Originally posted by PCH
View Post
Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Inca un motiv de "mandrie"
@Ion_R5: Lumea e condusa de interese ce transced constientul colectiv al turmei, nu dupa ochi frumosi si simpatii (antipatii). Daca, prin absurd, se tinea cu dintii de suveranitate si astazi traiam tot in triburi.Last edited by darksid3; 1 July 2013, 22:07.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
La fel de mandri cred ca sunt si dupa ce a dat o ploicica de cateva ore si s-au inundat majoritatea oraselor din sud-est, inclusiv "capitala"....se intamplau chestii asemanatoare si in alte tari, dar prin 1856!
Eu nu port respect nici institutiilor, nici geografiei ci OAMENILOR. Oamenii sunt cei care te formeaza, cu care interactionezi .
Nationalitatea nu e o valoare , un atu ... e doar o stare civila ...
Valoarea o da oamenii cu care interactionezi. Ei sunt institutiile. Ei sunt TARA . Daca procentul de oameni de calitate este in scadere vertiginoasa nu au cum sa fie institutiile respectate .
Institutiile statului roman au fost artificial create pe vremea comunista . Relatiile interumane erau false si in momentul in care liantul legilor comuniste a fost indepartat si nu a mai fost pus nimic in loc a intervenit ce este acum:"Tara lui Papura-Voda! "
Probabil singura varianta viabila si reala pentru Romania ar fi o dictatura crunta (nu stiu de care ).... altfel nimic din ce este acum nu mai poate fi reparat ...nu mai pot fi luate averile facut prin furt ...nu mai pot fi reparate derapajele si decalajele sociale , tiganii, politicienii , afaceristii-si vorbim de majoritatea lor nu de exceptii ! - nu mai pot fi invatati sa respecte legea in alt mod .
Dar asta nu se mai poate intampla in acest stadiu de istorie europeana unde se panseaza rani .Europa se "carpeste" incercand sa salveze ideea de EU ... dar exista atata nationalism in Europa si atatea orgolii .. Cum naiba sa-i nivelezi pe greci si romani la un loc cu germanii ?
Inca odata, dupa o ploaie de cateva ore au fost paralizate orase!! CAPITALA! In Tulcea a fost apa de un metru, oras in care au fost "investite" milioane de euro in canalizare si colegul Ion vine si imi spune mie ca americanii sunt de vina si ca poporul roman, atat de plin de istorie si traditie este macinat de ura si invidia nemtilor, probabil! Nemtii au venit si au astupat cu plapumi canalele, au spart asfaltul din sosele si dau foc la maternitati! E rau sa traiesti intr-o bula a ta si sa nu vezi realitatea care te inconjoara!
Sa fereasca Dumnezeu de un cutremur ca o sa crape toata lumea! TOATA! Nu suntem in stare de nimic, nu avem nimic, suntem ULTIMII!
Hai EMIGRARE!Last edited by PCH; 1 July 2013, 22:27.
Comment
-
E, noi am vrut mereu, dar americanii si germanii ne-au bagat de fiecare data cu fruntea in noroi
Eu va recomand sa stati cateva luni in CIVILIZATIE si apoi veniti in tara lui Stefan cel Mare, Eminescu, Papura Voda si o sa fiti dezgustati total cand dati cu nasul de cei 10 smecheri pe cap de prost.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Cam asa e vazut Romania afara!
Eu jur ca nu inteleg cum dracu s-au tepuit astia sa ne bage in UE pe noi si pe bulgari. JUR, nu inteleg!! Stiu, sa ne fure padurile si averile, aurul si petrolul si sa ne defloreze femeileAttached FilesLast edited by PCH; 1 July 2013, 22:49.
Comment
-
PCH, Ion are dreptate. o tara o saracesti cel mai usor daca o "denationalizezi" si ii iei avutul. Trebuie sa multumim capitalistilor ca, din 90, au vandut cat au putut. nu toate fabricile si uzinele din tara asta erau pe minus. Industria petroliera (acum detinuta de OMV) era pe plus, chiar daca nu se spune. Ulterior marilor tunuri se descopereau "accidental" rezerve de gaz etc, care reveneau imediat cumparatorului (s-a intamplat nu doar o data in cazul Petrom, unde cumparatorul are acces la orice resursa care se va descoperi pe viitor). Pe scurt, ne-am taiat craca de sub picioare.
CFR-ul a fost sabotat 20 de ani, timp in care timpii de parcurs au crescut de la an la an. Pe vremea lui Ceasca faceai 2 ore pana la constanta cu acceleratul (cu tehnica din ani 60), iar in 2012, cu "Sageata Albastra" faceai 4 ore!
Pe langa delasarea specifica acestui popor, au aparut si "ajutoare" pentru a fi saracititi si mai mult.
Comment
-
Eu nu ma refer doar la faptul ca Romania e saracita din cauze externe, trebuie sa ai o doza de naivitate sa crezi asta. Romania s-a saracit singura, datorita hotilor din conducere. Aici e vorba si de faptul ca nu se face nimic din 90 in niciun domeniu. Transporturi nu avem, infrastructura rutiera nu avem, cai ferate zero, mizerie, tarani/cocalari cat cuprinde, mii de caini pe strazi, dezastru in scoli, dezastru in spitale, coruptie la cel mai inalt nivel! Mazare sta prin cluburi cu faina la nas si orasul ala pe care il conduce e PRAF!
Fiecare intelege ce vrea si cat poate cand vine vorba de tara asta, ULTIMA din Europa. Nu stiu in cate alte capitale europene exista inca strazi fara asfalt si fara canalizare! Eu nu sunt mandru ca sunt roman, sunt ahtiat sa scap de aici. Tara asta este o tara de mana a 2 a sau a 3-a demna de Africa Centrala. Viitorul este sumbru, nu vad iesire mai ales ca am cunoscut multi naivi, sa nu le spun alltfel, care au vrut pdl-ul plecat de la putere negandind nici macar o secunda ca nu au varianta de inlocuire. Au scapat de dracu' si au dat de tatsu' . Asta e romanul...fara o chiftea in burta, dar MANDRU.
CFR a fost sabotat de cine?? De Dalai Lama?? Nu tot FRATII romani l-au pus pe butuci? Ca si restul companiilor de stat, de la apa, telefonie la posta si aviatie? Tarom de ce nu zboara peste ocean si Malev poate...sau Turkis care face valuri mari in domeniu...pentru ca noi NU SUNTEM IN STARE, de aia. Nu vrem sau nu putem.....merge si asa, ce dreacu!
p.s. Nu stiu cati dintre voi au reusit sa iasa din pestera asta si sa vada tarile normale, occidentale...
Sent from my GT-I9100 using Forum RunnerLast edited by PCH; 2 July 2013, 09:15.
Comment
-
Apropo de inundatii, mie imi place expresia: "autoritatile sunt in alerta!".
De parca ajunge sa fii prezent undeva, cu mainile goale, sa te uiti cum apa trece peste cativa saci de nisip aruncati in graba, sa nu cumva sa unde planurile unor diguri ce stau in sertare de ani de zile si sunt scoase la iveala dupa fiecare inundatie.
Comment
-
@ Razvanamza - ai uitat sa precizezi ca erau executate cam 80% din lucrarile la canalul Siret-Baragan. Mai ramasesera cativa zeci de km - insa a ramas intepenit proiectul exact cum ramasese in 1989, si bineinteles ca intre timp s-a degradat.
Baietii astia foarte suparati pe Romania si pe poporul Roman, nu inteleg ce mai cauta pe aici si nu au emigrat de cel putin 10 ani... de de gura vad ca sunt foarte buni.
Daca ii intrebi pe istetii astia daca au auzit de programul mondial de reducere al populatiei (si care nu e inventat in Romania, insa produce efecte in Romania) - o sa se faca ca nu inteleg. Plecati din Romania si luati pe voi si pe tradatorii care s-au instalat pe jilturile acestei tari.
Comment
-
Pai si ce? La cat ai vrea sa ajunga populatia globala, in ritmul asta, in 20 de ani? Si asa resursele s-au cam terminat. Aici nu se discuta in termeni de bine sau rau, ci de un lucru esential. Discutam de lucruri ce sunt cu mult deasupra notiunii de patriotism...e ca si cum ai limita si rezuma mecanismul unui ceas, doar la o rotita din angrenaj.
"Prejudecata intuneca ratiunea"
PS: As fii recunoscator daca ti-ai limita si tendinta de atacare a interlocutorului, doar pentru ca nu mai ai argumente.Last edited by darksid3; 2 July 2013, 20:13.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
@ Darksid3 - imi pare rau ca te simti atacat - dar a fost o simpla intrebare: de ce nu pleci daca Romania nu se ridica la asteptarile tale?
Asa cum Brucan si-a permis sa jigneasca poporul Roman, prin caracterizarea "stupid people". Asta dupa ce el a venit calare pe tancurile armatei sovietice in 1945 cu scopul de comunizare a Romaniei, ca agent al Comintern. De ce nu a plecat tovarasul Brucan in Rusia, sau in SUA? (ca tot ii era scarba de poporul roman)
Referitor la "resurse" - asta e o alta vrajeala. Resurse pentru ce? Pentru o lume traita fara Dumnezeu, intr-un materialism fara sens? Pentru ca unii sa traiasca in superlux, vile, masini, etc --- altii trebuie sa dispara? Asta se cheama intr-un singur fel: crima. Ia sa vedem daca un occidental ar accepta sa traiasca ca in Africa, unde a avea bicicleta e un mare lux... Ia sa manance un occidental o masa la 2 zile - asa cum multi din Africa mor de foame. In occident din supermarket-uri se arunca tone de mancare, pentru armament se consuma resurse exagerat de mari. Ia sa munceasca omul pamantul ca sa manance - si o sa vezi ca cei mai multi ar muri de lene. Cat crezi ca mai rezista societatea asta occidentala, unde 40% din oameni stau in fata computerelor si "butoneaza nimic"?
Originally posted by PCH View PostCum sa emigrez la 16 ani? Se aude ca plec in August, sper sa fie asa!
Comment
Comment