Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Iar daca voi credeti ca pe cineva poate bucura faptul ca si-a luat patronul masina noua inseamna ca va frustreaza ceva anume (doar voi puteti sa vedeti ce)
    Tocmai, ca nu intelegeam de ce te-ar bucura. Exprimarea e a ta.
    Si ne merge bine si nous si patronului (si-a luat masina noua anul trecut ).
    Si daca ai gresit cum te-ai exprimat, nu arunca pe frustrarea altora, ci asuma-ti greseala.

Legat de Romania, nu mai am de peste 15 ani nicio frustrare. Atunci am aflat ca asta e tara, mai mult nu se poate sa evolueze. Euforia din 1990, copil fiind, mi s-a risipit in cativa ani.

Comment

• @mr.k

Vroiam sa arat ca nu sunt vorbe goale aia cu "patronului ii merge bine". Greseala mea, exprimarea nu a fost intr-adevar cea mai fericita. Scuzoaiele mele.

Comment

• Frauda cu asigurari: 5 sefi BCR Asigurari, cercetati - Prejudiciu de 6 milioane de euro

Procurorii DIICOT au facut, marti, peste 160 de perchezitii in Bucuresti si 26 de judete din tara intr-un dosar de frauda in domeniul asigurarilor de viata. 44 de persoane sunt suspectate de frauda, dintre care cinci sefi de la BCR Asigurari, precum si 23 de administratori de firme.

Din probele administrate in cauza rezulta suspiciunea ca modul de operare este unul inedit, constand in acordarea disimulata a unei parti din drepturile salariale lunare, initial prin incheierea de catre angajator a unei polite formale de asigurare de viata colectiva cu operatorul de asigurari, achitarea contravalorii politelor de asigurare de catre angajator, respectiv a primelor lunare aferente clauzei EB (economisire-beneficii), urmate imediat, in cursul aceleiasi zile sau in ziua urmatoare, de "rascumpararea clauzei suplimentare" si, implicit, plata cuantumului primelor de asigurare de catre asigurator direct in conturile angajatilor - beneficiarii de fapt ai respectivelor contracte de asigurare, care primeau aceste plati ca fiind parte din veniturile salariale.

Dupa retinerea unui comision de aproximativ 10% din valoarea primei, primele de asigurare erau returnate in conturile angajatilor, cu o frecventa lunara, sub forma de rascumparare, aceasta reprezentand in fapt o forma mascata de plata a drepturilor salariale, si in acelasi timp o modalitate de sustragere de la plata contributiilor aferente salariilor acordate.

Astfel, prin aceasta metoda, salariatii primeau o parte din indemnizatia lunara cu eludarea platii taxelor aferente acestor drepturi salariale, costul pentru angajator reprezentandu-l doar comisionul de 10% catre asigurator.
        Cum a si zis unul: in materie de escrocherie romanii poseda o fantezie deosebita! Ce cu gandul nu gandesti, la noi in mod cert gasesti!!

Erste Bank au adus civilizatia vieneza in Romania.

Comment

• Originally posted by Bodanel View Post
          @mr.k

Vroiam sa arat ca nu sunt vorbe goale aia cu "patronului ii merge bine". Greseala mea, exprimarea nu a fost intr-adevar cea mai fericita. Scuzoaiele mele.
          Vinzi castraveti gradinarilor...

Zi-ne pe bune ca tu si seful tau platiti taxe si impozite legal. Pe toate!

Eu cred ca sunteti platiti bine ca sa nu se plateasca statului niste bani si va arunca si voua cate un ciolan ca sa fiti ocupati sa nu deschideti gura.
          Sigur ca esti mandru ca esti roman , ca daca ai fi fost in state de exemplu pana acum ai fi fost cu fiscul pe urme...

"Sa traiti bine!" -fiecare cum poate , ca statul nu va duce grija
          o/____\o
          (i)
          .........

Comment

• @Bodanel, de curiozitate cati angajati sunteti in firma?
            sigpic

Comment

• @Costi-bc

Amice citeste cu atentie ce am scris si nu mai vorbi in sictir ca e doar o discutie. Daca tu faci evaziune fiscala nu inseamna ca toti fac la fel.
              NU AM SCRIS NICAIERI CA SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN.
              Cei care suntem salariati avem tot salariul pe cartea de munca(care pentru Romania destul de mare) insa am si colegi care sunt PFA (despre astia nu stiu ce ce si cum platesc). NU stiu daca patronul plateste statului toate impozitele dar cel putin CAS il plateste (am verificat pentru ca am avut nevoie de adeverinta lu' peste la doctor) insa nu e treaba mea sa-l verific dupa cum spui si tu.
              Normal ma ca nu deschid gura. Ne-am inteles la un salariu, e corect si-l plateste la timp (tu platesti salariile la timp angajatilor tai, fara sa intarzii nici macar o zi?)si nu se scapa pe el daca am nevoie de o zi libera pentru o urgenta. Asta spuneam bre. Sa fii corect, ce pana mea este asa greu de inteles?

@rudy_grf
              Acum suntem 85.
              Last edited by vitriol; 10 July 2013, 11:54.

Comment

• da , scuzele mele , am citit repede si am crezut ca esti mandru ca esti roman si castigi bine.

ca sa traiesti in Ro trebuie sa faci evaziune , sa furi , sa pacalesti , sa dai ciubuc , sa dai spaga , sa dai atentii , sa ai pile/cunostinte/relatii (PCR) , etc etc

nu-i vorba de tine si de mine, ci de 99% dintre romani . cum naiba sa mai fii mandru cand (repet) suntem corupti pana-n maduva oaselor ?

si apropo de sictir - scuzoaiele mele !
                Last edited by Costi-bc; 10 July 2013, 13:21.
                o/____\o
                (i)
                .........

Comment

• sunt mandru de voi ca va intelegeti ...intai bataie si pe urma lamuririle...

Comment

• Asa-i traditia la romani.

Sa va zic si eu una recenta.
                    La inmatriculari o baba se baga in fata mea, pe motiv ca ea fusese la rand dar statuse pe o banca, nu ca fraierii ailalti in picioare.
                    Dupa ce o lamuresc ca si eu as fi preferat sa fiu la rand dar sa nu stau in picioare ci la o terasa, o bag in aia a ma-sii care probabil era decedata de ceva timp (nu-s sigur de asta, ca in general oamenii rai traiesc mult, contrar ce spune biserica ca ii bate Dumnezeu si o mierlesc) si ochesc un ghiseu ce tocmai se deschisese.

Bah, da' sa vezi ce gura avea baba, de-mi venea sa i-o astup cu talpa pantofului.

N-a mai apucat sa-mi ceara scuze, din pacate.
                    Last edited by mr.K; 10 July 2013, 16:23.

Comment

• @skd_ozenel

Preferai sa o dam parte-n parte ? Ma pricep si la asta(si nici interlocutorul meu nu pare strain) dar n-am crezut ca e necesar.

@mr.K
                      Mie mi se pare ca s-au inmultit specimenele astea (dar habar n-am cum) insa spre norocul meu am cam scapat de umblat pe la finante si alte astea.

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                        Asa-i traditia la romani.

La inmatriculari o baba se baga in fata mea, pe motiv ca ea fusese la rand dar statuse pe o banca, nu ca fraierii ailalti in picioare.
                        Dupa ce o lamuresc ca si eu as fi preferat sa fiu la rand dar sa nu stau in picioare ci la o terasa, o bag in aia a ma-sii care probabil era decedata de ceva timp (nu-s sigur de asta, ca in general oamenii rai traiesc mult, contrar ce spune biserica ca ii bate Dumnezeu si o mierlesc) si ochesc un ghiseu ce tocmai se deschisese.

Bah, da' sa vezi ce gura avea baba, de-mi venea sa i-o astup cu talpa pantofului.

N-a mai apucat sa-mi ceara scuze, din pacate.

Cand am alimentat luna trecuta masina intr-o benzinarie oarecare din Munchen si am purces in interior sa achit carburantul am avut o faza oarecum asemanatoare. Erau doua case si doar un angajat in momentul in care am intrat. In fata mea un om care achita, mai vroia tigari si alte produse. Intre timp au mai intrat 3 persoane dintre care o femeie cu varsta de peste 70 de ani care s-a priponit in dreptul casei libere....dupa cateva momente si-a facut aparitia inca un casier care s-a dus, normal, la casa libera in dreptul careia era babuta si inca 1-2 persoane in spatele ei...eu eram atent in alta parte si in dreptul celeilalte case. Cand casierul a spus ca poate incasa si el, baba aia a strigat la mine, sa platesc pentru ca eu eram inaintea ei acolo!! :| Concluziile le trageti voi, mai ales cei ce bat campii cum ca romanii sunt asa inapoiati/nesimtiti din cauza "influentelor" din vest, altfel ei saracii sunt calzi si primitori. Cu caldura si zambetul pe buze te arde romanul! ).....Hai emigrare!

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner
                        Last edited by PCH; 10 July 2013, 19:41.

Comment

• PeCeHaș, pe dincolo se respecta cozile si chestii de genul asta, dar pe la noi nu

Comment

• Pe scarile/benzile rulante stationezi pe dreapta, stanga fiind intotdeauna libera pentru cei ce vor sa urce mai repede....etc! Civilizatie, Germania, o tara de care chiar poti fi mandru din toate punctele de vedere.

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

Comment

• Eu nu inteleg de unde pana unde "nu se poate fara spaga, mita, etc".
                              @Costi-bc, te asigur ca venitul meu este 100% legal, si am avut cu ocazia unor sporuri venituri inregistrate la anaf de peste 5000 de lei. Firma la care lucrez nu imi da fara forme legale nici macar un ban. (1 ban=a suta parte din 1 LEU).

Bineinteles ca la un astfel de angajator nici eu nu mi-as permite sa-i fac belele, asadar nu cred ca am consumat vreodata mai mult de 2-3 kilometri in interes personal, pe luna, cu masina de serviciu. Si aceia fiindca am dat o fuga la vreun magazin cu ocazia unei deplasari in tara. In localitatea de domiciliu folosesc strict masina personala.

Dar am cunoscut exemple care se duceau la mare/munte cu masina de la firma, pe motorina patronului.

Poate nu ar trebui sa judec, dar eu stiu ca "nu musti mana care te hraneste". E adevarat, si tu aduci valoare firmei, iar ea te plateste exact fiindca faci profit. Scopul, asa cum scria si colegul de ma sus, este sa faci profit. Daca angajatorul este multumit de tine, remuneratia ar trebui sa fie pe masura.

Recunosc, am avut si angajatori "altfel" asta nu a insemnat ca acolo am procedat altfel. Doar ca respectul pe care mi-l arata angajatorul se arata si prin legalitatea venitului. Degeaba e "mana larga" daca in contabilitate scrie mult mai putin. N-am sa dau exemple, dar unul dintre motivele plecarii de la alti angajatori a fost exact legalitatea.

In fond si la urma urmei, salariul, mic sau mare, te ajuta atat in momentul cand il primesti, cat si la pensie, cand vei beneficia practic tot de pe urma banilor munciti de tine. Daca tu ai cotizat "mai putin" ca sa castigi in mana mai mult, la pensie vei avea tot "mai putin".

Munca la negru (sau gri) exista in toate statele UE, fie ca recunoasteti sau nu. Dar este alimentata de popoarele sarace (romani, bulgari, chinezi, indieni, albanezi), care se bucura la 2000 de euro "gri" decat 1300-1500 "curati".

Ca sa ma inscriu in tematica ultimei pagini, mi se intampla tot mai rar sa dau de cate un "ghertoi" la coada la vreun ghiseu. Ba chiar din cauza "capsunelor" parca ghiolabnii s-au mai civilizat o idee.
                              Last edited by razvanamza; 10 July 2013, 20:14.

Comment

• Tu traiesti intr-o realitate alternativa, fata de majoritatea
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google