Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Bunicii mei povesteau ca toata partea aia cu CAP-ul, pe care noi o vedem ca o treaba ingrozitoare, era ingrozitoare doar de fatada. Nimeni nu se spetea cu munca pe vremea aia, tocmai d-asta generatia aia il regreta pe Ceausescu.
    Romanul a fost invatat sa stea cu pixul la soare si sa nu faca absolut nimic, in ideea ca ii da statul tot ce are nevoie.

Stiu ca este un cliseu, dar mie exemplul Germaniei imi place foarte mult si mi se pare cel mai bun pentru civilizatie. Ei nu sunt deloc mandri de trecutul loc si chiar nu este recomandat sa vorbesti despre partea cu tovarasu' Hitler atunci cand te duci in vizita la ei, dar, cu toate astea, au pus mana la munca si au reconstruit o tara care era la pamant dupa al doilea razboi mondial.
    Last edited by vitriol; 8 March 2013, 13:07.
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Confirm, am rude/cunostiinte in Munchen, iar perioada Hitler este una despre care ei urasc sa vorbeasca, nu vor sa fie asociati cu el, etc....astazi sunt tara numarul 1 din Europa si cred ca in top 3 la nivel mondial! Romania e prima in alte domenii, avem mai multi popi decat doctori, avem cele mai multe cazuri de copii infectati cu hiv, infrastructura zero, pe toate planurile zero. Dar cu popor mandru (care mai arunca si pisica moarta de colo-colo) Romanul are mintea in colturi!

Comment

• Nemtii nu au de ce-l iubi pe Hitler, dar il aplaudau cand victoriile veneau pe banda rulanta.
        Il aplaudau cand a scos din somaj Germania, demarand ample proiecte de infrastructura sau legate de industria de razboi.
        A fost dictator, dar a ridicat tara. Cum nu avea bani, a imprumutat.
        La scadenta a ales sa nu restituie banii din ce producea Germania, ci din captura de razboi.

USA asta face si in ziua de azi, finantandu-si deficitul urias din "ajutorul" fortat acordat altor tari cu resurse.
        Hitler e ala blamat, dar Obama(sau cei doi Bush, Clinton) sunt niste eroi, nu? Pentru simplu fapt ca unul e considerat dictator, care e mult mai rau decat sa fii o marioneta?

Hitler a facut pentru Germania mai multe decat a facut Ceausescu pentru Romania. Doar ca, Hitler a facut, Hitler a distrus, prin actiunile ulterioare.
        Nu sunt simpatizant al lui Hitler, dar lumea uita ca el a fost un manager foate bun, il asociem doar cu dictatorul nebun ce a distrus tara in razboi.

Eu daca as fi neamt, as fi mandru si de perioada aia din '39-'45. Un singur popor a demonstrat ca poate domina mai multe natiuni, unele cu resurse foarte mari, gen Franta.
        Asta zice multe despre gena poporului german.

In WW2 a invins cantitatea, nu calitatea.
        Last edited by mr.K; 8 March 2013, 13:30.

Comment

• Eu nu ziceam de razboi... probabil ca sunt mandrii ca au fost jmecheri cu 3 de "jm" si au cucerit lumea, dar problema este cu holocaustul care este in stransa legatua cu ww2. De aia evita sa vorbeasca despre perioada aia si nu se identifica sau nu se ascociaza cu ce s-a intamplat atunci.
          Last edited by vitriol; 8 March 2013, 15:06.

Comment

• Nemtii au muncit 10 ani, pe degeaba, ca sa reconstruiasca tara! Noi in 23 de ani am terminat-o definitiv, cam asta e diferenta intre ei si noi Da, putem da vina pe geopolitica, cercuri de interese, etc, dar pana la urma, asa cum tot Hitler zicea: "in momentul cand un popor isi lasa valorile pe seama bancherilor si renunta la valorile morale, acel popor e supus pieirii", cu alte cuvinte, daca ai sange in oua, treci peste interesele altora si-i faci sa doreasca sa te aiba ca aliat, nu ca sclav.
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Au murit 1 milion de evrei din cauza directa a lui Hitler. Poate. Asa zic evreii.
              In Congo au murit 10 milioane de oameni cat au fost colonie a Belgiei. Belgienii n-au nicio greata din cauza asta.
              Rusii au deportat toate popoarele din republicile alipite lor in URSS. Statisticile nu sunt exacte dar e vorba de 10-20 de milioane de oameni care si-au pierdut viata.

In razboi se intampla multe. Pana a incepe razboiul, evreii erau doar sicanati, dupa aia au fost vanati.
              Ce ne facem ca cei din URSS au murit pe timp de pace? In Congo la fel, fiind exploatati pana crapau pe plantatiile de arbori de cauciuc. Mi se pare mai grav decat ce a facut Hitler.

Comment

• Inainte sa se apuce toata lumea sa scrie despre istoria lumii pe care sunt convins ca multi dintre noi o stim, vreau doar sa precizez ca ideea mea a fost doar sa fac o comparatie de mandrie intre doua popoare:

- un popor se lauda cu faptul ca "tot ce misca in tara asta, sunt prieteni numai mie" si sunt mandri din cale afara, dar, cum a zis si Alessandro, se moare de foame chiar langa marile orase ale tarii
                - un alt popor, desi ar avea motive de mandrie, evita sa vorbeasca despre asta, dar sunt cei care muncesc si duc in spate toata europa
                Last edited by vitriol; 8 March 2013, 16:02.

Comment

• Asta cu Germania si Holocaustul e precum terorismul: Au murit 5000 de oameni in 20 de ani si e grav...dar in astia 20 de ani, au murit de zece ori mai multi, din cauza alergiei la untul de arahide

Comment

• Nemtii au muncit 10 ani, pe degeaba, ca sa reconstruiasca tara!
                    Si romanii au muncit aproape pe degeaba dupa razboi, singura lor vina e ca n-au fost nemti.

Comment

• Au muncit pentru ca s-a stat cu biciul pe ei, nu din proprie initiativa. E o mare diferenta!

Comment

• Originally posted by vitriol View Post
                        Bunicii mei povesteau ca toata partea aia cu CAP-ul, pe care noi o vedem ca o treaba ingrozitoare, era ingrozitoare doar de fatada. .

ma scuzi ca intervin.

Chiar era ingrozitoare treaba cu CAP-urile, ptr cei care au muncit toata viata si au avut pamant si animale si ditamai gospodaria facuta cu multa munca...si a venit ordinu sa se dea tot a comun...practic le-au confiscat averile si a trebuit sa munceasca pe fostul sau pamant, impreuna cu niste pierdevara adusi de ici de colo, sau cu cei care nu aveau nimic, bunicilor mei li sau confiscat suprafete agricole, paduri,animale destul de multe...

Concluzia : CAP nu a fost mare branza ptr cei ce nu au avut ca nu sau straduit, ca nu au muncit...
                        Last edited by mumus; 8 March 2013, 22:51.
                        Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

• Si inainte, grofii si boierii de unde aveau pamant? Din razboi, din munca cinstita? NU. Din camata.A fost exact istoria din 89 pana azi, dar intinsa pe mii de ani din cauza lipsei de informatie. Rare au fost cazurile in care cei care lucreaza au fost platiti la adevarata valoare. Tot jmecherii au fost fruntea.
                          Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
                          sigpic

Comment

• Ilie Moromete era grof, sa inteleg.
                            Nu confunda perioada interbelica cu ce a fost inainte de primul razboi mondial.
                            Buncii mei au fost GOSPODARI, nu boieri, nu grofi.
                            Last edited by mr.K; 10 March 2013, 22:20.

Comment

• Din toata discutia de pe ultimele 2 pagini - la nivelul Poporul Roman un singur aspect este relevant: TARANUL ROMAN - care saracul a disparut odata cu satul traditional Romanesc, dupa 1945.

Nici CAP-ul, nici Germania, nici al 2-lea razboi mondial nu au o relevanta - daca discutam despre poporul Roman.

Mie cand mi-a zis cineva: "bai tarane!", sau "bai esti un taran!", i-am multumit si i-am raspuns ca-i un apelativ care pe mine personal ma onoreaza. Nici parintii si nici bunicii mei nu au fost tarani - dar strabunicii pe care nu i-a cunoscut stiu precis ca au fost tarani, ca au avut car cu boi, gospodarie in toata regula si cateva pogoane de pamant.

Cand vom invata sa ne cinstim strabunii, sa nu mai incercam sa ne negam/ascundem originile si sa ne dam altcineva decat suntem si de unde provenim (pe scurt, sa nu ne comportam ca niste parveniti) - atunci vom putea spune ca avem constiinta de Roman. Daca ramane acolo un mic locsor si pentru un pic de mandrie - dar numai daca am contribuit si noi personal cu ceva la aceasta tara si la acest popor, atunci sunt toate in regula.

Comment

• Originally posted by mumus View Post
                                ma scuzi ca intervin.

Chiar era ingrozitoare treaba cu CAP-urile, ptr cei care au muncit toata viata si au avut pamant si animale si ditamai gospodaria facuta cu multa munca...si a venit ordinu sa se dea tot a comun...practic le-au confiscat averile si a trebuit sa munceasca pe fostul sau pamant, impreuna cu niste pierdevara adusi de ici de colo, sau cu cei care nu aveau nimic, bunicilor mei li sau confiscat suprafete agricole, paduri,animale destul de multe...

Concluzia : CAP nu a fost mare branza ptr cei ce nu au avut ca nu sau straduit, ca nu au muncit...
                                Si bunicilor mei li s-au confiscat terenuri si animale (paduri nu aveau pentru ca stateau in zona de campie). Vrei sa arati ca a ta e mai mare, sau cum?
                                Nu era vorba de averile confiscate de comunisti, ci despre faptul ca bunicii nostri (aia care zici ca munceau cot la cot cu pierdevara) frecau duda aiurea, iar toata lumea era multumita si avea ce sa manance. De asta il regreta toti pe tovarasu'.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google