Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vizualizati episoadele din emisiunea "Romania te iubesc" ,dupa care sa vedem care mai este mandru. Nu sunt multe, doar vreo 150 de episoade.

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
      Si Stefan cel Mare a platit tribut la turci, lui Mehmed al II-lea. Asta la inceputul domniei pana cand i-a invins. Dupa 20 de ani, platea iarasi tribut lui Baiazid al II-lea.
      @ mr.K Nu inteleg ce vrei sa subliniezi cu asta? Pai e vina poporului Roman, ca vin altii peste noi? E vina noastra ca suntem la margine de imperii, sau ca altii sunt lacomi si hoti si ca au pus ochii pe pamantul si pe bogatiile noastre?

Stefan cel Mare, nu numai ca a tinut Moldova --- chiar Papa de la Roma i-a acordat distinctia/titlul de "Atlet al crestinatatii".

Dincolo de asta - Vlad Tepes - atata cat a rezistat la domnie in Tara Romaneasca - in mare parte se datoreaza sprijinului trimis de catre Stefan cel Mare din Tara Moldovei. Vlad Tepes a fost inscaunat in Tara Romaneasca cu ajutorul unei mici armate trimise pentru spijin din Moldova. De asemenea, de cateva ori cand s-a retras, tot cu trupe moldovenesti de la Stefan a scapat.

Ce sa iti mai spun? Ca Matei Corvin - regele Ungariei cand a venit sa invadeze Moldova - daca il prindea viu sau mort - ar fi alipit inca de atunci Transilvania la Moldova.

Dar daca voi tineti cu ursul - istoria Romaniei - asa cum a fost ea - nu are nici un "argument" in fata dezinteresului si "scarbei" pe care o manifestati cu atata "mandrie" (ca tot e titlul threadului cu "mandria")

Nu vreau sa fac polemica ca nimeni - dar chiar nu inteleg, cand vad chiar asemenea ura la adresa poporului din care faceti parte. E ca si cum v-ati uri mama si tata.

Comment

• @ mr.K Nu inteleg ce vrei sa subliniezi cu asta? Pai e vina poporului Roman, ca vin altii peste noi? E vina noastra ca suntem la margine de imperii, sau ca altii sunt lacomi si hoti si ca au pus ochii pe pamantul si pe bogatiile noastre?
        O dai dupa vishin cum iti convine.
        Nu m-am legat de imperii, ci doar am zis ca Stefan cel Mare nu era chiar asa vertical cum il vezi dumneata, ca si conducator de tara.
        Si nici ca om nu era chiar deloc vertical, avea ca orice tiran al vremii, dreptul de a se infrupta din orice era pe teritoriul stapanit, de la recolte pana la fecioare.

Comment

• @ mr.K Esti foarte simpatic. Hai sa vedem cum e in zilele noastre. Dupa '90 procentul de "parasute" dintre romance - a crescut in progresie geometrica - iar tot asa si romancele care arata cat de cat - pe care ni le *beep* strainii care s-au pripasit pe aici sau care ne viziteaza tara. Pai mai bine sa le *beep* Stefan cel Mare, decat toti strainii de pripas cu bancnote colorate in portofel.

Dar fiecare are propriile idei. Daca tu crezi ca e mai bine cand ne calaresc strainii - si la propriu si la figurat, nu am ce sa comentez.

P.S. Stefan cel Mare era "om mic la stat, dar mare la sfat" - dupa cum scrie cronicarul, "iute la manie si degrab varsator de sange" --- adica ca sa domneasca atatia ani, a taiat capul la vreo "2 parlamente" de boieri potrivnici domniei sau tradatori de tara.
          Si mai scrie cronicarul ca ii placea si orizontala foarte tare. (Adica cand se ridica "Domnul" la verticala - trecea iute la orizontala )

P.S. 2 Pe vremea lui Stefan, capitala tarii Moldovei era la Suceava, nu la Iasi.
          Last edited by ion_R5; 2 April 2013, 17:13. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• @ mr.K Esti foarte simpatic. Hai sa vedem cum e in zilele noastre.
            Cand ne zici de Eminescu, ne vedem de zilele noastre?

Cand zic eu de Stefan, imi propui prezentul.

Nu esti foarte hotarat, schimbi azimutul dupa cum iti convine.

Si da, era la Suceava capitala. Acum Moldova nu mai are nicio capitala, ca nu mai e cazul. Nu stiu care era ideea ta. In fine.

Dar daca ne referim la prezent, nu-mi place poporul roman cum se prezinta. In pare parte, niste oameni slabi pregatiti, nepasatori fata de orice si oricine, plini de dorinta de a epata. Unde vezi dumneata valoarea, sa ma bati cu sapca uda daca inteleg.

Comment

• @ mr.K Stii care e ideea? Ca eu nu vreau sa te bat, nici cu sapca uda, nici cu sapca uscata. Nici la sah nu vreau sa te bat. Nu vreau sa ne batem intre noi - fiindca suntem romani. Si daca esti din Moldova (moldovean) tot roman esti. De ce sa te bat? Dar asta vor strainii - noi sa ne batem intre noi, noi sa ne certam intre noi, sa fim cat mai ocupati, iar ei sa fure cat mai mult de la noi din ograda. In '89 si-au montat slugile si tradatorii aici, si tot fura, si tot fura si ne dezbina pe noi ca popor - baga dihonia in popor. De ce sa le facem jocul?

Comment

• E si-au montat slugile...din 10 romani, cel putin 7-8 ar fura-o si pe ma-sa, asta e realitatea, din pacate.
                Hai sa nu picam in derizoriu, gandind ca romanii sunt o natiune atat de mirifica si inocenta, fiind manipulati de catre straini, precum niste fecioare nestiutoare.
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Despre Eminescu - nici nu trebuie sa va spun eu. Se gasesc carti cu opera lui, a lasat ceva dupa el - de mare valoare as spune eu - dar fiecare considera dupa propria minte si dupa propriul cuget. Eminescu a fost contemporan cu unirea Principatelor. Noi se pare ca traim o panta descendenta - cam vom trai destructurarea teritoriala a Romaniei - un proces invers unirii. In fine, astea sunt vremurile pe care le traim. Dar eu nu pot sa aplaud sau sa pun umarul la asa ceva. Fiecare, cum crede.

Originally posted by darksid3 View Post
                  Hai sa nu picam in derizoriu, gandind ca romanii sunt o natiune atat de mirifica si inocenta, fiind manipulati de catre straini, precum niste fecioare nestiutoare.
                  @ Darksid3 Picam in derizoriu de fiecare data cand ne lipseste discernamantul. M-ai intrebat despre discernamant - si ti-am scris despre discernamantul lui Adam, de care nu a tinut seama atunci cand a mancat din fructul oprit - fiindca Adam stia ca nu are voie si ca nu e bine ce face. Avea discernamant Adam. Ti-am scris despre discernamantul talharului de pe cruce. Vad ca nu ai raspuns nimic.

Vorbim de romani - ca sunt hoti. Hai sa vorbim despre nemti, sau despre ce natie doresti tu. Uite, luam cei mai corect nemti din Germania, ii platim cu 300 euro/luna si iti garantez ca in maxim 6 luni, incep sa ia cate ceva in geanta de la serviciu. Despre ce vorbim? Ofera omului conditii - iar uscaturile se vor limita la un procent, regasit in orice societate.

Aaaa... vino in Romania, decapiteaza conducerea de stat in '89 si pune la conducere niste tradatori, si da-le sarcina sa distruga si sa fure tot... Pai ce sa fac poporul cu asemenea modele chiar la varful piramidei? Normal ca se apuca toti de furat... de furat chiar propria craca de sub picioare... Cine se bucura? Pai cine a pus mana gratis pe tot ce are tara asta.

Stii cum recunosti un hot? La el in curte, la el in casa, regasesti bunurile furate: unde sunt/cui apartin fabricile, uzinele, bancile, pietele/comertul, terenurile, imobiliarele, petrolul, contractele, etc din Romania??? Raspunsul e simplu: strainilor. Ceea ce gasiti la un Adrian Nastase, Basescu, etc si cei de teapa lor - este o manjeala. Este "plata serviciilor" - spaga pe care strainii au dat-o ca sa fie pradat totul aici - este pretul tradarii. Si cine nu s-a lasat cumparat, a fost decapitat.

Cine este adevaratul hot?
                  Last edited by ion_R5; 2 April 2013, 19:14. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Habotnicii si fatarnicii! Astia sunt adevaratii hoti!
                    Impreuna cu parasuta aia de Stefan cel Mare...
                    Citeste dracului istoria pana la capat si incearca sa o interpretezi, ca de aceea ai cap.

La cate ineptii s-au scris in thread-ul asta, ma mir ca mai exista oameni ce au rabdare...
                    Intunecatule, tu nu te-ai luat de cap?
                    Ca eu vad rosu!

Comment

• Eu sunt curios de un lucru, daca Adam s-a combinat cu Eva si au iesit Cain si Abel, oare nu si-a folosit "discernamantul" la partea cu incestul ? Nu cumva, folosim cuvinte pentru niste lucruri ce tin mai mult de simbolism, adica picam in derizoriu ? Ma intreb retoric...

@Cezar: eu inca mai am rabdare pentru ca nu caut oameni cu aceeasi parere cu a mea. Dintr-o discutie in contradictoriu poti avea revelatii )
                      Last edited by darksid3; 3 April 2013, 01:35.
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Darky, ai uitat de Seth.
                        O chestie care am vazut-o eu acum ceva timp, cred ca tot la ion, e faptul ca pe vremea aia nu exista incest, si nu erau "reguli" in privinta asta.
                        Oricum, parca era alt topic de religie
                        Legat de aia care fura tara.... noi suntem prosti ca le permitem. Toata lumea sustine sus si tare ca ei ar face si ar drege, iar cand vine momentul sa faca cevase ascund ca niste muieri, sa nu zic altfel.

Sent from my LG-P700 using Forum Runner
                        Last edited by Razvy; 3 April 2013, 01:59.

Comment

• Fuga de raspundere e la toate nivelurile, nimeni nu-si asuma nimic.

Ultimul care imi vine in cap e din zilele astea. Daca primul ministru e seful ministrilor, cum se explica faptul ca a renuntat sa mai faca propuneri pentru posturile la varf din justitie ?
                          Paseaza problema viitorului ministru al justitiei. Vrea cumva sa scoata castanele din foc cu mana altuia?

Comment

• În România...hâc, nouă români din zece .... se află în starea ...hâc, în care mă aflu eu acum ...De ce? Uita-te-n jur. Nu, nu m-ai inteles. Nu te injur. Uita-te-n jur! ...hâc

Romania, trezeste-te!
                            Sunt atatea de facut si te-ai ratacit
                            Romania, trezeste-te !
                            Nimeni nu face nimic si am saracit.
                            Romania, trezeste-te!
                            Sunt atatea de facut si te-ai ratacit
                            Romania, trezeste-te !
                            Nimeni nu face nimic si am saracit.
                            Cateodata stau si ma uit prin geam
                            La lumea care trece si habar n-am
                            Cum reusesc sa treaca peste probleme
                            Care de mai mult timp le-au inegrit mintile
                            Cred ca e o stare de uitare pentru toti
                            Prefera sa inchida ochii decat sa dea-n hoti
                            Nu mai stie nimeni ce inseamna revolutie
                            Mai nou daca taci, cica e evolutie
                            Daca nu zici nimic nimeni nu zice nimic
                            Si te lasa sa mori fara sa lasi nimic
                            La copii, la cei care or sa vina
                            Ce le lasa taticu', durerea de splina?
                            ETC.....hâc

Apropo, eu cu cine votez ?...hâc

http://www.capital.ro/detalii-artico...an-176288.html

De ce nu sunt mândru că sunt român ?...hâc
                            1. Pentru că nu am bani să beau cât vreau ...
                            2. Pentru că nu am bani ca să dau de băut la prieteni ...hâc
                            3. Pentru că nu au prietenii bani să-mi dea de beut ...
                            4. Pentru că nevasta îmi ţine concurenţă la beut ..hâc
                            5. Pentru că nevasta nu are bani să-mi ia de beut
                            6. Pentru că ..hâc...prietenii îmi bea nevasta ...
                            7. Pentru că nu mai primesc pensie de boală să-mi cumpăr de beut
                            hâc...
                            8. Pentru că nu mai am bani să dau la medici să-mi pună altă boală să pot să primesc pensie de boală să-mi cumpăr de beut...hâc
                            9. Pentru că băutura nu-i pe gratis şi tre să aştept iară 4 ani la secţia de vot să primesc beutură gratis ....
                            10. Pentru că după ce am băut îmi dau seama că de fapt sunt mândru că sunt român...
                            hâc...

Speranţa moare ultima .....
                            Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
                            sigpic

Comment

• Originally posted by Razvy View Post
                              ...Legat de aia care fura tara.... noi suntem prosti ca le permitem. Toata lumea sustine sus si tare ca ei ar face si ar drege, iar cand vine momentul sa faca cevase ascund ca niste muieri, sa nu zic altfel.
                              Si eu ma gandeam - cum ar fi sa iasa TOT POPORUL in strada si sa faca o nationalizare ca la carte - dupa listele alea dupa care s-au dat Certificatele de proprietatea - sau cum se numeau --- alea de s-au dat la toata populatia Romaniei prin 1994 - 1998 cu valoarea initiala de 25.000 lei si dupa aia au mai fost unele "in completare" cu valoarea de vreo 90.000 de lei --- ca intre timp inflatia o luase razna.

Si cu lista aia sa dam "stapanii" si hotii la o parte - acolo unde s-a demolat si s-a distrus - sa plateasca ala care a fost, cu tot neamul lui. Astia de la Petrom si altii ca ei, sa plece la ma-sa la Viena si de unde au mai venit si sa ne lasa cu ale noastre. Ca acuma vezi batrani pe la garduri cum plang ca nu mai au cu ce traii si care are le mai da 2 - 3 lei sa isi ia o paine. Am ajuns o tara de milogi. Si e bine, fiindca grosul care nu face foamea aici e prin Spania, Italia, Franta, Anglia si prin alte tari straine.

Si odata cu strainii, sa plece si Guvernul, Presedentia, Parlamentul si toate hoardele de imbogatiti care au slujit interese straine acestei tari si acestui popor - dar numai cu chilotii pe ei, ca sa nu ne murdarim pe bocanc cand ii impingem peste granita.

Originally posted by Cezar View Post
                              Habotnicii si fatarnicii! Astia sunt adevaratii hoti!
                              Si prostii Cezare. Prostii distrug de multe ori si incostient - din rautate. Cea mai evidenta caracteristica a prostului este RAUTATEA. Acolo unde vezi un om cu o oarecate doza de rautate - poti fi 100% sigur ca-i vorba despre un prost. Si fudulia e nelipsita prostiei - dar unii din ei au invatat sa pozeze in "bunul samaritean". Dar cu rautatea, ii depistezi imediat.
                              Last edited by ion_R5; 3 April 2013, 14:50. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• sper ca nu vorbesti serios...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google