pentru vasile 98 omule cand vad cum gandesti,imi creste inima,sper sa fie mai multi ca si tine in tara asta,chiar mi-ai facut seara mai frumoasa ,exact ideile tale le impartasesc si eu.Sanatate!!!
Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
In tarile Romane (Pricipate - ca entitate statala - spus corect - fiindca nu aveau nici independenta si nici suveranitate, fiind formal sub obladuirea curtii Otomane) - dupa Mihai Viteazul nu au mai fost momente cand sa ne chivernisim singuri.
A incercat Constantin Brancoveanu o deschidere politica si economica cu Europa de Vest (Franta) - dar nu prea i-au iesit pasenele. Au intrat peste ele si armata imperiala Rusa si armata imperiala Austriaca --- care pana la urma s-au inteles intre ei si cu turcii si si-au retras trupele pana la urma, dar sultanul nu l-a iertat. Bine, a fost tradat de ruda sa din familia Cantacuzinilor...
Asa... dupa Brancoveanu, in principate a fost o vanzoleaza - la fiecare 2-3 ani, ba intra armata austriaca si dupa aia rusii, ba intrau rusii si dupa aia austriecii. Dupa care intervenea Poarta, se imparteau in 3 furaciunea care sa facea aici - iar se retrageau trupele si tot asa... Colac peste pupaza, ne-au trimis sultanii domni fanarioti, ca sa mai scape de certurile dintre boierii pamanteni, tradari la rusi sau austrieci --- si uite asa s-a mers pana la Cuza, care a fost impus cu sprijinul Frantei in principal, dar cu suport mai larg, chiar si din Germania. Dupa ce s-au folosit de el, ca sa mai iasa principatele cat de cat de sub ascultarea portii (a netezit un pic calea), ca sa scape de presiunea Rusiei - Franta si Germania l-au trimis pe Carol 1 (pe numele lui de botez Karl)
Altfel spus, de la Brancoveanu incoace tot ce am invatat la scoala la istorie e poveste. Istoria adevarata se gaseste in arhive - si mai ales in capitalele straine (Viena, Paris, Kiev, Moskwa, Istanbul)
Carol 1 avea si sarcini precise de la Kaiserul Germaniei, astfel ca interesele Germaniei sa fie bine implementate aici si casa de Habsburg/Austria sa nu preleveze mai mult decat "trebuie" asupra intereselor Germaniei in Regat. (grane, petrol, minerale si zacaminte importante).
N-am nici o treaba cu comunismul. Dar n-a fost nici o revolutie.
M-am amuzat exprimarea aia cu "in 1989 romanii au iesit si au pus mana pe arme pentru..." Tu te referi la o diversiune: baietii infiltrati in structurile armatei, securitatii si militiei s-au folosit de structurile sistemului pentru a determina iesirea multimii in strada si s-au folosit de multime ca sa creeze diversiuni/degringolada si sa isi implineasca scopurile. O astfel de diversiune a fost si trimiterea unor camioane ale armatei pline cu pistoale-mitraliera AKM47 in Bucuresti care au fost distribuite aleator multimii la Televiziune, tocmai ca sa inceapa diversiunea de acoperire a ceeace numim astazi "Revolutie". Adica au trimis deliberat la moarte civili nevinovati si militari in termen care au fost trimisi in zona special, ca sa aiba cu cine se impusca civilii.
Cand nu ai DISCERNAMANT - nu ai cum sa intelegi realitatea. Cand esti in afara ADEVARULUI - nu poti spune ca esti LIBER. A avea "libertatea" de a te exprima, nu esti liber, atata timp cat ideile tale se bazeaza pe elemente false.
Oare cine i-a spus lui Ceausescu sa faca un meeting in Bucuresti chiar pe 22 Decembrie? A fost o masura total ciudata - in toata tara se daduse starea de urgenta - adica pe strada oamenii nu aveau voie sa se deplaseze in grupuri mai mari de 3 persoane, in schimb, la sfatul cuiva - care l-a sfatuit pe Ceausescu "ca numai el mai poate linistii populatia si sa faca un meeting mare in Bucuresti, unde sa infiereze Timisoara"... Si Ceausescu a picat in capcana.
Altfel spus, daca Ceausescu lua alte masuri si se baga cuminte in buncar, aresta pe cei care erau implicati in lovitura de stat - putem sa fim siguri ca ar fi urmat un scenariu ca in Jugoslavia anului 1991. Nu intamplator s-au intamplat in martie 1990 evenimentele de la Tg. Mures. Armata 14 din Transnistria in 1989 era pregatita sa intre in Romania cu trupele. Occidentul nu a stat nici el cu mainile in san. Legiunea straina s-a implicat si in Timisoara si in Bucuresti. (in special in Timisoara) - dar rolul masiv l-au avut agentii KGB/GRU. Si trupele speciale Germane (Republica Federala Germana) - erau in Ungaria la granita cu Romania, gata sa intre, daca Ceausescu ar fi rezistat.
Chiar si agentii sarbi si-au facut de cap in Noiembrie-Decembrie 1989 - li se pormisese de catre vestici banatul romanesc si dezmembrarea Romaniei. Ungurilor li se promisese Transilvania. Daca "revolutia" nu reusea, incepea razboi civil si Romania ar fi fost dezmembrata - ca in scenariul Jugoslav.
Vorbim de pericolele care au pandit Romania si care s-au schimbat apoi in distrugerea sistematica a economiei si industriei. Acuma vine cineva si spune ca nu-i multumit de cat si ce mananca si ce bea --- sigur, e de pe alt palier.
Poate Vasile78 poate sa ne explice cum se vor plati datoriile actuale ale Romaniei anului 2013, fara a fi afectat standardul de viata a lui, a copiilor lui si a nepotilor lui - fiindca mie mi se pare utopic sa spui ca tara a incaput cu toate resursele pe mainile strainilor, iar tu sa spui "pe mine nu ma afecteaza deloc". Cand iti vor fixa strainii niste preturi de monopol privat la tine in tara, pe resursele tarii furate de ei - o sa vezi ca nu vei avea cu cine sa te certi si va trebui sa platesti pretul impus - si mai mult - de nu vei plati, ti se va lua si ce mai ai.
Nu are nici o legatura cu comunismul si ce mai scrieti voi pe aici. E vorba despre colonizarea Romaniei in 20 de ani. Azi suntem o colonie, o piata de desfacere si o sursa de resurse puse gratuit la dispozitia strainilor. A, se poate spune--- mai bine la mana nemtilor, decat la mana rusilor. EU va intreb... Nu era mai bine sa fim noi cu ale noastre?
Apropos de straini - astept de la voi sa imi spuneti cand guvernul SUA si UK si-au cerut scuze Romaniei si poporului Roman, pentru ca la Yalta ne-au vandut Rusilor? Nu noi au fost comunisti - ei ne-au vandut la sovietici - ca tot sunteti cu comunismul in gura...
@ amitaf Te intreb sincer: De ce te-ai mai intors in Romania si nu ai ramas in strainatate?
Comment
-
Sa ceara SUA si UK scuze romaniei... Da-i cu niste apa rece pe ochi, sincer! Traiesti in ultima tara din UE, intr-o tara demna de Africa Centrala. Lasa-ne cu Eminescu, Vladimirescu, Brancusi, Ioan si Farcas ca nu vin aia sa-ti asfalteze tara sau sa-ti creeze un sistemul medical . Nu l-am vazut pe Bacovia alergand dupa maidanezi. Intelege ca traiesti intr-o tara plina de oameni in mare parte delasatori, puturosi, nesimtiti, cu o mentalitate bolnava, antica. Fie ca sunt in conducere sau.simpli cetateni. Mai tine si de.tine ca popor, stat cum iti gestionezi problemele interne. Si aici nimeni nu face.nimic!!! Ca nu trebie sa vina americanul sa-ti arate ca trebuie wc-u in casa si curent electric. Ce vorbim aici? Daca tu traiesti in trecut si esti nostalgic e problema ta. Hai emigrare!
Sent from my GT-I9100 using Forum RunnerLast edited by PCH; 25 February 2013, 09:40.
Comment
-
Desi in mare parte, impartasesc ideile colegului amitaf, tin totusi sa ii aduc aminte ca in cei 7 ani cat el a fost plecat, cineva a muncit aici in tara si a platit impozite, a intretinut cum s-a putut tara Romania, pentru ca el sa aiba unde sa se intoarca.
Eu ii sustin pe cei ce emigreaza.
Altfel, cei care se intorc in tara, beneficiaza oarecum nemeritat de sistemul public, care nu e chiar de neglijat. Cine are copii la scoala in tara-invatamant si asigurari de sanatate gratuite. Cunosc multi care declara ca nu au niciun venit in tara, primind ajutoare de la stat. Din impozitele colectate de la cetatenii prost platiti in Romania. Ca si cei plecati au platit sua nu, impozite in tara unde au muncit, e alta poveste si nu ajuta pe nimeni din Romania.
Indiferent cati bani ajung in tara de la cei plecati la munca. Cei mai multi bani trimisi in tara s-au dus pe materiale de constructii importate sau produse de firme cu capital strain, care vor repatria profiturile in tarile de origine. 90% dintre romanii plecati la munca in strainatate, din banii castigati au facut case cu 2-3 nivele care acum sunt la rosu.
Putini au deschis afaceri.
Amitaf, nu reinvesti tot profitul in afacere, creeaza rezerve. Stiu afaceri care au crescut continuu, mergeau perfect. Pana a disparut peste noapte piata serviciilor/bunurilor.
In incheiere, vreau sa precizez ca mai multi membri ai familiei mele lucreaza/au lucrat in strainatate. Deci am un grad oarecare de obiectivitate.
Din pacate, credc a Romania s-a angajat pe un drum fara intoarcere, vom fi colonie financiara de acum inainte pentru alte puteri.
Tari mult mai mari ca a noastra au incercat sa scape si nu au reusit. Argentina a declarat chiar falimentul, le-au fost anulate datorii si degeaba. Acum FMI-ul vrea iarasi pedepsirea Argentinei,pentru ca nationalizat YPF-ul, compania petroliera de stat,dezgropand datorii de acum 10 ani, deja renegociate, la momentul defaultului Argentinei de atunci, si ii pune pe samsarii de la hedging funds sa jupoaie tara.
Datoriile au fost facute acum 15-20 de ani tot la indicatiile pretioase ale FMI-ului de o clasa politica corupta, pusa pe jaf. Cred ca FMI-ul ofera training tuturor guvernelor, pentru a jupui eficient propriul popor.
Comment
-
Cand nu ai DISCERNAMANT - nu ai cum sa intelegi realitatea. Cand esti in afara ADEVARULUI - nu poti spune ca esti LIBER. A avea "libertatea" de a te exprima, nu esti liber, atata timp cat ideile tale se bazeaza pe elemente false.
Vorbim de pericolele care au pandit Romania si care s-au schimbat apoi in distrugerea sistematica a economiei si industriei. Acuma vine cineva si spune ca nu-i multumit de cat si ce mananca si ce bea --- sigur, e de pe alt palier.
Comment
-
Lumea, asa cum o stim, e descrisã de filozofi, explicatã de matematicieni si construita de ingineri.
Ea ar merge perfect, daca nu ar fi explicata de ziaristi, condusa de politicieni si stapanita de finantisti.
Judecatorul atunci, în cine ar trebui sa se increada?
Eu revin de la ce am plecat in explicatiile mele privind poporul roman.
Copiii romanilor invata la școală despre Newton, Ampère, da Vinci, Mendeleev, Bach, dar copiii străinilor nu invata despre Vuia, Poenaru sau Babes.
Ca Vuia, Poenaru sau Babes sunt de seama printre romani, e una, dar pe plan mondial, si-au adus un aport prea mic la stiinta, pentru a fi mentionati.
Romanul în general (inclusiv romanul care ajunge factor de decizie) nu are o pretuire reala pentru stiinta si tot ce tine de cunoastere.
De aceea, nivelul depregatire al romanilor, in orice domeniu avansat,e foarte scazut.
Suntem buni in Europa ca zidari, zugravi, mecanici, ingrijitori de animale, ingrijitori.
Ca Vuia, Poenaru sau Babes sunt de seama printre romani, e una, dar pe plan mondial, si-au adus un aport prea mic la stiinta, pentru a fi mentionati.
Cu toate astea, nu trebuie lasati uitarii in cartile de istorie, poate vor inspira un copil viitor castigator al premiului Nobel.
Comment
-
Originally posted by vasile78 View Post.... Probabil si revolta de la "Steagul Rosu" Brasov din 1987 a fost tot o lovitura de stat organizata de straini, probabil aia 5000 (cinci mii) de muncitori amenintati cu somajul (!?) de catre mareata Republica Socialista Romania sau stramutarea la sate sau in exploatarile miniere, tot de straini au fost platiti sa organizeze proteste SPONTANE. Indiferent de cine ar fi organizat lovitura din '89 sandramaua nu mai statea mult in picioare, cine are un pic habar de economie intelege de ce, marxism-comunismul ca si filozofie a fost gandit sa fie construit cu forta multor brate, ceea ce dpdv economic global in perioada anilor '80-'90 nu mai era viabil....
Noi traim in prezent. Trecutul prefigureaza viitorul. Drama este ca trecutul este "fabricat" aztazi, in prezent. Asadar, cine ne falsifica trecutul, de fapt ne fura viitorul. (al nostru, al copiilor si nepotilor nostrii)
Iata cat de important e sa ne asumam trecutul cu bune si cu rele - fiindca facem parte din el si el din noi.
De unde stii tu, ca in 1987, revolta din Brasov nu a fost altceva decat o testare atat a populatiei cat si a sistemului - cum va reactiona populatia si respectiv sistemul la o actiune masiva de manipulare si diversiune?
Cum iti inchipui ca o intreprindere de nivelul Autocamioane Brasov cu mii de angajati - a ramas fara bani in caserie - tocmai in ziua de salarii? "Cineva" a uitat sa trimita banii respectivi la caseria intreprinderii, iar muncitorii nu si-au putut ridica banii in ziua de salariu. Azi poti lucra si 3 luni fara ca patronul sa iti dea banii - depinde de firma sau patron - insa inainte de 1989 nu exista asa ceva.
Cum iti explici ca "Scrisoarea celor sase" - a se vedea linkul de mai jos, a aparut "din neant" tocmai in Martie 1989, luna in care Repubica Socialista Romania - isi achita ultima Rata din datoria externa - organismelor financiare mondiale? De ce nu a venit scrisoarea in Ianuarie, sau in Mai '89?
Coincidentele astea sunt prea mult. Numai cine nu doreste sa vada, cine nu are un minim discernamant de bun simt, sau pur si simplu "tine cu ursul" - adopta pozitii atat de detasate...
Vasile78 - pe certificatul tau de nastere scrie sus "Republica Socialista Romania". Probabil ca pe ale parintilor tau scrie "Republica Populara Romana" (insusi denumirea statului s-a modificat intre 1945 si 1989 de 2 ori). La bunicii tai, probabil ca scria pe certificatul de nastere Regatul Romania.
Ce atata o luam cu regimul, cu partide, si cu diverse aplecari. Poporul Roman trebuie sa existe indiferent de mascarada politica, de conjunctura momentului.
Bunicii tai au facut razboiul si mancau ce aveau in oala. Nu aveau pretentii cu ce "calitate" si cantitate trebuie sa le satisfaca stomacul si ce coniac - asa cum te-ai exprimat mai acum ceva timp pe aici.
Nu fac retorica cu nimeni - insa inainte sa "ne cerem drepturile" - ar trebui sa vedem si daca am contribuit si noi in mod concret cu ceva cat de mic la aceasta tara si la acest popor. Daca nu prea avem ce prezenta, macar sa avem decenta sa lasam claxonul si carcoteala la nivelul minim - daca nu reusim sa le dam la zero.
Originally posted by vasile78 View Post1) Daca vrei sa ma faci prost sau nebun macar fa-o pe fata, ) esti caraghios omule si o iei cu vaporul pe aratura de fiecare data cand incerci sa gandesti.
2)..... iar alta e sa te doara in 14 si sa ai posibilitatea sa emigrezi in tara care trebuie sa primeasca datoria. Romania exploatata intens, in 20 de ani nu mai valoreaza nici 2 parale fara forta de munca ieftina asigurata de populatie.
2) In tarile despre care vorbesti, 80% din populatie are credit la banca - adica pretinsa bunastare, inseamna sa "furi" premanent astazi de la ziua de maine, ziua de maine fiind amanetata bancilor.
Comment
-
Vasile78 - pe certificatul tau de nastere scrie sus "Republica Socialista Romania". Probabil ca pe ale parintilor tau scrie "Republica Populara Romana" (insusi denumirea statului s-a modificat intre 1945 si 1989 de 2 ori). La bunicii tai, probabil ca scria pe certificatul de nastere Regatul Romania.
Cum iti explici ca "Scrisoarea celor sase" - a se vedea linkul de mai jos, a aparut "din neant" tocmai in Martie 1989, luna in care Repubica Socialista Romania - isi achita ultima Rata din datoria externa - organismelor financiare mondiale? De ce nu a venit scrisoarea in Ianuarie, sau in Mai '89?
Comment
-
Originally posted by vasile78 View PostMa crezi ca ma dor capetele si mijlocul frenului de ce scrie sus pe certificatul meu de nastere? Radacinile arborelui meu genealogic pornesc din alte meleaguri decat Romania. Asta totusi nu-mi altereaza calitatea de roman si perceptia despre tara, perceptie personala si subiectiva.
Originally posted by vasile78 View PostEu zic sa te mai documentezi despre actiunilor luate de regimul comunist inpotriva "celor sase".
Brucan a devenit brusc dizident, cand la ordinul lui Ceausescu a trebuit sa paraseasca pozitia pe care o ocupa in partid, vila de protocol in care locuia si accesul la o vila la munte, pentru odihna si vanatoare. Brucan era asa de oprimat in regimul Ceausescu, incat in vara lui 1989 a calatorit si la Londra si la Washington si la Moskwa pentru a pune la punct detaliile loviturii de stat din 1989. Brucan a fost cel care a cerut executia a lui Ceausescu, iar impreuna cu Iliescu si Petre Roman s-au pus la punct dertaliile - iar Gelu Voican a fost cel care s-a asigurat personal ca ordinele lui Brucan sa fie intocmai puse in practica.
Petre Roman - "tanarul prim-misnistru si speranta Romaniei" - era un fel de smecheras ahtiat dupa putere, care cochetase si cu o relatie cu Zoe Ceausescu - doar doar intra in familia "conducatoare" si mosteneste tronul de la tata socru' Ceausescu. Au fost tot felul de incercari ca sa puna mana pe putere. Principala sarcina a lui Petre Roman dupa decembrie 1989, ca "prim-ministru", era sa preia si sa puna in practica dosarele pe care Brucan i le depunea pe birou. Acelasi Brucan care venea din URSS in 1945 calare pe tancurile sovietice, ca sa sovietizeze Romania.
Despre ce spuneti voi ca este vinovat poporul Roman? Vreti sa mergem pe vremea lui Carol 2? Vreti sa mergem si pe vremea lui Carol 1 sau Cuza? Mergem si pana la Burebista - dar nu mai calcati in picioare Poporul Roman si pe strabunii lui, fiindca sunteti in afara realitatii si a istoriei acestui popor, din care pretindeti ca faceti parte.
Originally posted by vasile78 View Postnu uita ca teoria conspiratiei a presupus ca Isus a avut o sotie/partenera...
Aici hai sa pastram subiectul despre Romania si sa nu amestecam lucrurile. Cei care lucreaza ca noi sa ne pierdem DISCERNAMANTUL - asta si fac: un melanj de bine si rau - tot felul de aspecte fara legatura unul cu altul, amestecate, astfel incat omul saracul sa nu mai poata discerne intre bine si rau, intre pozitiv si negativ. Cu cat cantitatea de informatie "mixata" este mai mare, cu atat starea de "confuzie" indusa multimii este mai intensa.
DISCERMANTUL se cultiva in primul rand de catre parinti si bunici, copiilor si nepotilor - in FAMILIE. De asta traim si aceasta lupta a celor care doresc distrugerea familiei. In ordinea urmatoare este credinta vie in Dumnezeu.
Cand nu avem familie, nu putem sa spunem ca mai putem avea constiinta familiei mari: natia, poporul.
Comment
-
Brucan a devenit brusc dizident, cand la ordinul lui Ceausescu a trebuit sa paraseasca pozitia pe care o ocupa in partid, vila de protocol in care locuia si accesul la o vila la munte, pentru odihna si vanatoare. Brucan era asa de oprimat in regimul Ceausescu, incat in vara lui 1989 a calatorit si la Londra si la Washington si la Moskwa pentru a pune la punct detaliile loviturii de stat din 1989. Brucan a fost cel care a cerut executia a lui Ceausescu
DISCERMANTUL (!?) se cultiva in primul rand de catre parinti si bunici, copiilor si nepotilor - in FAMILIE. De asta traim si aceasta lupta a celor care doresc distrugerea familiei. In ordinea urmatoare este credinta vie in Dumnezeu.Last edited by vasile78; 28 February 2013, 01:49.
Comment
-
Originally posted by mr.K View Post
Eu ii sustin pe cei ce emigreaza.
Altfel, cei care se intorc in tara, beneficiaza oarecum nemeritat de sistemul public, care nu e chiar de neglijat. Cine are copii la scoala in tara-invatamant si asigurari de sanatate gratuite. Cunosc multi care declara ca nu au niciun venit in tara, primind ajutoare de la stat. Din impozitele colectate de la cetatenii prost platiti in Romania. Ca si cei plecati au platit sua nu, impozite in tara unde au muncit, e alta poveste si nu ajuta pe nimeni din tara.
Ma bag si eu in discutie ca musca in lapte...
As putea sa te intreb care sunt beneficiile sistemului public? In afara de faptul ca am avut invatamantul aproape gratis, statul roman nu mi-a oferit nimic. Daca pun in balanta cat am cotizat lunar si cate beneficii am avut, statul roman este avantajat. Daca te duci. Intr-un spital trebuie sa ai aspirina in buzunar ca ei nu au. Drumuri nu avem desi platim zeci de taxe. Nu are rost sa enumar toate nemultumirile ca le stim cu totii. Spre norocul meu mi s-a ivit ocazia sa lucrez afara, contracte de 8 luni cu vacante de 2 luni. Vreau sa spun ca nu este absolut nici o diferenta pentru mine ca platesc sau nu impozite in Romania. Acum exista 2 posibilitati. Fie Romania are un sistem atat de bine pus la punct incat indiferent ca esti platitor de taxe sau nu , este acelasi lucru, fie sistemul este atat de slab incat nu poti avea niciun beneficiu. Daca ai nevoie de un consult medical iesi mai bine daca il faci la privat, daca vrei un set de analize, e si mai ieftin si mai rapid la privat. Mai ramane bine-inteles problema pensiilor... decat sa cotizez toata viata la fondul de pensii si sa mai vina unul ca Basescu si sa taie dupa cum vrea, mai bine muncesc toata viata in strainatate, unde sunt platit cum trebuie si mai ales tratat decent si pun bani la ciorap pentru batranete. Cu timpul am ajuns la concluzia ca pur sisimplu nu se doreste ,,de sus,, ca populatia sa o duca bine. In alte tari cu resurse mult mai limitate decat ale noastre, cu forta de munca la fel de calificata, cu populatie de 4-5 ori mai mica, se poate trai decent... la noi nu. Si cand spun ca se poate trai decent nu ma refer la mine, la tine sau la cei de pe forum. Daca sunteti aici deja sunteti bine. Inseamna ca aveti macar curent electric, internet si un calculator, da ce facem cu cei care inca au lumanari in loc de bec, care inca au wc in curte, care incalzesc apa si se spala la lighean?sigpic
Comment
-
Da, eu sunt mandru ca sunt Român!. Desi s-a dovedit deja (stiintific) ca leaganul civilizatiei europene pleaca de pe meleagurile astea, noi, romanii, suntem "scufundati voit" intr-o bezna, saraciti in mod intentionat, facuti sa ne certam unii cu altii, etc.
Va pun si eu o intrebare: Cati dintre voi mai cumpara lucruri, mancare, cu cerinta expresa de a fi romanesti? Mergeti "dincolo" si veti vedea de ce alte tari o duc bine: importuri minime, exporturi maxime. la noi, de vreo 20 de ani, este invers. Cum poate o tara sa supravietuiasca daca a devenit "consumerista". Valorile "importate" de afara au distrus tara asta, si cocalarii care acum se cred "cool" ca au masina germana, toale "de firma", robot de bucatarie de cel putin 300 de euro...
Comment
-
Urmareste evolutia poporului roman de la Burebista la Basescu si vezi daca au fost vreo data altceva decat cocalari.
Poporul roman nu a fost niciodata un exemlu de cinste, onoare sau loialitate fata de conducatorii lui sau chiar de poporul insusi.
Din punctul meu de vedere sa te bati cu pumnul in piept ca esti roman fara a avea o baza istorica in spate, sau ignorand trendul neschimbat de peste 2000 ani al comportamentului acestui popor...e ca si cum o fata ar avea sanii mari pentru ca e grasa.
Comment
-
In afara de faptul ca am avut invatamantul aproape gratis, statul roman nu mi-a oferit nimic.
Intr-un spital trebuie sa ai aspirina in buzunar ca ei nu au.
Iti doresc sa nu ai de-a face cu spitalele, dar sa stii ca o operatie complexa, sa zicem un by pass costa foarte mult pentru buzunarul omului de rand.
Daca platesti CASCO la masina si nu ai daune, ce ai vrea, ca sa nu fie banii cheltuiti inutil? O dai de un stalp in mod voluntar ca sa scoti cheltuiala cu asigurarea?
Asta inseamna asigurari, inclusiv cele de sanatate.
Si inca ceva, daca eu, tu, altii nu am contribui lunar, spitalele respective s-ar inchide. Cand ai avea nevoie de spital, poti avea mama banilor daca nu ai unde sa te tratezi, ca e pus lacatul pe poarta tuturor spitalelor.
Drumuri nu avem desi platim zeci de taxe.
Daca ai fost afara, stii ce inseamna 28 de euro in taxe de autostrada.
Daca nu ai avea drumuri, nu ai avea pe unde circula. Fa-ti drum privat si nu te mai plange!
Vreau sa spun ca nu este absolut nici o diferenta pentru mine ca platesc sau nu impozite in Romania.
Daca ai nevoie de un consult medical iesi mai bine daca il faci la privat,
Mai ramane bine-inteles problema pensiilor... decat sa cotizez toata viata la fondul de pensii si sa mai vina unul ca Basescu si sa taie dupa cum vrea, mai bine muncesc toata viata in strainatate, unde sunt platit cum trebuie si mai ales tratat decent si pun bani la ciorap pentru batranete
Doar ca unii se intorc in tara. Si vor beneficia de pensia minima, care acum e de 350 de lei. Fara niciun drept.
In alte tari cu resurse mult mai limitate decat ale noastre, cu forta de munca la fel de calificata, cu populatie de 4-5 ori mai mica, se poate trai decent... la noi nu.
Cand ai 2 boi la jug, de obicei e biciuit ala care trage mai tare. Asa si fiscalitatea, e pusa pe spatele celor ce de bine, de rau, platesc impozitele. Sau sunt constransi, ca salariatii si pensionarii.Last edited by mr.K; 28 February 2013, 12:06.
Comment
Comment