eu am renuntat la toti angajatii.acum am ramas doar cei din familie.soacra ,nevasta ,socru,frate ,cumnat etc.eu nu mai sunt angajat de 2 ani de zile.de ce sa platesc nu's ce dari la salarii,somaj,sanatate si pensii in conditiile in care mie nu o sa-mi dea nimic statul?eu nu vreau nimic de la noii guvernanti.mai rau ma si incurca cu legislatia care in Romania se schimba de la zi la zi ,chiar daca acestea conform tot unor legi ele nu se pot modifica peste noapte.unul care vrea sa faca ceva e bulversat de jungla legislativa .de ce nu vin investitorii?pai cine ar baga bani intr-o tara cum e asta?iar cu mandria...is mandru ca am mai apucat o zi.
Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by Cezar
Acum legat de "mandria ca sunt roman". Toata lumea e mandra ca e "smechera", insa nimeni nu e mandru ca e om. Am vazut asa putini oameni care sa-si vada de treaba lor, fara sa-i deranjeze pe ceilalti, ba chiar sa-i ajute daca au nevoie.
Asa ca intrebarea este, tu cat de homo sapiens sapiens esti...Ca la ce vad eu, doar homo sapiens exista si ala cam retardat putin.
Ca esti roman, ca esti englez, albanez ca esti pe dracu sa te cante, important este ce valori ai si cat creier sa poti vedea mai departe de nas. Si cum noi suntem niste sarantoci puturosi cu pretentii, atunci sunt mandru ca sunt romanIn fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
E importanta si apartenenta la un grup etnic. Dar daca principiile tale de viata difera radical de ce vezi in jurul tau, e greu sa spui ca esti mandru de apartenenta. Asta nu inseamna ca iti renegi obarsia.
As fi mandru ca romanii sa fie peste nemti, americani, japonezi etc. macar la capitolul "caracter".
Comment
-
Originally posted by mr.K View PostIn Moldova, tinut semisecetos, nu era nimic.
Ca sa ai congelatorul plin nu era de ajuns sa stai la cozi, carnea era pe cartela, ca si uleiul, zaharul, faina.
M-am nascut si traiesc in al doilea oras al tarii, Iasi. Iti pot spune ca inainte de '89 orasul era o forta, capitala era aia cu guvernul, dar cam atat. Economic si cultural, nu ne durea de guvern prea mult. Dupa '89 Iasul a fost marginalizat.
Sunt mandru ca sunt moldovean, mai putin mandru ca sunt roman. N-as avea niciun regret ca Moldova sa fie separata, as fi primul care ar vota la referendumul care ne-ar intreba asta.
Iasul este o capitala culturala si universitara foarte bine dezvoltata a Romaniei - insa Moldova in ansamblu nu a avut resurse economice/industrii - in afara de agricultura traditionala.
Mesajul tau de separatism - se inscrie in politica si propaganda globalista de divizare a natiunilor si statelor, pentru formarea unor noi imperii - care nu vor aduce nici un beneficiu in interesul populatiilor -oricare ar fi ele (si inseamna distrugerea popoarelor)
Despre asta e vorba. Intotdeauna e bine sa va ganditi mai atent/profund - la ce idei va inhamati si caror interese slujiti... Asa au facut si romanii dupa 1990 - au inceput cu furtisaguri si escrocherii marunte (la umbrela guvernantilor care faceau marile escrocherii si furaciuni) - si uite ca in 22 de ani am ramas si fara prapaditele alea de industrii - dar care erau ale noastre si produceau.
Atentie!
Comment
-
Decat saraci si nebagati in seama de guvern, mai bine saraci si pe propriile picioare. Autonomia Moldovei ar fi un inceput.
Dupa zona Ploiesti si platforma maritima, petrolul Romaniei se concentreaza in zona Bacau.
Salinele de sare de la Tg. Ocna si Cacica, combinatul de utilaj greu de la Iasi, uzinele din Iasi, Sidex Galati etc. reprezinta destul resurse pentru ca Moldova sa fie bagat in seama.
Ca nu e la Vest, ok. Nu toate afacerile cu vestul sunt bune.
La Est e o piata enorma de desfacere, cu standarde mai joase. Le-am dat decenii marfa gratis. Dar deh, noi suntem cu Vestul si nu facem afaceri cu Estul. Nu vad de ce nu putem si una si alta.Last edited by mr.K; 7 February 2013, 14:41.
Comment
-
Vine Arnold la voi acolo, si-asa nu mai e in SUA
Ba eu sunt maxim de nationalist, atat de nationalist incat as da tara altuia sa o conduca, ai nostii n-au capul limpede si nu le sta mintea la asa ceva, doar la furat.Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Originally posted by 827sam View Post......Ba eu sunt maxim de nationalist, atat de nationalist incat as da tara altuia sa o conduca, ai nostii n-au capul limpede si nu le sta mintea la asa ceva, doar la furat.
Guvernele care au venit incepand cu 1990, au dus toate o politica (anti-nationala) de subminare a economiei nationale.
Iti vine sa si razi - in 1990 au venit in Romania "investitori" - care veneau sa investeasca la noi in Tara "capital" - 3000 USD, 10.000 USD, 100.000 USD, 200.000 USD. Unii erau primiti pe la ministrii, prim ministrii, si alti oficiali ai statului Roman --- de rasul curcilor. Pai astfel de venetici rupti in fund, pe vremea lui Ceausescu nu ar fi fost primit nici macar la un Secretar de Stat in audienta - dar dupa 1990, luau masa cu ministrii si oficiali ai statului Roman si erau prezentati drept "investitori strategici"
Despre ce vorbim? Nu ca era bine inainte de 1990.... Putem spune cu certitudine ca dupa 1990 am trait o mascarada, o tragi-comedie - dincolo de TRADAREA NATIONALA de proportii uriase. Nu scriu cuvinte mari - e pura realitate. Sau as putea spune ca realitatea a batut toate adjectivele.
Cezar a punctat foarte bine - din pacate, cei mai multi romani, astazi admira/au drept valori: smecheria, golania, nemunca, necinstea. Astea ne-au fost foarte tare "date pe la nas" incepand cu 1990 - si n-am avut stabilitatea sa le respingem.
Comment
-
Voi ganditi ce scrieti? Uite, a fost unul Ceausescu, care nu stiu cat de limpede avea capul - dar ne-a pus la treaba, ne-a tinut in frig, ne-a izolat de restul lumii - dar nu ne-a vandut la straini. A platit strainilor toate datoriile si - poate daca continuam in directia respectiva reuseam sa ne retehnologizam si sa ne organizam mai bine cu proprii bani in buzunar.
Ce sa zic, e normal sa fii mandru ca esti roman, Dumnezeu te ajuta, mai ales daca esti popa...
Comment
Comment