Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Eu sunt de parere ca mandria de a fi de o anumita nationalitate tine de patologic.
    Atata timp cat nu decizi in ce tara sa te nasti si mai important, nu decizi nici daca sa te nasti, faptul ca ai facut ochi intr-o tara si ai devenit cetateanul ei in secunda urmatoare, nu vad cum te-ar face sa dea mandria peste tine prin simplul fapt ca vietuiesti in tara respectiva.
    Mai ales in cazul nostru, cand nu vad vreun motiv pt care sa ne mandrim ca suntem romani, decat poate faptul ca reusim sa existam, sa supravietium de la o zi la alta.
    Si pana la urma ce inseamna sa fii mandru ?
    Mandria e un viciu, un pacat pana la urma.
    Dar lasand asta, ce inseamna cand zici ca esti mandru ca esti roman ? Adica ce, ai o erectie instant cand zici ba, sunt roman ? Sau ai cui sa-i spui cu ea sculata ba, sunt roman da-te dreq de strain ratat ? Sau iesi pe strada cand vezi vreo nasoleala si mai dai de altii la fel de indignati si zici ba, sunt mandru ca sunt roman, ca am cu cine etc ?
    Ca asa, asta e doar o vorba: sunt mandru ba ca sunt roman...ok, adica ce ?
    Keyboard error or no keyboard present.
    Press F1 to continue or DEL to enter setup...

Comment

• ai și tu dreptate,dar oricum,nu ar trebui să ne fie nici rușine pentru că suntem români...nici ungurii,nici bulgarii nu sunt mai cu moț...Doar că am avut noroc de conducători..pricepuți.

Comment

• Originally posted by 1.6Multipoint View Post
        foarte adevărat,și frumos spus.și eu sunt mândru că sunt român,și că n-am plecat din țară,și nici n-am de gând.probabil din patriotism,dar sincer nu pot sta mai mult de2-3 zile în altă țară..mi se face dor de țară,mă simt stingher...cei care au plecat cu siguranță sunt morți pe dinăuntru,sau sunt lipsiți de suflet/sentimente/trăiri.
        și totuși,regret că nu sunt ardelean...deși sunt născut în prahova,mă simt mai apropiat de plaiurile ardelenești
        și vă rog,nu mă înjurați/criticați/urâți pentru faptul că-mi iubesc țara și nu o denigrez ca prostul cu replici de genul România e nașpa,Austria rullz.
        Daca esti atat de patriot, eu te provoc sa-ti arati patriotismul si sa faci ceva pentru tara asta. Pentru inceput poti incepe sa faci niste munca voluntara. Ce zici?

@bbogdan: Si dumneata esti patriot? Pune mana si matura strada din proprie initiativa. Du-te si spala copiii din casele de copii, la fund. Si-ti mai dau exemple daca doresti.

PS: asa dracului habotnicia, ca nu-i loc de ea aici.
        Last edited by Cezar; 3 September 2011, 01:52.

Comment

• de ce nu pleci odată din țara asta,pentru care tu,ești mult prea bun,inteligent,elevat etc etc ?

Comment

• Eu ti-am dat contra-argumente frazelor ce le-ai emis. Daca vrei sa ne porcim, sa stii ca stiu si dintr-astea.

Asadar, revenind la patriotism (si lasa persoana mea, ca nu face obiectul discutiei): pune mana si fa voluntariat, curata strazile, vopseste gardurile, fa ceva in numele patriotismului si lasa gargara.

PS: nu ma duc, ca nu ma primeste nimeni: sunt opusul a ceea ce spui tu

Comment

• In ultima luna fac naveta Cluj-Bucuresti (weekend acasa) si am observat ca sunt doua Romanii...Romania, strict referitor la peisaje si bogatiile naturale de care sunt tare mandru si Romania romanilor sa spun asa de care toata lumea isi bate joc....din pacate cea de-a doua primeaza si nu pot spune deloc ca sunt mandru de faptul ca m-am nascut intre romani! E o rusine sa fi roman pentru ca tara asta are un potential COLOSAL din toate punctele de vedere si noi nu suntem in stare sa o ducem macar la un nivel normal dar la adevarata ei valoare! Asa ca voi astia plini de mandrie...cu mandria o sa ramaneti!

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
                Eu ti-am dat contra-argumente frazelor ce le-ai emis. Daca vrei sa ne porcim, sa stii ca stiu si dintr-astea.

Asadar, revenind la patriotism (si lasa persoana mea, ca nu face obiectul discutiei): pune mana si fa voluntariat, curata strazile, vopseste gardurile, fa ceva in numele patriotismului si lasa gargara.

PS: nu ma duc, ca nu ma primeste nimeni: sunt opusul a ceea ce spui tu
                ce te face să crezi că nu fac ceea ce ai spus?de obicei când merg undeva,la munte,aduc toate gunoaiele și le arunc unde trebuie

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
                  Daca esti atat de patriot, eu te provoc sa-ti arati patriotismul si sa faci ceva pentru tara asta. Pentru inceput poti incepe sa faci niste munca voluntara. Ce zici?

@bbogdan: Si dumneata esti patriot? Pune mana si matura strada din proprie initiativa. Du-te si spala copiii din casele de copii, la fund. Si-ti mai dau exemple daca doresti.

PS: asa dracului habotnicia, ca nu-i loc de ea aici.
                  Ma baiatule,strada mea e maturata de mine si de ai mei (e chiar culmea sa vrei sa-ti mature altii in fata casei)pentru ca eu sunt un prost de taran care e bucuros cand ii infloresc florile de la drum,puse tot de prostul de mine.La servici la fel,in fata la mine eu si cei doi colegi ai mei maturam,dar asta nu se pune,acolo e sarcina de serviciu oricum.Si imi spal propriii copii la fund,ca pe aici lumea nu prea se lasa de copii,mai mult aia pe la orase,sau cei plecati aiurea,saracii,sa faca un banut,si nu-si dau seama ce riscant e pentru destramarea familiilor lor...Iar copiii din casele de copii au niste oameni platiti ca sa faca asta.Si altii platiti sa-i controleze daca o fac bine.
                  Intr-adevar,cuvantul ''mandru'' e prost ales,eu unul sunt bucuros,multumit,si recunoscator ca m-am nascut aici.

Comment

• Asa este,cuvantul "mandru" nu-mi place nici mie.Maica-mea are o vorba:-"mandria si prostia"
                    Lasati-i pe americani,nemti,francezi,rusi,etc. sa fie mandri ! Ei o duc mai bine ca noi dar ganditi-va :cat au furat (si mai fura)astia din imperiu si din colonii !
                    Desi nu-mi place trebuie sa recunosc faptul ca nu suntem altceva decat o colonie a acestora.
                    Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

Comment

• Suntem suparati pe cei ce conduc lumea...hahahha, interesant! Tara asta este o tara de mana a treia, nu ai nevoie de masterat sa realizezi asta! Pentru mine subiectul asta cu mandria nationala nu exista, sunt un om ca oricare altul de pe planeta asta si consider ca merit sa traiesc normal si decent (fie aici, in state sau in maroc), ca nu mandria si patriotismul imi dau sa mananc. Mandru ca sunt roman intr-o tara in care cei aflati la conducere isi bat joc la modul crancen de tara asta, incultura si prostia este promovata non stop si sunt multi care inca se c@*a in fundul curtii....oare un Brancusi era mandru cand a ales sa plece? Coanda, etc?

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

Comment

• PCH, subscriu la cele spuse de tine.. oare de ce majoritatea personalitatilor si a " marilor romani" au ales sa plece? De mandri ce erau ca sunt romani??? Nu cred... suntem un popor de "slabi de minte" de aproape 2000 de ani..si se pare ca asa vom ramane.
                        Cat de mandru poti fi de tara ta cand esti intro tara straina si vezi scris in limba romana " va rugam nu furati paine si alimente din market" ?? cat de madru poti fi ca esti roman cand aproape oriunde in europa, cand aud aia ca esti roman se uita la tine ca la dracu?? Intradevar, avem o tara foarte frumoasa...pacat ca e locuita de romani.
                        Nu mai dati vina pe austrieci ca au furat petrom si BCR si altele...ca noi cu istetimea noastra de romani i-am lasat... ca doar nu a fost razboi sa ne ia tot

Comment

• Au ales sa plece pt ca aici nu a fost sustinut nimic bun, s-a sustinut doar indobitocirea romanului prin mijloace mai putin corecte. Hai sa-i inrobim pe fraieri ca oricum nu au nicio putere sa se revolte, hai sa mai aducem niste moaste, ca sa ne uimim de vesnica lor credinta (de parca daca ma duc si frec batista de racla imi da Ponta sau Base bursa pe care o merit sau pensia corecta dupa 30-40 de ani munciti pt aceasta minunata tara dar cu un popor prea prost - scuzati-mi expresia).
                          Eu de ce ma gandesc ca ar fi bine sa plec din tara acum ca am terminat o facultate?..pt ca stiu ca fara o pila mica sau o atentie nu am nici cea mai mica sansa sa am un job decent care sa imi permita sa plec de la mamica si de la taticu de acasa. Dar asa cum ma gandesc sa plec, asa ma si razgandesc, doar din simplul fapt al imaginii pe care noi ni l-am creeat peste hotare.
                          Mandru?..mandru de ce?..ca am plecat capul si nu avem nici cel mai mic interes sa schimbam ceva?
                          Exemplul concret?..TRAFICUL!..Cati dintre noi avem rabdare in trafic? Cati dintre noi nu cadem in acest efect de turma in care se afla scumpa noastra tara, prea putin mandrul nostru popor?
                          Cica revoltia a fost pt generatia mea, da..bine..acum se vede sangele ce a fost varsat pt cei ca mine.. NOT!!
                          Limba noastra'i o comoara, in adancuri infundata..
                          My ride

Comment

• despre ce revolutie vorbesti? despre lovitura aia de stat orchestrata mediocru din decembrie 1989? sigur aia n-a fost pt tine, nici pentru noi, romanii, in general, macar...
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Am spus doar ce stie orice tanar de-o seama cu mine.
                              Lovitura de stat sau nu, atunci s-a vazut o mica parte din puterea pe care o are un popor.
                              Noi facem diferenta, nu o mana de oameni. Dar cum am spus, am fost indobitociti.
                              Limba noastra'i o comoara, in adancuri infundata..
                              My ride

Comment

• Originally posted by Punk View Post
                                atunci s-a vazut o mica parte din puterea pe care o are un popor...
                                ...MANIPULÁ vb. tr. 1. a mânui, a manevra. 2. a antrena, prin mijloace de influențare psihică, un grup uman, o comunitate sau o masă de oameni la acțiuni al căror scop aparține unei voințe străine de interesele lor; a influența opinia publică prin mass-media sau prin alte metode persuasive. (< fr. manipuler)

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google