Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Oare de soferii Romani ar trebui s afim mandrii?

Comment

• Ar trebui sa fim foarte mandri de cei care i-au instruit si de cei care le-au acordat permisul de conducere.
      Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Pentru moment sunt mandru ca sunt roman si nu somalez, dar asi fi dorit sa ma nasc in alta tara....mai la vest.
        real power..... diesel power by

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
          Problema e ca acea cladire ( a doua dupa Pentagon) nu-ti tine de foame, nu-ti repara jantele indoite prin gropi, nu-ti aduce inapoi copiii plecati prin strainatate, pe buna dreptate in cautarea unei vieti mai bune si a unor conditii mai decente. Mai rau, nici macar nu suntem in stare sa folosim locurile astea, pentru turism, iar cand vezi ca francezii, americanii, germanii, sarbii, etc pleaca cu masina special ca sa caute locuri de reciclat gunoiul (am vazut cu ochii mei) prin Bucuresti, in timp ce conationalii mei arunca PET-urile cu dezinvoltura in rezervatia naturala, nu pot decat sa simt compasiune pentru Eminescu, Daci si alte exemple care, din pacate, confirma regula ca natia asta si-a pierdut de multa vreme, dreptul de a purta un anumit fond genetic stravechi.
          Darksid3, Problema e ca ne place sa vedem efectele/rezultatele - insa nu vrem sa vedem cauzele - si problemele se vor tot perpetua pana la infinit, daca nu punem degetul pe rana.

Tot ce ai scris sunt efecte. Cauzele? Schimbarea structurii sociale a societatii romanesti din anii '50 - '80 - adica dezradacinarea oamenilor de la sat si mutarea lor (la inceput mai fortat, iar mai apoi taranii fugeau singuri la oras) - a insemnat o transformare structurala a societatii romanesti - a carei efecte au explodat dupa 1990.

Ca lucrurile sa se aseze intr-un (nou) fagas de "normalitate", ar fi trebuit ca din 1989 (anul cand Romania devenise independenta financiar) si pana prin 2019 (minim 30 de ani, daca nu chiar 50 adica pana in 2039) - societatea romaneasca [intreg poporul] sa treaca printr-un proces de educational de invatamat si instruire - ceva similar cu sistemul de invatamant din tarile Scandinave - in care tot poporul sa aiba acces gratuit la invatamantul liceal si mai departe pe baza de examen la facultate (triere pe baza nivelului de cunostiinte si nu a portofelului ca azi) - astfel incat sa se corecteze efectele sociale ale migrarii omului de la sat la oras.

In 1989, schimbarea de regim a ajutat exact invers - rasturnarea completa a valorilor, exacerbarea neamprostismului, a jigodismului, a parvenitismului.

Nu sunt un nostalgic comunist sau al vechiului regim - dar totusi pare ireal cu in 22 de ani s-a furat si demolat la comanda intreaga industrie si economie a unei tari - asa cum era ea, cu bune si cu rele.

Nu va suparati - o natie se conduce prin conducatori... Daca la noi, cei care au fost de partea tarii si a poporului au fost de-a lungul istoriei indepartati de straini, ca sa aduca slugile lor, cozi de topor - asta cum de nu vedem.

Companiile straine care acuza guvernul roman ca la noi se ia spaga pentru lucrari - sunt exact ei cei care au venit sa dea spaga si sa ia totul pe nimica toata. La cine ne raportam? La ce care ne-au venit stapani, cu mainile in buzunar ca sa puna mana GRATIS pe ce-i al nostru? (ce a fost al nostru)

Unde tragem linie? Chiar asa nu mai deslusim care este istoria noastra - care din pacate s-a repetat de-atatea ori?

Pai in ultimii 5 ani, cred ca au plecat 20% din medicii din Romania in strainatate, fiindca la noi in tara spitalele se inchid la ordinele ("recomandarile") venite din afara tarii. Hai sa intelegem despre ce este vorba.

Este vorba despre masuri criminale si experimente care se fac pe poporul Roman si pe Romania. Afara? Afara esti nimeni, esti un individ. "Poporul German", "Poporul Francez, "Poporul Englez"" - astea deja au fost transformate in niste sintagme goale de continut.

La noi acuma se intampla, ceea ce in anii '50 comisarii sovietici nu au reusit sa duca la indeplinire. Acuma avem comisari de la Bruxelles...

Nu sunteti satui de comisari straini, stapani peste tara noastra?... Un fel de pasa, de acum 500 de ani, cu care se luptau Stefan cel Mare si Mihai Viteazul?

Din astia care l-au jupuit de piele pe Constantin Voda Brancoveanu - dupa ce jupuisera tara si poporul.

Doamne ajuta, ca cei de acum 500 de ani, cei de acum 300 de ani, sa nu fi murit degeaba. Dar asta tine de noi, aici, acum.

AMIN!

Comment

• Romania nu este singura victima a Globalizarii. De altfel, am mai discutat subiectul asta. Sunt popoare care au trecut prin momente istorice cu mult mai grele si totusi si-au revenit mai in forta. Noi stam sa ne vaitam c-am fost victimele geopoliticii si a intereselor externe. Toata lumea e condusa de interese, nu doar noi. Tipic romaneste si asta, sa dam vina pe dujmani, pe vreme, pe razboaie, etc, etc.
            Luati exemplu Islandei, de acum 3 ani!
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Islanda a zis tututor ca se pisha cu bolta pe bancile cu capital strain si pe guvernele din tarile de origine a capitalului. Si ca n-au decat sa crape acele banci.
              O natiune cu o populatie cat un sector din Bucuresti a dat cu flit tuturor puterilor. Romania a pompat prin BNR bani in sistemul bancar. Bani imprumutati de la FMI.
              Islandezii trebuie sa fie mandri de tara lor.

Ca o paranteza, tata a lucrat la constructia celei de a 2-a cladiri din lume ca marime. Foarte des, conducatorul multiubit trecea si le spunea sa darame ce construisera, deoarece lui nu i se parea in regula, cu toate ca nu era deloc asa, erau standarde de calitate foarte ridicate, se foloseau cele mai bune materiale. O fi fost mai priceput decat cei din echipa lui tata? Stiu ca era doar un cizmar. E o constructie inutila, care a tinut multi oameni de parte de familii. Atat.
              Canalul Panama a luat multe vieti, dar e de neinlocuit pentru nave, asta daca nu vrei sa vezi cat de tare bate vantul pe la Capul Horn.
              Canalul Dunare-Marea Neagra, ca o paralela, a fost doar o constructie ce a luat vieti omenesti, inutil.
              Last edited by mr.K; 5 February 2013, 21:48. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Eu ma minunez si ma amuz cat de simpatici sunteti. Islanda e asa de insemnata ca tara si ca natie, ca nici nu s-a deranjat finanta mondiala pentru ei. Sau poate chiar i-a lasat "sa-si faca de cap" - ca micro-experiment "ce se intampla daca o tara se 'rascoala' si nu vrea sa mai plateasca birul". In 2 - 3 - 5 ani, ii incalta de nu se vad, daca e sa isi puna mintea cu ei.

Ceausescu care avea planuri mari in 1989 sa faca banca cu arabii, cu "prietenii" lui din Egipt, Siria, Libia, Tunisia, Maroc - i-au luat gatul strainii - chiar pe 25 Decembrie...

Care-i problema?

Ca dati exemple ilustre de la altii... Cum de nu au urinat cu bolta sarbii pe americani si pe nemti cand a inceput razboiul? Uite ca nu au putut...

Bine, si cu sarbii "cei tari" - poveste e veche. I-au incalecat imperialii Austrieci mult mai inainte, i-au trecut la catolicism cu "verii" de la Vatican - si uite ca a aparut "poporul croat". Cu romanii transilvaneni nu au reusit, noi ne-am tinut mai bine. L-au pacalit pe Inochentie Micu Klein si pe altii - dar nici astia nu s-au lasat. Ne-au daramat cu tunurile bisericile si manastirile ortodoxe imperialii austrieci... Dar uite ca am supravietuit...

Pe sarbi i-au divizat de mult in 2 tabele religioase si cu asta i-au jucat si acum la sfarsit de secol 20.

Pe sarbi i-au calarit si turcii - vezi in Bosnia cum sta treaba cu atatia sarbi convertiti la islam - "poporul bosniac"

Sarbii sunt un popor greu incercat. Si noi romanii suntem un popor greu incercat de istorie. Pacat ca unii isi permit sa "bagatelizeze" tot ce-i romanesc, acum cand trecem prin perioada asta nasoala.

Toti strainii asta rupti in fund, care astazi fac legea in Romania, care au pus mana pe afaceri si monopoluri, pe vremea lui Ceausescu nu ar fi fost primiti nici macar in audienta la vreun ministru sau secretar de stat - fiindca atunci statul Roman avea capacitatea si verticalitatea sa le spuna pe nume: niste nimeni, niste venetici rupti in fund, pusi pe capatuiala.

"ÃŽmpăraţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă
                Au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă -
                Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,
                Cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ.
                Te făleşti că înainte-ţi răsturnat-ai valvârtej
                Oştile leite-n zale de-mpăraţi şi de viteji?
                Tu te lauzi că Apusul înainte ţi s-a pus?...
                Ce-i mâna pe ei în luptă, ce-au voit acel Apus?"

Nu mai bagatelizati un Eminescu, sau un Caragiale - cititii, ca sunt mai actuali decat pe vremea lor

"De la Nistru pân' la Tissa
                Tot românul plânsu-mi-s-a,
                Că nu mai poate străbate
                De-atâta străinătate.
                Din Hotin şi pân' la mare
                Vin muscalii de-a călare,
                De la mare la Hotin
                Mereu calea ne-o aţin;
                Din Boian la Vatra-Dornii
                Au umplut omida cornii,
                Şi străinul te tot paşte
                De nu te mai poţi cunoaşte.
                Sus la munte, jos pe vale
                Şi-au făcut duşmanii cale,
                Din Sătmar pân' în Săcele
                Numai vaduri ca acele.
                Vai de biet român săracul!
                ÃŽndărăt tot dă ca racul,
                Nici îi merge, nici se-ndeamnă,
                Nici îi este toamna toamnă,
                Nici e vară vara lui,
                Şi-i străin în ţara lui."
                Last edited by ion_R5; 5 February 2013, 22:07.

Comment

• Eu am fost de multe ori in Deva, in anii '80 si mi-am facut o parere despre ei, chiar copil fiind. Sarbii erau semicapitalisti de pe atunci.
                  In timpul razboiului civil din anii '90, guvernul sarb adus din zonele de conflict vite si furaje in zonele de calm, de langa granita cu Romania. O parte din productia de carne si lapte pleca la populatia afectata de lupte, o parte ramanea la cei ce ingrijeau animalele.
                  In Romania probabil prima oara se vindeau sau taiau animalele aduse de guvern de catre primari/consiliul local, de nationalisti ce suntem. Noi ne dusmanim pe regiuni, avand aceeasi religie. Ce sa mai zicem cum am fi daca aveam religii diferite, Moldova, Muntenia si Ardealul? Cred ca erau deja cateva razboaie civile intre noi.

Nu poti fi madru ca esti roman daca te uiti la oamenii obisnuiti de langa tine, care nu te-ar ridica de jos daca lesini, pe ideea ca ei sunt grabiti si tu oricum probabil ca esti beat.

Asa, de amuzament, stiti ce a gasit un coleg pe o plaja la Neptun? Ii mirosea a ceva nasol, unde pusese sezlongul. Cercetand, a descoperit ingropat in nisip, un pampers PLIN.
                  Am ras 2 zile de el. A zis ca se urca in masina sa faca plaja in pustietate, la Navodari. Civilizat popor!! Ma umple de madrie,
                  Last edited by mr.K; 5 February 2013, 22:19.

Comment

• @ Mr.K - Mr. e liber la emigrat din '90 incoace. Ce te retine?

Comment

• Tarile in care se poate emigra impun anumite conditii. In caz contrar toti CIOFLINGARII ar fugii acolo ca potarnichile. Eu sunt in plin proces de emigrare si sper sa treaca cat mai repede cu putinta timpul sa scap din tara asta, in mare parte abjecta. Nu avem un trecut de care sa fiu mandru, mereu am fost cei ce au platit tribut, ne-am dat dupa cum a batut vantul. Tara asta este o rusine pentru Europa dar demna de AFRICA CENTRALA. Fac 16 ora pana la Arad si de acolo 6 pana la Munchen. Toate "personalitatile" tarii au plecat in tari straine unde au excelat, unde au fost apreciati. Vorbim vorbe....poporul roman. De aia oamenii civilizati ne vad ca pe niste ciumati. Ne c@c@m in fundul curtii, scuzati expresia, dar asta e adevarul...sunt multi oameni in CAPITALA fara asfalt pe strada si fara canalizare, dar suntem mandrii...capra raioasa si cu coada pe sus! Dam de cai si vaci pe "autostrazi" dar suntem mandrii, facem cu trenul din CAPITALA pana la Cluj cat face avionul pana la Toronto, dar suntem mandrii, invatamantul este distrus, spitale infecte, totul in paragina! Dar suntem mandrii...unii sunt amuzati, eu ma intristrez cand vad oameni care vad/sunt in ceata. Trezireeaaa!!!!

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner
                      Last edited by PCH; 6 February 2013, 01:09.

Comment

• Eu zic sa va culcati la loc.Tot ce ai zis acolo e adevarat ,dar nu se va schimba nimic nici in douazeci de ani.Nu stiu ce asteptati voi de la autoritati ,dar eu nu atept nimic.Eu vreau sa ma lase in pace,macar sa nu ma incurce daca bine nu stiu sa faca.Iar cu Europa condusa de gay si lesbiene .....
                        Last edited by margelatu; 6 February 2013, 10:04.
                        Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Nici eu nu mai astept nimic.
                          Scoli care nu au sala de sport, dar USL doreste intr-oducerea a 4 ore de sport pe saptamana. La ce bun, oricum nu ai unde sa le faci, cat e rece afara, vara e vacanta...

Ministri si parlamentari cu dosare penale...

Evaziunea si economia subterana sunt mai mari decat PIB-ul....

Impozitele pe singurele venituri care se pot controla, salariile, sunt la nivelul Suediei,
                          unde macar stii pentru ce ti se retin banii...

Monopolurile de stat "privatizate", dar de fapt inlocuite cu alt monopol, al unui stat strain-vezi EON....
                          @ Mr.K - Mr. e liber la emigrat din '90 incoace. Ce te retine?
                          Probabil faptul ca am crezut in evolutie, dupa '90.
                          Eu m-am lamurit ca nu va fi nicio evolutie, dumneata inca mai speri. Probabil juniorul meu va face studiile liceale si facultatea in alata tara, care ii va deveni camin pe viitor.

Faptul ca-mi dai citate din Eminescu si Caragiale, afirmand ca sunt actuale (si sunt total de acord), ma nelamureste. Pai daca sunt actuale, pe dumneata ce te face sa fii mandru ca esti roman? Faptul ca nu s-a schimbat mai nimic de pe vremea lui Eminescu si a lui Caragiale?!!!!????

Comment

• De unde bani pentru sali de sport?Astia au zis ca nu dau nici 5 bani cu gaura pentru investitii.Astia a doua zi cand o pus mana pe volanu' tarii a doua zi au dat HG de marire a impozitelor.In vara inainte de alegeri au zis ca nu fac si dreg nimic.Faza e ca noi ca popor consumam mult prea mult decat producem.CFR-ul se privatizeaza pe aproape 0 lei.Eu daca eram Ponta duceam CFR-ul la fier vechi si obtineam de nspe mii de ori mai multi bani decat pretul la licitatie.Oare cine il cumpara?Voiculescu?hmm....Patriciu?hmm...
                            Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                              -------
                              Monopolurile de stat "privatizate", dar de fapt inlocuite cu alt monopol, al unui stat strain-vezi EON....
                              -----------------
                              Faptul ca-mi dai citate din Eminescu si Caragiale, afirmand ca sunt actuale (si sunt total de acord), ma nelamureste. Pai daca sunt actuale, pe dumneata ce te face sa fii mandru ca esti roman? Faptul ca nu s-a schimbat mai nimic de pe vremea lui Eminescu si a lui Caragiale?!!!!????
                              Poate vrei sa spui ca dupa 1990 ne-am intors inapoi pe vremea lui Caragiale, cand "Suedezii" - partonau la Caile Ferate, Italienii la Telefoane, etc, etc.

Eu sunt nascut in 1973, am inceput clasa 1 in 1979 si pana in 1989 Decembrie - nu am vazut picior de strain care sa detina ceva cat de mic in Romania.

Romania a avut de platit dupa 1945 Daune de Razboi catre URSS - si le-a platit cu varf si indesat.

Dupa 1968 Romania a contractat bani imprumut de la FMI, Banca Mondiala si alte banci din occident - insa in interiorul tarii ne administram singuri toate resursele si industriile. Nici un strain nu era SRL in Romania si nu administra/gestiona/tranzactiona nimic. Statul Roman era suveran si independent la acea vreme - in conditiile dependentelor geo-politice la nivel mondial din vremea respectiva.

Romania este unicul stat din lume care si-a rambursat integral datoria financiara externa catre organismele financiare internationale - in martie 1989. (Nu mai dati exemplu cu Islanda - aia au facut datorii pe care nu le mai recunosc. Noi am facut datorii, ne-am inzestrat cu industrii cum am putut si am platit toti banii inapoi)

Astazi (adica din 1990 incoace) suntem pisati la cap zilnic, ca noi romanii nu suntem buni de nimic, nu suntem in stare de nimic, etc - si uite ca la unii s-a prins ideea asta in minte. Pacat ca cedam propagandei sustinute impotriva poporului Roman.

Astazi in tara toate marile afaceri sunt gestionate de straini, fiindca asemenea perioadei fanariote, respectiv a monarhiei - statul Roman nu mai are dreptul sa isi gestioneze propriul avut.

Alte comentarii sunt de pripsos. Eu nu trag concluzii - le va trage istoria. Eu doar constat ce traim si ce am trait. Nu vorbesc de comunism, capitalism, etc - fiindca nu apartin nici unei doctrine. Eu sunt roman.
                              Last edited by ion_R5; 6 February 2013, 13:09.

Comment

• Sigur ca da. Ca fix dupa 1990 s-a daramat sandramaua din vina altora care ne piseaza cum ca nu suntem buni. Mai are rost sa aduc in discutie valul de emigranti catre Germania, imediat dupa "Revolutie" ? Si atunci erau lucrurile la fel, doar ca exista o mana de fier care le tinea sub control. Intradevar, exista mai multa cultura si ceva mai multe valori morale. Exista mai multa siguranta a zilei de maine, dar din punct de vedere al regimului, ca era om, ca era scaun, nu conta. Ce se intampla azi e o "calitate" intrinseca a acestei natii, agravata de ideea capitalismului, transformata intr-o strutocamila.
                                Va recomand sa cititi presa anilor '20-'30 si apoi sa jurati pe ce vreti voi, ca de nu zici ca e cea de acum, exceptand, fireste, chilotii cumparati de Amanta Nustiucui si cele 70 de poze deochiate.
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google