Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by mr.K View Post
    In unele tari, sa faci o facultate implica niste cheltuieli foarte mari.
    Nici in Romania nu mai e chiar gratis. "In unele tari" guvernele te ajuta sa-ti platesti taxele. Poti beneficia chiar de un "credit" pentru studii, stii macar ca dupa ce termini scoala gasesti loc de munca in domeniul respectiv si abia atunci platesti datoria. Aici te alegi cu o hartie...macar daca era sub forma de SUL!

Originally posted by mr.K View Post
    Nu te duci si cu medicul in buzunar, ci doar cu aspirina.
    Iti doresc sa nu ai de-a face cu spitalele, dar sa stii ca o operatie complexa, sa zicem un by pass costa foarte mult pentru buzunarul omului de rand.
    Daca platesti CASCO la masina si nu ai daune, ce ai vrea, ca sa nu fie banii cheltuiti inutil? O dai de un stalp in mod voluntar ca sa scoti cheltuiala cu asigurarea?
    Asta inseamna asigurari, inclusiv cele de sanatate.
    Si inca ceva, daca eu, tu, altii nu am contribui lunar, spitalele respective s-ar inchide. Cand ai avea nevoie de spital, poti avea mama banilor daca nu ai unde sa te tratezi, ca e pus lacatul pe poarta tuturor spitalelor.
    Te duci si cu aspirina si cu spirt si cu servetele! Daca faci o ecografie la urgenta nu au servetele Medici buni inca avem, dar oare pana cand? Sistemul sanitar in tara asta este oricum la pamant, nu are rost sa tocesc tastatura!

Originally posted by mr.K View Post
    Una singura platesti, se cheama rovinieta. Si pentru un autoturism inseamna 28 de euro amarati pe an.
    Daca ai fost afara, stii ce inseamna 28 de euro in taxe de autostrada.
    Daca nu ai avea drumuri, nu ai avea pe unde circula. Fa-ti drum privat si nu te mai plange!
    In benzina nu exista accize? Fie ca tine, taxele sunt minuscule si nu au de unde....dar nu cumva exista fonduri europene pentru autostrazi si drumuri? Cine sa le ceara....sunt ocupati sa faca referendum!
    Oare Romania plateste pe km de autostrada de 12 ori mai mult decat plateste Italia sau chiar USA?!

Comment

• nu cumva exista fonduri europene pentru autostrazi si drumuri? Cine sa le ceara....sunt ocupati sa faca referendum!
      Exista, dar fondurile europene sunt neinteresante, deoarece sunt sub lupa si e greu sa FURI.

Oare Romania plateste pe km de autostrada de 12 ori mai mult decat plateste Italia sau chiar USA?!
      Pentru ca se FURA.
      In benzina nu exista accize?
      Exista. Acele accize nu au destinatie precisa, sunt la bunul plac al statului. Daca vrea, da ceva si la drumuri, daca nu, da numai la pensii, salarii, achizitii.

Eu ziceam de ce plateste utilizatorul. Cu 28 de euro nu stiu daca in Grecia ajung de la Salonic pana la Atena si retur.

Daca se va concretiza proiectul privat Comarnic-Brasov, am sa vad cati romani scartzari vor merge pe bani, pe acea autostrada.
      Eu cred ca o sa vad in continuare pe ProTV cum se chinuie oamenii la intoarcere, duminica, pe DN1.

Ma lasati? Romanii nu sunt obisnuiti sa plateasca, vor totul moka de la tatucul stat.
      Last edited by mr.K; 28 February 2013, 12:23.

Comment

• E foarte adevarat ce spui, aglomerat tot DN1 o sa fie

Eu sunt pro autostrazi cu taxare. Stiu ca platesc la intrare, dar sa fac 4 ore pana la Arad!

Comment

• In benzina nu exista accize?
          Exista. Acele accize nu au destinatie precisa, sunt la bunul plac al statului. Daca vrea, da ceva si la drumuri, daca nu, da numai la pensii, salarii, achizitii.
          A fost o prevedere cum ca 5% din totalul accizelor aplicate la produsele petroliere colectate sa fie foliste pentru sistemul rutier. A fost respectata in functie de cum a dorit guvernul.

Comment

• autostrazi facute bine nu o sa vedeti in Romania prea curand.intr-un an sau doi se fac praf asa cum e A1 sau A2 pe alocuri.la ce sa platesti?sa-ti rupi masina la viteze mari in gropi ?si asta contracost.am inteles ca nu's ce rahat de autostrada o sa coste 1,5 mild de euro.pai cu banii aia faci un portavion.de la mine statul asta pe care unii il venereaza no sa vada nici 5 bani cu gaura pentru drumuri.cam jumate din angajatii de la stat is degeaba si papa bani multi,mai mult decat suporta toata economia.asa ca ne imprumutam de la provident.pardon ,FMI am vrut sa zic. am vazut ca la ligheanul pe care il am ,la 48 mii km trebuie sa schimb capetele de bara.cel de pe stanga e varza.o fi drumurile proaste dar nici loganul nu e masina.
            Last edited by margelatu; 28 February 2013, 12:59.
            Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Nu putem fi mandru de cum se cheltuie banul public din Romania.
              Dar nici cum se colecteaza, nu putem fi mandri. Din baza de impozitare dispar sume imense, si raman sa fie taxati cei ce nu pot face evaziune.
              Cand baza unui buget e reprezentata de impozitul pe salarii, iti faci o parere de tara respctiva si de nivelul evaziunii, in special impozitul de profit care e sublim dar lipseste cu desavarsire la incasari, toti fiind in pierdere. PAI DE CE MAI EXISTI ca firma, daca esti de 3-4-5 ani pe pierdere? Care e logica? Nu ascunzi nimic din venituri de tot iesi pe pierdere?
              Raman accizele si TVA-ul, care sunt mai greu de ascuns si oricum se colecteaza de la consumatorul final.

Comment

• nici eu nu sunt de acord cu existenta firmelor care sunt pe pierdere de cand au fost infiintate ,asta acum 10 ani.poate o sa se dea o lege in sensul asta.mie nu-mi convine ca eu sa platesc si altii fac bani de se sparg dar nema impozit.era un club in Bucuresti la care a fost GFR in control si o gasit pete 2 miliarde de lei vechi incasari dar in casa de marcat batuse 1,5 lei.pai cum vine asta?tot ei erau suparati.dupa ce ca sunt cum sunt banii la buget ,mai sunt cheltuiti si aiurea.
                Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Pai o afacere de succes in Romania, nu implica maximizarea profitului, ci minimizarea lui. S-au dus naibii toate cartile de economie, dar toti se dau mari manageri. De fapt sunt mari evazionisti.
                  Intotdeauna explicatia este: pai dom'le, statul oricum ne ia tot!
                  Bun, atunci persoanele fizice ce sa faca? Sa suporte si asa zisa lipsa de performanta in a produce plus valoare, a firmelor?
                  Sa faca naibii impozitele pe salar in jur de 90%, ca sa stii ca nu mai ai de ce te duce la munca. Sa mai impoziteze pensia lui tata mare, acolo prin Rai.
                  Last edited by mr.K; 28 February 2013, 15:18.

Comment

• Sunt mandru ca sunt roman,puteam sa ma nasc in Coreea de Nord.
                    "light up the darkness" Bob Marley

Comment

• In mod relativ, poti fi mandru ca ai Logan, puteai avea o ricsa prin India si te numeai firma de transport persoane.

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
                        Pt Ion: mandria nu este cumva unul dintre cele mai mari pacate? Sau n-am citit eu corect?
                        la asta s-a raspuns ?

Originally posted by john Q View Post
                        Sunt mandru ca sunt roman,puteam sa ma nasc in Coreea de Nord.
                        adica esti mandru ca esti european nu ? dar in europa cu ce sa ne mandrim ?
                        noroc cu europa asta unita de ne mai baga niste legi si niste obiective , ca altfel ne furau guvernantii nostri si pielea de pe noi !
                        o/____\o
                        (i)
                        .........

Comment

• Eu nu ii inteleg pe cei care nu sunt mandri...daca nu sunt mandri,de ce nu au plecat in alta tara,sa isi schimbe cetatzenia...si sa fie mandri,de noua lor nationalitate...
                          http://www.loganclub.ro/forum/album.php?albumid=910

Comment

• Asta da gandire cu premeditare, ar trebui data o lege care sa-i oblige pe romani sa fie mandri ca s-au nascut in tara asta minunata.
                            Last edited by 77sky; 28 February 2013, 22:29.

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
                              Care-i treaba cu Brucan, te-ai tras de bracinari cu el? Ati fost dizidenti impreuna? Daca poporul roman ar fi continuat a fie slugarnic comunismului asemeni dumneata, probabil acum ne-ar fi condus beizadeaua Nicu spre finalul mult visat...
                              N-aveam cum sa ma trag de bracinari cu Brucan... El a fost un cominternist stalinist, caruia putem sa-i "multumim" pentru "lumina de la rasarit" in care a "scaldat" poporul Roman in greii ani '50. Dupa care, in anii '70 cand s-au mai asezat lucrurile a fost "scos la pensie" de catre Ceausescu - pentru "serviciile deosebite" aduse poporului Roman.

A fost unul, Lucretiu Patrascanu - care la un moment dat in anii '50 s-a opus unor masuri, criminale impuse de cominternistii dirijati de la Moskwa - din care facea parte si Brucan - si s-a opus cu cunoscuta replica "Tovarasi - inainte de a fi comunist, sunt Roman". Dupa care a fost acuzat de inalta tradare, judecat, condamnat si impuscat. Despre acest Brucan esti tu mandru?

Sau esti mandru pentru Brucan care facea de la inceputul anilor '80 "turul" ambasadelor occidentale, dar si pe cea a URSS, pentru gasirea unei "solutii" de daramare a regimului Ceausescu (cu bunele si cu rele lui).

Rezultatul actiunilor tovarasului/apoi marelui democrat Brucan se concentreaza intr-o scurta exprimare, facuta in plina democratie a anilor '90, cand a fost intrebat ce parere are despre poporul Roman: citez "Stupid people, ha ha ha"

Ia poza lui Brucan si fa-o tablou la tine in casa. Pe mine nu ma onoreaza sub nici un aspect Brucan. (nici cel din anii '50 si nici cel din anii '90) Multimea careia i se scurg balele la orice balci, probabil ca a luat notite dupa exprimarile lui Brucan. Eu nu.

Comment

• Originally posted by danielriz View Post
                                Eu nu ii inteleg pe cei care nu sunt mandri...daca nu sunt mandri,de ce nu au plecat in alta tara,sa isi schimbe cetatzenia...si sa fie mandri,de noua lor nationalitate...
                                Nu stiu de ce nu s-ar cara aia care ma fac sa nu fiu mandru...
                                Eventual ii ajut eu, le arat directia cu tunul (am facut armata la artilerie antitanc, ma pricep binisor cu toate calibrele).

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google