If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Rusia era KAPUT daca nu primea logistica din SUA (de fapt, toata Europa era PA, daca nu interveneau americanii). Sa nu uitam ca i-au incalecat nemtii aproape ca pe francezi. Oricum, discutam de jocuri de culise care nu apar in istorie, pentru ca istoria e scrisa de invingatori.
Nu i s-a sculat nimanui, din neant, in secolul 16 sa puna stapanire pe Glob. Asta e o agenda ce se trage din Egipt, ba chiar il si transcede
Pentru omenire, stii care cred ca e o adevarata sansa? Triburile alea de prin Amazon care nu au contact cu lumea "moderna". Europa e "batrana" lumii - si va fi scoasa la pensie destul de curand. China un dragon imens care se misca extrem de agil pentru dimensiunile lui. Rusia un urs imens si cam morocanos, dar cand se supara si tropaie un pic se zdruncina toata planeta. SUA e un puzzle din piese de domino... ramane de vazut cat vor mai tine piesele in picioare.
Rusia nu era Kaput deloc. Era paralizata la momentul respectiv - insa Germania nu avea resurse pentru un razboi de lunga durata, mai ales pe intinderile imense din Rusia si fiecare iarna i-ar fi macinat.
Last edited by ion_R5; 4 July 2013, 21:46.
Reason: Automerged Doublepost
Pentru cine intrebase - lucrez in mediu privat cu capital 100% strain.
Atunci scuza-ma, dar tu esti cel mai putin in masura (conform standardelor tale), sa vorbesti despre instigatori, "ciocoii pribegi si infumurati care au venit sa ne invete democratia, cu bancnote verzi, crezand ca Romania e de vanzare".
Lupu' moralist, pe scurt.
Rusia nu era Kaput deloc. Era paralizata la momentul respectiv - insa Germania nu avea resurse pentru un razboi de lunga durata, mai ales pe intinderile imense din Rusia si fiecare iarna i-ar fi macinat.
Nu trebuie sa cuceresti un continent intreg, era nevoie doar sa decapiteze regimul...dar cum am spus, au fost alte jocuri de culise. Crezi ca toti generalii aia nu au luat in calcul ce ar insemna un atac asupra Rusiei? Sau crezi ca au descoperit-o ad hoc, pentru prima data, chiar atunci?
Sa nu uitam ca geopolitica a fost inventata tot de germani.
Nu e de ajuns sa te uiti la National Geographic si sa crezi ca exact asa au stat lucrurile.
Cat despre Romania, nu inteleg numele in ce sens te impiedica? Daca se chema Dacia, ai fi avut identitate de "dac". Vrem, nu vrem, pe aici au trecut toti nomazii - ultima mare migratie din Europa fiind cea slava - si multi s-au stabilit aici.
...Cat despre graiul latin in provinciile istorice Romanesti, cel mai bine a fost pastrat in Transilvania, unde mitropolia Ortodoxa a ramas in sfera latina, influentata de cartile si inscrisurile promovate de Biserica Catolica - pana prin vremea lui Mihai Viteazu. In Moldova mitropolia ortodoxa a intrat sub influenta bisericii ruse dupa caderea Constantinopolului si asemenea si tara romaneasca. In fine, istoria e vasta.
Limba impusa acolo a cam fost ungureasca. Istoria noastra este "cam" rescrisa de Scoala Ardeleana. "Cand romanii au ajuns la Decebal, nu au avut nevoie de trasnlator". Pe scurt, limba dacica precede latina, sau mai bine zis latina este o limba "neodacica" sau "neotracica". Dacii erau "cei mai viteji dintre traci". Deci erau doar o regiune al unui teritoriu care vorbea aceeasi limba. Urmariti "Dacii-adevaruri tulburatoare".
un documentar din categoria nationalist-uslamista.
e cea mai buna reteta de dezinformare...bagi seminte de adevar intr-o poveste plina de...
inventii...lumea o sa creada.
povestile de genul asta ajung la lumina atunci cand trebuie si cand li se da drumul.
mai degraba cred aia cu analiza genelor in europa.
ozenel, te inseli. sunt multe teorii care sustin ipoteza unui popor stravechi aici, si foarte putine care sustin "transformarea". Ardelenii de ce nu vorbesc toti ungureste? doar au fost ocupati sute de ani. In schimb dacii, ocupati cca 35-40% din teritoriu, au renuntat brusc, in aproape 100 de ani, la limba stramoseasca(inclusiv pana in Republica Moldova de azi, unde n-a calcat picior de latin)? tu ai crede asta daca ai fi american si ai studia prima oara istoria lumii?
Trebuie din toate luat "ce trebuie". De aceea uneori sunt greu de digerat anumite informatii "prea radicale". Care sunt "prea radicale" fiindca reapar la lumina dupa multe zeci/sute de ani in care s-a crezut altceva. Tu daca ai invatat (ca popor) timp de 500 de ani, ca porcul zboara, nu ti s-ar parea ciudat sa vina unii intr-o zi, care zic ca nu? (chiar daca ai dovada in fata ochilor tai)
Ce legatura are limba cu caracterul nativ infect al romanilor?
Romanii sunt in stare sa isi fure singur caciula si sa dea apoi vina pe americani si alte natii de extraterestri.
Si voi tot romani sunteti si nu cred ca aveti vreo "calitate" enumerata mai sus, de PCH.
Aceste "calitati" exista in orice om de pe planeta asta. Diferenta intre natiile civilizate si restul, este de cum reusesc sa tina aceste "calitati" in frau. Unii au impus legi dure si dupa decenii au vazut si rezultatele.
La noi in tara e un teren fertil pentru aceste "calitati". Suntem inca la nivel de pestera, cand isi furau ciolanele unul altuia.
tu PCH ai fost peste tot, esti omniscient, ai cunoscut fiecare roman din cei 24 milioane de pe glob. ce-mi plac mie astia care generalizeaza. cum nu toti americanii sunt rednecks, nu toti romania sunt asemenea celor "vazuti" de PCH. si eu sunt roman si nu fur, nu doresc raul altuia, nu scuip pe strada, nu ma rog sa moara vecinul sa-i iau capra..
Am fost in Bulgaria si la Chisinau....am discutat cu romanii de acolo, sunt comunitati uriase si de aia stiu. Ramai in BULA ta...
Nici nu imi doresc sa cunosc fiecare roman....mi-e suficient cu cei pe care ii stiu in prezent! Cum la Londra stim ca ploua, dar mai sunt si zile insorite, asa si cu romanii....chiar am precizat cu cateva posturi in urma, ca nu toti romanii sunt cocalari, dar un mare procent din pacate DA! Noi si albaneJii ce am mai speriat Europa asta...fi-mi-ar scarba!
Tu nu vezi padurea din cauza pomilor!
1. Nu compara Bucurestiul cu Buzaul.
2. Cainii sunt o problema la nivel national din care reiese faptul ca implicarea autoritatilor si respectul fata de cetatean este ZERO. Deci stai tu aici si schimba mentalitatea, ca eu ma urc in primul avion si te salut de la Toronto.
3. Nu am inceput cu bisericile, am continuat cu o problema NATIONALA, pentru ca mare procent din populatia tarii inca defecheaza in spatele curtii si se spala la lighean, mananca mamaliga si buruieni ca nu-si permite altceva, (sper ca intelegi ca nu e vorba de tine, ca tu castigi bine si te descurci, descurcatul asta poate insemna paine cu salam de primavara, adica mult sub limita de subzistenta), multi copii inca se duc cu un colt de paine si papucii rupti zeci de km pe jos pana la un rahat de scoala care sta sa pice pe dânsii, spitale nu au, dar cheltuim MILIOANE de euro pe...biserici. :| Dar tu nu poti sa vezi problema asta, una din miliardele de probleme ale tarisoarei asteia, /e mult prea greu. Preferi sa traiesti in ignoranta si sa bati campii.
Pleaca medicii, o sa ajungi cat de curand sa mori cu zile, nu ca nu s-ar intampla asta deja! E nevoie sa-ti desenez de ce pleaca medicii?? Natalitatea e in scadere, statul nu ajuta tinerii, dar tu nu vezi asta, si ce conteaza, in 50 de ani o sa fie plin de tigani pe aici, nu ca nu ar fi deja...cel putin la nivel de comportament.
Coruptie - maxima
Saracie - maxima
Viitor - zero
Mentalitate - de pestera
Deci nu pot fi mandru ca sunt roman.
Sent from my GT-I9100 using Forum Runner
Imi cer scuze ca am citat, dar hai sa analizam putin!
Noi cheltuim banii pe biserici
Canadienii cheltuiesc banii pe: "“Probleme” mari pentru parlamentul Ontario – nu sint suficienti bani pentru parada lesbienelor si homosexualilor din Toronto.O afacere capitalista. "
Eu zic ca este mai bine sa imi iau copii de mana si sa ma duc duminica la biserica, decat la o astfel de parada (parada lesbienelor si homosexualilor).
Daca gresesc va rog sa ma iertati, dar ganditi-va la copiii vostri.
Pentru cei care nu se obosesc sa citeasca articolul in intregime spun doar ca se termina asa: "Ce fel de parade mai urmeaza? Oricum una care sa aduca bani, indiferent de consecinte. Capitalisti adevarati,acesti occidentali,oare si-au dus si copiii la aceasta parade si poate si sotiile?".
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment