If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Cat timp compari medicii cu preotii, shamanii, vracii, ce vrei tu si consideri o normalitate sa mearga din poarta in poarta, cersind bani, esti depasit de orice fel de discutie, chiar si de cele din gradinite. Institutiile statului ce ar trebui sa pazeasca? Impozitele unde se duc? Strategiile pe termen lung cine ar trebui sa le faca? Tanti Aglaia??!
Exact ! Si ce face acum biserica cu sumele fabuloase , castig net (neimpozabil) , pe care-l face de la amaratii de romani ?
Traim din amintiri ?
Ca o ironie a sortii , chiar profesorul de religie din liceul lui Vanghelie colecta banii de la elevi ...
Uite ce face biserica cu banii de acum 150 de ani incoace.:
„Legea secularizării averilor mânăstirești” a fost votată la 17 (SV) /29 decembrie (SN) 1863 și prevedea că:
Toate averile mănăstirești închinate și neînchinate precum și alte legate publice sau daruri făcute de diferiți testatori și donatori din Principatele Unite la Sfântul Mormânt, Muntele Athos, Sinai precum și la mitropolii, episcopii și la metoacele[5] lor de aici din țară și la alte mănăstiri și biserici din orașe sau la așezăminte de binefacere și de utilitate publică, se proclamă domeniuri ale Statului Român, iar veniturile acestor așezăminte vor fi cuprinse în bugetul general al statului.
Aia a fost pe vremea lui Cuza. Si din punctul meu de vedere bine a facut. Poate bunicii nostri nu ar fi avut pamant daca nu se facea asta. "Ele totalizau circa un sfert din teritoriul arabil al țării, plus numeroase păduri."
Eu ma refer acum , dupa revolutie , dupa Ceausescu ...
acum aveti ceva cu Biserica. Ma deranjeaza si pe mine aceleasi lucruri, dar aici se discuta despre altceva. 77SKY, aia 7-8 caini/cartier nu se compara cu alea cateva sute (de mii) ale Bucurestiului.
Cu toate ca va deranjeaza, nu vad pe niciunul in strada. Nu vad sa se organizeze un mars de protest. Stam, ne plangem, aruncam cu norori sau fugim cu primul avion. DE ACEEA Romania arata cum arata.
Nici salariul meu nu este de mii de euro, dar ma descurc. Si sunt prea sarac sa pun benzina, asa ca folosesc GPL.
Diferenta este ca mancarea in SUA sau Germania e mai ieftina ca in Romania.
Una dintre explicatii este faptul ca agricultura romaneasca este lasata sa moara --- nu exista un sistem de comercializare a produselor romanesti, nici macar la nivelul aprozarelor dinainte de 1989 --- in schimb sunt promovate in supermarketuri produsele din alte tari vecine sau chiar indepartate - iar statul Roman care ar trebui sa asigure aceleasi conditii si producatorilor interni se face ca doarme. Exista si o vina a producatorilor interni, fiindca nu reusesc sa se uneasca ca sa isi promoveze produsele in comun.
Asta cu civilizatia din SUA sau Germania e jumatate de adevar. In tarile lor, civilizatia aia e tinuta cu bata numita "amenda". Strainii la ei acasa conformeaza sistemului de frica legii si nu "dintr-o convingere superioara a civilizatiei". Asa cum multi romani se adapteaza cerintelor din alte tari (wow, uite ca se poate si la ai nostri, dar nu in Romania) - am vazut si straini (chiar si din Germania) care ajunsi in Romania, foarte rapid ajung sa nu mai respecte regulile, pe motiv ca "aici se poate ca nu e Germania" --- deci cum e cu "civilizatia"? E impusa prin frica/penalizare, nu e din convingere....
Vezi ca te cam inseli putin. Supermarketul are datoria doar sa faca profit. Il doare in dos daca rosiile sunt romanesti/poloneze/chinezesti. Daca tineti la "romanism" Carrefour, Penny si Auchan au la raft un stegulet ca sa stiti ca produsul respectiv este romanesc. Carrefour chiar are o campanie de ceva vreme, prin care sustine producatorii romani. Din cauza pretului mic, fireste. Dar tot ajutor se cheama.
Cat despre "justitie cu bata", am spus si eu mai sus. La noi inca nu se vrea, desi ar strange la amenzi...
Last edited by razvanamza; 4 July 2013, 07:12.
Reason: Automerged Doublepost
Tu nu vezi padurea din cauza pomilor!
1. Nu compara Bucurestiul cu Buzaul.
2. Cainii sunt o problema la nivel national din care reiese faptul ca implicarea autoritatilor si respectul fata de cetatean este ZERO. Deci stai tu aici si schimba mentalitatea, ca eu ma urc in primul avion si te salut de la Toronto.
3. Nu am inceput cu bisericile, am continuat cu o problema NATIONALA, pentru ca mare procent din populatia tarii inca defecheaza in spatele curtii si se spala la lighean, mananca mamaliga si buruieni ca nu-si permite altceva, (sper ca intelegi ca nu e vorba de tine, ca tu castigi bine si te descurci, descurcatul asta poate insemna paine cu salam de primavara, adica mult sub limita de subzistenta), multi copii inca se duc cu un colt de paine si papucii rupti zeci de km pe jos pana la un rahat de scoala care sta sa pice pe dânsii, spitale nu au, dar cheltuim MILIOANE de euro pe...biserici. :| Dar tu nu poti sa vezi problema asta, una din miliardele de probleme ale tarisoarei asteia, /e mult prea greu. Preferi sa traiesti in ignoranta si sa bati campii.
Pleaca medicii, o sa ajungi cat de curand sa mori cu zile, nu ca nu s-ar intampla asta deja! E nevoie sa-ti desenez de ce pleaca medicii?? Natalitatea e in scadere, statul nu ajuta tinerii, dar tu nu vezi asta, si ce conteaza, in 50 de ani o sa fie plin de tigani pe aici, nu ca nu ar fi deja...cel putin la nivel de comportament.
Coruptie - maxima
Saracie - maxima
Viitor - zero
Mentalitate - de pestera
Cei mai multi care sunt mandri ca-s romani pe topicul asta, traiesc in orase in care poate mai misca ceva financiar, industrial, agricol.
In orasele monoindustriale cu singura fabrica inchisa, in mediul rural unde o grindina in primavara sau o inundatie (la care autoritatile stau cu mainile in san dar sunt "in alerta" ) iti pot aduce foametea in batatura, lumea nu prea are timp sa se declare mandra.
Se ocupa cu supravetuirea de pe o zi pe alta.
Voi stati si discutati despre psihozele nesfarsite ale unui deviat mental, in speta cel care a deschis topicul.
Nu e clara deviatia comportamentala?
Daca aducem un copil din clasele primare, reuseste sa inteleaga argumentele pe care le aduceti.
Daca aducem unul cu o deviatie ce tine de ramura psihiatriei, o sa iasa ce iese acum
Daca as fi psihiatru: "Mandru ca as avea ce sa tratez..."
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment