Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nu conteaza ce studii am si nici ce am lucrat, cu atat mai mult cum si ce am facut. Ca un rezumat: parintii mei sunt de la tara si eu am pornit de la spalat masini!!!!!!

    "Faptul ca nu ai avut oameni potriviti, tine de 2 factori:
    - modul in care ai facut recrutarea/selectia (criterii si experienta)
    - din ce alegi (gasesti sau nu potentiali candidati potriviti pentru scopul propus)"



    Stiu clar ca n-ai facut nici o angajare vreodata, pt ca altfe ai fi stiut urmatoarele:
    - din cati se anunta, vin 10% maxim
    - din aia 10%, 80% sunt plini de pretentii
    - tot din aia 10%, majoritatea cred ca ei "merita" fara sa aibe rezultate!
    Pai scuza-ma, dar cand (teoretic) tara pute de foame si de lipsa de bani, cum isi permit unii (si nu vorbesc de 2-3, ci de o sumedenie de oameni) sa aiba un astfel de comportament?

    A spune "Au primit: - tableta - telefon - decontare pentru transport" mi se pare o aiureala... Le-ai dat lor cadou? sau reprezentau mijloacele puse la dispozitie de firma pentru indeplinirea cerintelor/obiectivelor?

    Pai dumneata crezi ca la fiecare sfarsit de tura, le-au predat? Cumva au facut si telefoane in interes propriu (unul a facut 500 si ceva de minute in INTERES PROPRIU!!!!).
    Nu era mai bine sa mearga cu o foaie + o hartie si cu un telefon cu cartela?

    Motivatia angajatilor nu se face numai cu bani. Salariul platit trebuie sa vina din rezultatele muncii salariatilor si sa asigure intretinerea vietii, respectiv un anumit grad de siguranta/confort - insa motivarea in sine pentru continuarea si dezvoltarea activitatii, trebuie sa vina atat la nivel interior al angajatului si ca un rezultat firesc al lucrului bine facut - cat si prin grija angajatorului, care trebuie/este recomandat sa asigure un program de instruire, respectiv un tratament uman si de recunoastere morala a rezultatelor si meritelor angajatilor, in functie de natura activitatii recompensate si prin beneficii materiale (banesti sau alte beneficii materiale) si respectiv atentionari sau chiar pana la penalizari banesti - in cazul abaterilor sau neglijentei, care aduc pierderi.

    Dumneata intelegi ca eu am facut ceea ce ai spus:
    - recunostiinta
    - grija
    Etc.
    Si dupa, s-au urcat in capul meu?
    Pai cu ce pana mea am gresit eu ca incerc sa fiu dragut si simpatic, ba chiar sa-i si imprumut pe ici colo cu bani?
    Am rezultate mai proaste asa!!!!
    De ce? Pt ca oamenii (ca aia) sunt de fapt niste vite sinistre! Niste putori infecte, crescute in puf de parinti.

    "Ceea ce ai spus cu "sula in coaste" - duce la ideea de "management cu biciul" mai pe romaneste VATAF, care nu asigura rezultate pe termen lung si nici dezvoltarea in perspectiva a activitatii respective."

    Sula in coaste = verificat continuu!

    Dumneata stii niste idei, insa se vede ca nu ai dat cu botul real de ele!
    Ce se gaseste in cartile comuniste, nu se pupa cu realitatea actuala.
    Cert este ca romanul (nu generalizez, ci strict reflectat la experientele mele) este o putoare ordinara, cu multe multe pretentii, ifose. Cand ii dai ceva, dupa un timp foarte scurt nu mai apreciaza si i se pare ca lui i se cuvine! Ba chiar cand ceri un favor foarte mic in schimb, i se pare ca "ce domne, eu sunt prostul tau?"
    Astia sunt oamenii cu care eu sunt nevoit sa lucrez.
    Si da, nu sunt multinationala sa iau oameni care sa faca o munca mai proasta pe mai multi bani! Aia isi permit, eu nu!
    Insa, povestea cu romanii care n-au ce manca, n-au pe ce trai, li s-a furat, bla bla bla - MERITA!

    Comment


    • Originally posted by Cezar View Post
      Nu conteaza ce studii am si nici ce am lucrat, cu atat mai mult cum si ce am facut. Ca un rezumat: parintii mei sunt de la tara si eu am pornit de la spalat masini!!!!!!

      "Faptul ca nu ai avut oameni potriviti, tine de 2 factori:
      - modul in care ai facut recrutarea/selectia (criterii si experienta)
      - din ce alegi (gasesti sau nu potentiali candidati potriviti pentru scopul propus)"



      Stiu clar ca n-ai facut nici o angajare vreodata, pt ca altfe ai fi stiut urmatoarele:
      - din cati se anunta, vin 10% maxim
      - din aia 10%, 80% sunt plini de pretentii
      - tot din aia 10%, majoritatea cred ca ei "merita" fara sa aibe rezultate!
      Ceea ce ai scris tu, se regaseste exact in cei 2 factori enumerati de mine: procentele pe care le-ai scris, se inscriu in factorul "din ce alegi", dar alegerea o faci in functie de criteriile tale si experienta ta in recrutare. In situatia in care nu esti convins de alegerea facuta, se poate solicita proba de lucru.

      Oricum, domeniul tau de activitate e axat pe servicii tip "comis voiajor" sau "agent" (inclusiv avocatii despre care vorbeai) - si nu implica o activitate foarte structurata/organizata - din ceea ce ai prezentat. Chiar si la nivel de distributie, in functie de specificul produselor vandute exista si scheme mai elaborate. Nu este clar care este implicarea ta si dezvoltarea afacerii.

      Foarte bine ca parintii tai sunt de la tara. Peste 90% dintre romani se trag de la tara (daca ne dam toti inapoi cu 200 de ani, strabunicii erau de la tara)

      Daca tot ai facut bani - e chiar recomandabil sa investesti o anumita suma in gospodaria proprie (a familiei) si chiar sa achizitionezi pamant, daca e posibil. In urmatoarul deceniu va deveni foarte important, daca vei avea posibilitatea sa iti asiguri hrana din propria gospodarie (chiar mai important decat un apartament la oras sau o limuzina in garaj)
      Last edited by ion_R5; 18 June 2013, 01:09. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • De unde se recruteaza oameni?
        Experienta in recrutat? Dezvolta...
        Criteriile mele? Evident ca dupa criteriile mele ii aleg, doar nu dupa numarul de dinti.
        Totusi, de unde se recruteaza oamenii?
        Mergem pe strada si ii racolam? Intrebam un prieten? Poate il sunam?
        Vorbim cu vecinii de la bloc daca nu cumva au ei un nepotel ceva? Sau poate o fiica?
        Cum e povestea sta cu recrutarea?
        Nu de altceva, dar poate caut eu gresit si oamenii buni sunt in alta parte.

        "Proba de lucru" - evident ca asa se lucreaza, doar ca dupa 4-5 luni cam piere pofta de munca.

        "Oricum, domeniul tau de activitate e axat pe servicii tip "comis voiajor" sau "agent" (inclusiv avocatii despre care vorbeai) - si nu implica o activitate foarte structurata/organizata - din ceea ce ai prezentat" - si ce am prezentat de ti-ai dat seama de lipsa structurii?

        "Daca tot ai facut bani - e chiar recomandabil sa investesti o anumita suma in gospodaria proprie (a familiei) si chiar sa achizitionezi pamant, daca e posibil. In urmatoarul deceniu va deveni foarte important, daca vei avea posibilitatea sa iti asiguri hrana din propria gospodarie (chiar mai important decat un apartament la oras sau o limuzina in garaj)" - bani fac altii, eu sunt mic si neimportant. Insa la cum merge, aici ai cam pus punctul pe I.
        Last edited by Cezar; 18 June 2013, 01:20.

        Comment


        • Ca sa constati singur ce nu functioneaza bine, poti sa faci un experiment simplu: 4 luni fa chiar tu activitatea respectiva si incearca sa traiesti strict din salariul respectiv.

          Daca ai existenta asigurata, ideal ar trebui sa te axezi pe agricultura/pomicultura
          Last edited by ion_R5; 18 June 2013, 01:23. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • Ma bag si eu cu toate ca nu ar trebui.
            @Ion:1500 lei pentru agent de vanzari 5 ore/zi este un salariu bun.
            Ca sa nu iti spun ca sunt agenti de vanzari care au doar comision si nu salariu. Gandeste-te ca altii muncesc 12 ore/zi si iau 700 de lei.

            Tu ce salariu ai da pentru un agent de vanzari cu program de 5 ore/zi?

            PS: am avut in urma cu 2 ani de zile un interviu pentru un post de inginer vanzari (tot agent de vanzari este la urma urmei). Salariul de baza era de 1600 lei + bonus din vanzari. Pentru banii astia nu numai ca trebuia sa vinzi foarte mult, dar trebuia sa ai habar de ceea ce vinzi si mai ales cunostinte profunde in domeniu.
            Am refuzat deoarece la inceput a fost vorba de deplasari in afara Bucurestiului de 1-2 zile in imprejurimi (ei avand alti oameni pe zona Moldovei). Insa s-a ajuns la concluzia ca vroiau sa ma trimita cu saptamanile prin tara, evident cu diurna. Per total, daca nu era vorba de plecat cu saptamanile de acasa, era ok.

            Cezar sunt convins ca numai experienta de 5 ani si cunostinte vaste nu cerea pentru postul de agent de vanzari. Probabil s-a multumit cu vointa si dorinta de a vrea sa invete cat mai mult, si sa devina cel mai bun in domeniu. Nu trebuie totusi sa si faci ceva pentru banii aia?
            sigpic

            Comment


            • Problemele din institutiile statului, modul in care te FITUIE bugetarul, in care ii cere spaga pe fata, asta la ce categorie intra domnule Ion? Combinatiile dintre primarii si firme aparute peste noapte care castiga licitatii peste licitatii si automat dreptul fictiv, pentru isi trag doar banii..majoritatea veniti din fonduri EUROPENE, sa asfalteze o comuna, un sat? Pentru CORUPTIA la cel mai mare nivel din tara asta e vinovat americanul? )) Tara asta este o tara de rahat. Doar un om naiv sau "sanatos" poate avea o alta parere.

              De o saptamana am revenit din Germania...preturile la alimente, carburanti, cosmetice, etc sunt sub ale noastre sau egale Salariile triple. Un casier de la Lidl are 1000 de euro. Cat un inginer de aici sau un tehnician de la Baneasa care isi pune semnatura pe un act si da voie elicopterelor sa decoleze.

              Sent from my GT-I9100 using Forum Runner
              Last edited by PCH; 18 June 2013, 08:58.

              Comment


              • Cezar, din ce scrii tu acolo, salariile sunt bunicele, dar pentru provincie. In Bucuresti cu 1200 de lei se cam moare de foame, daca platesti si o chirie ceva. In rest, pari sa fii destul de corect, daca ai prezentat in mod real situatia. In cazul acesta, problema dumitale sunt angajatii, care nu sunt alesi cum trebuie.

                Nu pot spune ca acolo unde lucrez "ni se pune sula in coaste", nici pe departe. dar exista, bineinteles, metode de control, dar sunt facute atat de grijuliu, incat sa nu le simti. doar le stii, ca angajat, ca sunt acolo, ceea ce este, din punctul meu de vedere, situatia ideala. Cand esti constrans, rezultatele vor fi bunicele, dar daca esti "lasat liber", cel putin in cazul meu, rezultatee sunt mult mai bune. Ca idee, raspund de doua judete, si treaba merge bine. Daca as avea un sef care sa ma supravegheze si interogheze non-stop as inebuni!

                Pentru activitati de genul (relatie cu clientul) eu tratez problema ca si cand compania ar fi a mea. In sensul ca, in calitate de angajat, am grija la consumul (de benzina, telefon, internet) ca si cum ar fi propria mea afacere. Angajatorii apreciaza modul acesta de gandire, fiindca este avantajos sa ai angajati care "tin" la companie.

                Parerea mea este sa mai cauti. Cei care isi bat joc nu se indreapta niciodata!

                Comment


                • Originally posted by Pacco View Post
                  Pe voi va doare de istorie, dar iesi inginer de pe "portile" Politehnicii si te duci sa vinzi shaorma ca nu ai unde sa te angajezi si lucrezi pe un salariu de mizerie.
                  Pila si cu spaga e mult mai tare decat diploma aia "amarata" pe care scrie Inginer ...
                  Asta cu ingineria e cu mai multe aspecte. Intr-adevar sunt unele specializari pentru care nu prea este cautare.

                  Insa, este si foarte adevarat ca multi termina ingineria fara sa aiba o baza solida.

                  Am multi colegi de facultate(ingineri) care lucreaza agenti de vanzari si alte chestii, dar este vina lor in totalitate. Cand primeam cate un proiect de facut in timpul facultatii, colegii mei stateau toata ziua la terasa si veneau la mine si ma intrebau cat ii costa sa le fac proiectul. Eu le luam banii si le faceam proiectul, ei promovau anul dar treceau prin scoala ca gasca prin apa.

                  Cand s-a terminat distractia cu facultatea, nu mai erau asa veseli baietii. Incepuse viata reala in care trebuiau sa-si castige banii.

                  Pot sa spun ca pentru mine facultatea mi-a fost de mare folos. La primele doua joburi am trecut interviul si mi-am indeplinit cu brio sarcinile fara nici un fel de ajutor sau curs de specializare.

                  Facultatea te ajuta, dar trebuie sa inveti temeinic(chiar si materiile alea care par inutile) si sa nu pacalesti munca pentru ca te pacalesti pe tine.
                  Logan GPL 1.4

                  Comment


                  • Originally posted by Cezar View Post
                    De unde se recruteaza oameni?
                    Experienta in recrutat? Dezvolta...
                    Criteriile mele? Evident ca dupa criteriile mele ii aleg, doar nu dupa numarul de dinti.
                    Totusi, de unde se recruteaza oamenii?
                    Mergem pe strada si ii racolam? Intrebam un prieten? Poate il sunam?
                    Vorbim cu vecinii de la bloc daca nu cumva au ei un nepotel ceva? Sau poate o fiica?
                    Cum e povestea sta cu recrutarea?
                    Nu de altceva, dar poate caut eu gresit si oamenii buni sunt in alta parte.
                    @ Cezar - Trebuie vazuta afacerea/activitatea in ansamblu si principalul obiect de activitate. Pe aceasta baza trebuie realizata organigrama functionala - ce functionalitati trebuie asigurate (activitati functionale) si cum pot/trebuie acoperite de fiecare om in parte (fisa postului).
                    Activitatea in sine - daca e vorba de distributie, nu trebuie gandita la nivelul de "om care umbla cu geanta de marfa" sau cu masina. Trebuie sa ai oameni de dezvoltare si oameni care livreaza comenzile. Omul platit cu 1000 - 1500 RON/luna nu are cum sa iti dezvolte afacerea. Strict la nivel de agenti, te plafonezi rapid. Este necesar un website, activitate de marketing facuta profesionist, newslettere trimise periodic, publicitate - care sa sustina activitatea agentilor. Altfel se intampla ceea ce constati, dupa 4 - 5 luni oamenii pleaca sau nu mai dau randament. Si bineinteles, trebuie vazut daca produsele respective merg pe piata - eventual cautate alte produse.

                    Distributia e dominata de lanturile de distributie deja consacrate. A veni cu 10 agenti sa faci distributie, nu mai e acelasi lucru acum, fata de anii '90, cand un agent ajungea la 500 - 800 dolari, in vreme ce un inginer avea salariu de 200 - 250 euro. La ora asta cine face productie, e intradevar cineva.

                    Comment


                    • Eu, angajator (cititi de jos in sus pentru cronologia discutiei):

                      Bine vita o s-o schimb.......
                      Sictir oricum.
                      Ve *** pe toti mafiotii astia care va credeti destepti pe munca altora.
                      Daca te-asi lua la bani marunti n-ai stii nici cum te chema vita parvenita.
                      Cine te-a pus in postul ala ca doar nu desteptaciunea ta.

                      Cu respect

                      Nicolae Ojog

                      Tel 0723.794.414

                      e-mail : ojog.nicolae@yahoo.com

                      nojog123@gmail.com

                      --- On Wed, 6/12/13, Office :: Score Zone <office@score ..> wrote:

                      From: Office :: Score Zone <office@score-...>
                      Subject: RE: tocmai.ro: Mesaj anunt - Economist, analist, job full time
                      To: "'Nicolae Ojog'" <ojog.nicolae@yahoo.com>
                      Date: Wednesday, June 12, 2013, 10:06 PM

                      Esti prost.
                      Nu e vorba de mutra idiotule, in monitor se vede cum stai si te uiti pe poze in loc sa pui osul la treaba.
                      Si acest mail e dovada nivelului la care esti. Eu am incercat sa te ajut spunandu-ti ca poza respectiva te dezavantajeaza.
                      Tu esti bou si nu vrei sa intelegi. O sa ai succes din parti.

                      Adrian Paiu
                      Administrator :: 0722

                      -----Original Message-----
                      From: Nicolae Ojog [mailto:ojog.nicolae@yahoo.com]
                      Sent: Thursday, June 13, 2013 8:03 AM
                      To: Adrian Paiu
                      Subject: Re: tocmai.ro: Mesaj anunt - Economist, analist, job full time

                      Esti timpita .
                      Poza e ceruta pe site.
                      Daca nu-ti place mutra mea ......hai sictir.

                      Cu respect

                      Nicolae Ojog

                      Tel 0723.794.414

                      e-mail : ojog.nicolae@yahoo.com

                      nojog123@gmail.com

                      --- On Wed, 6/12/13, tocmai.ro <nu_raspunde@tocmai.ro> wrote:

                      From: tocmai.ro <nu_raspunde@tocmai.ro>
                      Subject: tocmai.ro: Mesaj anunt - Economist, analist, job full time
                      To: ojog.nicolae@yahoo.com
                      Date: Wednesday, June 12, 2013, 8:59 PM

                      Ai primit un mesaj de la Adrian Paiu (office@score-...; 0722913908,
                      89.120.40.53) in legatura cu anuntul:




                      Buna ziua,

                      In speranta ca nu va veti supara pentru acest mesaj, tin sa va aduc la cunostinta ca niciun posibil angajator (cum e cazul meu) nu v-ar angaja daca mai tineti aceasta poza la anunt. Nimeni nu are nevoie in companie de "privitori la poze". Sper ca ati inteles corect mesajul si o sa-mi aplicati sfatul pe viitor.

                      Cu respect,

                      Adrian Paiu

                      TRAGETI VOI CONCLUZIILE !


                      Macar mi-a ascultat sfatul si si-a scos poza de la anunt, era facuta la un birou, el uitandu-se la poze din Roma (Coloseumul).
                      sigpic
                      Shit does not happen. Shit takes time, shit takes effort.

                      Comment


                      • Un mic exemplu, adevarat ca de acum 100 de ani.
                        Succesul sau esecul unei afaceri poate depinde de o singura decizie indrazneata. Un subiect de dezbatere postat pe site-ul Quora, un domeniu de intrebari si raspunsuri despre industria IT administrat de o comunitate de utilizatori, pe tema celor inteligente decizii de business luate vreodata l-a dat printre castigatori pe Henry Ford, americanul care a revolutionat industria auto la inceputul secolului 20, scrie Business Insider.

                        Henry Ford a facut in anul 1913 ceva ce niciun alt industrias nu indraznise: a dublat salariile muncitorilor la 5 dolari pe zi si le-a redus programul de munca cu o ora. Efectele deciziei au fost o crestere majora a productivitatii.
                        La noi de obicei se lungeste, neoficial, programul de lucru si se mai ia din salar pe motiv ca e criza.

                        Comment


                        • Eu m-am lamurit cum sta piata fortei de munca din Romania si am ajuns la cel putin 2 concluzii:

                          1. CEA MAI IMPORTANTA: nu angaja rude sau prieteni in compania ta, vor fi cei mai puturosi angajati, ca na, il au pila pe sefu' ,
                          2. fa interviuri/angajari vinerea, oamenii sunt fierti la para mica dupa o saptamana de lucru (daca au) in "cealalta parte" sau sunt disperati ca a mai trecut o saptamana si nu au gasit nimic.

                          Functioneaza perfect ambele.
                          sigpic
                          Shit does not happen. Shit takes time, shit takes effort.

                          Comment


                          • Eu n-as angaja oameni disperati. Daca initial sunt in stare sa faca orice la noul loc de munca, dupa un timp isi reevalueaza situatia si elibereaza postul. Si o iei de la capat cu cautarile.

                            Cei ce angajeaza low cost, tot asa se pot astepta si la rezultate low cost.
                            Ca la Logan.

                            Cam cum e cu piata muncii in Romania:

                            Un roman se intalneste cu un american:
                            - Eu castig in America 5000 de dolari pe luna, din care ma costa 4000 masa si casa. Ce fac cu restul de 1000 de dolari, nu intereseaza pe nimeni. Suntem intr-o tara democratica.
                            - Eu castig in Romania 1500 de lei pe luna si ma costa masa si casa 2000 de lei. De unde iau diferenta de 500 de lei, nu intereseaza pe nimeni. Suntem intr-o tara democratica.
                            Last edited by mr.K; 18 June 2013, 14:43. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • Originally posted by ady_p View Post
                              2. fa interviuri/angajari vinerea, oamenii sunt fierti la para mica dupa o saptamana de lucru (daca au) in "cealalta parte" sau sunt disperati ca a mai trecut o saptamana si nu au gasit nimic.

                              .
                              Asta vad ca o foloseste si RHul din compania mea, mereu ma chemau vinerea la interviuri cand aveam de angajat.
                              Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

                              Comment


                              • Originally posted by ion_R5 View Post
                                @ Cezar - Trebuie vazuta afacerea/activitatea in ansamblu si principalul obiect de activitate. Pe aceasta baza trebuie realizata organigrama functionala - ce functionalitati trebuie asigurate (activitati functionale) si cum pot/trebuie acoperite de fiecare om in parte (fisa postului).
                                Activitatea in sine - daca e vorba de distributie, nu trebuie gandita la nivelul de "om care umbla cu geanta de marfa" sau cu masina. Trebuie sa ai oameni de dezvoltare si oameni care livreaza comenzile. Omul platit cu 1000 - 1500 RON/luna nu are cum sa iti dezvolte afacerea. Strict la nivel de agenti, te plafonezi rapid. Este necesar un website, activitate de marketing facuta profesionist, newslettere trimise periodic, publicitate - care sa sustina activitatea agentilor. Altfel se intampla ceea ce constati, dupa 4 - 5 luni oamenii pleaca sau nu mai dau randament. Si bineinteles, trebuie vazut daca produsele respective merg pe piata - eventual cautate alte produse.

                                Distributia e dominata de lanturile de distributie deja consacrate. A veni cu 10 agenti sa faci distributie, nu mai e acelasi lucru acum, fata de anii '90, cand un agent ajungea la 500 - 800 dolari, in vreme ce un inginer avea salariu de 200 - 250 euro. La ora asta cine face productie, e intradevar cineva.
                                Mai Ioane, tu te auzi?
                                Pe bune acum...
                                Parca esti profesor: aduni cuvintele intr-o fraza, dar nu spui nimic.
                                Ce treaba are cu ce am spus eu?
                                Tu crezi ca acele lucruri nu s-au facut, sau cum? Tu crezi ca cineva are asa sute de mii de euro ce stau in standby pentru a le aloca angajatilor, statului, si altor terti.
                                Trebuiesc vazute daca produsele respective merg pe piata? Ce pana mea vorbesti omule? Tu ce dialog porti? Tu cu cine vorbesti? Ca eu te-am intrebat ceva si tu imi spui care sunt pasii marunti atunci cand te gandesti sa INCEPI o afacere!!!!
                                Website? Campanii de marketing? Pana si cei ce au 20 de euro alocati lunar pentru promovare au asa ceva... Pe bune acum, tu despre ce vorbesti? Vorbesti cu altcineva, sau cum?

                                Cine a spus ca omul de 1500 lei imi creste mie afacerea? Pai tu crezi ca era doar amaratul ala pe teren? Ala vinde si punct. Dar nu vreau sa intru intr-o discutie cu tine despre business ca efectiv nu are sens!

                                Vreau doar sa-mi explici, de ce sunt oamenii asa!
                                Si unde se gasesc oamenii buni!
                                Nu despre teorii cum ar merge o afacere buna. Ca altfel o dam in alte concluzii:
                                - oameni ce vb mult, nu fac nimic
                                - oameni ce vb mai putin, fac putin
                                - oameni care nu vb, dar fac.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google