If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Daca tu faci asta, e problema ta, permisul tau, banii tai pentru amenzi/spaga. Nu inseamna ca trebuie sa faca toata lumea. Eu de exemplu sunt amarat, nu imi permit sa platesc amenzi sau sa dau mita pentru prostii de genul
Altul!! :|
Ce sa schimbi prietene!!! CE SA SCHIMBI?! Doamne....DOAMNE!
Bunule samaritean, inseamna ca tu nu bagi cheia aia in contact. Sau nu ai nevoie de medicamente ?
Hai zi.o p.aia,cum ca ai facut enspee mii de km dintr.o bucata
Ce sa schimb? Eu weekendul asta am "pierdut" o jumatate de ora din viata facand curat pe o balta de pescuit, in loc sa dau la peste. Gunoaie in jurul meu si tomberonul era la 20 m. M-am apucat si am strans toate gunoaiele de acolo si le-am pus la tomberon. Ma duc la pescuit, sa ma relaxez, nu sa stau in cutiile de bere si gunoaiele altora. Am facut-o pentru mine. Data viitoare cand ma duc, poate voi gasi si eu locul curat.
Dar e mai simplu sa fii indiferent.
PS: am mai facut o mica completare. Reciteste postul meu de mai sus.
PPS: sunt de acord cu vitriol. Biciu' tata ca noi de buna voie, nu ca nu facem ceva bun, facem si mai rau.
Am ajuns aici din cauza tolerantei care nu exista.
Du-te la Piata Unirii sa vezi pietonii cum alearga pe rosu. Amenzi la greu, sa vedem care mai are tupeu sa traverseze pe rosu. Pe strada, in parc, la padure plin de gunoaie. Ia sa primeasca fiecare vreo 500 de lei amenda ca a aruncat un chistoc de tigara pe jos. Intr-adevar o problema foarte mare este legata de maidanezi. Dar, vad persoane care ies cu cainele la plimbare, ala se rahateste in mijlocul drumului si merge mai departe. Vrei sa te civilizezi? Du-te si cumpara o punga si aduna ce face prietenul tau pe jos.Altfel cum? Noi trebuie sa plecam in Canada, S.U.A etc ca sa ne civilizam, aici nu putem. NU VREM nu ca nu putem!
Daca fac eu, faci tu si vin cu siguranta alti 200 care lasa gunoaiele, mai faci si a doua oara, a treia oara? Esti tu sigur ca nu am facut chestii de genul aici? Astea sunt baliverne, sincer. Esti naiv daca tu crezi ca schimbi Romania asa. Eu ma opresc aici, fiti fericiti si inhalati mult praf!
Si eu sunt atasat de multe locuri din tara asta, pentru ca e normal, e tara mea! Dar nu o poti schimba, e imposibil, si e mai usor pentru mine sa plec. Pentru ca vreau o viata NORMALA. Asa cum au facut si alte milioane de romani si cum isi doresc cu siguranta alte sute de mii.
Si eu sunt de acord cu biciul, legi aspre care sa se aplice...dar cine sa faca toate astea?? E imposibil. Nu s-a facut nimic de sute de ani, se face acum...
Eu am dat un exemplu.De ce sa faci cand vine altul si face la loc? Asta e, cel putin stiu ca nu am fost nepasator si nu am stat cu mana in san, chiar daca ce am facut a durat, probabil, o jumatate de ora si nu a vazut nimeni.
Drept urmare, biciul si amenda. Numai asa se poate instala la noi civilizatia se pare.
PS: stii filmuletul asta? http://www.youtube.com/watch?v=llD3OrecNkQ
Cati dintre romani ar fi oprit masina si s-ar fi dat jos sa faca o fapta buna? Iti zic eu, aproape 0 pentru ca nu ne pasa. Suntem un popor care ne meritam soarta din punctul meu de vedere. Si filmuletul e din Rusia. Ar trebui sa ne fie rusine.
PPS: eu nu am nimic cu faptul ca vrei sa pleci din tara asta. Iti respect decizia. Eu inca mai "rezist" pana cand mi se va lua de tot si mie. Am avut tentative prin anul 3 de facultate sa plec, dar am zis sa nu ma grabesc. Sa vedem cat mai dureaza chestia asta. Trist, din pacate.
Data viitoare cand ma duc, poate voi gasi si eu locul curat.
Doar daca vine cineva asemeni tie sa pescuiasca acolo.
Sanse probabile: cam 1 la mie.
La Europa FM e o dezbatere despre cei care pleaca.
Si comparatia este intre un roman (de cele mai multe ori cu studii superioare) ce castiga 1500 de lei pe luna si un muncitor NECALIFICAT din Germania, care castiga DUBLU.
Last edited by mr.K; 3 July 2013, 13:34.
Reason: Automerged Doublepost
PPS: eu nu am nimic cu faptul ca vrei sa pleci din tara asta. Iti respect decizia. Eu inca mai "rezist" pana cand mi se va lua de tot si mie. Am avut tentative prin anul 3 de facultate sa plec, dar am zis sa nu ma grabesc. Sa vedem cat mai dureaza chestia asta. Trist, din pacate.
Ai iesit din tara? Si ma refer la tari gen Germania, Franta, Austria, etc. Iti spun eu, e DEPRESIV sa vezi cum traiesc si se comporta OAMENII la doar cateva sute de km de tine. O sa ti se para amuzanta replica cu "a face ceva aici".
Incearca sa spui ciorilor cu q7 sau x6 (si alte masini care dau ca nuca in perete in tara asta), care tocmai te-au depasit pe autostrada pe banda de urgenta, in timp ce tu si alte cateva sute de "prosti" stati la coada la statia de taxare, ca nu e frumos ce face! Incearca doar, schimba tu ceva! E imposibil sa schimbi mentalitatea asta "campeneasca" a romanului (sunt si extrem de multe exceptii, oameni de super calitate, am simtit nevoia sa precizez asta). Iar cu legile si amenzile aplicate la sange, e greu. E greu pentru ca un politist castiga mai putin ca un somer din Germania si e categoric ca va accepta spaga. E greu pentru ca un medic castiga 250-350 de euro si va accepta si el mita. E greu pentru ca Romania nu are industrie, nu are agricultura, nu se poate sustine financiar iar viitorul este sumbru. Nu ai nevoie de 12 facultati sa vezi asta. Ca mai sunt unii care mananca paine uscata si nu stiu cum arata primul oras invecinat cu satul lor dar dau zor cu patriotism, cu Stefan cel Mare, George Bacovia si Brancusi (care a plecat pe JOS pana la Paris, asa bine ia fost aici ) e partea a doua...fiecare cat poate!
N-ai ce sa faci, cum sa faci. Asta cu facutul ceva, sunt vorbe preluate prin viu grai de la cozile de sifoane si butelii, ele neavand nici un fel de baza. Doar pentru tine poti sa faci, nu pentru o natiune.
Singura solutie este dictatura militara!
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Coreea de Sud a trecut printr-o dictatura militara ce le-a adus prosperitate economica.
Problema noastra e ca nu semanam la aluat cu coreenii. Aia cand li se spune ceva, aia cu ochii oblici incuviinteaza scurt din cap si se apuca de treaba.
La noi se incepe cu o pauza.
corect. Ce incercam sa spun este ca sistemul xxxxx(completati voi cu german, canadian, american, etc) functioneaza datorita legilor foarte aspre. La americani(+canada), daca politistului I SE PARE ca te opui cumva procedurii standard, te poate aresta pe loc. NU are nevoie de martor si altele. Nu castiga zeci/sute de mii de euro (acolo chiar se foloseste autobuzul, nu ai nevoie prea multa de auto, mai ales in orase), dar este loial serviciului sau.
Nu o mai tineti una si buna ca dincolo nu exista spaga. Repet, locuiti acolo cativa ani si mai vorbim.Exista, numai ca nu este la nivelul de "foarte jos" cum e la noi.
Nu va mai mirati de salariile imense. asigurarile (auto, sanatate) educatia sunt scumpe. Mancarea DE CALITATE la fel. Nu vorbim de Carrefour/Kaufland. acolo nu gasesti cu adevarat mancare "premium", ci in principiu animale crescute la tone si vegetale import din lumea a treia/chimice, etc. Din salariul ala mare, ei dau 90% pe ceea ce pe la noi este si gratis. La SUA, daca nu ai asigurare medicala (este doar privata, doar adevaratele urgente sunt de stat) esti nimeni, poti sa mori si de o banala pneumonie. La ei se moare de leucemie fara drept de apel. In Europa unde exista chestii gen caritate mai scapa cativa. Sistemele american si european sunt destul de diferite, dar in niciunul dintre acestea omul mediu nu prospera.
Daca ne referim la "calitatea vietii", americanul de rand pune pe masa cam aceeasi mancare ca noi. Diferenta consta majoritar in sistemele publice (drumuri, oras, transport in comun (mai mult europa aici)).
PCH si toti ceilalti carora va "pute" Romania, granitele sunt deschise. Nu va tine nimeni aici. Poate v-a ghicit bine FOF, care spune ca nu va puteti integra acolo.
In SUA/Germania daca arunci un chistoc pe strada iei amenda fara drept de apel. In Romania NU.
Puteti incerca si voi sa schimbati ceva, dar vad ca unii nici nu vreti. La vot mergem, se pare, pentru o galeata la 10 lei. Prin alte tari, daca ar face guvernul ca la noi, i-ar linsa. Fiindca romanului NU-I PASA. Este o stare de fapt. Din pacate.
La final, faza patita de socrul meu in Austria, pe autostrada. Dupa sute de km mersi, s-a oprit 5 minute pentru o "dezmortire". Imediat a sosit Politia Autostrazii sa-l intrebe daca a patit ceva. In caz de nevoie, iti puneau si combustibil sa ajungi la prima statie Peco. Iar dupa comportamentul politicos, a urmat o replica gen "Trebuie sa plecati imediat de aici, altfel va dam amenda fiindca NU aveti voie sa fiti in acest loc!".
Ceva gen "Nu poti, te ajutam, Nu vrei, te fortam!". La noi nu exista asa ceva, atat din cauza mentalitatii populare, cat si a alegerii gresite a conducerii tarii. Nu se supara FMI sau UE ca dam amenzi mai multe!
Stiu mai bine decat tine ca sunt deschise, am fost Germania, Austria, Italia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Canada, etc. Merci de pont, oricum.
Cat despre parerea ta, falsa, legata de USA..... Nu te-a chemat nimeni in USA, poti sa stai linistit unde vrei tu. In USA ai nevoie de viza...asa ca, e mai greu.
@razvanamza: Vorbesti de State de zici ca tu le-ai scris Constitutia. Cunostiintele tale sunt aceleasi cu ale oricarui individ care se uita la tv si cauta pe Google. Trebuie sa traiesti acolo ca sa intelegi subtilitatile. Nu uita ca in Romania, Europa 2013, peste 40% inca mai cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului. Deci despre nivelul asta discutam. Cat despre asigurari medicale, CAS-ul care tie iti este oprit din salariu, raportat la calitatea serviciilor medicale, este mai scump decat in orice stat din Occident.
Radem de aia ca sunt obezi cand noi, mai avem doar 6 procente sa-i intrecem, ii consideram inculti, cand la noi abia iau BAC-ul 30%, etc. In afara de nemti si tarile nordice, nimeni din Europa nu e mai breaz. Crezi ca daca romanul se simte smecher doar ca are in ADN, "calitatea" de a fenta sistemul (care oricum e praf), se considera o virtute? Este un pas spre colapsul societatii...smecheria e doar produsul ignorantei si al inculturii.
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
In Buzau nu sunt caini, ei au alte privilegii acolo, langa ciulinii Baraganului. Alte salarii, alte spitale, e provincie nemteasca Buzaul
Nu pot sa nu intervin...ridic "doua deshte"!
Locuiesc in Buzau City.
Razvan! Te invit in cel putin trei cartiere sa numeri vreo 6-8 "bucati", in fiecare tarla, sau cum se "iubesc" ei in toiul noptii, de te trezesti?!?
"Imi plac" zonele de tomberoane. Desi este un program f riguros de colectare a acestora, chiar si in zile de sarbatoare i-am vazut la lucru, nu mai vorbesc de duminica...sunt stabilite pe platforme betonate, cu tarc metalic, degeaba!!! Chiar si au spalat platforma, cu jet!
Mizerie...De ce? Tiganii vin si scormonesc, romanasii lenesi dau rateuri in aruncarea la cos, sau e prea departe zona si arunca de la etaj (mai rar, dar am vazut si d-astea!), sau nesimtirea unora care renoveaza apartamente, case si lasa molozul pe langa, de vin tot cei de la salubritate, cu jucarie motorizata si lopeti de le curata! "Misto!"
Ma bucur de prezenta fabricii de reciclare pet-uri (una dintre cele mai moderne din EU), se usureaza unele gunoaie din tara...
Bravo celor de la firma locala de curatenie!
Ma opresc aici, ca ma enervez, Sorry!
Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
E greu pentru ca Romania nu are industrie, nu are agricultura, nu se poate sustine financiar iar viitorul este sumbru. Nu ai nevoie de 12 facultati sa vezi asta.
@ PCH Nu ai nevoie de 12 facultati ca sa poti formula corect: E greu pentru ca Romania nu mai are industrie, nu mai are agricultura, nu se mai poate sustine financiar iar viitorul este sumbru.
Cine vine incepand din 1990 si impune guvernului (marioneta) al Romaniei sa vanda sau inchida orice intreprindere sau resursa a statului Roman - care in mod deliberat sunt jefuite?
(apropos, nici SIDEX, nici TAROM, nici PETROM, nici CFR, nici POSTA ROMANA, nici LOTERIA nu au facut pierderi din obiectul principal de activitate/exploatare, ci prin contracte oneroase menite sa distruga financiar aceste companii de stat [contracte de publicitate, achizitii care speculative - maturile alea de 1 milion cumparate de CFR, contracte de consultanta, tunuri - marfa/servicii livrate care nu a fost platite]) ---toate facute in mod deliberat astfel incat dupa ce "mergeau in pierdere" - vinderea/inchiderea lor sa para o masura acceptabila.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment