Tu Esti Mandru Ca Esti Roman?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Uite ce ai spus tu: " la un salariu de 1500, o firma cotizeaza la stat cam 2800." - Ce sa inteleg de aici?
    Cine a zis ca oamenii nu-si iau banii? E treaba lor daca ii pun intr-un fond de pensii sau ii duc la birt.

Cu CAS-ul nu te-ai exprimat gresit, ci a grait gresit, neavand habar despre ce vorbesti.

Totusi, tot vad chestia asta cu "beneficii si indatoriri". "Cum asiguri" - mai da ce pana mea sunt eu? Taticul lor? Banii se dau oricum, chit ca se dau la stat sau direct in mana. Fiecare este responsabil de ce face cu ei. Eu nu manageriez asa ceva, ca doar nu sunt nebun.

Ti-am dat totusi un link despre ce-i ala un offshore ca sa vorbim totusi la fel. Nu se poate sa nu ai habar dar sa continui sa vorbesti. Macar din bun simt pentru interlocutor rasfoieste link-ul ala, sa nu te mai faci de ras.

PS: una din zonele foarte bune de infiintat un offshore este Delaware, SUA. Cipru, cum a zis si intunecatul, e pentru ca.caciosi.

Pt amza: Ce probleme vezi aici, la un salariu de 1500 lei? De cate ori vezi CAS si in ce proportii?
    Sume referitoare la angajat
    Salariul brut 2200
    Bonuri de masa 0
    Sporuri impozabile 0
    Reţineri angajat
    CAS individual 10.5 % 231
    Şomaj 0.5 % 11
    Asigurări de sănătate 5.5 % 121
    Deducere personală funcţie de bază 100
    Impozit pe salariu 278
    Sporuri NEimpozabile 0
    Salariul net 1559
    Sume referitoare la angajator
    Reţineri angajator
    CASS 5.2 % 114
    Şomaj 0.5 % 11
    CAS 20.8 % 458
    FNUASS 0.85 % 19
    Fond de risc si accidente 0.4 %* 9
    Fond creanţe salariale 0.25 %

Cam multe Cas-uri, nu? Total: 924 lei. Ce parere ai de asta?
    Tu platesti 352 lei, iar eu ca angajator mai platesc 572 lei. Nu mai bine iti dau tie banii aia si te duci frumos sa-ti faci o asigurare de sanatate privata? Si in niciun caz nu e 200 euro.
    Last edited by Cezar; 11 July 2013, 12:33. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Cezar, nu orice angajator gandeste ca tine in privinta asta. Altii poate zic: "sa se descurce, de ce sa nu pastrez eu aia 200 euro"
      sigpic

Comment

• Merge sa faci asta cand ai 1000 de angajati si tu iti bagi in buzunar 200.000 pe luna.
        Dar daca ai 10-15 angajati, nu merita! Mai bine ii dai omului, e multumit si implicit isi vede de treaba asa cum trebuie.
        Din ce am vazut, cu cat castigurile sunt mai mari comparativ cu investitia, cu atat exista un risc mult mai mare sa se duca dracului totul. Mai bine castig mai putin, pe termen lung mai mult decat sa castig mult, rapid, iar apoi sa bag faliment si sa dau cu oamenii de pamant.

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
          ... In spatele ideii de Stat, se afla o structura mafiota, nimic mai mult.
          Te referi la statul Roman incepand cu 1990, sau si inainte de 1989?

Comment

• Din toate timpurile!

Comment

• Ma refer in general, la nivel global. Ca la unii e treaba mai elaborata si la noi sunt niste gainari infecti, e alta poveste.
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
                Din toate timpurile!
                Ma amuzi, nu mai raspunde la intrebarile adresate altora. Nu e bine sa te pripesti. Mai ales ca nu stii cu era in alte timpuri. Notiunea de stat, pe care o intelegem noi astazi e dezvoltata prin secolele 17 - 18, iar in Romania s-a aplicat propriu-zis de catre Cuza, chiar daca au fost actiuni premergatoare (regulamentul organic, adunarea constituanta)

Comment

• In Romania s-a aplicat de catre Masonerie (si cam peste tot), Cuza nefiind de capul lui, chiar daca era mason de rang inalt...

Comment

• Originally posted by ion_R5 View Post
                    Ma amuzi, nu mai raspunde la intrebarile adresate altora. Nu e bine sa te pripesti. Mai ales ca nu stii cu era in alte timpuri. Notiunea de stat, pe care o intelegem noi astazi e dezvoltata prin secolele 17 - 18, iar in Romania s-a aplicat propriu-zis de catre Cuza, chiar daca au fost actiuni premergatoare (regulamentul organic, adunarea constituanta)
                    Si ce ti-a raspuns omul ala? M-am pripit cu ceva?
                    Momentan te cam pripesti in a ajunge la concluzii eronate. Poate stiu ce se petrecea in alte timpuri. Poate stiu ce se petrece si acum, de la masonerie la Rotary. Poate poate

Sau poate ar trebui sa ne intoarcem la tratamentele noastre, ca e mai bine asa.
                    O pastila a day, keeps the doctor away.
                    Last edited by Cezar; 12 July 2013, 18:04.

Comment

• Unii de pe aici n-au nevoie de pastile. Daca tot stiti deja, de ce nu va adaptati la sistem in loc sa-l ocoliti? Eu n-am sustinut vreodata ca n-am habar de Masonerie, Illuminati, si altii...Doar ca acel sistem, mai mult sau mai putin cunoscut de unii, se aplica cu sau fara voia noastra.

Raman la parerea mea ca o firma "offshore" deci corecta din punct de vedere legal, nu este foarte "morala", fiindca voi procesati bani romanesti, pe care apoi ii scoateti din tara. Deci tara in sine devine mai saraca. Le este bine la o mana de oameni dar pe termen lung sufera toti. Mie tot egoism imi pare.

Si judecand dupa acel Porsche, Cezar, nu imi pare ca o iei chiar "domol" cu firma.

Comment

• De ce nu ne adaptam? Pentru ca nu e un semn de sanatate sa fii adaptat unui sistem profund bolnav.

Comment

• dark-ule sti ce vreau eu sa imi aduci cand mai treci oceanul ? un big burger in stil american vb serios ))

d'aia nu gasesc in romania
                          sigpic

Comment

• atunci "exportati-va" intr-o tara care are un sistem perfect.

Comment

• Asta nu e un argument pt o discuție inteligenta

Comment

• Originally posted by razvanamza View Post
                                atunci "exportati-va" intr-o tara care are un sistem perfect.
                                Nu trebuie sa ne zici tu ce sa facem , ne vom descurca noi cumva !

Stim, portile sunt deschise de prin 1990 !

In postul tau de mai sus (1015- primul paragraf ) tu ai intrebat ceva dar , culmea tot tu ai si raspuns ...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google