Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Razvane, tu stai la bloc sau la casa?
    Eu stau la casa, si de exemplu asa ,iti dai seama cam cat vine o factura de gaz iarna?Nu mai zic ca mai ai de plata si curent, apa, internet, Upc, mancare, facturi la telefoanele mobile, carburant la masina, lucruri uzuale in casa, etc......, ''iar etc.....''.
    Cand plec prin delegatii afara, sa zicem Olanda, ca acolo merg mai des ( interes de serviciu), ''Colegul meu'' olandez are salariul mai mare ca al meu cu cateva mii de euro( el castiga 3500 euro si eu cateva sute) si facem exact acelasi lucru, numai ca eu il fac in Romania si el in Olanda.
    Acum sa inteleg ca sunt ghinionist ca m-am nascut in Romania si nu in alta tara.
    sigpic

Comment

• ''Colegul meu'' olandez are salariul mai mare ca al meu cu cateva mii de euro( el castiga 3500 euro si eu cateva sute) si facem exact acelasi lucru, numai ca eu il fac in Romania si el in Olanda. Acum sa inteleg ca sunt ghinionist ca m-am nascut in Romania si nu in alta tara.
      Dupa spusele lui Basescu, n-ai productivitatea necesara. Dar facand acelasi lucru la aceeasi firma, ca olandezul, inseamna ca ai totusi productivitatea ceruta.
      De unde rezulta cum ai si spus, ca ai avut ghinionul sa te scape barza aici. Pe aceste meleaguri se va plati prost si peste 100 de ani, chiar de vom intrece in productivitate pe oricine.

Apropo, stiti limba rusa? Eu zic s-o invatati. Pe viitor poate prinde bine.
      Flota Rusiei va primi anul acesta alte 36 de nave de razboi.
      Last edited by mr.K; 9 July 2013, 08:30. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Cine lucreaza pe bune, are. Daca totusi ai un sef ce iti da un salariu foarte mic, poti pleca. Daca esti bun, gasesti loc de munca.

Comment

• Studiile superioare in Romania...

Mama îi face morală fiului ei:
          - Bine mai, Ionele... ÃŽn Spania la căpşuni nu vrei să te duci. ÃŽn Italia la îngrijit bătrâni nu vrei. La fotbal nu vrei. Atunci, du-te mamă la facultate ca să ne facem de râsul blocului!
          Si foamea la romani....

Evolutia foamei:
          1965: - Alo, militia economica? Vecinul meu mananca!
          - Ei, si?
          - Da, dar mananca caviar cu polonicul.
          - Venim!
          1975: - Alo, militia economica? Vecinul meu mananca!
          - Ei si ? - Da, dar mananca carne de vitel.
          -Venim!
          1985: - Alo, militia economica? Vecinul meu mananca!
          - Am venit!
          Iarna lui 2012: - Alo, Fiscul! Vecinul meu mananca!
          - Ce gluma buna ha ha ha!
          Last edited by mr.K; 9 July 2013, 09:56. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• @mr. K

E vechi bancul.
            Legat de salariile in ROmania. Stiu oameni care castiga 3000 RON intr-un orasel din Moldova. Salariu la privat.
            Am colegi care castiga peste 3000 euro pe PFA de la patron strain. Eu am primit 2 mariri de salariu si am schimbat un loc de munca pe salariu mai mare anul trecut.
            Insa nici unul dintre astia enumerati mai sus nu o arde la rece sau a frecat menta in facultate. Daca eu imi iau 10 minute pauza nu plec seara pana nu termin treaba. La fel si colegii mei.
            Noi dam raport scris la fiecare sfarsit de zi.

A fost un moment cand a ramas fara contract patronul pentru unii dintre noi. Ne-a platit 3 luni salariile fara sa cracneasca desi nu prea produceam nimic dar unii dintre noi au pus mana pe carte si au mai invatat ceva, altii si-au luat concediu in perioada aia si tot asa. Si ne merge bine si nous si patronului (si-a luat masina noua anul trecut ).
            Se poate trai bine in Romania. Dar trebuie sa fii corect si sa nu tragi mata de coada

Comment

• E vechi bancul.
              Si nu e actual?

Se poate trai bine in Romania.
              Tu traiesti in Bucuresti. Fa ceea ce faci acum in ... Sulina. Sau ne mutam toti in capitala?

Stiu oameni care castiga 3000 RON intr-un orasel din Moldova.
              Ce domeniu? Asa stiu si eu cazuri, in locuri unde se taie padurea fara discernamant, sau sunt angajati la regi ai asfaltului.

Noi vorbim de starea generala. Nu de cum traieste cineva cultivandu-si gradina. Daca toti ne-am cultiva gradina, cui naiba mai vindem? Exportam?

Si ne merge bine si nous si patronului (si-a luat masina noua anul trecut ).
              Bine insemna sa iti cumperi tu masina noua, nu patronul.

Comment

• Se poate trai bine, nu a zis nimeni ca nu. Dar ce legatura are faptul ca 5-10% traiesc "bine" iar in rest e DEZASTRU pe toate planurile. 3000 de lei castiga un amarat de casier afara, la program part-time. Nu sta pana la 12 noaptea sa termine treaba. Si daca se imbolnavese are parte de SPITALE, tu nu ai, are infrastructura, civilizatie, curatenie. Stiu oameni care castigau zecii de mii de euro pe an in Romania, medici, ingineri care au vandut tot aici si au plecat. Intereseaza pe cineva ca traieste unu bine din solar aici...tot ultima tara din UE este.

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner
                Last edited by PCH; 9 July 2013, 10:19.

Comment

• PCH, unii se multumesc cu putin. Daca ei sunt fericiti, nu putem sa ne impotrivim noi starii lor de bine, este?

La noi cei care muncesc mult si bine au 3000 de lei si patronul isi ia masina noua.
                  In USA cei care muncesc mult si bine au 3 masini de familie, casa buna, vacante in zone exotice. Cam asta e diferenta.
                  Dar e bine ca patronul din Romania isi poate lua Q7, asta ma incanta peste masura, ca o pot admira zilnic in parcare.

Comment

• Pai sa nu mai generalizeze...sa doarma linistiti in continuare!

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

Comment

• Pai n-au batut tara asta in lung si-n lat, ca-s ocupati sa stea pana seara tarziu la servici pentru un salar oarecare. De unde sa vada realitatea crunta de prin judetele sarace ale Romaniei, gen Vaslui, Dolj, Tulcea........

Comment

• Originally posted by Bodanel View Post
                        @mr. K

Si ne merge bine si nous si patronului (si-a luat masina noua anul trecut ).
                        Stai linistit, patronul meu a cumparat C.F.R Marfa,), deci chiar ii merge bine, si la ceea ce fac eu chiar nu pot sa ''trag'' mata de coada, am o responsabilitate mare, nu imi permit greseli fiindca se pot intampla evenimente destul de urate.
                        Totusi faceam o comparatie cu ce este afara, cand am spus coleg din Olanda, ( am pus si ghilimelele de rigoare) m-am referit ca persoana respectiva face exact ceea ce fac si eu , dar in Olanda pentru o alta firma.
                        Cat despre facultate , am facut Poli, am invatat in 5 ani de mi-au sarit capacele.
                        Last edited by rudy_grf; 9 July 2013, 10:27.
                        sigpic

Comment

• Intrebati un casier din Carrefour cat castiga pe luna. Am inteles, sa se duca sa invete carte (desi unii au studii superioare) si sa devina mai productiv, dar eu intreb din nou: Munca de jos cine o face daca suntem toti ingineri profesori doctori docenti? Munca de jos trebuie sa-ti asigure un trai normal, fara basini de a-ti face concediul in Monaco, dar cu posibilitatea de a-ti putea lua macar o pereche de chiloti la cateva saptamani, fara sa te duci la mama si la tata sau la tara, sa faci stocul de zacusca. E o moda sa privesti cu dispret un amarat care munceste 12 ore/zi, pe 800 de lei si cateva bonuri de masa, judecand ca e puturos (sunt si puturosi dar sa nu generalizam, asa cum sunt puturosi in orice tara) sau ca se multumeste cu atat, fara sa-i cunosti povestea. Exact tendinta asta mioritica, e unul din lucrurile care ma dezgusta aici si pentru care nu m-as mai intoarce in veci. Cautam tapi ispasitori si sarim cu calcaiul si mai tare, pe gatul unor amarati ce nu au avut sansa sa plece din acelasi loc ca unii dintre noi, sau nu au avut inspiratia unor alegeri mai potrivite.
                          Cu ce incanta pe unii dintre voi, ca in Romania se poate trai bine, cand trei sferturi sunt vai de capul lor? Ce folos ca poti sa ai salariu de 3000 de lei, ca esti productiv si cunosti 7 biblioteci cu carti, daca oferta de munca este cu mult mai mica decat cererea? Situatia asta arata exact ca intr-un ecarisaj, unde arunci 7 oase la 70 de caini flamanzi, cu ideea de a-i lasa sa se descurce, ceea ce mi se pare injositor pentru conditia umana.
                          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Totusi faceam o comparatie cu este afara, cand am spus coleg din Olanda, ( am pus si ghilimelele de rigoare) m-am referit ca persoana respectiva face exact ceea ce fac si eu , dar in Olanda pentru o alta firma.
                            Eu am inteles perfect ce ai vrut sa spui.

Totusi, daca nu ai tu salarul olandezului, nu dispera. Sunt sigur ca esti extrem de multumit ca patronul tau are in portofoliu si CFR Marfa.

Comment

• )))), da, da.
                              @Darkside, ai pus punctul pe ''i''.
                              sigpic

Comment

• Eu mi-am luat masina noua inaintea patronului . Iar daca voi credeti ca pe cineva poate bucura faptul ca si-a luat patronul masina noua inseamna ca va frustreaza ceva anume (doar voi puteti sa vedeti ce)
                                3000 contabil in Roman. Nu zice nimeni sa muncesti 12 ore pe zi. Eu zic ca daca ti-ai luat 10 minute pauza ca n-aveai chef de munca sa recuperezi alea 10 minute cumva(chiar si in timpul zilei fara sa stai peste program daca poti) nu sa muncesti ca un sclav.

Eu m-am legat strict de salarii nu de infrastructura sau spitale ca alea sunt cum stim cu toti. Eu nu sunt mandru ca sunt roman. Nu am de ce sa mandresc cu nationalitatea.

Cred ca ar fi cazul sa nu ne mai legam de studii pentru stim cu totii ca sistemul de invatamant de la noi e praf. Iar oamenii nu sunt egali.

Si acum sa o dam pe aia dreapta. Cand romanii o sa invete sa nu mai stea cu capul plecat atunci o sa traiasca bine.
                                Te duci la ANAF si aia sta degeaba, te iei de ea ca pierzi timp, te duci la spital si aia beau cafele, te iei de ei samd. Pentru ca aia n-o sa mai accepte sa munceasca pe bani putini insa isi vor face treaba. ASta e diferenta dintre romani si restul tarilor cu apa calda pe care voi le specificati acolo. Intrebare : cati dintre voi ati apelat la OPC cand a fost cazul? Si cati ati mers mai sus cand OPC nu si-a facut treaba ?
                                Putem vorbi mult si bine pe tema asta insa oricum o dam nu prea avem de ce sa fim mandri. Insa se poate trai in tara asta daca vrei.

LE. Eu chiar ii apreciez pe cei care lucreaza cate 8-12 ore in contact cu clientul. Am lucrat intr-un call-center 1 an de zile si stiu ce inseamna asta.
                                Last edited by Bodanel; 9 July 2013, 10:50.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google