Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ion, noi vorbim aici despre faptul ca Romania este in metastaza si nu se mai poate face nimic, iar tu cauti vinovati.
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Originally posted by razvanamza View Post
      ...Daca ne referim la "calitatea vietii", americanul de rand pune pe masa cam aceeasi mancare ca noi. Diferenta consta majoritar in sistemele publice (drumuri, oras, transport in comun (mai mult europa aici)).

PCH si toti ceilalti carora va "pute" Romania, granitele sunt deschise. Nu va tine nimeni aici. Poate v-a ghicit bine FOF, care spune ca nu va puteti integra acolo.

In SUA/Germania daca arunci un chistoc pe strada iei amenda fara drept de apel. In Romania NU ...
      Diferenta este ca mancarea in SUA sau Germania e mai ieftina ca in Romania.

Una dintre explicatii este faptul ca agricultura romaneasca este lasata sa moara --- nu exista un sistem de comercializare a produselor romanesti, nici macar la nivelul aprozarelor dinainte de 1989 --- in schimb sunt promovate in supermarketuri produsele din alte tari vecine sau chiar indepartate - iar statul Roman care ar trebui sa asigure aceleasi conditii si producatorilor interni se face ca doarme. Exista si o vina a producatorilor interni, fiindca nu reusesc sa se uneasca ca sa isi promoveze produsele in comun.

Sistemele publice din alte tari sunt administrate tot de catre statele respective. Faptul ca autoritatea statului Roman e pe cale de disparitie, se datoreaza influentei concernelor straine care isi fac interesele pe aici si nu le-ar place un stat care ii monitorizeze si sa ii puna sa plateasca daune conform contractelor sau sa le anuleze contractele dupa ce firmele particulare straine nu si-au indeplinit obligatiile sau nu au realizat investitiile la care s-au angajat prin contract.

Asta cu civilizatia din SUA sau Germania e jumatate de adevar. In tarile lor, civilizatia aia e tinuta cu bata numita "amenda". Strainii la ei acasa conformeaza sistemului de frica legii si nu "dintr-o convingere superioara a civilizatiei". Asa cum multi romani se adapteaza cerintelor din alte tari (wow, uite ca se poate si la ai nostri, dar nu in Romania) - am vazut si straini (chiar si din Germania) care ajunsi in Romania, foarte rapid ajung sa nu mai respecte regulile, pe motiv ca "aici se poate ca nu e Germania" --- deci cum e cu "civilizatia"? E impusa prin frica/penalizare, nu e din convingere.

Originally posted by vitriol View Post
      Ion, noi vorbim aici despre faptul ca Romania este in metastaza si nu se mai poate face nimic, iar tu cauti vinovati.
      Esti simpatic Vitriol. Celor care dau cu noroi in poporul Roman: ca e cel mai nemernic si neputincios popor de pe pamant - nu prea le zice nimenea nimic. In schimb daca arati lucruri care s-au intamplat in ultimii 23 de ani - repede vine cineva si iti spune ca arati cu degetul si cauti vinovati. Cu siguranta avem si noi o vina, ca ne-am lasat amagiti si ca ne-am lasat atrasi in cursa care ni s-a intins. Dar nici amagitorii, mincinosii si hotii nu pot fi exclusi de la vina, fiind de fapt principalii autori.

Sa nu uitam ce a patit presedintele polonez care a incercat sa se opuna directivelor impuse de la Bruxelles. L-au lucrat cu baietii de la KGB (sau cum i-o spune acum)
      Last edited by ion_R5; 3 July 2013, 21:43. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Ion, aici te contrazic. Mancarea buna in Germania, Suedia si Spania, nu e mai ieftina ca in Romania. E mai scumpa.
        Aaaa, ca acolo iti permiti si la noi nu e partea a 2-a. In Spania am avut 1200 de iepuroi salar pe luna si in Suedia 1600. Clar nu prea conta faptul ca mancarea si benzina erau o idee mai scumpe decat la noi, pentru ca iti permiteai. Si daca stau bine sa ma gandesc, in 2008 in Spania (Gran Canaria mai exact) benzina era undeva la 0.7-0.8 Euro/litru, deci era ok.
        De ce nu am ramas acolo? Simpul, am preferat sa fiu alaturi de familie, chiar daca stau pe un salar de 1000 de lei. Probabil peste ceva timp o voi taia din nou prin tari straine, dar nu inca.

Comment

• Saracul poporul roman. Cate curse i s-au intins, cati ochi rosii atintiti din intuneric il privesc, gata sa-l sfasie. Cum ni s-a distrus noua, sistematic, totul, de parca conationalii nostri s-au martirizat pe esafodul politicii si nu au razbit, desi au incercat...E tara asta plina de cocalari, hoti care ar fura-o si pe ma-sa, si inculti, si noi vorbim de simboluri menite sa fie carti de joc, "pictate" in istorie. Cata lamentare...
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Pentru zeci de astfel de chestii se gasesc milioane de euro....fi-mi-ar scarba!

Un spital, o scoala nu s-ar face...
            Attached Files

Comment

• Originally posted by PCH View Post
              Pentru zeci de astfel de chestii se gasesc milioane de euro....fi-mi-ar scarba!

Un spital, o scoala nu s-ar face...
              De unde sunt preturile alea? Da-mi o sursa concreta.
              Doi la mana, preotii aia care au facut catedrala au batut din poarta in poarta si din usa in usa 20 de ani si asa au reusit sa faca acea constructie. Daca bateau si profesorii sau medicii tot asa din poarta in poarta si din usa in usa se faceau si scoli si spitale. Dar de..., cand se face ca de ce se face ca nu ne trebuia aia, cand nu se face ca de ce nu se face ca aveam nevoie de ... si tot asa.
              Orice lucru care nu este facut cu forta este bun facut.
              sigpic

Comment

• Iata un fragment (exemplu) a la poporul roman

Comment

• @darksid3 - Ai fost sa vizitezi manastirile din Moldova?
                  sigpic

Comment

• Originally posted by mihaiiahim View Post
                    de unde sunt preturile alea? Da-mi o sursa concreta.
                    Doi la mana, preotii aia care au facut catedrala au batut din poarta in poarta si din usa in usa 20 de ani si asa au reusit sa faca acea constructie. Daca bateau si profesorii sau medicii tot asa din poarta in poarta si din usa in usa se faceau si scoli si spitale. Dar de..., cand se face ca de ce se face ca nu ne trebuia aia, cand nu se face ca de ce nu se face ca aveam nevoie de ... Si tot asa.
                    Orice lucru care nu este facut cu forta este bun facut.
                    :| .

Comment

• PCH, ce te-ai siderat asa? N-ai inteles ca doctorii ar trebui sa aiba specificat in fisa postului, se stranga fonduri, din poarta in poarta?

Intreba cineva mai sus, care ar fi solutia si ma gandeam ca ar fi dictatura militara...m-am inselat! Declaram razboi, americanilor!!

Comment

• Si mai au unii semne de intrebare cu privire la emigrare Nu o sa MERG la aeroport, am sa FUG la aeroport!

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
                          PCH, ce te-ai siderat asa? N-ai inteles ca doctorii ar trebui sa aiba specificat in fisa postului, se stranga fonduri, din poarta in poarta?

Intreba cineva mai sus, care ar fi solutia si ma gandeam ca ar fi dictatura militara...m-am inselat! Declaram razboi, americanilor!!
                          Multumesc.
                          Sotia mea este medic stomatolog si mai da si cu matura prin cabinet (desi in fisa postului nu scrie asta + ca ca mai sunt si femei de serviciu` destule)
                          Dupa gandirea unora se pare ca greseste.
                          De-aia a ajuns tara asta asa cum este, pentru ca unii se limiteaza la fisa postului.

Bravo fratilor... .

Cu respect.
                          Va las... o seara buna... pe mine ma depaseste discutia.
                          sigpic

Comment

• Cat timp compari medicii cu preotii, shamanii, vracii, ce vrei tu si consideri o normalitate sa mearga din poarta in poarta, cersind bani, esti depasit de orice fel de discutie, chiar si de cele din gradinite. Institutiile statului ce ar trebui sa pazeasca? Impozitele unde se duc? Strategiile pe termen lung cine ar trebui sa le faca? Tanti Aglaia??!

Comment

• Exact!

Asa ca o paralela...
                              La una din bisericile din centrul bacaului costa 250 de lei o cununie religioasa. Cu chitanta evident. N_ai bani , te duci la tara c-o fi mai ieftin. In plus la efectuarea ei , preotii si dascalul iti mai cer (cu nerusinare chiar) alti bani. Inca 500 ron fara chitanta. De aici e o parte din bani. Mai rau e daca nu ai si ti se impute mortul...

In loc sa creeze un serviciu de ajutorare a nevoiasilor biserica ortodoxa baga bani cu nemiluita in biserici. Nu mai vorbesc de unii preoti care se scalda in avutii.

Is ortodox , dar nu-s mandru de asta...
                              Last edited by Costi-bc; 4 July 2013, 01:08.
                              o/____\o
                              (i)
                              .........

Comment

• @Ion_R5: tu unde lucrezi si cu ce te ocupi? Nu ma intereseaza exact, ci doar daca esti bugetar/privat, capital romanesc/strain. Daca nu vrei a-mi raspunde, nu-i problema.
                                If it ain't broke, don't fix it!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google