Vorbim de cunoasterea Binelui si a Raului ? Cine cunoaste asta? Omul? Omul inca este o creatura primitiva ce isi cauta Creatorul intre pereti, picturi si lemn cioplit. Totul are o natura duala, altfel nimic nu s-ar putea manifesta.
Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Corect, eu tot vorbesc despre rugaciunea traita, despre suflet, despre spirit. Altii se plang ca le e frica ca nu au cu ce umple matele. Sigur, trupul e casa sufletului - dar unii au uitat de tot despre suflet.
Sihastrii nu-L cauta pe Dumnezeu intre pereti, ci pe varful muntelui.
Referitor la natii si natiuni - sa nu uitam ca acum 200 de ani, baietii aia "destepti" care iti plac tie, teoretizasera "Europa natiunilor" - doar doar sa sparga imperiile care le stateau in calea "arhitecturilor" lor. Acuma ca si-au facut treaba, nu mai au nevoie de "natiuni". Cand n-ai Dumnezeu - mijloacele se schimba dupa cum bate vantul.
Cunoasterea binelui si a raului a fost data omului direct de catre Dumnezeu - in legea firii. Numai ca omul a alunecat si si-a schimbat firea, in cea pacatoasa. Sigur ca stim cand facem rele. Singura diferenta este ca unii asa sunt educati din tata in fiu "sa fie ai dracului, sa dea din coate, sa faca pe nebunii, sa fie carcotasi, sa fie lupi in blana de oaie..."
Si acum in vremurile noastre - au ajuns lupii in blana de oaie sa ne "educe" la nivel mondial, ca "asa e normal", sa fim "competitionali". "Ultima moda" lansata, este ca "suntem prea multi pe glob". De unde incepem sa taiem "copacul". Din cate se vede, se taie de la aia amarati - iar smecherii aia - pe care tu ii vezi drept "elita" - la aia nu se taie nimic. Ba din contra - creste, chiar in ciuda crizei (a se vedea rapoartele cu profitul unor banci, din 2008 incoace - care au crescut fantastic - chiar mai tare decat inaintea crizei)
Comment
-
Originally posted by ion_R5 View Post...Din cate se vede, se taie de la aia amarati - iar smecherii aia .......... la aia nu se taie nimic. Ba din contra - creste, chiar in ciuda crizei (a se vedea rapoartele cu profitul unor banci, din 2008 incoace - care au crescut fantastic - chiar mai tare decat inaintea crizei)Forum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
Originally posted by darksid3 View PostAcei bancheri sau presedinti de corporatii, nu-s elita, ci simple marionete la randul lor
Comment
-
Asta ca tot vorbim despre discernamant. Atata vreme cat 99% din "multime" este orientata in mod gresit sa aprecizeze si sa ii curga balele despre un "smecheras" (rebut uman) - e "normal" ca societatea sa se deprecieze in progresie geometrica.
In lumea aia "arhaica" a satului romanesc, un neom era pus imediat la colt si nu facea "multi purici" pe acolo. Sa fie apreciat sau luat drept "model" - nici vorba despre asa ceva. Uite ca taranul ala de acum 200 de ani, nu punea botul la toate scalambaielile de import. De ce? Fiindca avea discernamant, avea credinta, isi respecta strabunii si valorile PROPRII ale neamului si valorile autentice. Nu omul asta "de plastic", artificial, care ne este propus la tot pasul.
@ D-FENS - da, cred ca e clar pentru toata lumea. Ceea ce nu este clar, e de ce le face Darksid3 atata propaganda. Poate ne explica el.
Comment
-
Sa ne intoarcem,totusi,in zilele noastre.Prapaditul din ziua de azi e bombardat de datorii,e intoxicat de tot felul de emisiuni porcoase.Cand esti stramtorat din toate partile,mai poti avea discenamant?Ca acum 200 de ani?Forum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
Nu este propaganda, ci un element important in stabilirea unor cauze reale, a ceea ce reprezinta omenirea. E ca si cum e necesar sa stii ca exista gravitatie, ca sa nu te miri de ce Pamantul e rotund.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Originally posted by D-FENS View PostSa ne intoarcem,totusi,in zilele noastre.Prapaditul din ziua de azi e bombardat de datorii,e intoxicat de tot felul de emisiuni porcoase.Cand esti stramtorat din toate partile,mai poti avea discenamant?Ca acum 200 de ani?
Daca ai credinta in Dumnezeu, ai si discernamant si amagitorul si agitatorul "nu are succes" la tine. Sa fim mai linistiti, mai ponderati, sa nu ne mai sticleasca ochii la toate ce poate nici nu ne trebuiesc neaparat.
Cati nu au vandut casa si pamantul mostenite de la parinti - pentru o masina - pentru un fier, care peste 5 - 7 ani nu mai valoreaza nimic, pentru un fier care ajunge la fiare vechi... Taranul ala "inapoiat" cum il vad unii, stia foarte bine valoarea unei case, valoarea unui teren de casa sau unui teren agricol - nu risipeau cum ne-am lasat noi incantati de toate amagirile (reclamele TV)
Comment
-
Fiecare are meteahna lui.Cei de la oras sunt cu masinile si apartamentele iar cei de la tara sunt cu pamantul,carutele sau caii.Asa ca,ispita e pretutindeni...De credinta avem nevoie cu totii,bucuresteni,provinciali sau tarani.Forum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
Intr-o zi am dus juniorul la scoala si la plecare ma indreptam spre poarta de iesire din curte. Vad ca un pustiulica ce alerga sa nu intarzie se impiedica si cade. Era cam la 20 de metri de mine. Pe langa el au trecut alti parinti cu copii de mana, nepasatori, cu toata ca ala mic plangea. Cand am ajuns la el, l-am ridicat, l-am scuturat de praf si am vazut ca era julit tare la mana (si-o prinsese sub el), o bucata de piele de pe exteriorul palmei era in stare proasta.
Cand incercam sa-l calmez, apare bunicasa, care il lasase in poarta scolii si l-am lasat pe mana ei, sa-l duca la cabinetul scolii.
Am ramas fparte surprins ca niste parinti pot trata cu o asemenea indiferenta un copil. Poate intr-o zi chiar copilul lor se va afla intr-o situatie asemanatoare, si ei nu vor fi de fata.
M-am urcat in masina si am plecat la munca. Pe drum, la radio se dezbatea lipsa de constiita civica. Era pe Europa FM radioul, si Monica Anghel povestea cum, prin anii '80, cand era la liceu, fiind intr-o statie de metrou, i s-a facut brusc rau si a cazut pe podea. N-a ridicat-o nimeni, si-a revenit simtind ceva rece la tampla, si anume pardoseala din statie. Era in uniforma scolara pe atunci, deci exclus sa aiba cineva o impresie gresita.
Deci exemple din prezent si dinainte de '89.
Am ramas profund dezgustat de ce popor avem. Am avut si avem.
Nu pot spune ca sunt o persoana careia ii pasa de tot ce e in neregula in tara asta, nu fac voluntariat adunand gunoaiele ghiolbanilor ce vin la gratar saptamana viitoare si arunca in acelasi loc unde eu as pierde vremea strangand, sau alte asemenea.
Dar cand e vorba de copii, raman cu un gust amar cand vad cum sunt tratati, de la guvernul ce nu asigura conditii minime pentru copiii din toata tara sau pentru orfani un proces de adoptie mai rapid, pana la parinti indiferenti.
Degeaba ne cracanam si ne batem cu pumnul in piept invocand trecutul glorios cand ne bateam cu turcii de 200 de ori si ii invingeam de 2 ori, daca neglijam viitorul pe care-l reprezinta copiii.
Imi e rusine ca apartin acestui popor, nicidecum sa mai fiu si mandru.Last edited by mr.K; 2 April 2013, 12:17.
Comment
-
Nu zic ca nu sunt foarte multe lucruri de indreptat. Asta cu "autocritica" nu poate sa nu-mi aduca aminte de "constiinta revolutionar-comunista" dinainte de 1989.
Decuplarea omului de comunitatea in care traieste este "apanajul" societatii "orasenesti/metropolitane". Mergeti in orice sat din Romania, sa vedeti cum oricare trece pe ulita, va da "buna ziua" - indiferent daca va cunoaste sau nu. Vedeti exemple cu unii ramasi in pana cu masina, sau cazuti pe strada - prin tari apusene - la care nu s-a oprit nimeni (cei cu masinile ramase in pana, faceau semne disperate sa opreasca cineva - insa in occident toti sunt contra timp si fiecare la treaba lui)
E bine ca foarte multi tin cu turcu' (era sa scriu cu ursu). Voi ce natie sunteti? Stefan cel Mare se pitea de turc si il plimba prin toata Moldova, pana ii pica la loc prielnic si era ostenit. Sa nu ignoram diferenta numerica si de dotare. Dar uite asa, mai vorbim noi astazi Romaneste. Si mai sunt unii printre noi, care inca nu si-au pierdut credinta crestin-ortodoxa, ca altfel eram mahomedani cu totii astazi.
Comment
Comment