Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Da, mah, da' noi l-am avut pe Eminescu, pe Mihai Viteazu si pe Stefan cel Mare...

    E bine ca ai pus pe foaie si un studiu oficial, dar din puctul meu de vedere nu e nevoie de asa ceva. E de ajuns doar sa iesi pe strada si sa te uiti in stanga si in dreapta. Asta in Bucuresti, nu mai zic de ce vorbesti tu acolo "localitate rurala", acolo deja e crancen.
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

    Comment


    • Originally posted by PCH View Post
      Poporul român – ultimul la inteligenta.

      Studiul a fost făcut in mai multe universitati europene. Rezultatele pentru România au fost prezentate la Viena, de conferențiar dr. Anca Dobrean.

      Seful catedrei de Psihologie din Cluj, dr. Daniel David, comentează:

      “suntem pe ultimele locuri şi în ceea ce priveşte Inteligenţa! Inteligenţa evaluată cu Testul RAVEN – unul din cele mai riguroase şi mai utilizate teste de inteligenţă la nivel internaţional – se referă la inteligenţa generală nonverbală”
      Inteligenta nonverbala! Deci problema nu e lipsa de cunoștințe. Nu sunt diplomele. Nu e ceva care se poate rezolva prin “educație”. E mult mai grava!

      Pur si simplu, românilor nu le funcționează creierul la fel de bine ca altor popoare. Ca si când ai compara un computer Intel de azi, cu un Commodore de acum 30 de ani: problema nu e de software, ci de hardware. Un prost care face școala nu devine deștept: devine un prost cu diploma.

      In ultimii 60 de ani, o bucata mare din poporul român a involuat si a devenit o specie inferioara.
      Locul I, Germania: IQ 107
      Media europeana: IQ 100
      România: IQ 94
      Cimpanzeii: IQ intre 70-95

      “Românii e deștepți”? Ha! Prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul.

      Prostia la români:

      1.Incapacitatea de a prevedea viitorul, deși au date clare despre prezent. Angajații Oltchim știau ca uzina lor era pe pierdere, dar nu si-au căutat altceva de lucru: acum sunt șomeri. Traian Băsescu știa ca e criza in Europa si SUA, dar a zis ca “pe noi criza nu ne va atinge”: acum e terminat politic. Azi, USL știe ca România cheltuiește mai mult decât produce, dar crede ca va ramane la putere. Ce-i unește pe Băsescu, pe USL si pe simplii bugetari? Prostia.

      2.Incapacitatea de a vedea legătura dintre cauza si efect. Sălbaticii din colonii nu înțelegeau legătura intre detunătura puștilor europene si gaura de glonț din piept. Si mureau pe capete. Românii nu înțeleg legătura intre criza de bani a Statului si neplata pensiilor si salariilor. Si vor muri pe capete.

      3.Incapacitatea de a invata din experiența: cine da de doua ori cu capul de prag, ala e prost. In 23 de ani, românii au dat de 7 ori, la 7 alegeri: dar mulți tot mai spera sa vina un politician “bun, cinstit, cu drag de popor”. Care sa scoată tara din criza, sa facă rost de 35 de miliarde de euro anual pentru pensii si salarii, sa nu fure nici 1 euro – si totul, pe un salariu de 6000 de lei pe luna. Hahaha…

      4.Gândirea de turma in locul gândirii individuale. Cine nu gândește cu capul lui si se ia după alții, arata ca nu-si poate folosi propriul creier si prefera sa lase altora responsabilitatea deciziilor care-i afectează viața.

      5.Aderenta la creștinism si socialism. Ambele promovează mila si solidaritatea sociala fata de cei slabi. Si ambele promit un viitor mai bun, daca renunți la gândirea ta personala si le asculți comandamentele.

      40% dintre români citesc prost sau nu știu sa citească.

      42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului. Iar 7% au răspuns ca…nu știu. Total: 49% sălbatici.

      32% dintre români sunt absolut convinşi că există oameni posedaţi de diavol.

      Puteti face si un studiu, voi astia, ORASENI, mergeti intr-o localitate rurala si vorbiti cu oameni de acolo, observati cum muncesc de dimineata pana seara fara sens si logica, vedeti cum sunt beti dimineata la 10 fara sens.. si multe alte prostii… si atunci striga in cor, DA SUNTEM PROSTI, suntem prosti pentru ca toleram prostia!
      Foarte tare!!!
      Adevarul este ca suntem ignoranti de-a dreptul si nu ne vedem mai deloc de treburi.
      Ai mai uitat un lucru: romanul este sfatosul. Si cu ghilimelele de rigoare "stie el, face el, drege el".

      Comment


      • Stiu, politician, antrenor de fotbal, instalator, etc

        Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

        Comment


        • Daca un om crede ca soarele se invarte in jurul pamantului, nu inseamna neaparat ca este si prost. Sunt foarte multi oameni care sunt inteligenti dar neinformati. Din punctul meu de vedere, poporul roman este un popor cu o inteligenta peste medie, dar si cu o lipsa de educare, informare si de interes fata de a cunoaste. Romanii sunt in general puturosi si le place sa ceara. Ma uitam la o campanie in care se protesta (de catre bugetari) fata de taierea a 25% din leafa. Oamenii au iesit la acea campanie sponsorizata de USL si mancau mici sau jucau "dansul pinguinului". Interesul lor nu era acela de a-si cere drepturile, deoarece stiau ca nu le merita. In general bugetarii (repet, in general - sunt unii care nu se incadreaza aici...) merg la serviciu pentru a sta pe facebook la trecerea timpului, stiind ca indiferent daca isi fac treaba la capacitate maxima sau minima, leafa merge... . Asta este mentalitatea poporului roman. Oamenii sunt puturosi si delasatori. De aici si situatia in care ne aflam. Un popor de oameni inteligenti. Din nefericire, inteligeanta este in stare latenta si se activeaza in general la primirea unui sut in dos, altfel ramane in starea initiala...
          My ride

          Comment


          • Imi aduc aminte de o celebra replica din Las Fierbinti: "Am talent dar nu stiu cum sa-l arat"
            Daca Romania e plina de atatia oameni inteligenti ce nu stiu ca Terra se invarte in jurul Soarelui, nu pot decat sa ma gandesc la ce spunea PCH - "Imi dau seama ca nu o sa ma duc la aeroport ci ca trebuie sa FUG la aeroport!"
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

            Comment


            • Ma uitam la o campanie in care se protesta (de catre bugetari) fata de taierea a 25% din leafa. Oamenii au iesit la acea campanie sponsorizata de USL si mancau mici sau jucau "dansul pinguinului". Interesul lor nu era acela de a-si cere drepturile, deoarece stiau ca nu le merita.
              Te uitai. Unde? La TV? Ai vazut doar ce ti-au prezentat aia. Va lasati manipulati de ce va prezinta presa.

              Poate oamenii mancau si eu un mic sa nu crape de foame, daca erau plecati de la ora 2 dimineata spre capitala si reportajul era la ora 13-14. Tu nu mananci nimic in perioada asta de timp?
              Unde palaria mea dansau astia pinguinul? Dansau "boc poc poc"
              Asta nu inseamna ca nu-si cereau cu seriozitatea drepturile. Doar faceau haz de necaz, ca nimeni din guvern nu a coborat sa discute cu ei, i-au ignorat complet.

              Comment


              • PENIBIL! A mai plouat 15 minute si mandrul si desteptul popor este iar sub ape Hai emigrareeee

                Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

                Comment


                • Bah, ce bine e in Sahara! Pic de inundatie nu ai....
                  Sa va faca primarul ala minune autostrada aia suspendata ce nu se inunda ca pasajele subterane.

                  Comment


                  • Motto: "La o intrebare prost pusa, nu se poate oferi un raspuns corect"

                    Nu cunosc criteriile realizarii studiului respectiv si nici modul in care a fost selectionat esantionul care a raspuns la respectivul chestionar.

                    In afara de asta, modul in care este realizat studiul respectiv si mai ales modul in care sunt interpretate rezultatele - in foarte multe situatii au mai multa legatura cu ceea ce doreste sa confirme sau infirme autorul - dupa caz.

                    Insasi modul in care este definita "inteligenta" - e un subiect de discutie. De multe ori, smecheria, fofilatul, manipularea, trasul de limba, falsa modestie, linguseala, teatralismul si oportunismul - adaptate ca si "atitudine" in functie de situatie - sunt prezentate drept "inteligenta emotionala", si foarte multi sunt indusi in eroare, construindu-si viata pe fagasuri gresite - in lipsa discernamantului si a popularizarii pe canalele media a unor "retete de succes" si "comportament inteligent" - si exemplificate de tot felul de "VIP"-uri.

                    Ca popor avem si calitati, avem si defecte si uscaturi - si trebuie sa recunoastem ca de 23 de ani cam patinam rau, si asta dupa ce... vreo 10 ani (1979 - 1989) a trebuit sa strangem progresiv cureaua, indurand destule lipsuri.

                    Pacat ca ne-am pierdut unitatea... Ca popor, ar trebui sa ramanem uniti - majoritatea dintre noi suntem cu totii in aceeasi barca - si daca am fi uniti si am trage cu totii in aceeasi directie, cu siguranta in aceeasi directie. Cand fiecare trage in alta directie, cand exista dezbinare si zazanie - cu siguranta energia se pierde si realizarile intarzie sa apara, atat la nivel de natie, cat si la nivel de individ. Am spus majoritatea dintre noi, fiindca in orice sistem exista favorizati si defavorizati - ca exceptii, care nu pot fi inclusi in trendul majoritatii --- insa daca ajungem la concluzia ca la nivel de majoritate suntem in categoria "defavorizati", ori avem o problema de perceptie, ori sistemul este grav bolnav si actioneaza impotriva poporului. Iar sistemul politic care ocupa jilturile cele mai inalte ale acestui popor nu este "inventat" de catre popor. Lozinca care ni se spune pe toate canalele media "traim cum votam" - este un paravan si o manipulare josnica, menita sa ne arunce in carca o vina care nu ne apartine, peste jugul la care deja suntem legati.

                    Originally posted by darksid3 View Post
                    Imi aduc aminte de o celebra replica din Las Fierbinti: "Am talent dar nu stiu cum sa-l arat"
                    @ Darksid3 Intr-o competitie conteaza foarte mult regulile jocului si cine le stabileste.

                    O simpla comparatie:
                    Anul 1990, imediat dupa "Revolutie" in comertul de stat (ca privatii abia incepeau sa apara) a inceput sa apara "concurenta". Exemplu concret televizor color Sony Triniton diagonala 54 cm - pret: 50.000 Lei, concurenta pentru televizor color romanesc Telecolor - pret 14.000 Lei. Nu discutam despre calitate, Sony fiind lider in domeniu, ca sa nu mai precizez ca respectivele televizoare erau "Made in Japan".

                    Insa daca ne raportam la salariile romanilor de atunci si puterea de cumparare, televizoarele color Sony nu putem spune ca reprezentau cu adevarat o concurenta, diferenta de pret fiind semnificativa.

                    Insa guvernul Roman a "rezolvat problema" - prin Hotarare de Guvern - privind "liberalizarea preturilor" - care a insemnat un singur lucru: cresterea preturilor intr-o spirala inflationista ca a scos din piata intreprinderile romanesti prin blocaj financiar (venitul realizat din vanzarea produselor finite nu mai asigurau fondurile necesare pentru achizitionarea materiei prime/subansamblelor si marja de profit - avand in vedere ciclul productie -> comercializare )

                    Sigur, astea sunt regulile jocului. Daca ne gandim ca firme gen Grundig au disparut, sau Blaupunkt s-a transformat ireversibil in directia low-buget, practic produsele nemaiavand nici o legatura cu ceea ce produceau candva.

                    (sau mai corect spus numele Blaupunkt a fost "inchiriat" unui alt producator din Malaezia - ca respectivul nume sa nu dispara complet)
                    Last edited by ion_R5; 7 July 2013, 01:50. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • asta este economie de piata. Se intampla peste tot in lume. Totusi, abia s-a terminat o emisune pe Romania TV cu un nenea destul de interesant de la BNR. Se pare ca, desi suntem ultimii ca enoconomie (nu ma surprinde, dar nu de ideea asta vreau sa ma leg) avem si cele mai mici preturi la orice. Studiul respectiv este legat de PIB-ul tuturor statelor, si este facut de straini.

                      Concluziile trase dupa diverse comparatii sunt ca, de exemplu, folosind ceva restructurare prin aparatul bugetar, Romania ar fi o tara chiar prospera, si in nici un caz romanii nu sunt mai inglodati in datorii fata de alte popoare, ci procentual tot cam pe acolo.

                      Consumul nu va creste fara sa creasca salariile (evident dealtfel), dar daca se fac resturcturari si ar creste si calitatea muncii, salariile nu au motiv sa nu creasca suficient.

                      Iata ca se poate, daca se vrea. Intrebarea mea este: se vrea sau nu se vrea? si ajungem tot la sfera politica, acest cancer de care suferim dupa 89.

                      Comment


                      • Concluziile trase dupa diverse comparatii sunt ca, de exemplu, folosind ceva restructurare prin aparatul bugetar, Romania ar fi o tara chiar prospera,
                        Praf in ochi. dai afara angajatii cu 200 euro salar, economisesti 300 de milioane de euro pe an. Daca tot arunci miliarde de euro aiurea pe achizitii publice, poti da afara toti bugetarii, ca nu rezolvi nimic. Raman cativa directori care semneaza contractele prin care se risipesc banii publici.
                        Nenea de la BNR are fix rolul asta, de a planta idei.

                        Comment


                        • Cu aia 300 de milioane face o clopotnita la catedrala neamului

                          Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

                          Comment


                          • Originally posted by mr.K View Post
                            Praf in ochi. dai afara angajatii cu 200 euro salar, economisesti 300 de milioane de euro pe an. Daca tot arunci miliarde de euro aiurea pe achizitii publice, poti da afara toti bugetarii, ca nu rezolvi nimic. Raman cativa directori care semneaza contractele prin care se risipesc banii publici.
                            Nenea de la BNR are fix rolul asta, de a planta idei.
                            Mr.K - nota 10 pentru comentariu la obiect. Bugetul Romaniei nu se "prapadeste" nici cu angajatii de stat (cei cu salarii pana in 400 euro), nici cu pensionarii, nici in sistemul de invatamant. La sanatate se sifoneaza bine bugetul cu anumite firme de medicamente. Dar grosul se sifoneaza cu contractele mari - achizitii publice - si acolo e greu de crezut ca se schimba politica si ca o sa vina cineva care sa faca economie si la propriu si la figurat. Mai ales ca nu exista nici un fel de raspundere. Se semneaza contracte, se prapadesc/fura bani si nimeni nu raspunde. Vine altul pe postul respectiv dupa 2, 3, 5 sau 7 ani si loteria merge mai departe, iar castigator nu iese niciodata poporul roman.

                            Comment


                            • Originally posted by mr.K View Post
                              Te uitai. Unde? La TV? Ai vazut doar ce ti-au prezentat aia. Va lasati manipulati de ce va prezinta presa.
                              Asta nu inseamna ca nu-si cereau cu seriozitatea drepturile. Doar faceau haz de necaz, ca nimeni din guvern nu a coborat sa discute cu ei, i-au ignorat complet.
                              Daca tu vrei sa ma convingi ca bugetarii isi fac treaba cu seriozitate si dau randament la locul de munca, nu ai nici o sansa.
                              Sunt sigur ca unii dintre ei sunt si seriosi, majoritatea insa sunt ineficienti si nu-si fac treaba. Nu sustin ca ar fi incapabili, dar sustin ca sunt lenesi si nepasatori...
                              Cand afirm toate lucrurile respective, nu o fac pe baza unor informatii primite din media, ci pe baza unor intamplari reale la care am fost martor sau parte implicata. Am facut referire la bugetari (ca etalon) sa cataloghez poporul roman, caci despre el este vorba in postul acesta, deoarece un procent foarte mare din romanii se inscrie in tiparele descrise de mine, insa bugetarii (repet nu toti dar un mare procent) isi fac treaba cu mai putina seriozitate decat cei din mediul privat unde sefii interactioneaza direct cu angajatii...
                              My ride

                              Comment


                              • Si daca si-ar face treaba precum nemtii, cauza tuturor nenorocilor nu sunt bugetarii, oricat ar fi de simplu pentru unii s-o creada. Din partea mea, sa-i scoata pe toti in somaj tehnic si sa le faca treaba (la fel de prost) doar ministri si directorii, sa-i depasim pe Quatar la PIB, in cativa ani
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google