If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
La sosirea în România, un grup de nemti au fost întrebaţi de catre reporteri:
- Ce credeţi despre civilizaţia din România?
- Credem că ar fi o idee bună...
Nu ne-au lasat altii sa ne civilizam. Atat de special e poporul asta, incat, daca era lasat in pace, eram mai avansati decat elvetienii. E precum in vorba aia comica: "Am talent dar nu stiu sa-l arat"
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Sunt mai multi km de autostrada in "nodul" ala, de cat are Romania
Ce vorbim, ca aia terminau podul din Brooklyn cand la noi se rasculau taranii cu furcile...dar suntem europeni
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Asa va arata si ce are in gand Oprescu, cu 100 de bretele aditionale. Diferenta va fi ca in Bucuresti masinile vor sta bara la bara pe toate benzile. Americanii or fi la munca, ca-i cam pustiu pe drum....
Cand a venit matusimea din Toronto acum 2 ani, pentru o inmormantare, dupa multi ani in care nu a mai calcat in Romarlania, se uita CONSTERNATA pe geamul masinii si ma intreba "In orasul asta nimeni nu munceste?? Vad ca toti sunt in masini, autobuzele sunt pline, mii de oameni pe trotuare?! :| " Ce era sa-i spun??
Si niste ilustratii din pustiul Toronto, iar pozele cu acel interior nu sunt dintr-un mall ci dintr-un spital de copii, Sick Kids mai exact. Cam asa arata un spital de copii in Toronto. Cu Vancouver nu pun poze ca e diferenta prea sfasietoare. Ma gandeam totusi sa atasez cu spitalul Grigore Alexandrescu, sau cu unul din Buzau (asta daca nu l-au inchis intre timp )
O poza, cat o mie de cuvinte, din inapoiata America
Asta.i podu grant, il recunosc imediat, uite si stadionul langa,acolo mic !
Lasa ma ca si ceasca a facut pasajul unirii in 2 luni...deci despre ce vorbim.
Pai ce sa faca si ei, daca au niste amici cu un vecin al unghiului sotiei care au fost acolo si e nasol rau. Faza e ca multi uita ca acolo ajungi cu Viza, viza pe care nu o primeste oricine.
Singura sansa ca poporul asta sa iasa din mocirla in care se balaceste - unde crede ca se simte comfortabil - este sa fie preluat de un stat civilizat care sa puna biciul pe noi.
Sau... sa imparta astia 20 de milioane (sau cat spanac mai suntem) prin toate statele civilizate, in speranta ca ne civilizam ca maimutele care copiaza comportamentul oamenilor, iar in tara asta sa se mute populatia unui stat civilizat. Desi aici am unele rezerve atunci cand vine vorba de romani...
sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Lasa.ma cu civilizatia, cum scot capul romanasii afara cum de se civilizeaza brusc?
I.a intreba.l tu pe pch, in canada aia a lui, mai are tupeu sa incalce linia continuu, sa parcheze pe banda 2 la farmacie cand il doare capu , precum in romanica ?
Lasa.ma cu civilizatia, cum scot capul romanasii afara cum de se civilizeaza brusc?
I.a intreba.l tu pe pch, in canada aia a lui, mai are tupeu sa incalce linia continuu, sa parcheze pe banda 2 la farmacie cand il doare capu , precum in romanica ?
Sent from my GT-S6802
1. Eu nu incalc regulile de circulatie si nu imi bat joc de alti participanti la trafic parcand aiurea, pentru ca am bun simt, nu sunt garoi. Asta e unul din multele motive pentru care nu ma pot adapta aici.
2. In Canada, pentru ca ai adus-o drept exemplu, ai spatii speciale, numite parcari, unde sa lasi masina fara a incurca pe altii. Romania inca nu a aflat ce sunt alea, romanii abia au descoperit portocalele si inca se minuneaza la ploaie.
Emigrantii pleaca din tara pentru o viata mai buna, care nu se rezuma la a taia o linie continua. Mai repede as pleca pentru salariul de 3000-4000 de dolari din care sa dau 1,2 pe litru de benzina. Ce zici, e ok? Sau e mai ok aici, unde castigi 400 de dolari si dai 2 dolari pe litrul benzina?
Cum zicea si FOF: de ce trebuie sa plecam in tara x ca sa ne civilizam? De ce nu o putem face si aici? Sunt sute de mii de oameni care sunt revoltati de sistemul din tara asta dar sunt curios cati dintre ei au incercat sa schimbe ceva sau macar ei sa se schimbe.
PS: o faza similara am facut si eu in metrou cu un "domn" in varsta (50-55 ani) imbracat frumos, in costum, elegant si care sincer nu ma asteptam sa faca asa ceva. M-a enervat atat de tare, incat m-am deranjat de pe scaun si m-am ridicat ca sa ii iau cartela mototolita care o aruncase langa picioar. Brusc s-a inrosit la fata si lumea s-a uitat foarte ciudat la mine. Adica intelegeti? Eu eram ala ciudat ca am putut sa ridic hartia pe care el o aruncase in metrou. Sincer, noi dam vina pe sistem si pe conducerea tarii. Adevarul este ca tara asta e cum e si din cauza noastra. Este asa de deranjat ala din masina din fata mea de sistemul din Romania incat deschide geamul la masina si arunca pachetul de tigari sau ce arunca.
Cum sa ajunga tara asta la nivelul Europei, cand noi nu suntem de nivelul Europei?
Am ajuns aici din cauza tolerantei care nu exista.
Du-te la Piata Unirii sa vezi pietonii cum alearga pe rosu. Amenzi la greu, sa vedem care mai are tupeu sa traverseze pe rosu. Pe strada, in parc, la padure plin de gunoaie. Ia sa primeasca fiecare vreo 500 de lei amenda ca a aruncat un chistoc de tigara pe jos. Intr-adevar o problema foarte mare este legata de maidanezi. Dar, vad persoane care ies cu cainele la plimbare, ala se rahateste in mijlocul drumului si merge mai departe. Vrei sa te civilizezi? Du-te si cumpara o punga si aduna ce face prietenul tau pe jos.Altfel cum? Noi trebuie sa plecam in Canada, S.U.A etc ca sa ne civilizam, aici nu putem. NU VREM nu ca nu putem!
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment