Sunt perfect deacord cu vitriol.
Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Originally posted by vitriol View Post...Nu era vorba de averile confiscate de comunisti, ci despre faptul ca bunicii nostri (aia care zici ca munceau cot la cot cu pierdevara) frecau duda aiurea, iar toata lumea era multumita si avea ce sa manance. De asta il regreta toti pe tovarasu'.
Lumea cred ca il regreta pe tovarasu', fiindca "frecatul dudei" era mai echilibrat distribuita la nivelul societatii. Astazi - intreaga societate e foarte polarizata - inclusiv aia cu frecatul dudelor, care s-au mutat foarte sus in orice structura ierarhica sau politica.
Comment
-
Bre domn inginer vb despre un mecanism pe care nu-l intelegi...
Ai intalnit matale vreodata vreunul dintr-asta de "freaca menta"?
Ai stat la discutii cu vreunul dintr-asta vreodata?
Sau ai citit pe alte forumuri cum sta treaba?
Lasa dracului frustrarea si pune mana la munca!
Lasa vorbitul despre ce trebuie sa se faca si pune mana de fa tu ceva pentru tine!
Fir-ar comunismul al dracului, ca asta-i cancer nenorocit. E ca si cum ai face o armata din tarani: evident ca o iei la mumu, pt ca aia nu sunt SOLDATI! Sunt tarani ce stiu sa are pamantul! Nu sa traga cu pusca! Asa si aici...Evident ca productivitatea era un cur, cand pui sa lucreze toti tampitii.
Comment
-
Bre domn inginer vb despre un mecanism pe care nu-l intelegi...
...Lasa dracului frustrarea si pune mana la munca!
Lasa vorbitul despre ce trebuie sa se faca si pune mana de fa tu ceva pentru tine!
Comment
-
Originally posted by Cezar View PostBre domn inginer vb despre un mecanism pe care nu-l intelegi...
Ai intalnit matale vreodata vreunul dintr-asta de "freaca menta"?
Ai stat la discutii cu vreunul dintr-asta vreodata?
Sau ai citit pe alte forumuri cum sta treaba?
Lasa dracului frustrarea si pune mana la munca!
Fir-ar comunismul al dracului, ca asta-i cancer nenorocit. E ca si cum ai face o armata din tarani: evident ca o iei la mumu, pt ca aia nu sunt SOLDATI! Sunt tarani ce stiu sa are pamantul! Nu sa traga cu pusca! Asa si aici...Evident ca productivitatea era un cur, cand pui sa lucreze toti tampitii.
Daca ai ceva personal cu mine, te rog sa imi ignori existenta aici si sa iti desfasori activitatea nestingerit, dar fara sa te mai legi de mine.Last edited by ion_R5; 12 March 2013, 10:56.
Comment
-
Vechea problema a romanilor,ne place sa ni se dea dreaptate,sa fie toata lumea deacord cu noi,nu cumva sa fie cineva pe contra sau sa ne contrazica ca e "razboi",hai sa ne sustinem fiecare parerea fara a ne mai contra.
Comment
-
Pacat ca foarte multi iau in bascalie ideea de roman. Nu mai discutam despre mandrie sau rusine.
Statul maghiar acorda in mod gratuit oricarui roman din Transilvania - indiferent de originea etnica - cetatenia maghiara. Statul maghiar va acorda pensii pensionarilor romani care solicita cetatenia maghiara. Toate astea ca sa prezinte numai in cativa ani la Bruxelles un "fapt" - in Romania, respectiv Transilvania traiesc un numar foarte mare de cetateni ai statului maghiar, pentru a justifica cererea de autonomie, respectiv retrocedarea celei mai mari parti din Transilvania, catre statul Ungar.
Cei care solicita cetatenia maghiara - o primesc in mod gratuit - fara a fi necesara cunoasterea limbii maghiare, a imnului sau a constitutiei statului maghiar --- doar doar sa ne "cumpere" pe cati mai multi.
Cei care se lasa astfel cumparati, ar face bine sa se apuce intensiv sa invete limba maghiara - fiindca asta le va fi viitorul, daca se lasa cumparati cu promisiuni si perspectiva "integrarii in Schengen" ca cetateni maghiari.
Iata de ce Romania nu este primita in Schengen - fiindca urmeaza sa fie dezmembrata, asa cum a planificat Occidentul de foarte mult timp. Maghiarii sunt doar o unealta, "mana occidentului" asa cum au tot fost de-a lungul istoriei. Pacat ca nu avem demnitatea ca popor, sa iesim pasnic in strada si sa comunicam tuturor ambasadelor occidentale de pe teritoriul national Romanesc ca nu avem nevoie de Schengen - daca aparteneta la spatiul Schengen e un instrument de santaj politic la adresa Romaniei.
Mesaj pentru cei care n-au învăţat nimic din istorie...Acasăadaptare de Tudor Gheorghe dupăpoezia lui Romulus VulpescuAscultă,Străine,Ascultă,Vecine,Ascultă-...
Urmeaza "regionalizarea europeana" a Romaniei (adica dezmembrarea tarii impusa de la Bruxelles)
Comment
-
Sa fiu mandru ca sunt roman ??? Nici gand. Dati-mi un motiv pentru care as fi mandru ca sunt roman... De ce sa fiu mandru? Ca fac parte dintrun popor de oi, a carui menire este sa fie sclavi ? De ce sa fiu mandru? Ca 20 de milioane de romani nu ies in strada de fiecare data cand nemernicii de la guvernare fura si distrug tara ? Sa fiu mandru ca majoritatea "mintilor stralucite " au plecat din tara asta si au reusit in alte tari care au stiut sa-i aprecieze ? Sa fiu mandru ca primul ministru isi cere scuze unui stat a carui minoritati fac p..a mare in tara mea ? Sa fiu mandru ca stau intro tara plina de tigani ? Ca aproape peste tot in Europa, sunt cercetat atent sa nu cumva sa fur ceva ? Sa fiu mandru de o tara care in loc sa-si sprijine medicii si viitorii medici ( si nu numai ), ii incurajeaza sa plece in alte tari ? Daca primesc cetatenie maghiara ( cu toate ca eu nu suport acest popor ), in ziua urmatoare renunt la cea romana. Si in maxim o luna plec din tara asta. Aproape oriunde, pt ca sunt ceatean maghiar si am mai multe drepturi decat un cetatean roman.
Comment
-
@ dannyx78 Sa stii ca ma bucur ca ai postat - fiindca poate asa vor intelege mai multi pericolul major care ne paste. E un pericol major pentru poporul Roman, nu o iluzie, nu o propaganda, nu o idee anapoda.
Daca asta ai de gand - pune mana si invata limba maghiara. Vad ca esti din Deva - zona care va intra sub jurizdictia statului maghiar, daca romanii - individ cu individ - se vor lasa cumparati.
Si mai trebuie sa stii ceva dannyx78 : nepotii si stranepotii tai nu vor mai cunoaste limba romana - vor devenii "maghiari get-beget". Dar e bine ca pe tine nu te intereseaza si ca iei totul asa de usor, in bascalie - total dezinteresat/dezgustat.
Comment
-
Nepotii si stra-nepotii mei vor cunoaste limba romana, si limba engleza, si poate si alta limba...si daca nu vor cunoaste limba romana care-i problema? In schimb poate vor trai mai bine si vor avea mai multe sanse, ca cetateni ai altui stat - nu neaparat cel maghiar. Ce sa speri in tara asta ? La un viitor cat mai negru ? Nu, multumesc. De 2000 de ani nu facem decat sa fim prostesc de mandri, sa ne "incordam" la altii si cu rost si fara rost..si in ultimii ani sa stam si sa asistam tacuti cum niste nemernici ne vand tara. Oricum nu va mai ramane nimic din ea, asa ca de ce sa stau si sa astept acel moment ?
Nu mi-ai raspuns la intrebare : Care ar fi motivele pentru care sa fiu mandru ca sunt roman ????
Comment
-
@ dannyx78 Eu fiind nascut in 1973, pana in 1989 nu cunosc cum conducatorii Romaniei de pana atunci sa ne fi vandut strainilor - pe noi ca indivizi, sau bogatiile solului si subsolului - sigur in dependentele sistemului economic CAER din care faceam parte pana atunci si sub presiunea marelui vecin URSS atunci.
Din 1990 incoace, vedem cu ochiul liber intradevar cu tot ce-i romanesc in tara asta e "ineficient, neproductiv, piatra de moara, etc" si cum totul a fost demolat - asemeni unui teatru de razboi - toata industria romaneasca - buna/rea - arata astazi "bombardata". Pentru razboi si distrugeri nu trebuie musai sa fie folosite gloante si bombe.
Dar nu trebuie sa ne fie frica de statul vecin maghiar. Poate ne ajuta Dumnezeu si ne luam TOTI romanii cetatenia maghiara, mergem in parlamentul de la Budapesta, schimbam in constitutie limba oficiala a statului maghiar in limba romana si mutam capitala de la Budapesta la Alba Iulia. Ar fi o lectie buna pentru europa si bruxelles.
Si putem face astea, daca suntem uniti si daca suntem romani.
Daca asta-i mersu' in UE, ar trebui sa ne adaptam si noi cu ale noastre si sa facem Romania la dimensiunile acestui popor, fiindca tot din acest popor au fost si Stefan cel Mare, si Mihai Viteazul si Mircea cel Batran si Inochentie Micu Klein si Horia si Avram Iancu
Comment
-
N-ai inteles... Crezi ca problema e cetatenia ? Putem fi si americani, ca tot aceeasi mentalitate o vom avea. De asta isi bat toti joc de noi... Vreau cetatenie maghiara ca e cel mai usor de obtinut..poate fi si germana, si chineza si ce vrei tu daca o pot obtine si daca acest lucru imi da sansa de a avea mai multe facilitati/oportunitati decat daca sunt cetatean roman. Asa ca...vorbim povesti... Astept motivele pentru care sa fiu mandru ca sunt roman...
Comment
-
Nu stiu ce n-am inteles. Eu cred c-am inteles. Unora nu le place sa fie sluga la straini in Romania si vor sa mearga sa fie sluga la straini in strainatate. Acela va fi momentul cand vor intelege ca statutul lor de sluga nu s-a schimbat si ca tot un strain le este stapan. Pentru multi va fi un moment de trezire - si vor intelege ca suntem romani.
Maghiarii s-au plans vreo 400 de ani pe la portile palatelor austriece, pana au fost primiti la "impartirea cascavalului." Dar tot slugi sunt si ei.
Comment
Comment