Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• S-a incercat inrobirea poporului, prin alocarea de credite fabuloase pt majoritatea populatiei.
    Problema apare atunci cand, pe langa aceste fluvii de bani date populatiei, mai scapa alte fluvii in buzunarele cacaciosilor locali. Atunci intervin problemele adevarate.

Americanii de ce o duc bine?
    Pt ca au credite, implicit sunt obligati sa-si pastreze serviciul si sa presteze o munca de buna calitate. (ba chiar au deductii de la impozite daca au credite - cool, nu?)
    Plus ca ei au impamantenita teoria "lucrului bine facut".
    La noi: "lasa ba, ca merge asa", secundara comunismului.

Daca s-ar elimina toleranta la nivel mic, de la fiscalitate la invatamant, atunci toata lumea ar avea: si hotii mari si populatia. Insa cand si populatia vrea sa fure, ghici ce se intampla...Sula bani, sula economie, sula consumerism, sula viata.
    Ce zic eu:
    Ai furat 3 lei: munca in folosul comunitatii de 100 lei. Eliminat astfel capusele gen Rosal, Rebu si Romprest.
    Nu ti-ai platit amenzile: munca iar in folosul comunitatii de x ori cuantumul amenzilor.
    Ai o avere pe care nu o poti justifica: pa, o foloseste statul.
    Cu alte cuvinte, eliminat micile capuse, si pastrat capusele mari. (nu poti elimina capusele mari, pt ca se duce dracului tot sistemul).

Comment

• @ Cezar - e o mare diferenta intre SUA si Romania - dar nu in sensul pe care l-ai scris:
      - in America de 200 de ani se "educa" (promoveaza propagandistic) ideea poporului american, si inducerea unui anumit patriotism (nu nationalism)
      - in Romania de 23 de ani se "educa" poporul Roman, ca este cel mai lenes, netrebnic, nemernic - ultima scursura a Europei, respectiv este creata o manipulare/dihonie si este incurajat romanul sa se deznationalizeze, sa-si piarda si nege propria identitate - prin promovarea parvenitismului, tzoparlanismului, jigodismului - pe de o parte, respectiv prin promovarea slugarniciei fata de straini si "investitori" - iar romanii sa copieze la indigo alte natii si sa isi uite propriile valori si credinta strabuna in Dumnezeu.

Pe unii ii deranjeaza foarte tare ca suntem cel mai vechi popor din Europa - si ca am reusit sa supravietuim tuturor migratorilor si barbarilor care s-au tot scurs prin Europa. Avem o tara frumoasa si bogata - si strainii sunt disperati sa puna mana pe tot - insa pentru asta au nevoie de aceasta diversiune - ca noi sa ajungem sa ne uram intre noi, sa ne uram propriile valori si pamantul stramosesc, ca multi sa emigreze si sa vina ei sa puna mana pe tot, in postura de stapani peste tot si peste toti - iar noi sa fim in pozitia de "neputinciosi" recunoscatori, ca ne mai arunca cineva cateva frimituri --- frimituri ramase tot din bogatiile tarii, furate de catre venetici.

Bunicii si parintii nostri sunt cei care au construit in Romania pana in 1989 tot ce s-a realizat (cu bune si rele), tot ei au platit INTEGRAL datoria externa a Romaniei.

Brusc, incepand cu 1990, nici bunicii, nici parintii, nici copii, nici nepotii --- asa brusc cu totiii, au devenit niste incapabili, niste nemernici, niste netrebnici, niste corupti, niste "impostori"... Se uita insa ca cei care au pus mana pe toate bogatiile tarii la pret de nimic, implicit cei care au dat spagile despre care se vorbeste sunt tocmai occidentalii - chipurile pe al carui model noi romanii trebuie sa il adoptam. Concluziile sa le trageti singuri...
      Last edited by ion_R5; 16 June 2013, 19:58. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Pentru ca brusc, dupa 1990 romanii au speriat Germania, Spania, Italia, Anglia! Pentru ca tot brusc, dupa 1990 romanii nu mai sunt in stare sa sape campul, e mai bine sa stea in fata portii si sa bea pensia, pentru ca tot brusc, la inundatii romanii tai cei vrednici erau prin crasme si nu sa ajute armata, jandarmeria, ai caror oameni lucrau ca disperatii sa le salveze satele! Pentru ca tot brusc, nimeni nu e de vina ca romanul scuipa pe jos, se duce in padure la picnic si lasa acolo pet-uri, doze de cola, pungi, deseuri. Degeaba te chinui tu sa inventezi tertipuri de genul, nu tine! Nu are nimeni ciunga in par pe aici. Ai iesit din tara asta cu masina? Ai vazut ce inseamna Romania si ce inseamna Europa? De ce dracu doar Romania este afectata de fortele necurate ale occidentului si restul, NU!? Pentru ca in mare parte, suntem un popor de inapoiati.
        In ce tara din lumea asta BANII sunt aruncati pe apa sambetei, in ce tara din LUMEA ASTA banii sunt cheltuiti pe parcuri in zone inundabile prin cine stie ce comune, cand aia nu stiu cum arata o banana, in ce tara din lumea asta sunt folositi bani pentru a construi un teren de fotbal in PANTA si in ce tara din lumea asta BISERICILE sunt mai multe decat spitalele, preotii mai multi decat medicii?? In ce tara din lumea asta biserica toaca atat de multi bani cand nu avem spitale, scoli, si copiii din zeci de sate se duc 15 km pe jos la o amarata de scoala?? UNDE? E de vina neamtul? Americanul?? Tu chiar glumesti...ce vrei sa-ti mai faca Europa, cand iti da FONDURI europene si tu nu esti in stare sa le accesezi si cand le accesesi le cheltui aiurea!!? Podul de la Basarab a fost construit in 7 ani, are 2 km! China a construit in 4 ani un pod PE MARE de zeci de km!! CE vorbim aici? Noi nu fumam nimic ciudat si nici nu mancam ciuperci dintr-alea!
        E de vina EUROPA ca Romania plateste cei mai multi bani pe km de autostrada? Scuza-ma, dar tu traiesti in sihastrie?
        Cum spune si Cezar, trebuie legi frate, si aplicate!
        Last edited by PCH; 16 June 2013, 20:20.

Comment

• Legi sunt, dar nu se aplica, cred ca ar trebui o "lovitura de stat", "revolutie", "rascoala", sau cum vreti sa-i mai spuneti

Comment

• @ PCH - aspectele pe care le aduci in atentie au o explicatie foarte simpla:

Regimul care a construit in Romania economia, industria si redresat finantele tarii a fost debarcat in decembrie 1989, de catre est (URSS) la buna intelegere cu vestul (SUA, UK, Germania, Franta, etc)

Ei (strainii) au instalat la Bucuresti un regim cu sarcina clara de demonteze (demoleze) intregul sistem economic al tarii: sectorul financiar (a fost primul distrus prin furtul direct si imediat al banilor din conturile bancare - si demolarea sistemului bancar autohton - vezi lichidarea Bancorex), sectorul comercial (primul care a fost privatizat) si apoi treptat industria (privatizata si demolata - lasand statul fara resurse - "tunurile" binecunoscute)

Cine a trait "revolutia din '89" macar la televizor, poate nu a uitat noaptea aceea cand Iliescu vorbea la portavoce din balcon, iar Dumitru Mazilu la portavoce de pe o tancheta - de unde striga "Jos Iliescu". Dupa vreo 30 de minute, a coborat Iliescu pe tancheta langa Mazilu, cu tot cu portavoce si au inceput sa "dialogheze" intre ei pe aceeasi tancheta utilizand portavocile in fata multimii din piata. Cand Iliescu (omul agreat de Moskwa) l-a intrebat pe Dumitru Mazilu (omul agreat de Paris si occident) - de ce a strigat "jos Iliescu" acesta a replicat "am strigat sa veniti aici jos langa mine pe tancheta, sa ne adresam multimii impreuna" --- o prosteala jalnica - o mascarada politica de care nu am scapat nici azi - un "dialog" politic in fata "poporului" jucat de catre marionetele impuse din afara.

Si erau impuse din afara nu ca sa construiasca in Romania o societate mai buna - asa cum naiv spera poporul - ci ca sa demoleze un sistem, care in ciuda imperfectiunilor, a risipei, a unor lipsuri in privinta organizarii si a disciplinei - reusise sa dea o lovitura sistemului financiar mondial: tara isi achitase integral datoria externa si reusise sa isi creeze impreuna cu tari din lumea a 3-a parteneriate care sa ii asigure desfacerea productiei industriale, aprovizionarea cu materii prime, precum si colaborari in plan militar, al industriei de armament si sprijin logistic pentru servicii speciale.

Asadar au fost adusi o "echipa de demolatori" - care s-a apucat de demolat. Voi v-ati asteptat ca demolatorii sa se apuce de construit infrastructura tarii? (autostrazi, amenajari pentru turism si premisele dezvoltarii sistemului privat autohton?)

Demolatorii, cei care au venit sa distruga "sistemul ceausist" - instalati cu sprijin din afara tarii, va asteptati sa aduca Romania la un stadiu infloritor? Eu cred ca va inselati. Au adus oameni controlabili, corupti si coruptibili, cu dosare grele in spate, care sa raspunda la comenzi. Si comenzile au venit - de la diverse grupuri de interese straine, care au dorit fiecare - ba telefoanele, ba caile ferate, ba mari combinate, ba petrolul si gazele... si asa mai departe. Ca paravan, multe sectoare au fost date unor "autohtoni" paravan, care dupa 3 - 5 ani le-au vandut unor mari concerne din afara - inducand aparenta de "sistem privat" si "libertatea de a dezvolta si vinde". Ca au fost negocieri, ca s-au dat spagi mari, ca au fost implicate serviciile secrete, ca au fost mari tradari, ca au fost oameni cumparati - astea sunt detalii.

Comment

• Stimabile, problema Romaniei era ca de fapt productivitatea ei era de fapt un mare rahat.
              Ba mai mult, multi nu aveau, contrar doctrinei comuniste.
              Ce sa faci cu o tara ce avea muncitori lenesi, productivitate un rahat?
              Cum reusesti tu sa pui sa munceasca pentru tine o astfel de natie? Cum reusesti tu sa preiei ceea ce Romanica (cica) facea bine? Ce industrie? Ce povesti nemuritoare?
              Toti munceau, toti aveau si de fapt nimeni nu avea...
              Care e adevarul de fapt?
              Cumva ca toti munceau prost si evident ca nu aveau? Insa doar li se dadea pe la nas ca au scos taranii de pe ogoare, bagati in blocuri si pusi sa lucreze ca muncitori necalificati?
              Ce produse competitive avea Romania? Ce sectoare competitive avea?
              Evident ca la un moment dat se inchide robinetul, ca prea e nasol.
              Sechelele comunismului se mai vad si astazi prin spitale (rar, cand ma duc): mii de doctori de au treaba: - Plimba cafeaua domnule, pt ca ei sunt importanti nevoie mare!

Dumneata Ioane, de fapt ce plangi? Faptul ca am fost ingalati si prosti? Sau ca a existat o dorinta externa sa puna pe butuci o adunatura de oameni remarcabili?

Comment

• @ Cezar - Romania nu a reusit sa treaca de la productia de masa la productia intensiva - ceea ce statele occidentale reusisera inca din anii '70 --- iar astazi se intampla in China.

Eu intreb un singur lucru, de ce nu am fost lasati "in prostia noastra", in risipa noastra si in lipsa noastra de organizare? De ce a trebuit cineva sa vina si sa ne "ajute" sa scapam de sistemul ala, asa imperfect cum era - pe care azi, nici macar pe ala nu il mai avem, fiindca a fost demolat bucata cu bucata...

Raspunsul este foarte simplu - decat sa ai in aceasta zona niste oameni cu un anumit nivel de instructie, cu o anumita tehnologie - destul de invechita si destul de multa risipa --- dar care sa traiasca pe picioarele lor ---- le era mult mai util o adunatura de "oameni fara rost" - adica carora le-a fost luat rostul, care sa nu mai aiba nimic - si astfel, mult mai ascultatori sa se plieze comenzilor, in postura de piata de desfacere, la cheremul celor care vor sa faca comert pe aici... si care sa puna mana pe resursele noastre, asta dupa ce ne-au distrus sau cumparat capacitatile cu care noi am fi putut expoata si procesa propriile resurse.

Tu spui ca oricum nu aveam toate facute "nemteste" - nu aveam productivitate, nu aveam instructie si educatie la nivelul intregului popor - si deci bine ca ne-au calcat in picioare.

Eu spun ca nu mai avem, nici atat cat aveam - bune, rele cum erau. Intre a avea o haina pe tine - asa mai veche, uzata - si a fi in fundul gol, dar cu ochii la niste "vitrine" pline - prefer sa am haina mea pe mine.

S-ar putea Cezar sa traiesti tu, sau copiii tai timpuri in care in Romania sa nu mai existe spitalele si medicii de care vorbesti - si anumite tratamente sau operatii sa le poti face numai la Viena, Istambul sau in alte tari, iar facultatile de medicina din ROmania sa fie un exportator de medici pentru alte tari (ceea ce partial au si ajuns). Crezi ca este bine? si ca poporul asta nu merita si nu are nevoie de servicii medicale? Un om intreg la cap ar spune ca asta e crima impotriva natiei romane.
                Last edited by ion_R5; 16 June 2013, 21:40. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Bati campii rau! Podul peste Dunare l-ai vazut? Cel de la Giurgiu-Ruse! Partea bulgara este perfecta....la noi, DEZASTRU! Nu ne lasa americanii si "englejii" sa peticim macar ca noi am vrea!...hai emigrare!!

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

Comment

• Bati campii rau! Podul peste Dunare l-ai vazut? Cel de la Giurgiu-Ruse!
                    Ar trebui sa fii multumit ca ai pod si nu trecu cu bac-ul.
                    Dupa podul proiectat de Apolodor din Damasc, ia vezi cate poduri s-au mai construit peste Dunare, in peste 2000 de ani. Indiciu: si o gaina poate sa numere pe ghearele de la un picior, acele poduri.

Cand mergi la drum si din masina din fata pleaca brusc spre tine o doza, un PET, sa-nteleg ca americanii nu ii lasa pe idiotii aia sa arunce gunoiul intr-un loc dedicat?

Comment

• Ce dracu tot bagati americanii si alte natii in pet-urile pacii si in mintile gunoaielor care arunca?
                      Aia sunt devina pentru ca s-a ajuns asa!
                      Pe vreme lu' impuscatu' cati isi permiteau sa ramana pe strazi dupa o anumita ora? Tot pe vremea lui cat de usor era sa-ti gasesti de lucru si sa-ti cumperi o casa?
                      Si tot pe vremea lui cate gunoaie de cocalari ordinari, si curve de pitipoance gaseai? Cati isi permiteau sa incalce regulile ca acum?

Chestiile astea tot incearca ion sa le spuna, dar nu are cu cine.

Comment

• Ei, de ajuns ca intelegi tu, nu-si bate gura degeaba Ion.

Poporul e asa si fara interventia corporatiilor si grupurilor de interese. Aceelasi corporatii se regasesc in toate tarile, doar ca raul facut se resimte mai putin, baza pe care functioneaza orice societate, omul de rand, e de o calitate net superioara cetateanului mioritic.
                        Cati isi permiteau sa incalce regulile ca acum?
                        Tot aia cu spate, ca si acum.
                        Aveai 4 ani la "revolutie", eu 14. In ultimul an, 1988, doar copiii sub un an aveau dreptul la un pachet de unt/luna. Dupa ce treceau de 1 an, kaput pachet de unt. Deci tu nu mai beneficiai, eu nici atat.
                        Last edited by mr.K; 17 June 2013, 09:55.

Comment

• Originally posted by Razvy View Post
                          Ce dracu tot bagati americanii si alte natii in pet-urile pacii si in mintile gunoaielor care arunca?
                          Aia sunt devina pentru ca s-a ajuns asa!
                          Pe vreme lu' impuscatu' cati isi permiteau sa ramana pe strazi dupa o anumita ora? Tot pe vremea lui cat de usor era sa-ti gasesti de lucru si sa-ti cumperi o casa?
                          Si tot pe vremea lui cate gunoaie de cocalari ordinari, si curve de pitipoance gaseai? Cati isi permiteau sa incalce regulile ca acum?

Chestiile astea tot incearca ion sa le spuna, dar nu are cu cine.
                          In Ungaria de ce nu se intampla? Dar in Austria sau Germania? Ai nevoie de 12 facultati sa intelegi asta...adevarat!
                          Daca esti nostalgic poti pleca linistit in Nord Coreea, Cuba....variante pentru voi exista. Sau sa dati vina pe altii in continuare...eu ma inchin cu stanga.

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

Comment

• @razvy: Nu conteaza asta, ci faptul ca existau locuri de munca
                            De fapt, acum plangem dupa locuri de munca pt ca piata s-a cernut si nu mai pot avea toti acces la un post.
                            Daca nu aveam acum mancare, vai ce rau era.
                            Majoritatea vor multe, cu munca putina. Surpriza.... nu se poate!

Cei care lucreaza constiincios, pe termen lung, au rezultate excelente. O data cu rezultatele excelente, vine si remuneratia foarte buna.

Eu mai propun asa: Faceti-va o introspectie singuri si cronometrati numarul efectiv de ore de munca in folosul firmei respetive, pe durata unei zile. De acolo se trag singure concluziile.

PS: mai repet: Toti avea de munca, dar toti aveau ratii de mancare. Intr-adevar, sa slavim munca la stat!

Comment

• @ Cezar & PCH Nu mai comparati Romania cu Ungaria, Austria si Germania. In cazul Austriei si Ungariei - vorbim de sistemul imperial, care a impus o anumita ordine si disciplina --- ce se mai regaseste cumva si prin Transilvania, fosta provincie a imperiului. Germania e cu totul din alta parte, nici macar Austria nu e la nivelul Germaniei. (de la educatie si pana la puterea economica)

Pe multi romani eu nu ii inteleg... Nu stiu in ce familii s-au nascut, unde au invatat/s-au educat --- ca vad ca sunt numai la nivel de Germania si alte mari puteri mondiale... Nu doresc sa jignesc pe nimeni, dar multi cam uita de unde au plecat, si le pute casa parinteasca si putinul pe care il avem ca natie... De unde v-ati teleportat?
                              "Viele Leute, wenige Menschen" - un proverb german care exact asta spune "Multa lume, oameni putini". Atitudinea asta carcotas-superioara, in care luam la dintii gainii toti semenii nostrii si ne curg balele dupa "avioane" cu siguranta nu o sa ne ridice si nici nu o sa ne duca mai departe. Hai sa nu mai dam cu pietre in ce-i romanesc, ca deja o fac dusmanii acestui popor si acestei tari. Ar fi cazul sa nu o facem si noi. Avem destule bube in cap, ca sa stam de carcoteala.

Comment

• -Tu esti mandru ca esti roman?
                                -Nu stiu daca sunt mandru (mandria NU e un sentiment inaltator ci dinpotriva).
                                Ce pot sa spun e ca sunt confuz, rom, roman, ce-i aia? Cine sunt romanii? Si de unde L-i se trage numele de romani?
                                Poate o sa-mi spuneti ca romanii sunt un popor aflat in tara numita Romania....GRESIT
                                Romanii sunt o populatie ce se afla pe teritoriul numit Romania!
                                Pentru ca sa fi un popor, o tara, trebuie sa ai demnitate, sa ai o constiinta colectiva, un trecut.
                                Noi am uitat sa fim demni, nu ne mai uneste nimic si mai ales nu mai stim cine am fost inainte sa devenim rrrromani.
                                Cand eram Daci eram DEMNI (ati vazut statuile de daci de la Roma? Nu exista statui care sa exprime mai bine demnitatea! Aceste statui sunt mai mari si mai numeroase decat statuile imparatilor romani.)
                                Poporul dac era UNIT (telurile comune si legile lui Zamolxe ii unea. Mai stie cineva aceste legi astazi?)
                                Strabunii nostri, Dacii au fost un popor profund spiritual si educat. Exact de asta avem nevoie ca sa ne ridicam din nou in picioare si sa fim demni !

Clipul "Spirit Liber" il puteti viziona aici: http://vimeo.com/59895379si aici: https://www.youtube.com/watch?v=J5JgCszfVtoLegile pot fi gasite pe blogul: ht...

Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.
                                Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google