 lei pe kg de pui, ci 50 lei.
                            Industrializarea este secundara cererii populatiei.

Daca nu s-ar industrializa diverse alte lucruri, populatia ar fi la jumatate!
                            (Ceea ce n-ar fi chiar nasol).

PS: supraspecializarea in diverse domenii este benefica retelelor de oameni. Daca toti ne-am apuca sa facem orice si de detoate, atunci ne-am intoarce la agricultura si pescuit si am spune papa lui homo sapiens sapiens.

Originally posted by mr.K View Post
                            O taxa retroactiva nu e o taxa corecta.
                            In 2007 daca imi aduc aminte ce zicea PCH, a platit taxa pentru un motor 1.4 vreo 600 de lei.
                            Acum e spre 1500 de euro, deci sa zicem rotund, 6.000 de lei.
                            Daca cineva care inmatricula masina in 31.12.2006, stia ca va fi in situatia de a vinde greu masina, pentru ca cel ce o cumpara ii va taia din pret cam 1500 de euro, cred ca mai statea cateva zile si o platea VOLUNTAR. La nivelul de atunci.
                            Sau cei care au avut scutire de taxa, cred ca renuntau la scutire. Acum e mult mai mult. Nesimtit de mult. Si mai ales, ilegal sa ceri retroactiv.

De acum inainte, sa pune nene taxe cate vor. Dar nu retroactiv.
                            Pai stai putin, ca nu-i asa.
                            Atunci era 600 lei pentru o masina noua si acum 6000 lei pentru o masina veche. Sau e 6000 lei pt o masina noua cu motor de 1.4?

Totusi, ce se cere retroactiv? Tu daca ai platit taxa de prima inmatriculare la masina, acum vine si ti-o cere iar, chiar daca ai platit-o?
                            Sau o platesti la instrainare?
                            Daca e asa, atunci nu e nimic ilegal.
                            Last edited by Cezar; 21 February 2013, 11:48. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• O mica intrebare: oare cati ar mai manca pui, daca am lasa puiul sa creasca frumos cum trebuie, ca la tara?
                              Cati isi permit. Fix ca in cazul masinilor.

Cam 500 de euro era un strut adult. La pereche, mascul+femela, negociasem la 800 de euro. Nu e o afacere sa ai struti. E pentru autoconsum. Ca tot ce cresc.

Comment

• Daca e asa, atunci nu e nimic ilegal.
                                Avocatii zic altceva.
                                Nimic nu e ilegal, de aia statul are de restituit cateva tone de bani, pentru cealalta taxa. Asa cum va avea si pentru asta.

Sunt mandru de un lucru: ca Grapini, a anulat, participarea Romaniei la targul de turism de la Munchen, din Germania. Cum a recunoscut si ea, era cam degeaba.

Mai multa reclama a facut Romaniei, prezenta unor echipe incupele europene. Au venit mai multi turisti in tara, decat adusi de targuri.
                                Last edited by mr.K; 22 February 2013, 14:28.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google